- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
proradeon #19970 üzenetére
Hogy ne mindenkinek kelljen keresgetni itt a cikk.
-
-
válasz
proradeon #19699 üzenetére
Nyilván nem helyettesítik a valós helyzetet, amikor esetleg többen is lógnak egy routeren, WiFi-n is, aminek a titkosítása is jelentős erőforrásokat vonhat el ilyen sebesség - és sok kapcsolati szál - mellet, nem is beszélve a torrentezésről...
Ez csupán egyetlen egy szálas mérés, mondhatni laboratóriumi környezet, minden egyéb terhelés nélkül, és mivel ez a vége, gondolom a cpu load az egeket veri közben, ami szintén nem látszik ezen! Ja, és még itt sem érte el a 240Mbps-t!
Viszont WNDR3700 esetén azért jóval 240 felett volt a vége, még iperf méréssel is!
-
válasz
proradeon #19642 üzenetére
Kizárt dolognak tartom, hogy bírja... Pár hétig volt nálam teszten egy ilyen router, akkor még a Fiberpower 120-as netnél, ha fullon ment a letöltés akkor 90%-on volt proci terhelés (top paranccsal néztem SSH-n keresztül), Gargoley fw-vel (ami ugye gyakorlatilag OpenWRT). Szerintem ~150 Mbit körül lehet a plafon!
-
válasz
Teljesen véletlenül itt egy újabb eset, parancsolj, itt a linked!
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_44069-44069.html
-
válasz
Nem tudok linket adni, és igazából azt sem tudom, hogy itt, vagy valamelyik másik UPC-s topikban volt! De volt már ilyen párosítással probléma, az biztos! De nekem tök mindegy, ha megy, hajtsátok csak a vasat... Én viszont azt mondom, hogy ilyen nethez rendes router kell!
-
válasz
proradeon #19639 üzenetére
Szerintem meg nem fogja bírni, mint az már itt néhány embernél be is bizonyosodott! Lehet, hogy egy teszt erejéig áttolt ettől nagyobb sebességet is, de hétköznapi felhasználás mellett, több klienssel, sok szálon, nem fog menni! Ezen kívül abban az ominózus mérésben nem figyelték a load-ot sem, ami valószínűleg már az egekben járt 2-300Mbps mellett, és mint tudjuk a 1043 komolyabb terhelés mellett előszeretettel dobálja el a wireless klienseket, vagyis ez így nem alkalmas ilyen sebesség route-olására! Ezt persze nem is lehet felróni neki, nem arra van tervezve, és kész!
-
harry
veterán
válasz
proradeon #12002 üzenetére
"egyelore - esze a'ga'ban sincs a kiepitett koax halozatat pl.: optikara cserelni."
Hogyan? Pont, hogy több, mint egy hónapja már csak fiberpower csomagok vannak, amik meg feltételezem optikai szálon jönne. Vagy nem így van?
Én amúgy elégedett vagyok a UPC-vel. Ügyfélszolgálat normális, nem kell sokáig lógni a dróton, 1-2 alkalommal kellett kihívni szerelőt, akkor is minden rendezetten lezajlott (egy modemcsere, meg egyszer a ház központi elosztójában kellett állítani).
Jelenleg a telefon és net ajánlat szerintem náluk a legjobb. Vagy legalábbis a T-Home-hoz képest sokkal jobb. Nem, itt nincs Digi. 1-2 probléma volt néha, nyilván, de az kizárt, hogy máshol ne lenne.
torrentről is jött már cucc több MB/s-el, bár néha tényleg lassú (igaz még nem volt 'nem korlátozott' szolgáltatóval kapcsolatom, így nem tudom, ez mennyire átlagos. De mondom, máskor meg teljesen rendben van). -
jerry311
nagyúr
-
vargalex
félisten
válasz
proradeon #12002 üzenetére
Hi!
Részben egyetértek veled, de az szerinted okkal használt priorizálás mutatja szerintem a legjobban, hogy a hálózat a szűk keresztmetszet náluk. Ellenkező esetben nem lenne szükség rá! Pedig nem a legnagyobb ügyfélkörrel rendelkező szolgáltató, nála sokkal nagyobban megengedhetik maguknak, hogy nem tesznek ilyet. És miért? Mert az ő hálózatukban még van tartalék.
-
z67
őstag
válasz
proradeon #11890 üzenetére
Nem garantálják, de adják a fix IP címet, ha belenézel a modem konfig felületébe, akkor kiírja, hogy melyik MAC címhez, melyik IP-t rendeli, így ha visszaírod az eredeti MAC-et, akkor meglehet ugyanazt a régi IP-t kapod vissza. Persze a kisebb csomagokban ez nem biztos, hogy így van. Nekem jelenleg 2 MAC címet tart nyilván a modem, két IP cím mellett.
kali: szerintem ez a megszakítós, áramtalanítós dolog régen müködött, amíg nem rendelték így össze a MAC címmel, és akkor azért maradt néha ugyanaz, mert esetleg nem futott be az inaktív idő alatt új kérés. Nekem már ezer éve nem megy így. Az más kérdés, hogy kihúzom a routert a modemből és direkt csatlakoztatom a gépet, mert ugye akkor változik a MAC cím. Viszont ha ez klónozva van, akkor minden marad a régiben.
Persze, ez mint fent írtam lehet csomagfüggő is.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
proradeon #11604 üzenetére
Korábban, mikor átettem, ezt a választ kaptam itt:
(#10135) jerry311 válasza [CS]Blade2 (#10132) üzenetére
Valamit valamiért. Egyébként így 2 gép közti forgalom is elmegy a UPC-hez a kábelmodemen és vissza.
Ha nincs tényleg nagy szükséged a 3 IP-re, akkor nem érdemes vacakolni vele, hogy legyen 3 IP is meg a gépek lássák is egymást.Jó lenne tudni, hogy számolja-e, mert egy 1Gbit-es switch 5K, a router 25K.
-
FefeeX
veterán
válasz
proradeon #11604 üzenetére
Hacsak nem azért, mert külön IP-n van, nem alhálózatin, hanem külön world IP-n, és ehhez rosszul használja fel a switchet... De akkor a feltöltés/letöltés menne, szóval a 2 gép közt csak 6 megabittel lehetne másolni, ami azért eléggé észrevehető, emelett szánalmas sebesség
610N sem rossz router, csak ugye az meg 44ezer...
-
bnss
veterán
válasz
proradeon #11508 üzenetére
Kipróbáltam én is ezt a mókát, de nekem nem emelkedett meg a sávszélesség rögtön, továbbra is az eddigi konfigurációs fájlt használja a modem. Elég sokáig tartott az újra szinkronizálás, de szerencsére most már minden rendben. A pcreg.upc.hu-n viszont már az új csomag szerepel az előfizetői adatoknál.
-
FefeeX
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- Dual Sense Kontroller - Death Stranding 2: On the Beach Limited Edition
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest