Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android szakmai topik
- 175 fotó, amit a Vivo X300 és X300 Pro kameráival készítettem
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
bertalanp99
újonc
Üdv mindenkinek!
Ez az első alkalom, hogy itt vagyok ezen a fórumon, szóval előre is elnézést, ha valamit nem úgy csinálok, mint szokás.
Tanácsot szeretnék kérni. A Telekomnál néven fut a csodálatos ISP-m, és annak idején egy Cisco EPC3925-öt adtak routerként/modemként.
A következőképpen néz ki a setup: A négy LAN port:
1. A T-Home által adott STB a TV-hez (Próbáltam neki statikus IP-t beállítani, de az STB-n nem találtam ilyen opciót)
2. A saját PC-m, statikus IP-vel
3. Egy PC a pincében, dinamikus IP-vel
4. Ez pedig az emeletre viszi a jelet, a fenti STB-hoz (TV-hez)Router/Modem (default gateway): 192.168.0.1
Egykébként a modem DHCP-re van állítva, úgy, hogy 192.168.0.10-től kezdje osztani az IP-ket
(Ezt azért csináltam, hogy legyen egy pár fenntartott IP a statikus IP-jű eszközöknek, ez hülyeség?)Mivel a router/modem Wi-Fi-je az emeleten már gyenge, ezért vásároltam egy Wi-Fi jelismétlőt/repeater-t, egy TP-Link 300M Wireless N Range Extender-t (TL-WA850RE). Ez utóbbit úgy konfiguráltam, hogy statikus IP-vel csatlakozzon a fő router-hez (192.168.0.150), ő viszont a hozzá csatlakozó eszközöknek DHCP-vel ossza a címemeket, 192.168.0.151-től. Beállítottam a router BSSID-jét (MAC címét), ami ugye nem változik, illetve megadtam, hogy a repeater által létrehozott hálózatnak külön neve legyen, hogy meg lehessen különböztetni.
Ezt a mindent azért csináltam, mert úgy gondoltam, hogy így átláthatóbb lesz az egész hálózat, könnyebben kezelhető. Vagy hülyeségeket csinálok?
Jó párszor előfordul, hogy a repeater mintha elvesztené a jelet, azt írja, nem csatlakozott a main router-hez, pedig a router adminisztrációs felületén a "Connected Devices Summary"-n megjelenik, mint Wi-Fi-n csatlakoztatott eszköz. Aztán az se ritka, hogy a telefonom, vagy tabletem ne működjön DHCP-vel, csak ha én magam beállítom statikusra a hálózati adatait - ez miért lehet? Ez a repeater-re csatlakoztatott eszközökre jellemző.
-------------------------
Szóval azt kérdezném, hogy lenne ideális ez az egész hálózat.
Továbbá még annyi a gond, hogy lenne még egy gép, amit szeretnék kábelesen csatlakoztatni a fő router-hez/modemhez, de ugye nincs több port. Van egy TP-Link switch-em, és azzal próbálkoztam, csak bedugtam az egyik kábelt az egyik switch port-ba, és a két másikat (az eredetit ami ment az egyik helyre és az újat, ami miatt az egész kellett) mellé (A switch-en minden port egyforma, nincs bemenet-kimenet?), de nem akar működni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance DDR5 16 GB / 5200MHz / 2x8
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Dell Precision 7920 Tower Dual Xeon Gold 6132 (28C/56T) 128GB DDR4 2666MHz Workstation
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest