- Macrodroid
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
c41r0^ #12051 üzenetére
nod32 -nek van egy bizonyos verziója ami olyan infókat küld a modem felé, amitől lefagy a modem. ezt egyébként a nod32 készítői is elismerték és van a honlapjukon egy kézzel telepythető frissítés ami ezt megoldja, utána lehet nézni, de ahogy írtam ez csak egy bizonyos verzióra vonatkozik
hozzáteszem vannak azért gondok más vírusirtókkal is -
Windsurfer
tag
válasz
c41r0^ #12051 üzenetére
rákérdeztem azért, hogy miért hisz még is csak egy nod32 előfizut dobok így a kukába. azt mondta a fószer, hogy "az általuk adott modem és a nod32 nem szeretik egymást". "
"
Csak lestem és krédeztem, hogy miért nem szólnak akkor a gyártónak? mire ő: szóljak én ha engem zavar.
Majdnem kicsúszott a számon, hogy kösz, b**dmeg... -
Windsurfer
tag
válasz
c41r0^ #12021 üzenetére
nem akarok hülyeséget beszélni, de anno nekem is haosnló problámám volt mikor át álltam a UPC-re. Torrent mindig kinyírta a netet volt, hogy egésznapra.
Ment jobbra balra a telefonálás mikor a UPC szaki megkérdezte: ÁLLJ! Milyen vírus ölőt használ?
Válasz: Nod32
Szaki: ahha...kapcsoljam ki és használjak mást!Áh, kicsit sem lettem ideges mivel vettem a nod32-t de mondom nézzük meg max leb*szom....azóta megy a torrent és a net (igaz most van egy hol passzív hol aktív vagyok problémám amióta win7 van de az nem hinném, hogy a upc miatt)
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
c41r0^ #12033 üzenetére
Én ezt tapasztaltam az UPC-vel amióta megvan, hogy publikus torrentekről csak lassan tudok tölteni, míg privátról mindig jött maxon a nap bármelyik időpontjában, ezért írtam amit. 7. kerületről van amúgy szó és jelenleg Motorola modemem van, de amikor még csak 25ös GOLD előfizetés volt az akkori modemmel is ugyanígy jött mindig maxon.
MOD: Jah és mindig forced titkosítás volt beállítva és a titkosítatlan bejövő kapcsolatok is be van jelölve utorrentben.
-
Jarlaxle
senior tag
válasz
c41r0^ #12028 üzenetére
Annyi történik hogy az amúgyis szar sebességet még az esetleges upc korlátozás még tovább leszedi, nem tudom ezen mit kéne értelmezni, sohase volt titok hogy egyes helyeken van korlátozás bizonyos napszakokban. Próbálj ki egy privát torrentet és ha ott is 100kb/s-kel jön a torrent ami biztosan nem így lesz akkor lehet majd anyázni upc-t.
-
Demolator
tag
válasz
c41r0^ #12024 üzenetére
Hali! sztem inkább azzal van esetleg gondja a utorrent 2-nek hogy win7-et használsz nekem xp alatt semmi gondom vele ugyanaz a modemem és fullon jönnek a torrentek mondjuk én ncore-ról és bithuról töltök ja és úgy állítottam be tegnap hogy ne használjon tcp kapcsolatokat (15 helyett 10) és így is gyors ugyanúgy de böngészni viszont jóval gyorsabb mint előtte...
-
vargalex
félisten
válasz
c41r0^ #12019 üzenetére
Hi!
A Webstar EPX-2203-as modem nálam is többször eljátszotta, hogy a Cable led nem világított (ilyenkor általában a Send, vagy Receive sem). Ettől függetlenül általában volt net és telefon, de többször volt olyan is, hogy nem. Úgyhogy végül bejelentettem, cserélték egy EPC-2203-ra. Szerelő szerint ez stabilabb, jobb a telefonhoz is. Eddig még nem szakadt meg a kapcsolat (1 hete cserélte). Igaz, én nem uTorrent-ezem, hanem a routeren fut az rTorrent. Persze az EPX-2203 idejében is csak ez ment.
-
c41r0^
őstag
válasz
c41r0^ #12020 üzenetére
íme egy screenshot, a háttérben a szerveren futó WEB UI, az előtérben az itthoni gépem 1.8.4-es klienssel, azonos beállítások mellett, azonos torrenteket töltve
a számok magukért beszélnek (érdemes megnézni a kijelölt torrentet [gyengébbek kedvéért Win7], hogy hány seeder elérhető és ebből mennyi a létesített kapcsolat, és hogy mekkora a down közti sebességeltérés...)
