- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
-
zitrom
tag
válasz
csellosi #7358 üzenetére
Méghogy felbújtó,eh..
Hogy érted,hogy milyen arányban vannak az emberek?
Dehogy fogok korlátosat választani...A Csomagok idioótaságát meg pl:az is bizonyítja hogy a mouse és cat között az egyik teljesen fölösleges és értelmetlen,300FT nem pénz minden normális ember kifizeti azt a plusz 300Ft-ot a +4GB letöltésért,mert 1GB még netezni se jó egy hónapban
Plusz a másik érv hogy hülyék ezek a csomagok az az,hogy 5Mbites net mellé 1,5 illetve 10 Gigás letöltéseket párosítanak...Aki csak netezik annak minek 5Mbit,illetve minek azaz 5Mbit ha egy hónapban csak pár gigát tudsz leszedni?Nem használod ki az 5Mbit-et sehogyse,abszolút nincs értelme és logikátlan az egész.
Ja és összefoglalva, 3 korlát 1 adott megabithez,hülyét kapok -
Apollyon
Korrektor
válasz
csellosi #7342 üzenetére
Azért ez a májusi 1TB-os forgalom elég rideg. Oké h jó dolog visszatölteni, nálam is valszeg ez teszi ki a forgalom 70%-át. De akkor meg minek fikázol itt a 250-300 giga chello korlátra amikor letölteni te sem töltesz ennyit.. Mindegy.
Amúgy meg az utolsó mondatban az írtam hogy mennyémáinnen
Mi a hszeidnek amúgy a konkrét célja? Mivel már nem vagy chellos, nem kéne magasról beleszarnod hogy kinek milyen nete van és mire használja? Meg úgy egyébként is? -
shev7
veterán
válasz
csellosi #7350 üzenetére
Hat ha filozik, akkor azert filozik, mert nem tudja mire van szuksege. Ha sokat akar letolteni, akkor hajra korlatlan cosmag, ha meg nem, akkor eleg a korlatos. Ha csak ezek a lehetosegek, akkor ezekbol kell valasztani. Hiaba adna a szolgaltato mindenkinek 100 megas korlatlan csomagokat, ha azzal ket user elviszi a teljes savszelesseget, akkor a tobbieknek nem sok marad...
-
-
shev7
veterán
válasz
csellosi #7344 üzenetére
ugy latom te nem erted mirol beszelek. Minden hardcore userrre jut legalabb 10 user akinek a letoltese havi 10 giga alatt van. Ez egy arany, ami ugyanugy igaz Budapesten, es Zalabivalybaszon is (sot, ez az arany budapestre igaz, Zalabivalybaszon lehet meg kisebb az atlagos forgalom), tudod legtobbszor a tanyan sajnos nicsenek olyan gepek, amikre erdemes lenne a legujabb jatekdemokat letolteni, nincs ido arra, hogy linux disztrokat probaljanak ki. tokeletesen meg vannak elegedve a rendes tv-vel radioval. Igen, itt az a fontos, hogy kapcsolatot tartson a rokonaival, erre mail, msn iwiw kell.
-
shev7
veterán
válasz
csellosi #7337 üzenetére
Akkor megegyszer: Az emberek 90%-a nem akarja lehuzni azt a szajbabaszott demot. Az emberek 90%-a nem akarja azt a kurva netradiot hallgatni. Nekik tokeletesen megfelelnek a korlatos csomagok, minek fizetnenek erte tobbet. Hiszed vagy nem, az atlagforgalom 15 giga korul mozog havonta. Szamolj egy kicsit: te lehuzol havonta 150 gigat. Hany olyan elofizetoje van a kepzeletbeli internetszolgaltatonak akik 5-10 giga alatt forgalmaznak havonta, hogy az atlag forgalom 15 gigara jojjon ki. Neked van egy internetezesi szokasod, (nevezhetnem akar internetezesi kulturanak
) viszont ezt nem kene kivetiteni a teljes internetezo lakossagra. Tudod vannak olyanok akik nem tukrozik le a netet a dev/null-ba. Nem toltenek le jatekokat, mert nincs idejuk jatszani. Ha toltenek is le filmet max annyit amennyit meg is tudnak nezni. Sot barmennyire hihetetlen, vannak olyan napok amikor be sem kapcsoljak a gepet.
Szoval jol megfotelszakertetted a temat, kar, hogy kb nulla tudasod van az atlagos magyar internetezo szokasairol, igy csak sajat magadbol csinalsz hulyet.
De sok sikert, en csatlakozom Jerryhez, es jot nevetek rajtad
Nehogy elmenj a topicbol, minden nap, mikor irsz a topicba sokkal vidamabban indul
-
Apollyon
Korrektor
válasz
csellosi #7337 üzenetére
Vagy beleugatok én. Csak h mondjak valamit.
Szóval nekem éjjel nappal megy a gép, naná h a torrent miatt. Netrádiózok is elég sokat, youtube is generál ide pár bitet. Minden hónapban elérem a 200 gigát ésakkor mivan. 250-et szabad.
Szerintem neked a mániád a letöltés. Ha annak idején kihúztad a jelenlegi szolgáltatódnál 100 vagy 150 gigával akkor most mit panaszkodsz?
Nincs is már otthon chellod... Akkor meg mit keresel ebben a topikban? -
-
shev7
veterán
válasz
csellosi #7333 üzenetére
dolgoztal internetszolgaltatonal? Lattal forgalmi statisztikakat? Amig nem, addig csak feltetelezes amirol beszelsz.
"Tegyuk fel email, web, msn es egy ket aprosag elvisz napi 50-60 Mb-ot."
Lehet, de tudod nem mindenki ul le minden nap a gep ele. Sot nagyon sokan nem ulnek le minden nap a gep ele. -
shabbarulez
őstag
válasz
csellosi #7330 üzenetére
Ha ennél kicsit figyelmesebben megnézed az oldalt, akkor 200 Mbps-es bérelt vonal bix felé és optikai beállás az csak Orosházára van, nem pedig Csorvásra. Az Orosházi csomagokkal meg nincs igazán probléma, egy ilyen 800 előfizetős vidéki kis szolgáltatótól ezek igenis jó csomagoknak mondhatók, az adott lehetőségek függvényében.
Csodás a tipikus kistérségi, elszórt és elszigetelt micro kábelszolgáltatóval rendelkező település. Az országban van több mint 500 kábelszolgáltató, miközben egy tucat szolgáltató adja a piac több mint 90%-át. A maradék 500 körüli szolgáltató nagyon pici, tipikus kistérségi, elmaradott infrastruktúrával. A cégméretből adódóan nagyon rosszak a lehetőségek, a távközlés egy méretgazdasásságra épülő szolgáltatás, pár száz ügyféllel nem igazán lehet érvényesülni a piacon, nem véletlenül multik azok akik a hátukon viszik a piacot.
Ahogy nézem a weboldalt, Csotváson nem ugyanaz a kábelcég szolgáltat mint Orosházán. Ott valami hely kis kábeles cég van Göncöl Telekábel Szolgáltató Bt., alig 600 ügyféllel. Orosházán meg ez a Veres és Társai Kft. akik a netet csinálják. Mivel két független cégé a kábelhálózat, nagy valószínűséggel nincsenek összekötve. Vagyis nincs Orosházán egy központi fejállomás ahova Csorvás optikai kábelen becsatlakozik, hanem egy teljesen független hálózaton van, saját kis fejállomással. Nagy valószínűséggel a két település között nincs is optikai összeköttetés, ezért a két település közötti netkapcsolat valami wifi gerinc lehet, esetleg wireless bérelt vonali összeköttetés az Antenna Hungáriától. Ezért az elszigetelt 600 kábeles ügyfélért, akikből jó ha 20% előfizet netre egész 1xűen nem éri meg optikát kihúzni a 16 km-re lévő Csorvásra Orosházáról.
Ez az OrosNetWork csak netszolgáltatást nyújt, nem az övé a Csorvási kábelhálózat. Ha wifi a gerinc, akkor annak ilyen 16km-es távon elég szűkös a kapacitása, de ha bérelt vonalat vettek AH-tól az is igen kis kapacitású lehet, hisz nagyon kevés előfizető csekély bevételébő igen szűkösek a lehetőségek.(Ugye az előbb említett méretgazdaságossági akadályozó tényezők). Ha pedig szűkös a két település között a gerinc, akkor Orosházáig hiába van 200 Mbps-es bix beállás optikán, az egy csorvásin sokat nem segít. A két település közötti szűkös gerinc pedig alapjaiban behatárolja milyen csomagokat lehet az előfizetőknek nyújtani, úgy hogy ne terheljék halálra a szűkös kapacitást. Azért vannak szándékosan forgalomkorlátos csomagok, hogy p2p alkalmzásokkal nem telítsék el a gerincet a netezők.
Egyébként 1GB levelelő, néha webezgető usernek elég. Ne csak saját magadból indulj ki, nem mindenki hardcore torrentes aki terákat tölt. Sőt a netezők döntő többsége havi pár gigával bőven beéri, csak a netezők elenyésző kis százaléka az aki igen nagy forgalmat generál. A havi 5 és 10GB-os csomaggal a netezők 80-90%-a lefedhető, elégséges nekik ekkora havi forgalom a netezési szokásaikhoz és ez nem csak Mo-on van így hanem világszerte más országokban is. Akinek meg ennél több kell az fizessen is többet. És még így sem kérnek embertelen árat a korlátlan csomagért, végülis ha nagyon szűkös gerinc van két település között, nem is igazán szoktak korlátlan csomagot csinálni, pont azért hogy a p2p használatot távol tartsák a hálózattól.
-
Uthenger
aktív tag
válasz
csellosi #7312 üzenetére
érdekes ez is
---
Panelnet
Szolgáltatási csomagok 2008. április 1-tőlCsomag Sebesség kbit/s Belépési díj Havi díj Havidíj 2009.12.31.-ig tartó hűséggel
Panel Basic 1536/512 0 Ft 2 900 Ft 2600 Ft
Panel L 4096/1024 0 Ft 4 900 Ft 4500 Ft
Panel XL 6144/2048 0 Ft 7 500 Ft 6500 Ft
Panel XXL 10240/2048 0 Ft 9 900 Ft -* 2007. november 1-től csak az "extrém" internethasználatot korlátozzuk: aki egy hónapban 150GB feletti adatmennyiséget tölt le, annak a letöltési sebességét 512kbit/s-ra lassítjuk.
---
ezek szerint ahol szolgáltatnak, ott se mindenhol tudják a gigatorrentet adni, csak a panelnetet, az meg már annyira nem olyan különleges az ottani FUP tekintetében. -
Uthenger
aktív tag
válasz
csellosi #7312 üzenetére
szép az ilyen szolgáltató, de tudod annyit ér mint a digi-s net, ha nem jó helyre születsz, akkor baxhatod...
Nem hiszem hogy sokan költöznének csak a net miatt máshova...
Ha elérhető lesz bárhol, nem csupán "pár utcában", akkor alternatíva lesz, addig marad a lassu, de szinte mindenhol elérhető chello v. adsl. -
Apollyon
Korrektor
válasz
csellosi #6407 üzenetére
Elhiszem na
Nekem most jár le márciusban az extreme hűség és még gondolkodom h mi legyen. Néztem másfelé is, de itt nálunk Bp. VII. kerben nem hiszem h elérhető lenne ez a giganet. A Tré-szar szóba sem jöhet mert annál undorítóbb szolgáltatóval még nem találkoztam. Más meg nem nagyon van, a digiről meg nem tudni semmit (h megbízhatóak-e egyáltalán).
A chello nekem nem cseszekedik, a pingek nálam is néha magasak de cfosspeed megoldja.
Valszeg maradok mert ha aláírok még egy évet, akkor csak 8K a mostani 9,5K helyett – még nem tudom mi lesz. -
Apollyon
Korrektor
válasz
csellosi #6383 üzenetére
"De jo, hogy februar 7.-tol elofizettem a giganetre es lemondtam a chellot (tobb ev utan...). Akkor meg 4096/512 volt a sebesseg, 4900 penzert. Most meg 10240/1024 ugyan annyiert..."
Kaphatnék esetleg egy konkrét linket? Én a weboldalukon még mindig 9900Ft-ért látom a 8192/512-es csomagot. Meg hogy november 1-től van. Már most emeltek vagy mi? Esetleg egy speedtest? -
Gondar
tag
válasz
csellosi #6389 üzenetére
LOL!
ez tuti kamu gondolj már bele mi annak az értelme hogy tavaly meg duplázták a netem most meg vissza felezik ennek semmi értelme sincs . Teljes ismerős körömbe akinek chelloja van annak minimum vagy medium van na most ha lecsökkentika sávszéleséget akkor mindenki át fogmenni vmi másik szolgáltatóhoz , amit ugye az upc nem szeretne.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
csellosi #6189 üzenetére
Igen, sokat töltök, a torrent ikon már beleégett a képernyőbe
De nem konkrétan erre céloztam, hanem arra, hogy chellonál kevesebb pénzért gyorsabb net jár... Mondjuk én csak az én esetemet tudom venni, meg a haverokét, mert legtöbbjüknek is ez van és ők is elégedettek.
Amúgy meg a feltöltés is fele annyi giganetnél a legnagyobb csomagban.
A torrent limit nem adott, én még mindig nem vettem észre... 1.1MB le ha éppen szedek valamit, 125KB fel.Mondjuk ha nem akarnék semmit sem tölteni, hanem csak neteznék meg játszanék akkor talán én is váltanék valami másra... Attól függ... Mondjuk az ADSL-t halálbiztos hogy nem kötném be...
-
jerry311
nagyúr
válasz
csellosi #6133 üzenetére
Mit védjek rajtuk? Van nekik sajtósuk Szűcs László személyében, majd ő dolgozik a védelmen. A kitartóbbakkal szemben meg ott vannak az ügyvédek, akik kimagyarázzák a dolgokat a GVH-nál, NHH-nál, stb.
Olyan ez a topic mostanában, mint egy brazil szappanopera. Ha kihagyok 1 hónapot akkor sem vesztek semmit, mert kb 1 rövid mondatban össze lehet foglalni ami történt. Vagyis inkább azt, hogy nem változott semmi. Eszmeralda még mindig vak, Izaura még mindig rabszolga, José Jalapeño még mindig gazdag, szerelmes rabszolgatartó, akinek megvakult a szerelme és megszökött a rabszolgája.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
csellosi #6052 üzenetére
Ez már régebben ki lett tárgyalva.
Más:
"Nemtudom megfigyelted-e de eleg sok nemzetkozi oldalon (tobbseg) nem epp 10/5 Mb-el tolti be a videokat vagy tolti le a demokat vagy akarmiket, nehany oldalrol neha 300-400KB a max."
Ez relatív. Jerry fórumtársunk pl 20Mbittel tölti be a videókat.
Belegondolok, régen 65Kbps volt a max, betárcsázva. Egy idő múlva már a mostani sebességek is fillérekért lesznek (nah lehet nem pont itt Mo-on).Az hogy vki nem 5/10 Mb-tel tölti be a videókat, az nem azért van mert nincs szüksége nagyobb netre, hanem mert nem tud vagy nem hajlandó több pénzt adni érte. Ha tehetnéd, neked is lenne 100megabites neted, mert nem mindegy, hogy a sok sok cucc amit letöltenél 5 vagy x perc alatt jön le, vagy azonnal...
-
shabbarulez
őstag
válasz
csellosi #6052 üzenetére
"De en ugy veszem eszre, hogy rajottek a "kivitelezok", hogy kijatszhato ez a fajta p2p szures a titkositassal (legutobbi qtorrent-nel megcsinaltak, hogy a p2p szures ne legyen kijatszhato, persze az uj betaval szemben semmit se er, vagy a deluge-val szemben) es most, hogy valahogy megfekezzek ezt is, csinaltak megint vmi okossagot, amitol most meg a pingek ugrottak meg napkozben (200-300ms)."
Arra miért nem gondolsz hogy nem ők "találtak ki valami okosságot" amivel szándésokan rontják a pingeket, hanem épp a megnövekedett(az alkalmazás típus detektálását kikerülő) torrent forgalom miatt az elérési hálózati szakaszok leterhelődnek, ami természtesen a többi netező belassulását és késleltetést is az egekbe emelkedését eredményezi. A sávszél menedzsmentet pont ennek elkerülése végett vezették be, de most már nem olyan hatásfokkal működik mint fél éve. Ki tudja lehet ha az azonosítatlan csomagok száma már túl magas százalékot ér el, akkor a menedzselést végző eszközgyártó is jobban odafigyel majd arra hogy a softwarét hozzáigazítsa a megváltozott körülményekhez.
-
-
tomp
félisten
válasz
csellosi #5867 üzenetére
Nálam még max feltöltésnél sem van down lassulás. max 10kb-al lasabb.
'Probalom havi szinten betartani a 249GB-ot, hogy ne veszelyeztessem a halozatot'
Nem nehéz ilyen nagy cuccok melett?
Hol lax hogy nálad sincs p2p adatkorlátozás?? Sok embernek van. Itt semmi,és ahogy látom ott sincs semmi
A decemberi forgalmam 236GB voltazért áltam meg mert beütött egy baj
(nem tudok kiírni semmi a gépről így a 250es vinyó már tele van.) most is csak úgy tudok tölteni hogy letöröltem egy csomó játékot
Ha nem lenne baj akkor a számításaim szerint elértem volna a 280gigát is -
jerry311
nagyúr
válasz
csellosi #5855 üzenetére
Igazad, van: hülyegyerekeknek gyakran kell megismételni mindent. Igazad, van: hülyegyerekeknek gyakran kell megismételni mindent. Igazad, van: hülyegyerekeknek gyakran kell megismételni mindent.
Visszaolvasni, keresni meg nem nem is szabad. Write only módot mindenkinek!
-
tomp
félisten
válasz
csellosi #5861 üzenetére
Jaja. járt! Múlt idő. Már elment
chello medium
és a pingek is helyre jöttek. sőtt!! még jobb lett.
torrent nélkül 8-15 (eddig 25-30 volt)
torrentel 60-70 (eddig 200-300 volt)látom nálad sincs korlátozás. akkor nyomjuk ki a hálózatot
az egész vinyót leszeded? 93GB szép -
Drizzt
nagyúr
válasz
csellosi #5850 üzenetére
uTorrenttel bármit is csinál az ember, lassú marad, ez már legalább 1 hónapja így van nálam. Deluge meg megyszépen, de egyrészt erőforrászabáló, márészt fagy, harmadrészt az elsőhöz kapcsolódóan: http kérésekre is sokkal lassabban jön válasz-> a netezés érezhetően lassabb. Ezek utorrenttel nincsenek meg, de cserébe lassú nagyon, bármit bűvészkedik az ember. Milyen klienset érdemes még kipróbálni vajon? Valami olyan kéne, ami nem túl erőforrásigényes.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
csellosi #5506 üzenetére
Pinggel, www sebességgel sosincs gond, ellenben a torrent be van szarva, s nem egyértelmű, hogy miért, mert encrypted forgalomnak elvileg nem kéne fennakadnia forgalomszűrőn, de ugyanolyan a sebességem encrytinggel/nélküle. Persze a dolog függ mondjuk attól is, hogy milyen titkosítást használ a torrent, nameg hogy a szűrő esetleg annyira intelligens-e, hogy gyengén titkosított tartalmakat vissza tud fejteni.
-
capafog23
őstag
válasz
csellosi #5442 üzenetére
Nem én írtam, idéztem.
Használom, és tény hogy nagyon bugos csak úgy gondol eggyet és kidob aztán hashelhetem újra a 10 dvd-t.
A protokol hibáról meg annyit hogy gondolom ki lesz javítva, más részt a torrent oldalaknak, felhasználóinak nem jó. Ezért idővel ki lesz tiltva ha nem csinálnak valamit.A memória engem sem, zavar de tény hogy nem hagyja nyugton a vinyót. És sok embernek el sem indul. Ezekszerinte te az emberek 10%ába tartozol, mert legtöbbünknek bugos és értelmetlenül kilép, kifagy.
Én is ezt használom, és örülök neki hogy van és megy. Csak instabil, de még ígyis megéri használni.
A upc bérenc beszólásra inkább nem mondok semmit...
-
Sirandrish
legenda
válasz
csellosi #5377 üzenetére
hát ez nagyon égő akkor.
9K-t fizessek egy olyan netért ami 2K-t nemér? online game elmegy egy 1megas neten is.
Régen mikor ujdnság volt 120-200gigát is leszedtem..mostanság semmit se töltök csak PH és online game szinte de ez így nagyon nem éri meg
Sajnos a hűségnyilatkozatom még 9honapig él de utánna se tudk átmenni mert UPC a tv is..vagy a giganethez nem kell tv?
Meg mondjuk ahhoz meg nem adnak modemet
Oh sz*r ez mindenhogy...akkor aztmondod hogy nem lehet megoldani? ünnepek után várható valami javulás? nekem eddig nem volt ilyen sose én mindenkinek csak dicsértem a chellot de amit az elmult néhány héten produkálnak az brzalmas
Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest