- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13793 üzenetére
Nekem is led red van, kitől is vettem?
1.8V@4-4-4-12 800mhz stabil
2V@4-4-4-12 950mhz stabil
1.8V@5-5-5-15 1020mhz stabil
2V@5-5-5-15 1110mhz, kifagy tesztnél, de valszeg a lapom az oka, kis g31, elvileg már 1060-nál be kéne halnia, NB-nek csak 0.1V +feszt adtam, az is lehet az oka. De lehet a ramnak kellene tolni még feszt. -
-
lipi67
nagyúr
válasz
hackeeeee #13601 üzenetére
Hosszas kisérletezgetés után (első boot
)
[vid/bios 3300@4060MHz] -
subaruwrc
félisten
válasz
hackeeeee #13590 üzenetére
igen, kapok kölcsönbe egyet amit nitro alá teszek. az interneten keringő screenekből kiindulva nem lesz rossz proci...
elméletileg megint nincs coldbug, és azonos feszen ilyen 100-150mhz-cel többet megy mint a C3as X4 + még tovább is lehet neki tolni talán...
érdekes menet lesz, de várom nagyon.
-
darál0w
Jómunkásember
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13524 üzenetére
Fentebb írtam már,kaptam egy csere ajánlatot lapra és ramokra.Procim túl nagy neki,csak azért nem kell.Most 1156 lap és hozzá a ram csere lenne1:1-be,procit meg 18k-ba ideadná.Csak az zavar hogy egyre jobban nézegetem a teszteket,és corei3 nem is kicsit gyengébb.Nemhiába ez az ólcsóság corei3 terén.
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13427 üzenetére
Hát figyeljetek.
Én átrágtam már ezt a dolgot,és majd alapon meglátod hogy milyen zöld.Személyesen voltam q9550 és 95550s proci tesztnél,és 100% terhelésnél valósan 30w-al kevesebbet eszik,kissebb terhelésnél persze kissebb a külömbség.Ha meg brutál tuningra mentem volna megvettem volna nfree q9550-t,mert kínálta,ami jól megy,de nekem már mindenből volt,és a legjobbak közt volt mind.Ami bmw001-hez került q9550 az is az enyém volt,és az 0.912v-on vitte az alapot,a 4ghz-t meg 1.152v-on,és nem érdekelt.De sorolhatnám az e8xxx procikat,amik a legjobbak voltak és azok se érdekeltek tesztelés után.A mostani e5200 is megy a háztól.Nekem az a lényeg,hogy nekem van ilyen q9505s,ami nincsen másnak,és jól is megy.Brutál tuningos procikhoz meg nem kell hasonlítani,meg olyan eredményeket várni tőle,de már néztem alapfeszen 8x450-nél idle fogyasztást,és majd lestek.
A másik eredmény is bejött,mert biosba alapfesz,és lazán megy a 8x450,20körös linx -el.Ez volt a cél hogy ez hátha megy majd,és megy.Ha e5200 elég volt 9x400-on mindenre akkor a 4 magtól 8x450?Na szóval jó lessz ez. -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13394 üzenetére
Zipest szdtem le. Noteszen megnéztem a T6400-gyel, ott oké. Csináltam volna screent a pi-ről, írni akartam a fórumba akkor jött a kékhalál
de ami késik nem múlik
Főcske: 1M volt az biztos, lehet több volt 3 secnél, majd szerdán megnézem ha odajutok, olyan gyors volt hogy meglepétesemben egyből le is okéztam mikor végzett
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13361 üzenetére
Könnyű azt mondani
kulerr: Ezt figy...10mhz híján odab@sztunk lipi max OC-jának 1.35V-on! Mondom valid, nyomom a submit gombot erre cpuz kifagy, azóta meg nem töltődik be
250-es táppal vágtam 3G fölé kvadot ishúzott 3200-est meg 4850-est is lazán vitt
Power by FSP
Lesz ami lesz. restart...de azért fényképezek egy easy tune-t
Nem biztos hogy eladom...
szerk:bzs73: Következő screenben az ET adatai fognak látszaniHát ez tényleg brutális...
-
válasz
hackeeeee #13348 üzenetére
Hát én Q9550 röl váltottam i5-750.re mind2 rendszert 4000-4200.on használom(tam) semmivel sem fogyaszt kevesebbet azonos órajelnél a i5 750 mint a Q9550.es! alapjáraton használva mind2.konfig meg minden energiagazdálkodás bekapcsolásával is nagyon minimálisan (5.W al) eszik kevesebbet az i5.konfig!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13352 üzenetére
Következő screenbe megpróbálom belezsúfolni a realtempet is, sajnos a pcie vga-m bios döglött, képet ad, zabál rendesen -procival 4.4G-n prime alatt 180W konnektorból
- de drivert nem eszi meg, nem tudok nagyobb felbontást beállítani, pci vga-t is vettem, de az meg nem tiltja le az igp-t, 280FSB felett vége a mókának vele...
-
válasz
hackeeeee #13336 üzenetére
Akkor a táp kilőve mert az szépen dolgozik (86-88%)
Akkor marad a fogyasztás mérő attól hogy megbízható helyről vetted nem jelenti azt hogy jó is!
Notival hogy tesztelted? mert az se annyit vesz fel mint amit épp kéne!
leg egyszerűbben egy energiatakarékos égővel tudod letesztelni a Fogyasztás mérődet mert azok elég pontosan be vannak kalibrálva: magyarán ha egy 9.W os égővel teszteled az annyit is kell hogy mutasson a fogyasztás mérőn is! normál izzók nem jók meg ilyen asztali halogén lámpa sem mert azok nem annyit fogyasztanak, példának ha megnézel egy 40.W os éjjeli lámpát az mutathat 30 de mutathat 50.W ot is! szóval azok nem jók tesztelni!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13329 üzenetére
Melyik értéket sokalltad? Nekem e3200 3ghz-en és 4830 idle 70W volt teljes gép, load 130-140.
darál0w: Vitathatatlan
Főcske: Nem egy extra hűtő van rajta, ez léggel is mehetne 24/7-re
szerk: Nagyon úgy néz ki, hogy a VID bios és az 1.2V opciót is egyben tudnám le, VID 1.2375, ez cpuz-vel 1.2V, prime alatt 1.184-1.186VV, talán még belefér a tűréhatárba, minthogy lefelé "csalnék". Az illetékesek szerint elfogadható?
-
válasz
hackeeeee #13327 üzenetére
Akkor ott nálad valami brutális nagy gond van! Mert nekem anno a 4890.es Vapor-X karim (ami ugye még ráadásul gyári OC-s és picivel többet eszik mint egy referencia meg mint egy sima 4870.es) alatta Quad i5-750. Felhúzva elég brutálisan 4200.MHz-re (21x200) 4.giga DDR3-1600.@2000.re húzva 2.db Terrás Winyó, 4.db 12.centis venti és ez a cucc evett 2.D ben 130.W ot és a proci folyamatosan ment 4200.on semmi energia gazdálkodás nem volt bekapcsolva! Nálad hogy be van állítva az fesz és órajel levétel 2d ben 100.W vagy az alatt kéne járnod!
Szóval nálad 2.dolog lehet hogy ekkora a fogyasztásod: vagy valami bóvli gagyi (2-3.e res) konnektoros Fogyasztásmérővel nézed a fogyasztást és szarul mér (mert egy normális konnektoros fogyasztás mérő 7-8.e nél kezdődik ami nem össze vissza mér) vagy pedig a tápegységed irtó szar (70.% vagy az alatti) hatásfokú! és ezér ilyen magas a nyugalmi állapotú fogyasztásod!
-
válasz
hackeeeee #13319 üzenetére
hackeeeee gondolkodtál már egyébként azon hogy valósítanád meg azt hogy 2D nél az integrált 3D nél a HD4870.ed adjon képet a monitornak? mert ugye ha az alaplapi integráltra van rádugva a monitorod addig okés hogy az adja a képet 2D-ben de hogy fog a HD4870.ed képe rákerülni a monitorodra ha elindítasz egy játékot?
A másik mondok neked inkább egy sokkal egyszerűbb megoldást! be kell állítani a 4870.es kártyádat hogy 2D-ben ne menjen azon az őrült magas órajeleken ami gyárilag megvan adva neki! (ha jól emléxem már rég volt 4870.es karim többmint 1.éve) 500.ra veszi le a GPU órajelét és annyi, a ramokat nem bántja tehát full 900 (3600.MHz) en ketyegnek! ha viszont beállítod hogy 2D ben levegye a kártya az órajeleit GPU:150. Mem:200.ra akkor szinte semmivel nem fog többet fogyasztani mint egy integrált VGA!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13319 üzenetére
Viszont c'nq' műxött giga 785g-us2h lapban tuning mellett, valaki azt mondta GB-vel nem megy, de lapom nem lett...hosszú történet, Everest fogymérő xar
Külső hw-es fogymérővel mérek konnektorból.
Max üzemhez mennyi prime kell? Vagy én vagyok a láma vagy még mindig nincsenek kinn az egyes opciók feltételei. Én az 1.35V-os opciót max üzemre is akarom.
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13305 üzenetére
Melyik chipset tud ilyet? Csináltunk pár x2-es mérést, nem is rosszak
De most tuniiiing
1előre csak bohóckodok, 4320mhz@1.264Vprime alatt realtemp szerint 58-60 fokosak a magok, cpu az ET, tehát reális.
Everestből mind1 melyiket használom?szerk: hibázott az egyik mag
de messze még az 1.35V...
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13295 üzenetére
Na jól van,amugy meg kit érdekel az az 5 fok.Csak érdekeségnek írtam.
Tuningba biztos gyengébbek ezek mint a sima verziók,ezzel számolok is.Lehet még a 4ghz se lessz meg vele,de hát ha a 3.6ghz-t viszi norm feszen vid körül azzal megelékszek.Ha az e5200 elég volt mindenre 3.6-on,akkor ez meg főleg,+2 maggal.
Teszteket sajna nem bírtak csinálni komolyabban,mert munkára használták a procit,és g33 lapba nem is menne nagyon a tuning.Holnap vagy kedden majd látjuk már.Ja az e5200 meg jó helyre megy.Bagira01.
Úgy volt hogy lipi-nek kellene,de hát nem írta biztosra,azóta nem beszéltem vele,nekem meg holnapra tutira kell a pénz,így sajnos lemaradt róla.Biztos vevőt nem küldök el,ha sürgős a dolog. -
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13288 üzenetére
Hát hogy 65w a tdp.Tehát nem 95w a fogyasztása.
Processor Specifications13289) Főcske:Ez így van.Amugy nem éri meg megvenni,mert drágán adják,és az amit megspórolsz a fogyasztáson, ki is adod megvételkor.Na dehát én nem azért vettem.Meg hát a sima ára alatt vettem 2 részletbe,így még egy külömleges proci belefér,és legalább jól alszok.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #13209 üzenetére
Itt van a ddr2-es változat topikja de általában 270-300FSB megy vele magfeloldásnál. Szombaton majd beírok, hogy mit bír a 785 ddr2-es változat, egy X4 630-al ha tudsz addig várni.
-
Bagira01
veterán
válasz
hackeeeee #13211 üzenetére
Tekintve h a legtöbb helyen ugyan annyi a két lap, én biztos a gigát venném(bár van ahol 16,3k az asrock) Annyi az asrock előnye, h van saját memóriája a grafikus chipnek
Viszont ha pld egy tru120ex-et tervezel venni akkor azzal gond van asrock táján, mert túl mélyen van a hátlapon a csavarmenet
Ha meg tuningoni akarsz akkor inkább 770-es lapot vegyél(770t-ud3p is ebbe az árkategbe van)
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13203 üzenetére
A bőség zavara
darál0w: Majd megnézem
F.B.I.: Ez olyan dolog ha 2 év után pár hónappal bedöglik a lap akkor jó lett volna 3 év gar, ha meg 3 év után sincs gond vele akkor meg minek fizettél többet? De ezt előre még az orákulum se fogja megmondani
Mért dögölhet meg lap ami még tuningot se látott 2 év után? Mert ilyen az élet, mert Vazul néni mensizik, mert a számtechben semmi sem lehetetlen...pontosan nem tudom, de azért megesett már nem egy userrel hasonló eset és még fog is.
szerk: Az lenne a legjobb ha választható lenne a garbővítés alapból meg 1 év lenne a gar mint az értelmes noteszeknél, akinek nem kell több gar megveszi alap áron, akinek kell az meg fizet érte, 1x hátha lesz ilyen is...
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #13203 üzenetére
Most intéztem Asrock 785GXH/128M lapot 14.400,-Ft-ért, ennyiért nem sok hasonló tudású Giga lap van. A gariról meg annyit, hogy ha 2 évig az adott beállításon semmi baja nincs, akkor mi történne a 3. évben? A gari azoknak számít sokat, akik tudják, hogy nem tudnak bánni a feszültségekkel.
Mondjuk ez a lap ddr2-es, de a ddr3-as modell se sokkal drágább. -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13199 üzenetére
Ezt megbeszéltük tegnap, nem gond, csak nem számítottam rá
Amúgy meg égre földre kerestem ddr2-ben piros pcb-s ramot anno, de nem találtam, erre meg jönnek ezek a tracerek
kingmax hardcore piros pcb-s ramom volt piros msi lappal valamikor régen, azóta tetszenek az ilyenek
úgy látszik tuningra is jó hatással van a piros szín,a kingmax is 500mhz felett ment kis feszen, elég nagy szó volt ddr1-nél. Sztem tuningban jó az asrock, aki írt róla azt nem hiányolta.
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13197 üzenetére
Hát mindenképp érdekes jószágok
Ha tudtam volna hogy effektelnek akkor azért más, de tegnap kicsit váratlanul ért
...a tudásuk viszont kárpótolja a KITT effektet. Én is először egy asrock lapot néztem, azonkívül hogy a színvilága tré jónak nézett, de az egyetlen hsz amit találtam róla épp arról szól, hogy ingadoznak a feszek minden irányba, hogy szenzorhiba vagy eleve ilyen gyenge a lap passz, s754-nél meg s775-ös lapoknál is ilyen volt az asrock, úgy látszik nem tudja kinőni.
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13133 üzenetére
A hűtő 1kg-os zalman 7700cu volt, 600W-os FSP epsilon, annak is volt súlya, asszem 6 hdd, ugyanennyi mobilrack, meg a többi sallang, lap, vga, persze semmi fogás nem volt a házon, kocsival meg nem lehetett menni mert valami banzáj volt a kp-ban és onnan vettem a gépet
-
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #13055 üzenetére
Nálam ez csak bohóckodás, sufni tuning
így nem megyek bele mélyebben, ha valami épp jön akkor jó, 1ébként nem foglalkozok a témával. Nekem az a poén ha filléres cuccokkal pézes' dolgokat meg tudunk szégyeníteni, többi része nem érdekel. Ide is csak azért írok eredményt mert ez a fórum amin 90%-ban vagyok. E8400-em sose volt
lipi67: 3300 és ha minden jól megy mától egy hétre lesz hűtőm és tesztelem normálisan 4G felett. 3.5G-t sikerült még megnézni, 1.056V. Ezt újra kell néznem mert 1.5 óra után eldobta az igp driverét a win, nem volt benn külső vga
-
bzs73
őstag
válasz
hackeeeee #13011 üzenetére
Mennyi lenne,és milyenek?Világítós?Mert nekem világítós nem kell.
Én majd most akarok 2x2gb-ot venni,és ősitől gskill 1066-ot néztem.Én ált 1080mhz-n hajtom a ramokat azt meg bírja ez is,mert volt már nekem ilyen 2x2gb 800 ram.A kérdés csak az ügye hogy megéri-e megvenni ,mert a gskill F2-8500CL5D-4GBPI-B
Spec.: 2x2GB 1066MHz CL5-5-5-15 2.0-2.1v 25k zsír újonnan,és ezek mennek 1200-at is.Szóval árba mit gondolsz azt írd le.
Ha világítós azt ki lehet kapcsolni valahogy?Ami nekem volt az a sima,és az nem világított. -
krammerka
őstag
válasz
hackeeeee #13004 üzenetére
Az adatok nem vesznek el azzal,ha megszünik a tárhely,mert a teljes adatbázis le van mentve.
Jelen esetben Ákosnál,illetve nállam is.
Amikor egy eredményt feltöltünk az adott honlapra,ezzel egyidőben a sajátunkat is frissítjük,így elvileg kizárt,hogy elvesszenek az eredmények.Ezért is jó,ha nem egy ember kezeli az adatokat,mert ha elszáll a vinyó,megy vele együtt minden adat,meg mondjuk törlik a tárhelyet is.............,na akkor gebasz van
daral0w: kár,hogy lemaradtunk erről a műsorról
-
bzs73
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fujifilm X
- Yettel topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Assetto Corsa
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest