Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gubek-Einste

legenda

válasz bertalanp99 #4601 üzenetére

Az IPTV-s box-oknak te nem tudsz IP címet beállítani.

Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
    (Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)

Nem hülyeség de úgy kellene beállítani, hogy a Setup/LAN menüpontban a Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt állítasz be MAC cím alapján a kliens eszközök IP címét így biztosan nem lesz sehol sem ütközés és a kliens eszközben pedig nyugodtan maradhat az automatikus hálózati konfigurációs beállítás.

Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?
    A másodlagos eszközben ne legyen aktív a DHCP, mindenkinek az elsődleges eszköz osszon IP-t.

Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.
    MAC cím alapján fix-ált IP címek
    Másodlagos eszközben DHCP OFF
    Mivel megy az emeletre LAN kábel így érdemes lenne azt egy IGMP kompatibilis sima wifi router-ba csatlakoztatni ami AP módba van és így sokkal egyszerűbb lenne a fenti hálózat rész.

Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.
    Olyan eszköz kell amelyik IGMP kompatibilis.

Új hozzászólás Aktív témák