Hirdetés
- Yettel topik
- A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bertalanp99
üzenetére
Az IPTV-s box-oknak te nem tudsz IP címet beállítani.
Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
(Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)
Nem hülyeség de úgy kellene beállítani, hogy a Setup/LAN menüpontban a Pre-assigned DHCP IP Addresses alatt állítasz be MAC cím alapján a kliens eszközök IP címét így biztosan nem lesz sehol sem ütközés és a kliens eszközben pedig nyugodtan maradhat az automatikus hálózati konfigurációs beállítás.Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?
A másodlagos eszközben ne legyen aktív a DHCP, mindenkinek az elsődleges eszköz osszon IP-t.Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.
MAC cím alapján fix-ált IP címek
Másodlagos eszközben DHCP OFF
Mivel megy az emeletre LAN kábel így érdemes lenne azt egy IGMP kompatibilis sima wifi router-ba csatlakoztatni ami AP módba van és így sokkal egyszerűbb lenne a fenti hálózat rész.Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.
Olyan eszköz kell amelyik IGMP kompatibilis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Goddess of Victory:Nikke
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Viccrovat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 26
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Sapphire Pulse 6800XT 16Gb Kitűnő! Ingyen posta!
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- Microsoft Surface Hub (v1) 1597 - 55" All in One PC - Érintőképernyős monitor
- Dell PowerSwitch N2048 48 Port Gigabit Ethernet 2 Port 10Gb SFP+ Switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3583, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest