Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
az előbb úgy elkeseredtem, hogy a deluge halott lett, hogy már a micro beta-val kacérkodtam én is, de a halite beindult. a kettő közt megpróbáltam megint a 1.8.1 microtorrentet, de az totál gáz....
ez kemény. dél óta ezzel vacakolok. a végén még valami baromságot csinálok, és bedöntöm a wint. általában ilyenkor szoktam megcsinálni... pár rendszervisszaállítás, közben ideges leszek -> 1-2 reset, és már ott is vagyok...
-
-
Goose-T
veterán
Azt javaslom, legyünk még türelemmel nov. 29-ig, ugyanis itt azt írják, ettől az időponttól kezdve bevezetik a minimum garantált sávszélességet, ami a névleges sávszélesség fele. Ebből arra lehet következtetni, hogy valószínűleg akkor fognak infrastrukturális fejlesztéseket élesíteni, a mostani helyzet pedig valószínűleg tesztelés miatt áll fenn. Talán enyhítik majd a torrent-szigort, bár nagy engedményekre nem számítok, azért 200-300KB/s jól jönne a mostani 20-30 helyett.
-
BTO
őstag
vegyél inkább LAN kábelt oszt annak furd ki a lukat a falba.ne pakolgassátok mán észnélkül a modemet összevisznya a lakásba,mert zajbetörést csinátok a végén és leveritek az egész környék netjét.nem véletlen vannak a hp-80s szürők beszerelve,és a jó instalmatyi az ki is számolja jól az elosztásokat a lakásba.
-
AtHoS
nagyúr
Mindenképpen a koax kábelt akarod átvinni?
Lehet kapni hozzá illeszkedő toldót: mindkét végére csavarosan lehet csatlakoztatni kábelt és ezzel szépen az eredeti kábelhez hozzátoldva viheted amerre akarod.
Persze alternatív megoldások is vannak, de azok is erre a módszerre épülnek.
Mod:
Szvsz. egyszerűbb megoldás UTP kábellel a kábelmodemből átvinni a netet, mint a koax-al variálni. Persze a körülmények mindig döntően befolyásolhatják az ésszerű lehetőségeket -
törölt tag
Nekem most egymásután 2x egy órán belül. De nem is bosszantana, hiszen ki lehet bírni napi 2 percet net nélkül, de az emule-os letöltésem alapból tetű lassan jön le általában, így meg főleg. Nagyon érzékenyen érinti sajnos, ez nem olyan, mint torrent, hogy visszajön a netem, és mintha mi sem történt volna...
-
jerry311
nagyúr
Kb. semmiben sem különbözik az újraindulás a normális üzemtől.
Kivéve:
- ha a tápot a modemből húzod ki, nem a konnektorból.
- ha áram és/vagy feszültség ingadozás miatt indulgat újra.Ettől függetlenül a döglött modemet minden hiszti nélkül cserélik, ha nincs rajta külsérelmi nyom.
-
Oyabun
tag
Tegnap éjjel nekem is elment a chello.
Piszkosul megijedtem, mert éppen a routert hekkeltem amikor egyszer azt veszem észre, h. nincsen uplink. Na mondom ezt jól elbaxtam...
Aztán láttam, h.a modem teljesen elvesztette a fonalat. Próbáltam párszor újraindítani de nem sikerült megoldani - úgyhogy bealudtam.
Reggelre láss csodát - megjavult. És majd' fél év után először kaptam új IP-t, tehát nem csak hiba vot, hanem valamit újítottak a központban. -
Apollyon
Korrektor
Nekem tavaly volt ilyesmi, csak nem 5-10 percre, hanem órákra. De csak egyszer és valami éjjel 1-kor, ha jól emlékszem, akkor bővítették a hálózatot, akkortájt volt a nagy emelés...
Egyébként meg egész jó lett a gold.. Eleinte nem győzött meg, de most már egész jó a letöltés, a fel se rossz: [link]
-
törölt tag
Így van, különben én sem tartanék itt, mert van itt upc kábeltv-szolgáltatás ugyanazon a neven, de az nem jött be. Hiába vagyok már lassan 3 éve chellós, én nem kelhetek versenyre azzal, aki még csak most szemezget vele. Szó szerint meg kéne fizetnem azért minden hónapban, hogy van képem ennyi ideje a chellót használni. Elképesztő.
-
törölt tag
-
törölt tag
Egyébként felhívtam az ügyfélszolgálatot ma délelőtt, azt mondták, hogy nincs semmilyen központi hiba, majd utánanézett: valami 7-en, 8-an használják ugyanazt a hálózati címet, és ezért dobál le. Adott egy új hálózati címet, én be is akartam állítani, de nem lehet, mert a modem regisztráció karbantartás miatt szünetel talán vasárnap estig. Szóval úgy volt, hogy akkor most egy darabig nem lesz netem, de valahogy visszacsináltam a régit (hálózati címhez nem írtam be semmit), így most van. És még meg sem szakadt az elmúlt egy órában.
De lehet csak valami hétvégi programja van az illetőknek, és amiatt.
-
shabbarulez
őstag
Szerintem ez eddig is elég szembetűnően nyílvánvaló volt. Hisz az újévi szintis spotban Szőke kapitány már elmondta, ő már mindent feltalált. Azóta nem is készült új spot, csak a régiekből best of-oltak hogy kihúzzák időben tavaszig amikor az új reklám kampány elindulhat. Ezekből már látni is lehet új spotokat az egyes csatornákon, új arcokkal, új stylelal.Az új reklám kampány gondolom erősen az új digitális szolgáltatások köré fognak épülni. Az új reklámban ki is írnak egy weboldalt: [link] Szőkét azóta lehet látni más cég termékét reklámozni, ebből is elég nyílvánvaló lehetett hogy év végével lejárhatott a szerződésük.
Az új logo annyira nem új, a külföldi UPC érdekeltségeknél már tavaly nyáron megjelent ez az új logo és egyre több országbeli érdekeltség vették át, alakított ki új weboldal designt is ennek megfelelően. Egyébként a Chello brand is ezzel együtt leköszön, a UPC Live az amire áttértek, a www.upclive.hu már több hónapja rá is van linkelve a www.chello.hu-ra, gyanítom jővő hónap elejétől ez is már egy megújult oldalva fog vinni a megváltozott brandnek megfelelően.
-
shabbarulez
őstag
Aha persze díjmentesen, sőt ingyen is fogja üzemeltetni. Álmodozzál már. Először talán olvass utána hogyan működik az internet, hogy kapcsolódnak egymáshoz a szolgáltatók, milyen eszközökből, mennyiért építenek ki hálózatot. A feltett kérdéseid tömkelege alapján elég jól látszik nagyon nem vagy képben az alap dolgokkal sem.
Amit ennél a két szolgáltatónál látsz amiket linkeltél az sima hosting. Beraksz egy gépet egy adott a szolgáltató által definiált földrajzi ponton és csak ott tudod igénybe venni a szolgáltatást. Az olcsó ár amikor csak BIX felé, belföldi kapcsolódás irányába kapsz gyors netet, külföld felé meg alig valamit. Ez azért olcsó mert a helyszín ahol igénybe veszed nagyon közel van a BIX switchez így nem kell nagy kiterjedésű hálózatot építeni a kapcsolódáshoz. A drágább árnál lesz külfölded is nagyobb sebességgel, a másik szolgáltatónál is ugyanúgy oda van írva 6.5e/Mbps-es nemzetközi ár, ez 100 Mbps-re szintén 650ezer.
De ez hosting, vagyis itt mohamednek kell mennie a hegyhez, vinni a gépeit adott földrajzi pontokra, ahol majd csatlakozni fog. Ilyen pontból meg igen kevés van, hisz a hosting lényege pont az hogy kevés helyen, nagy sűrűségben helyezkednek el szerverek, közel a legnagyobb távközlési csomópontokhoz, így kis távolságon olcsón lehet nagy sebességű kapcsolódást kialakítani, ezen távközlési csomópontokhoz.
A bérelt vonal szemlélete egészen más, ott a hegy megy mohamedhez. Vagyis pl. megmondod a szolgáltatónak hogy neked Zalaegerszegen a kismókus utca 3 alatti cégednek kell egy bérelt vonal x kapacitással, adjanak ajánlatot milyen 1xi és havidíjat mellett tudják azt biztosítani. Persze ehhez a szolgáltatónak először adott címig ki kell építeni egy olyan vezetéke kapcsolódást ami garantáltan bírja az igényelt sávszélesség paramétereket. 100 Mbps esetén egyértelműen optikát kell kihúznia a cég telephelyig, a távközlési cég legközelebbi saját optikai kapcsolódási pontjáig. Ez akár több km szakasz is lehet, ahol engedélyeztetni kell a munkálatokat, árkot ásni, kábelt fektetni, stb. Persze ha nincs a közelben a cégnek saját optikai csatlakozási pontja akkor lehet másik cégtől fog bérelni szakaszokat a saját ahhoz legközelebbi pontjától hogy áthidalja a hiányzó részt vagy ha nagyon megéri neki fektet saját kábelt. Itt nem olcsó dologról van szó, a kábelezés fektetése, szükséges eszközök mind drága beruházás, épp ezért az 1xi díjak is magasak, akár sok milliósak és a havidíjak sem olcsók. Egy bérelt vonal garantált jellemzőkkel is bír, vagyis végpontig úgy van méretezve a hálózat bármely szakasza hogy ott ne legyenek kapacitás problémák, aminek persze költségei is vannak és mint a megrendelőre fognak hárulni. Ezen kívül egy ilyen szolgáltatáshoz megfelelő support, hibaelhárításra rövidebb határidők kellenek, mert aki ilyet rendel, az okkal teszi, nem azért mert a prohardver fórumát akarja olvasgatni vele.
Egy bérelt vonalat egy megrendelő azért vesz mert azzal magának pénzt termel. Épp ezért hajlandó rá nagyobb összeget áldozni, ha ezzel saját bevételet növelni tudja egy megfelelő távközlési háttérrel. És amíg távközlési beruházás által nyert bevételei nagyobbak, mint a kiadásai addig üzletileg jobban jár. Itt elsősorban bankok, biztosítók, olyan nagyvállalatokról van szó, akik telephelyeiket kötik össze bérelt vonallal és ezen keresztül egységes informatikai rendszert alakítanak ki. Ha ez kiesik a működésükben is zavar állhat be, ami komoly bevétel kieséssel jár. Itt nem az 1xű otthoni felhasználóra kell gondolni aki gyakorlatilag 99%-ban szórakozásra használja a netkapcsolatát. Mivel az számára nem fog bevételt termelni ezért az 1xi netező alacsony kiadásokkal járó netkapcsolatot favorizál, számára a minél olcsóbb ár a legfontosabb tényező.
A lakossági internet egyés más kategória. Először is azt ott veheted igénybe ahol a szolgáltatónak van kiépített hálózata amihez az előfizető kapcsolódni tud és csak olyan feltételekkel amiket a szolgáltató nyújt. Ez teljes ellentéte a bérelt vonalnak ahol az előfizető mondja meg hova kell neki a szolgáltatás és milyen sebességen, persze az egyedi igénynek meg is lesz az ára. A lakossági szolgáltatás ezzen pont ellentétel, ott az árnak van minden alárendelve, hisz a fogyasztók elsősorban árérzékenyek. Alacsony árakat csak úgy lehet elérni ha a költségeket minimalizálják, ez pedig rengeteg dolog feladását és egyéb kompromisszumokat jelent a hálózat működésésével kapcsolatban. Az előfizető ha jó helyen lakik előfizethet, ha ott nem elérhető a szolgáltatás akkor csak miatt nem is fogják kiépíteni. Hiába lenne egyedi igénye, csak abból a kínálatból választhat amiket a szolgáltató felkínál. Ez a kínálat pedig olyan lesz ami adott árszint mellett best effort szolgáltatás mellett nagy valószínűséggel az idő nagy részében nyújható.
Itt megint bejön egy új fogalom a best effort. Mivel a lakossági szolgáltatás nem garantált, hanem best effort. Ez nagyjából azt jelenti egy adott garantált kapacitáson, sokkal több ügyfél osztozik, mintha azt garanatált jellemzők mellett értékesítenék. Erre azért van szükség mert ha a hálózati szabad kapacitásokat megosztják egymás között az ügyfelek, akkor annak költségein is közösen osztozhatnak ez pedig alacsonyabb havidíjak kialakítását teszi lehetővé.
Még 1xűbben, ha van egy 5 Mbps-es bérelt vonal ami 120 ezer, akkor ha erre valaki garantált jellemzőekkel előfizet, akkor annyit is fog fizetni érte. De ha a szolgáltató rápakol mondjuk 20 best effort előfizetőt akkor egy előfizetőre már csak 1/20-ad költség jut, a 6 ezer forint pedig másik szélesebb körűen eladható lakossági terméket jelent. Persze ezért az olcsóbb árért cserébe a fogyasztóknak a közös sávszélességen is osztozniuk kell. Ami jellemzően nem gond, mert az ügyfelek döntő része a netkapcsolatot csak töredékben használja ki, nincs is szüksége a garantált jellemzőkre. Persze azok aki masszívan p2p-eznek és az idő nagy részében maximumra hajtják a kapcsolatukat és ezzek mások elől "eleszik" ezeket a közös oszott hálózati erőforrásokat, azok könnyen felborítják ezt a best effort üzleti modellt. Ezért is van a hogy a szolgáltatók elsősorban a nagyforgalmú ügyfelek adatforgalmát próbálják menedzselni, hogy a hálózat nagy egészében a kisebb forgalmú ügyfelek is megfelelő szolgáltatáshoz jussanak. Persze a minél olcsóbb, a felhasználó által megfizetni hajlandó árszint ugyanúgy kihat a support és a hibaelhárítás, rendelkezésre állás minőségére. Minél kisebbek a díjak, így költségre is egyre kevesebb fordítható ez pedig a minőségi jellemzőknek is csak a kárára mehet. De egy lakossági szolgáltatásnál nem is cél a magas minőségi jellemző. Ha mondjuk egy napig nincs net, az előfizető maximum bosszankodik hogy aznap nem tudja elolvasni kedvenc oldalának híret, de max beül helyette TV-t nézni. Ez pl. bank esetén ez egészen más kategória, ott elég nehéz az érkező ügyfeleknek lenyomni a torkán hogy épp halott a bank informatikai rendszere, majd jöjjenek vissza inkább holnap. Ott ez komoly bevétel kieséssel járna, míg az áltag internetező max a türelmét veszíti el, de pénz aligha.
Szóval az lényeg az általad linkelt cégeknél fix helyszínen elhelyezhetsz egy szerver gépet, és adott pénzösszegért az belföld, még nagyobb pénzösszegért külföld felé is gyorsan fog majd kommunikálni. Viszont ez a gép nem nálad otthon lesz. Ha azt akarod hogy a szerver és az otthonod között is legyen egy nagysebességű kapcsolódás akkor az is ki kell építeni, ennek további 1xi díja és havi költségei lesznek.
Jól le is írják adatkapcsólódási résznél az általad linkelt oldalon milyen alternatívák jöhetnek szóba. Ugye vagy optikát húznak ki a két pont között, ami nagy több tíz vagy száz km-es távolságnál igencsak idő és pénz igényes folyamat. A kiépítés helyétől, körülményességétől függően 2-5mila/km körüli díj is összejöhet és akkor még csak a kábel kerül a földbe, ehhez mégeszközöket kell venni a kábel két végére amik megint jó drágák, azokat üzemeltetni kell, megfelelő szakember kell aki konfigurálja, stb-stb. A másik lehetőség az optikát a két pont között nagyrészt bérlik, olyantól akinek már van mert régen már lefetette, ennek viszont komoly havidíj követkeménye lesz, de a drága eszköz és további költség problémák még ugyanúgy ott lesznek mellette.
Egy másik lehetőség a vezeték nélküli kapcsolódás. Ez viszont távolságban igen korlátozott, az oldalon is írják max 10km a Victor Hugó adatközpont körzetében. A távolság meg erősen csökken a kívánt sávszélesség növekedésének ütemében. Ráadásul a nagy sebességű rádiós eszközök sem épp olcsók, több tíz ezer dollárral kell számolni ami akár százezerig is felkúszhat. De ezek a hálózati eszközárak távközlési kategóriában egyáltalán nem kirívó árak, itt azért nem a 10 ezer forintos SOHO d-link routerekkel kell kalkulálni.
A harmadik lehetőség a bérelt vonal, amikor a köztes szakasz kialakítását teljes mértékben egy harmadik félre bízzák, ami end-to-end teljes mértékben egy komplett szolgáltatásként kínálja majd a kapcsolódást, ilyen árakat linkeltem én az elején.
A negyedik lehetőség az hogy normál, lakossági széleskörben elérhető és megfizethető árú broadband szolgáltatást használ a user. Ezzel csak az a gond szűk keresztmetszet lesz a szervere és az otthoni gépe között. Hiába lesz a szerverének 100 Mbps-e bix és nemzetközi irányba, ha otthonra csak egy 4 Mbps-es ADSL-t vesz akkor 3.8Mbps/210 kbps lesz az a szűk kereszmetszet amivel a szerverével kommunikálhat. Vagy vehet drága pénzen 100 Mbps-es bérelt vonalat. Vagy kivár és megvárja azokat az időket amikor már a lakossági szolgáltatások is üvegszál alapra helyeződnek át és otthoni elérésre is 100 Mbps-es eléréséket kínálnak. Persze az nem lesz garantált 100 Mbps, csak best effort de sokkal jobb lesz egy ADSL-nél vagy kábelnetnél. Persze ha a garantált jellemző életbevágó fontosságú akkor továbbra is csak a bérelt vonal marad majd az egyedüli alternatíva.
-
jerry311
nagyúr
-
shabbarulez
őstag
-
shabbarulez
őstag
Külső héj szerepe a külső behatások elleni védelem, ez ugyanúgy megvan réz vagy optikai belső mag esetén. Szóval a burkolat alapján a belső tartalmat látásra megmondani nehézkes. Egy optikai kábel normál újjnyi vastagságú kábel, hogy pontosan milyen átmérőjű az attól függ milyen célra szánták. Függ attól hány kábelszál van benne, ez lehet akár 1-288-ig. Függ attól a külső héj burkolat mekkora védelmi fokot ad. A coax belső magjában meg rézkábel van. Kábel mehet földfelszínen légkábeles megoldással vagy föld alatt, alépítményben, csövekben kihúzva.
-
csellosi
tag
Ja szep. Kepzeld uj netem is eleg jo, marc 1-tol teszt uzemben megy 10/10-en. De nalam csak 10/4 (2 szomszedos hazba 10/10). Micsoda pechem van
De orulhetek igy is mert 4/0,5-ot kellene kapnom. Lassan elerem a 150gb korlatot is, de nem merem atlepni, de szerintem ebben a (teszt)honapban nem lassitananak le. Majd utolso heten kiprobalom
-
-
jerry311
nagyúr
-
LaMotta
aktív tag
Csak olvasataimból gondolom ezt, de lehet hülyeség:
A torrenteknek van valami jellegzetes viselkedésük és mikor azt érzékeli a rendszerük, lekorlátozzák az arról a portról jövő forgalmat.
Mert ha váltottam portot, az elején még tök jól tölti pár percig, aztán megint visszaesik. -
Goose-T
veterán
Itt senki sem használ cFosSpeed-et? Nekem akkor is 15-20ms a ping, ha éppen Deluge-vel torrentezek teljes sávszélességet lefoglalva, ráadásul netrádiót hallgatok mellette akadozás nélkül és a weboldalak is gyorsan bejönnek. Chello medium előfizetéssel.
Ne értsd félre, nem téged akarlak leszólni, csak már túl sok ember van itt, aki panaszkodik, hogy torrentezés mellett szar a pingje, és nem töltenek be rendesen az oldalak.
Más. Pár napja elég gané a net, nem torrentezek egyáltalán, de sok oldal nagyon lassan, hiányosan tölt be - pl. az Index és a Blog.hu eléggé köhög, itt bent a munkahelyen meg tökéletes.
-
Apollyon
Korrektor
Vicces...
Én már nem is tudom mit tudnék vele kezdeni.. Ez már tényleg olyan nagy hogy már szinte túl sok is. Persze torrent letöltésnél jól jönne, ha 10prcenként lejönne egy DVD, de még jobb ha 10 perc alatt vissza is menne
Így nem kéne egész nap egész hónapban mennie a gépemnek, és ti is tudnátok rendesen nezetni -
Tomaaasz
aktív tag
Örülj neki b@zd meg! A kis sok torrentes köcsög miatt van ilyen netem. Aztán meg hisztiznek hogy korlátozzák a torrentet. Ilyen fejlesztések mellet? Jövőre? Ne röhögtess már. Ezt az iramot nem bírja a UPC hálózata, nemhogy a 40 mbit-et...
A kurv@anyád UPC! Bocs hogy így írok, de nagyon rossz kedvem van. Holnap bemegyek... -
LaMotta
aktív tag
Nekem eddig teljesen jól ment a net... Chello medium van. De amikor benyomom torrentet a net.... Mihez hasonlítsam.. Nem hogy csigán megy.... Mintha visszafele haladna a csiga!
Az oldalak be se jönnek. FireVuk, vagy NépmeseIE is csak pörög, pörög, majd dobja "Az oldal nem található" sablon oldalt....
Ez kb. jó 1 hónapja érzékelhető tudományos jelenség.
UPC lehet a ludas? Vagy csak nálam krepált be valami?
Aktív témák
Hirdetés
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest