Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ripper17

tag

válasz brrr1 #15576 üzenetére

A network security legalább olyan tág terület, mint a wi-fi. A kettő egy szinten össze is érhet, pl. egy mai AAA rendszer (Cisco ISE, Aruba CPPM) legalább annyira szolgálja ki a wifi klienseket, mint magát az infrastruktúrát...nemrég csináltam olyan WiFi architektúrát, ahol elég komolyan, RADIUS AVP szintre le kellett nyúlnunk és debugok alapján visszafejteni a WiFi controller funkcióit, hogy ügyfél igényét teljesítsük.

De ugyanígy a network securityhez tartozhat amikor pl. az IT valamiféle vállalati VPN megoldást kér, vagy éppen csak ügyfél két IPsec-képes routere között kell egy site2site-ot összerakni.

A security területek a piacon általában értékesebbek, de nekem sok síkon nagyon elméleti szaktudás, úgymond "fontoskodás" érdemi, mérnöki munka helyett. Más cégekben azt tapasztalom, hogy a tűzfalasok (főleg, ha ügyfélnek is szolgáltat a cég) dolgoznak messze a legtöbbet, mert speciálisabb terület, nem lehet csak úgy cégen belül bevonni embert.

Én ettől függetlenül úgy gondolom piacképesebb, ha elsősorban network security-s vagy, és emellett van rálátásod wifi dolgokra is. Kellően távolról nézve ugyanúgy policyk, groupok, ACL-ek konfigurálása, integrálása a feladat, csak más cél érdekében. :D

Új hozzászólás Aktív témák