Keresés

Aktív témák

• pitman

őstag

válasz mr_ricsi #30 üzenetére

''Ha biztosan bírnák, akkor az volna rájuk írva!''

Azért van 300 ráírva, mert azt minden körülmény között hosszú távon is bírja. Melleseleg ez a tesztben is bírta, a túlterhelést is.

A védelmet épeszű gyártó úgy állítja be, hogy az beinduljon, mielőtt a cumó elszállna.

A vizsgálat témában én szkeprikus vagyok, a forgalmazó is nyilván egy jó darabot vizsgáltat be, aztán hozzák be ilyen márkanévan a sok selejtet. Nemhiába lehet hallani a médiában, hogy xy terméket visszavesznek mert életveszélyes (ezek soha nem mentek át a vizsgálaton, csak amikor valahol problémát okoztak, kiderült, hogy nem is lehetne forgalmazni őket).

''A Codegen már az a kategria, amelynél biztos vagyok benne, hogy tudja! (Dacára, hogy a PH! táptesztjén nem tudta - a védelme kikapcsolt.) De ha csúcson használod, nem fog sokkal többet bírni, mint 1 év. (A gari lejárta előtt nem nagyon fog megpusztulni, de a másfél éves korára már nem fogadnék.)''
    :) Pont erről vitatkozunk, hogy nem tudja azt, amit ráírtak.

Részemről ennyi, abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy még mindig jobb egy ilyen táp, mint egy nevesincs vacak.

• pitman

őstag

válasz mr_ricsi #27 üzenetére

Ez nem unfair, ez van. A codegen 400W-ot ír egy olyan tápra, ami más gyártóknál 300-350W teljesítményű sem lenne, ne ez az unfair.
    Egyébként azért ezt hoztam példának, mert ezt tudtam fejből, ha tudnám a fent említett tápét, azt írtam volna. De mint ahogy mondtam az a névtelen 300-as is lenyomta teljesítményben az új Codegent.
    Az Enermax tápok akár hosszú távon is kibírják a 300W-os terhelést, sőt bírnak azok többet is, ha meg túl van terhelve lekapcsolnak, úgyhogy ez garanciaügyileg semmit nem jelent.
    De azért érdemes belegondolni, hogy ha egy ilyen tápra 300W-van írva, akkor a sokkal gyengébb Codegen hogyan fog neked 400-at leadni, sehogy, maximum egy rövid ideig. Ez egyébként kísértetiesen hasonlít a hangszórók pmpo teljesítményadataira.
    Azt sem kell elfelejteni, hogy az említett vizsgálatokra minden cég kifogástalan pédányokat küld, amik tényleg teljesítik a specifikációban megadottakat. A gond akkor van, ha az országba nem ebből a szériából szállítanak. És sajnos ez az olcsóbb termékeknél nem egyszer előfordul.

Én nem mondtam hogy a 12V kettéválasztását ők találták ki, csak azt, hogy fontos, egyre fontosabb a 12V-os ág terhelhetősége is, amiben a Codegen, és még sok más gyártó sem jeleskedik.

350W-os tényleges fogyasztás mellett én sem 300-as tápot vennék, de ekkora fogyasztása csak egy nagyon brutális gépnek van.

Egyébként az általad írt adatok alapján a Codegen 400 a Coolink 300-asával van egy súlycsoportban (5V-on erősebb, 3,3-volton sokkal gyengébb).

Nem akarok én vitát indítani, csak azt mondtam, ne lepődjön meg a teljesítményadatok láttán, illetve hiába van 400W ráírva a tápra, ha nem képes teljesíteni azt.

Viszont: szétnéztem egy kicsit a neten, és az a furcsa, hogy a Codegen 400W-os tápok különöbő terhelhetőségi adatokkal is jelen vannak, illetve a gyártó honlapján lévő 400-as nem is hasonlít arra, amiről én beszélek, tehát, lehet hogy ez nem is eredeti.

• pitman

őstag

válasz mr_ricsi #24 üzenetére

Jól mondod, csak a probléma az, hogy a 400-as codegen teljesítményben nem éri el egy márkásabb 300-as táp szintjért sem:

Enermax 300W:
    3,3V 28A
    5V 30A
    12V 22A
    -5V 1A
    -12V 1A
    +5Vsb 2,2A

Egyedül 5V-on tud többet elméletileg (gyakorlatilag nem hinném hogy képes rá), ráadásul az új procik/alaplapok esetén pont a 12V-os ág terhelhetősége lesz a fontosabb, mivel a procik tápfeszültségét abból állítják elő, az Enermax és már több más gyártó is az újabb tápjaiban már a 12V-os ágat is kettéválasztotta a CPU és a többi periféria részére egyenként 15-16A-es terhelhetőséggel.

A fenti példánál maradva az általad leírt adatok az 5V kivételével megegyeznek azéval a codegen tápéval amiről beszélek, de emlékeim szerint ott az 5 V kb 25A terhelhetőségű volt. A gépből kiszerelt 300-as táp pedig minden ágon többet vagy legalább annyit képes volt leadni. Ezért írtam, amit írtam.
    A wattok összeadogatása pedig nem szerencsés, mert emiatt hiszik sokan, hogy bármilyen 400W-os táp jobb, mint egy korrekt 300 vagy 360-as.

• pitman

őstag

válasz mr_ricsi #22 üzenetére

Azt értem alatta, hogy a kicserélt 300-as táp terhelhetőségi adatai jobbak voltak (12V, 3,3V, 5V), mint az új, 400-as Codegené. Bár lehet, hogy ez a Codegen is hamisítvány, ki tudja...

• Xelo

addikt

válasz mr_ricsi #15 üzenetére

Jahh igen, nem mondtam el az előzményeket! Azt mondta hogy van sok hw-je és mivel most nincs sok pénze ezért 15ötért tudná megvenni+1hw. Elsőnek 1 teljesen új 40GB vincsit ajánlott, de mvel nekem amúgy is 400-as táp kellett volna, ezért megkérdeztem. Azt mondta hogy van 1 Codegen 400W-os és hogy az jó e nekem. Ha minden igaz most jön majd haverja Debrecenbe(mert ő Budapesti) és akkor találkozunk meg átvesszük a dolgokat. Mit gondoltok? Sztem nem átverés...

Aktív témák

Hirdetés