az itthoni gépen most 1.8.4-el nem dobódik el a CABLE LED
-
c41r0^
őstag
válasz
c41r0^ #12019 üzenetére
most néztem rá a WEB UI-ra, a 100/100 Mbit/sec-es szerveren ugyanez a 4 db. torrent jelen pillanatban 3.3MB/sec-el jön lefelé (1.8.4 uTorrent, up 120K-ra korlátozva, max. kapcsolat 1000, torrentenként 250, max. 4 torrent egyidejű letöltése, feltöltések szála torrentenként 8, protokoll titkosítás engedélyezve, transp_disposition 15, azaz TCP+uTP protokollok használata, a kliens aktív)
természetesen az itthoni gépemen is aktív a kliens, szóval ez megintcsak kizárva
na most itt is elindítom ezeket a torrenteket ugyanilyen kliens beállításokkal (szintén 1.8.4-el), megnézzük, eldobja-e a CABLE szinkront a modem, és jelentkezem megint
ja, TPB-s, azaz publikus trackeres torrentekről van szó
-
-
c41r0^
őstag
válasz
c41r0^ #11999 üzenetére
nos, azt a tanulságot vontam le ebből, hogy ez a megoldás is csak félmegoldás...most konkrét példát írok egy torrentről:
mivel a TCP-t most ugye eleve kizárom, így a lehetséges ~2200 peer közül (amiből 436 seeder) csak 59-el tudom felvenni a kapcsolatot, ezek közül is csak 2!! db. peerrel történik adatcsere jelen pillanatban az egyik torrentél
tehát ez is igazából lutri, az adott torrent peerek kliensein múlik, hogy nekem fog-e jönni jól uTP protokollon vagy sem...lehet, hogy TCP-n adott esetben több peerrel tudom felvenni a kapcsolatot kis sebességgel, de az összeg nagyobb lesz, így nagyobb lesz a letöltésem
-
jozefgucci1
addikt
válasz
c41r0^ #11996 üzenetére
Nekem hasonló gondjaim voltak a UPC-vel.Nagy megkönyebbülés volt számomra mikor a bekötötték a Tréhóm üvegszálas Tv-t és netet.Azóta sávszél nemhogy eléri a csomagban lefektetett maximumot de az esetek többségében meg is halaja azt 10-20%-al.Zudom nem mindenkinek adatott meg ,hogy ott legyen a kábel a háza előtt ,de azért mert nincs verseny még lehetne normális szolgáltatást adni.
Sokan leírták már ,hogy ez a UPC 60 illetve 120 Megás net csak parasztvakítás és ugye az is nyílt titok hogy a cég rendszere a teljesítménye felső határaiz súrolja.Egyszerüen van egy régi jól kiépített rendszerük , de nem hajlandóak pénzt invesztálni a fejlesztésbe.Amíg aTréhóm és a Digi százmilliókat ölnek bele a hálózatépítésekbe és korszerű központok építésébe.A jelenlegi optikai hálózaton "lehetséges " 320Megás sebesség lenne elérhető amiből azt hiszem a felét lehet megvenni.Szóval van hová fejlődni a UPC-nek technikailag .
-
válasz
c41r0^ #11996 üzenetére
Lehet, hogy erdemes lenne inkabb bt.transp_disposition-t 10-re allitanod, es akkor csak es kizarolag uTP kapcsolatokat e'pi't fel a kliensed, igy nem fogjak feleslegesen a TCP kapcsolatok a helyet a kapcsolatlimitben. (mert ugyebar nappal TCP-n keresztul tetulassan lehet tolteni UPC-vel, akkor minek legyen a pl.: maximalis 20 kapcsolatbol 10 TCP)
Valamint ha minden kotel szakad, nyomhatsz modem restart-ot (reset gomb rajta 10 secig nyomva) es 1-2 probalkozasbol atkerulhetsz egy kevesbe terhelt csatornara, amin lehet jobban jonne a torrent.
-
ACE-
addikt
válasz
c41r0^ #11993 üzenetére
A nagy seeder szám ám még nem jelent semmit, ahhoz a 15ezer Seederhez hány leecher párosul? Mert ilyen torrentet még nem is láttam, legalábbis zárt oldalakon, publikusokkal meg az a baj, hogy elég jelentősen korlátozzák a forgalmat, mert ugye "ingyenes", nem rúgnak ki róla, akkor miért pazarolnák a sávszélt rá. Tehát ez a 15ezer seeder-es torrent gondolom publikus, és lehet van hozzá 5ezer leecher... ami eléggé meggyengíti a seederek sebességét...
-
c41r0^
őstag
válasz
c41r0^ #11993 üzenetére
az uTorrentben valóban látszik a "Peerek" fülön, hogy 90%-ban 1.8.x-es uTorrent klienst használnak azok közül, akikkel én is kommunikálok... ez mindent megmagyaráz... így jóformán csak TCP torrent forgalmam van -> UPC priorizál
és valóban, ha a seed/leecher kliens 2.0 uTorrent, akkor azon kapcsolatok között bizony van egy-kettő, ahol 200 KByte/sec a down-om tőlük
akkor jól sejtettem, mi történik...
esetleg valakinek akkor van ötlete, hogy melyik az a kliens, amely TCP forgalomra a leghatékonyabb UPC-vel?
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Le Mans Ultimate
- BestBuy topik
- Macrodroid
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged