Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
nekem egy 420as codegenya van a gépemben. eddig nem volt problémám, (kop-kop-kop :D) sorszámát majd megnézem, ha hazaérek. amugy eddig 3 codegen tápom volt, eddig mindig vmelyik feszultsegertek a minimumon volt , hardware doctor szerint...:F
-
hétalvó
addikt
Soha ne vegyél Codegen-t még ha ingyen adják se :)
Barátomnak elszállt a teljes gépe egy Codegen tápocska miatt. Nekem is van egy jó példám. 400W-os Codegen ment szépen a gépemben. Vettem egy 9800pro-t. Elindul a gép semmi baja elindítom a Atitool-t 3dview-t elkezd a gépem zúgni. És mi zúg? Hát a Codegen táp. Vissza gariba. Csere egy 360W Chieftech-re és hirtelen nem zúg a gépem.
Szóval ezek után mindenkinek csak ajánlani tudnám a Codegen tápokat:) -
LLKobe
veterán
Jah.... Csak ha megnézed az adatait, kiderül hogy a teljesitménye egy márkásabb 300w-osé:))
-
LLKobe
veterán
Nekem ilyen 400w-os Mercury van, és elbirja az aláirásomban lévő konfigot:
+3.3v=24A
+5v=35A
+12v=12A
-5v=0.5A
-12v=0.8A
+5vsb=2A -
Xelo
addikt
Csá. Nahh megvan a táp. Vadiúj 420W Codegen. Pfc-s.
Ezek vannak ráirva:
+3.3V +5V +12V -5V -12V +5VSB
14A 20A 16A 0.5A 0.8A 2A
A modell: 300XX -
pitman
őstag
''Ha biztosan bírnák, akkor az volna rájuk írva!''
Azért van 300 ráírva, mert azt minden körülmény között hosszú távon is bírja. Melleseleg ez a tesztben is bírta, a túlterhelést is.
A védelmet épeszű gyártó úgy állítja be, hogy az beinduljon, mielőtt a cumó elszállna.
A vizsgálat témában én szkeprikus vagyok, a forgalmazó is nyilván egy jó darabot vizsgáltat be, aztán hozzák be ilyen márkanévan a sok selejtet. Nemhiába lehet hallani a médiában, hogy xy terméket visszavesznek mert életveszélyes (ezek soha nem mentek át a vizsgálaton, csak amikor valahol problémát okoztak, kiderült, hogy nem is lehetne forgalmazni őket).
''A Codegen már az a kategria, amelynél biztos vagyok benne, hogy tudja! (Dacára, hogy a PH! táptesztjén nem tudta - a védelme kikapcsolt.) De ha csúcson használod, nem fog sokkal többet bírni, mint 1 év. (A gari lejárta előtt nem nagyon fog megpusztulni, de a másfél éves korára már nem fogadnék.)''
:) Pont erről vitatkozunk, hogy nem tudja azt, amit ráírtak.
Részemről ennyi, abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy még mindig jobb egy ilyen táp, mint egy nevesincs vacak. -
mr_ricsi
veterán
''bírnak azok többet is''
Ha biztosan bírnák, akkor az volna rájuk írva!
''ha meg túl van terhelve lekapcsolnak, úgyhogy ez garanciaügyileg semmit nem jelent.''
A túlterhelésvédelmet úgy adják meg, hogy 10...60%-nyi túlterheléskor lép működésbe a védelem. Ez az érték olyan ''ahogy sikerül'' típusúnak tűnik, hiszen az alkatrészek 5-10%-os tűrésűek.
''az említett vizsgálatokra minden cég kifogástalan pédányokat küld, amik tényleg teljesítik a specifikációban megadottakat.''
Ez amolyan ''urban legend''. Az biztos, hogy megvizsgálják, és nem gyártási selejtet küldenek el, de nem fognak pl. csak a vizsgálat kedvéért gyártani egy tápot. (A hazai engedélyezéshez pedig nem is a gyár, hanem a forgalmazó küldi.)
''azt, hogy fontos, egyre fontosabb a 12V-os ág terhelhetősége is, amiben a Codegen, és még sok más gyártó sem jeleskedik.''
A szabvány a tápok design guide-jában pl. a tipikus terhelhetőségeket is írja, és sok gyártó ehhez igazodik. (Nem csak a noname-ek). Pl a 300W-os ATX-re 20/30/12A van megadva. A például hozott Chiftec nem is tudja +5V-on a tipikus áramot, és a +12V-nál is csak 1A-rel van felette.
''hiába van 400W ráírva a tápra, ha nem képes teljesíteni azt.''
A Codegen már az a kategria, amelynél biztos vagyok benne, hogy tudja! (Dacára, hogy a PH! táptesztjén nem tudta :) - a védelme kikapcsolt.) De ha csúcson használod, nem fog sokkal többet bírni, mint 1 év. (A gari lejárta előtt nem nagyon fog megpusztulni, de a másfél éves korára már nem fogadnék.)
''a gyártó honlapján lévő 400-as nem is hasonlít arra, amiről én beszélek''
Arra sem, ami nálam van, és az már kiderült, hogy a mienk sem egyforma.
''a Codegen 400 a Coolink 300-asával van egy súlycsoportban''
Engem ezért megköveznek, de a belseje alapján a Coolink egy olyan Codegennek tűnik, amelyen Chieftec-stílusú hűtőbordák vannak. Szerintem jővő tavasszal-nyáron majd a döglött Coolink tápok lesznek itt a PH!-n a slágertéma.
Egyébként az is megér egy misét, hogy pl. a Codegenben és a Coolinkben a bemeneti nagy kondik -amire az egyenirányított 230V kerül- 200V-osak, a Chieftecben 250V-os, az Enermaxban pedig 400! -
pitman
őstag
Ez nem unfair, ez van. A codegen 400W-ot ír egy olyan tápra, ami más gyártóknál 300-350W teljesítményű sem lenne, ne ez az unfair.
Egyébként azért ezt hoztam példának, mert ezt tudtam fejből, ha tudnám a fent említett tápét, azt írtam volna. De mint ahogy mondtam az a névtelen 300-as is lenyomta teljesítményben az új Codegent.
Az Enermax tápok akár hosszú távon is kibírják a 300W-os terhelést, sőt bírnak azok többet is, ha meg túl van terhelve lekapcsolnak, úgyhogy ez garanciaügyileg semmit nem jelent.
De azért érdemes belegondolni, hogy ha egy ilyen tápra 300W-van írva, akkor a sokkal gyengébb Codegen hogyan fog neked 400-at leadni, sehogy, maximum egy rövid ideig. Ez egyébként kísértetiesen hasonlít a hangszórók pmpo teljesítményadataira.
Azt sem kell elfelejteni, hogy az említett vizsgálatokra minden cég kifogástalan pédányokat küld, amik tényleg teljesítik a specifikációban megadottakat. A gond akkor van, ha az országba nem ebből a szériából szállítanak. És sajnos ez az olcsóbb termékeknél nem egyszer előfordul.
Én nem mondtam hogy a 12V kettéválasztását ők találták ki, csak azt, hogy fontos, egyre fontosabb a 12V-os ág terhelhetősége is, amiben a Codegen, és még sok más gyártó sem jeleskedik.
350W-os tényleges fogyasztás mellett én sem 300-as tápot vennék, de ekkora fogyasztása csak egy nagyon brutális gépnek van.
Egyébként az általad írt adatok alapján a Codegen 400 a Coolink 300-asával van egy súlycsoportban (5V-on erősebb, 3,3-volton sokkal gyengébb).
Nem akarok én vitát indítani, csak azt mondtam, ne lepődjön meg a teljesítményadatok láttán, illetve hiába van 400W ráírva a tápra, ha nem képes teljesíteni azt.
Viszont: szétnéztem egy kicsit a neten, és az a furcsa, hogy a Codegen 400W-os tápok különöbő terhelhetőségi adatokkal is jelen vannak, illetve a gyártó honlapján lévő 400-as nem is hasonlít arra, amiről én beszélek, tehát, lehet hogy ez nem is eredeti. -
Versus123
aktív tag
Simán bírja a 300-as is.....
Nekem a 300assal: Abit BE7,P4 2400@2600,2*256 mega 333@370,120 giga Seagate+80 giga ibm,abit siluro gef.ti4200,8cm venti a házban,hűtő a seagate vinyó alatt....már 1 éve ,és megy minden...(+kislemez+cd karcoló is van,no meg egy túlfesz védő is,bizti ami bizti:)))
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
Nagyon unfair dolog az Enermaxszal példálózni, mert annak minden létező táppal összehasonlítva brutális terhelhetőségei vannak, főként a +12V-os ágán.
Vegyük inkább a Chieftec 300-ast: 20/25/13A (3,3/5/12V, a többit hanyagoljuk)
Vagy pl. a ''tesztgyőztes'' Coolink 300w-os ''csodatáp'': 28/30/15A
És azt is figyelembe kellene venni, hogy ha az Emax, vagy a Ctec 300W-ot ír a tápjára, akkor csak 300W-ig vállal garanciát, hogy a táp hosszú távon bírni fogja. Ha a táp magasabb teljesítményt is tartósan bírna, akkor az állna a matricáján!
A névleges 400W-ot pedig a Codegen is bírja, mert ha nem, akkor azzal a TÜV, EMEI és mindenféle minősítőmatricáit kockáztatná, ill. azt, hogy kitiltják az országokból, a piacairól. (Az már más kérdés, hogy a ctec a névleges terhelést talán 15 évig is bírná, a Codegen pedig csak másfélig.)
''az Enermax és már több más gyártó is az újabb tápjaiban már a 12V-os ágat is kettéválasztotta''
Ezt az ATX2.2 szabvány írja elő, nem ők találták ki.
''emiatt hiszik sokan, hogy bármilyen 400W-os táp jobb, mint egy korrekt 300''
Ha a gépem 350W-ot fogyasztana, és csak a Ctec300 és a Cod400 között választhatnék, akkor Codegenhez nyúlnék. (Persze, azonnal rádugnék egy tápőrt is, biztos-ami-biztos alapon.) -
ra^ven
senior tag
Télleg srácok nekem is 400W codegen van, de igy nézve már egy ideje, eléggé elbizonytalanodtam:)
Néztem Coolink tápokat, nagyon teccenek főleg a 12 centis ventilatorral, de néztem egy Chieftec 360W os tápot.
Most kérdezném, 360W táp vajon eleg mindenhez? Ha esetleg vidikarit cserelek vagy vmi, vagy 360 nal több kell -e. -
pitman
őstag
Jól mondod, csak a probléma az, hogy a 400-as codegen teljesítményben nem éri el egy márkásabb 300-as táp szintjért sem:
Enermax 300W:
3,3V 28A
5V 30A
12V 22A
-5V 1A
-12V 1A
+5Vsb 2,2A
Egyedül 5V-on tud többet elméletileg (gyakorlatilag nem hinném hogy képes rá), ráadásul az új procik/alaplapok esetén pont a 12V-os ág terhelhetősége lesz a fontosabb, mivel a procik tápfeszültségét abból állítják elő, az Enermax és már több más gyártó is az újabb tápjaiban már a 12V-os ágat is kettéválasztotta a CPU és a többi periféria részére egyenként 15-16A-es terhelhetőséggel.
A fenti példánál maradva az általad leírt adatok az 5V kivételével megegyeznek azéval a codegen tápéval amiről beszélek, de emlékeim szerint ott az 5 V kb 25A terhelhetőségű volt. A gépből kiszerelt 300-as táp pedig minden ágon többet vagy legalább annyit képes volt leadni. Ezért írtam, amit írtam.
A wattok összeadogatása pedig nem szerencsés, mert emiatt hiszik sokan, hogy bármilyen 400W-os táp jobb, mint egy korrekt 300 vagy 360-as. -
mr_ricsi
veterán
De az akkor is csak 300-as táp. Ha pl. a 12V-ot jobban megterheled, akkor a másik 2 ágról arányosan kevesebbet vehetsz le.
Pl egy Codegen 400-as adatai:
3,3V: 20A=66W
5V: 35A=175W
12V: 16A=192W
-5 és -12V=10W
5Vsb:2A=10W
Ha ezeket csak simán összeadhatnánk, akkor a Codegen 453W-os lenne. -
pitman
őstag
Elvileg elég lesz. De azon ne lepődj meg, ha a codegen adatlapján kisebb terhelhetőségi értékeket olvasol mint a jelenlegi 300-as tápodén.
Egy ismerős épp most cserélte le a névtelen 300-as tápját egy ilyen codegenre, hát engem megelepett a dolog, hogy ez még annál is gyengébb. Főleg annak fényében, hogy egy 300-as Enermax kb. 1,5-szer nagyobb teljesítmény leadására képes, és az le is tudja azt adni probléma nélkül. -
Grigorisz
aktív tag
Bírnia kell! Nekem egy 350-es viszi egy éve a következőket: ECS k7vta3lanraid;Xp2000+;256Mb mem.; 40-es és egy 60-as maxtor winyó; LGdvd; LGdvdram;
Radeon 9200se; hangkártya; modem; 7db ventillátor; világitás mindez stabil fesz értékek mellett. Lehet fikázni a Codegent, én nem csalódtam benne.
Több ismerősnek is van, és se púpos kondi se magávalrántott alaplap semmi panasz. Akkor most hogy van ez :F -
djtörök
senior tag
az én gépemet(ld. aláírás) egy 300w-os codegen vitte 1 hónapig de aztán váltottam chieftecre
-
Xelo
addikt
Jahh igen, nem mondtam el az előzményeket! Azt mondta hogy van sok hw-je és mivel most nincs sok pénze ezért 15ötért tudná megvenni+1hw. Elsőnek 1 teljesen új 40GB vincsit ajánlott, de mvel nekem amúgy is 400-as táp kellett volna, ezért megkérdeztem. Azt mondta hogy van 1 Codegen 400W-os és hogy az jó e nekem. Ha minden igaz most jön majd haverja Debrecenbe(mert ő Budapesti) és akkor találkozunk meg átvesszük a dolgokat. Mit gondoltok? Sztem nem átverés...
-
@aMoRF
tag
Akinek esze van az megszabadul a Codagány tápjátol.... Mert mint tudjuk okos ember a más hibáiból taunl a buta meg mindig a sajátjából.
Én legutobb 1000.- ért adtam tul egy 300W-os szinte uj INC tápon...
meg lehet a codegennél is rosszabb.... :) De a srác azt mondta hogy OLCSO LEGYEN! hát olcsot kapott... Nem kell törölgetni róla a port.... :DD -
mr_ricsi
veterán
Eleve gyanús, hogy valaki miért adná el a C400-as tápját? Lehet, hogy már voltak benne púpos kondik, amit hozzánemértő kicserélt, és most egy ideig működik, majd egy fagyos téli reggelen, amikor az északi szél süvöltve iramlik át a magányosan álló fák csupasz ágai között, magával ragadva a nemrég hullott porhavat, hogy aztán párszáz méter távolságban nagy halmokba lerakja, Te a szobád barátságos melegében odalépsz a számítógép, megnyomod a Power gombot, és... csak a baljóslatú csendet hallgatod hosszú másodpercekig.
Majd másnap felhúzod a hótaposót, és veszel új alaplapot, új vinyót, új VGA-t. Ezeket még gariban visszacserélteted 2x, és másodszorra veszel új tápot is.
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
Oké, akkor meglesz a Codegen, thenx a segítségeket!
-
Pipó
őstag
Szinte ugyanilyen konfigom volt, a tápot ma adtam el, de semmi gondom nem volt vele, simán elbírta stabil fesz értékekkel terhelve is.
-
mattheus
őstag
Én úgy tom, hogy annak ellenére, hogy +4 pipeline nem megy attól függetlenül lepipál egy 9600XT-t. Ha ebből kiindulok, akkor én szvsz 20k kóstál ez a karesz. Az előbb vki írta, hogy szerinte 4000 érhet max. a táp. Nekem még kevesebbet. És hogy miért ? Mert ha fogtál már életetdben egy Codegen tápot és mondjuk egy márkásabbat is, rögtön már súlyra van különbség....és még csak a súlyról beszéltem. :DDD
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
Ha bírja, akkor miért nem érdemes?.... Hülye vok én ehhez...
-
-
Xelo
addikt
Nahh bírni fogja-e vagy sem?:D
-
Xelo
addikt
Eladom az ATI 9500-amat... Ad a srác érte 15ropit meg 1 400W-os Codegen tápot... Ezért kérdem hogy érdemes-e...
[Szerkesztve] -
mattheus
őstag
Szia!
Biztos, hogy bírná, de más kérdés, hogy érdemes-e.? Nem tudom, hogy mennyire olvastad a korábbi témákat, de a Codegennek nem igazán cseng jól a neve. Igazság szerint nekem is az volt, de amint összegyült a pénzem vettem egy sokkal márkásabbat. Ha nem feltétlen akarsz sokat költeni a gépedre akkor inkább egy Coolink-et ajánlok, esetleg egy 360-as Chieftec-et. Ennél a tápoknál már azért megbízhatóbb működést várhatsz és nem kell azon izgulnod, hogy vajon netalántán történik vmi a táppal, akkor visz-e magával vmit vagy nem. Codegennél is van elméletileg védelem (túlfesz és hasonlók), de számtalan esettel lehet találkozni, amikor ennek ellenére vitt vmit vagy mindent. Sztem érdemes egy kicsit gyűjtened vagy hozzáraknod és egy márkásabbat venni.......... -
b0unCe
aktív tag
nem biztos, hogy elbirja. Hosszu tavon foleg.
Inkabb valami markasabb tapot nezz ki magadnak. Mit szolnal ha csak ugy behalna a codgány tápod és magával rángatná a tulvilágra a videokartyad?
Naszoval. Ne sporolj a tapon (min 8K-t kolts ra), es hasznald a keresot.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=35&swhat=milyen%20t%E1p&show=AND&ssep=%20&sid=[/L]
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
Sziasztok! A mostani 300-as tápom már nem bírja a gépet. Vajon 1 Codegen 400-as bírná-e?
A gép: AMD 2400+, 512MB DDR Samsung, ECS K7S5A, Pny GeForce FX 5900SE 128MB DDR, Sony CD-RW, DVD-R, Fujitsu Siemens wireless keyboard slim, 60GB Seagate Barracuda.
Előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autós topik
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest