Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • soma314

    tag

    válasz suomalainen #15697 üzenetére

    Ehhez nincs köze a DMVPN-nek, legfeljebb anyiban, hogy DMVPN-t jellemzően hagyományos internetkapcsolaton építenek ki. De ezt nem kell feltétlenül így csinálni, lehet akár "bérelt vonalon" keresztül is.
    A latency-nek a távolsághoz, meg a "sima" internetkapcsolathoz van köze: a fizikát nehéz megkerülni, a távolságot nem kell magyarázni. A sima internetkapcsolat meg mikor ilyen, mikor olyan, de nincs rá mód, hogy integrated service QoS modelben végponttól végpontig garantált sávszélességet, és latency-t kaphatsz.

    "Building the Cisco Cloud with Application Centric Infrastructure" Hát ebben a mondatban sem nevezi az ACI-t felhőnek, hanem egy eszköznek, amit felhőszolgáltatásokhoz létrehozásához ajánl.

    Voice- collaboration
    Nem krumpli burgonya, sőt! Pont az a lényeg, hogy régen a VoIP technológia a telefonálást hivatott kiváltani és arra épült az egész architektúrája, addigra ma megváltozott az igény vállalati eszközökben. Már nem igen tudok arról, hogy komoly cég tömegével telepítetne IP telefonokat. Szoftfon alkalmazás még csak-csak, de leginkább már mindenhol olyan collaboration tool-okat használnak, ahol a hang mellett videó, file megosztás is történik. Mondjuk Webex, ha már Cisco. És igen ebben is van on premise és vannak előnyei és nyomják a felhősödést itt is.

    Nem, nem mindegy, hogy hol van a szerver. Milló oka van miért előnyös az on premise és miért a felhős megoldás, de mindig az adott cég, alkalmazás, piaci helyzet...határozza meg melyik a jobb az adott cégnek.

    Miért lenne corner case szituáció? Mert rámutat a felhős megoldás hiányaira? Az elmúlt hónapokban szerinted mennyi videókonferencia zajlott, zajlik nap mint nap? Egy átlagos konferencia résztvevőidől 10-ből 7-en néhány 100 méter közelségből egy cég különböző irodáiból kapcsolódnak (ha nem home office helyzet van éppen). Ez azt jelenti, hogy feleslegesen küldjül el a packetek nagy részét az internetre és vissza.

    Látom vannak érveid és érted a Világot! Hadat üzenni levéllel szoktak. Lehet ma e-mail-ben menne. Abszurd a példa elismerem, de 2x megtörtént!

    Milyen esetben következhet be pénzügyi vita gazdasági szereplők között? Most komolyan? A sulinet-ről írsz?
    Hallotál az Apple-ről és az Epicgames-ről például?

    Mer' az csak úgy megy, hogy a szolgáltatásodat átviszed egyik kontinensről a másikra! És átküldöd a ki tudja mekkora adatmennyiségedet e-mail csatolmányként?

    Persze, hogy megtörténhet privát DC-vel is, de egy privát DC-t te felügyelsz, te tudod milyen óvintézkedések vannak, hogy ne történjen meg. Ha meg havária van, akkor a privát DC minden embere a te DC-d helyreállításán dolgozik, míg amikor egy felhőszolgáltató döl be, akkor az 1024-dik leszel, akit helyreállítanak.
    Arról nem is beszélve, hogy mennyire nagyobb célpont egy nagy felhőszolgáltató, mint egy külön DC. No meg attól, hogy a "szomszéd cég" DC-jét feltörik, még nem fog a tied veszélybe kerülni. Ezzel szemben a felhőnél bizony vannak helyzetek, amikor igen.

    Sajnos nincs hybrid cloud pont ezt írtam le. Nem tudok olyan technológiáról, amivel streched cluster-t lehet csinálni on premis és cloud között. Ahogy már írtam csak olyan van, ahol a witness-t tudod felhőbe tenni.

Új hozzászólás Aktív témák