- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
wach
csendes tag
Amit nekem adtak papírt azon az van, hogy jogom van ilyenkor 15napon belül felmondani az egészet. Azaz nem kell ilyenkor fizetni semmit.
Kösz az infót ez jó hír. Azaz, ha 50% alá esik a társasházban az előfizetők száma, akkor 15 napon belül szerződést bonthatsz, akkor is, ha nem járt le a hűséged? Ez egy külön papíron lesz, vagy az ÁSZF-ben van benne, hol keressem?
-
wach
csendes tag
Van egy megérzésem, hogy ha már aláírta az előfizető a 2évet, akkor békén hagyják. Mert ha megszűnik a kedvezmény, akár fel is mondhatom az egészet, azaz veszítenek ügyfelet.
Igen, de ha megszűnik a kedvezmény, és fel akarod bontani, akkor kifizettetik veled a hűségidőszak hátralevő idejének a különbözetét. Gyanús ez nekem.
-
wach
csendes tag
Na most ha jól értem, akkor a UPC és az üzletkötő azt mondja, hogy a "Társasházi szerződés"-nél nem kell a lakók 50%-a, sőt, szóba sem kerül, viszont az ÁSZF alapján (a fentebb linken idézett 4.4.2-es pont alapján) ha valaki az 50%-ból hűség közben kilép, akkor a maradék előfizetőknek felugrik az előfizetési díj a kedvezmény nélkülire - azaz kb. 5600-ból (társasházi internet + tv) lesz kb. 16-rugó? És mindez simán, bármikor mert már úgyis aláírtad?
-
TeeJay
félisten
a CMTS szolgál ki sávval
az meg nem az ilyen ház melletti dobozban van
CMTS optikán lóg szóval gondolom gigabites linken csak hát kérdés hogy hány DS sávot osztanak szét innen meg hogy mennyire van kihasználva a cucc...
bár 1 gigabitre befér 20 euDOCSIS 2.0 sáv azzal meg már szépen le van fedve a környék. -
-
*Ropi*
félisten
Ja értem, nekünk bronze + hbo együtt volt akcijósan.
De azért emberileg figyelmeztethetett volna az ügyfélszolga droid, hogy fel fog menni a maradék csomag ára. Párom külön kihangsúlyoza, hogy spórolási célzattal mondjuk le, havi 2500.- is pénz (főleg, hogy nem is néztük, félévente egyszer talán).
-
*Ropi*
félisten
-
BTO
őstag
az akkori listaárra raknak ami a hüségnyilatkozatos szerződéseden van.
lépj mert többet fogsz fizetni.rakd le kicsire pl bronzra oszt 1-2 nap után kérd vissza a silvert ,a mostani áron kapod,vagy kapsz valami kedvezményes árat a TV ,vagy telefon előfizuval.
nézelődj az UPC honlapáton.
-
jerry311
nagyúr
Én meg lekaparom az arcom. 1.9es uTorrent, hogy menjen szépen UDP-n.
Felfelé mennek a linux iso-k 400k/sec-kel, lefelé meg 15 kB/sec.A végén még a Barátok Közt előtt fogok ülni.
-
n0tb4d
tag
Szerintem nem gyorsulunk.Volt korábban is egy váltás,ami pl:10mb/1mb helyett 10mb/2mb lett és ez engem nem érintett,mivel,ha aláírtál hűséget,akkor az a hűség végéig érvényes az a sávszél.Tehát azon nem módosítanak,ha jelenleg hűségben vagy.Viszont ha most írod alá,amikor bejönnek az emelések,akkor a nagyobb cuccot kapod.Amugy ezek az infók honnan vannak?Ja és a chello nem ezzel tenne több előfizetőre szert,hogy a sávszélt növeli,hanem ha levenné a korlátot.Bár itt a fórumon van egy pár ember,akiket ez nem zavar.
-
törölt tag
Lényegtelen tényező szerintem ez már, hogy mivel nyomom.
Csak lenne már itt a digi. F*sz kivan, hogy már októberben felásták itt az egész környéket, idebenn egész nap fúrtak jó ideig, kábelszekrényt idetelepítették, de még mindig nem elérhető itt a szolgáltatásuk. Pedig most már nagyon aktuális lenne, idő van. -
TeeJay
félisten
városonként sőt szerintem városrészenként változik ki tudja kikerülni és ki nem...
pl pesten nálunk IX. kerület mester utca elején sosem volt P2P korlát, simán ment 2/1megás net egésznap, majd jött az ominózus decemberi hónap amikor bevetette UPC mindenhol a kemény korlátozást onnantól kezdve már nálam is az volt hogy 10-24-ig szinte 1-2KB-volt a le és feltöltés is, semmivel se tudtam kikerülni, itthon eger melletti községben rokonéknál meg pl jóval kevesebb a korlátozás plusz itt még ki is lehet játszani.
bár mostanság már a pesti is kicsit javult de továbbra se tudom megkerülni, míg otthon rokonéknál simán megy maxon 1.9-es uTorrent-el. -
törölt tag
Menj a...
Most 6 ember seed-el nekem vissza, úgy jön 2-6 kB/s-os sebességgel a cucc.
Múltkor elkezdtem egy torrentet vmikor délelőtt, elkezdte 4 embertől szedni, jött 180-200-as sebességgel úgy fél órán át, majd gyakorlatilag egészen hirtelen belassult 10 alá.
Odabenn megnyomták a "Szopatás" gombot. -
TeeJay
félisten
na látod inkább ezért maradtam "sz@r" 8megás ADSL-en mert ketten használjuk tesómmal és 300GB-ba nehéz lenne beleférni mert ő meccseket néz meg töltöget meg még kitudja mi, én meg netrádió youtube töltögetés szóval simán összehozunk ketten 300GB-ot egy hónapban.
ADSL-nél ez nem lényeg de UPC már belassítana -
*Ropi*
félisten
"A havi adatforgalom limit, meg hát izé. Nem kell az egész világháló utolsó bitét is leszedni."
Ha netrádiót hallgatsz normálisabb minőségben, meg Youtube és társai videókat nézel, abból is összejön annyi, hogy vakarhatod a fejed, miből spórolj, hogy beleférj a korlátba. És akkor a netes tévéadásokról nem is szóltam...
-
jerry311
nagyúr
cFos okos.
Az mostani verziók össze is dolgoznak egymással. Szóval ha az egyik gép tölt ezerrel, akkor is menni fog rendesen a net a másikon is. (nyilván a rendelkezésre álló sávszélességnek megfelelően)Gyakorlatilag nem csinál mást, mint sorba rakja a csomagokat. Szépen okosan, hogy az ACK mindig kimenjen időben, emiatt ne várjon a szerver.
-
Apollyon
Korrektor
Valószínűleg mostanában jár le a szerződése vagy ilyesmi. Ha én tavaly nem váltok goldra, most még chello extreme(10/1)-em lenne.
Amúgy aszondják hogy miután váltottál és szóltak, akkor ki kell húzni (áramtalanítani) és fél perc múlva visszacsatlakoztatni és utána mehet a móka.
-
*Ropi*
félisten
-
xabolcs
őstag
nalam az egyik elozo ejszaka a modem teljesen kiesett a szinkronbol.
modem logot nem neztem, de nalam is csak a ds lampa villogott.
masnap reggel, amikor neztem, mar ujra online volt a modem.
azota csak interneteztem, komolyabb terhelest nem probaltam.na majd kiprobalom a 1.8.1-es utorrentet, azt sikeresen megfogta a chello nalam.
-
Apollyon
Korrektor
Ne rontsátok már el az örömét!
Másrészt meg nem biztos hogy torrentezik csak lehet szeret gyorsan böngészni vagy egyéb. Van itt még egy ember a topikban aki nem használja a p2p-t, szóval előfordul az ilyen is...
Amúgy észrevettétek a 20/3-as netnél hogy pl egy 26MB-os file http-ről hogy kevesebb mint 10 mp alatt lejön?
Szóval ez hogy? Mikor rányomok hogy "Mentés" akkor felugrik a FF letöltő ablaka, és már majdnem félig van a status bar a letöltött mennyiségből...
Aztán folyamatson lassul, úgy 2,5MB-ra / sec, de a letöltés kezdetekor ennél jóval több... -
Lala6
őstag
Voltak, bekötötték, működik.
A korlátozás szerintem nem érint, mert ha jól tudom, akkor 300GB felett csinálják, mi az 50GB-ot sem érjük el (és még sokat is írtam).
A 3 IP az rendben is van, de csak 1 hálókártyát tudok beregisztrálni, akkor így mi értelme a 3 IP-nek? A szerelők nem tudtak nekem erre válaszolni, ők csak 1 gépre feltették és beizzították. Utána a routerben klónoztam a MAC címet és működött is. -
Apollyon
Korrektor
Mindenki téved egyszer az életben!
Tegnap jött egy UPC-s szórólap, teljesen kikészültem:
Internet+telefon+tv: 6200Ft/hó, 2010. január 31-ig biztosítva az ár.
Kábeltv bronze csomag, chello start, és telefon bronze csomag egyszerre történő megrendelése esetén.
Nos ebből csak az különbözik hogy nekem chello gold van, viszont a kábeltévé és a telefon is ugyanaz, jah most nézem hogy ez csak sima kábeltévé nem a digitális. Ez érdekes, a sima kábeltévé silver csomag 1400 Ft-tal olcsóbb mint a digitális, de amikor előfizettem a digitálisra, akkor nem lehetett előfizetni az analóg vonalra, és én előfizettem a digisre, mert 400Ft-tal lett olcsóbb így a téma.
Belegondolok most több mint 18ezer a számla, pedig 8 éve vagyunk UPC-nél, most lesz 4 éve h van net, és telefon is, és majdnem 3x annyit fizetek mint az új előfizetők. Kösz b+! -
enterlaci
senior tag
Az a gondom és nem tudom jogilag mennyire állja meg a helyét, lehet utána léne nézetni, hogy a weboldalunkon kisbetűvel a feltételek között van:
A honlapon megjelenített információk (ideértve a megjelölt díjakat is) kizárólag tájékoztatás céljából kerülnek közzétételre, azok pontosságáért illetve naprakész mivoltáért a UPC Magyarország Kft. semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben további kérdései vannak az akcióval kapcsolatban, kérjük érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon!
Ebből kifolyólag amit a telefonban mondanak, az az igazi ajánlat.Egyébként, komolyan veszik a dumálást, nekem a szerződéseket telefonban kellett "aláírni" egy határozott Igen-nel. Eszem megáll.
*Ropi*: na ezt próbálják meg! Írok e-mail-t meg postát..
-
tomp
félisten
Sőtt kizárt, hogy a fel speed okozta. A maxnak még a felét sem érte el.
Már a tracker kapcsolódásnál megfeküdt az egész. Ha sikerült is neki, akkor a torrent ment, böngésző+msn nem. állítottam a programban, és mostmár 10-15mp alatt kapcsolódik, és megy minden. Szval dolgoznak is a upc-nél. Ami csoda -
FefeeX
veterán
Hát látod ehhez nem teljesen értek, de mondjuk az lehet hogy egy helyre több "főér" fut be, és csak azt korlátozzák amelyik túlterhelt (tegyük fel, hogy minden ér kiszolgál X db felhasználót - vagyis nem forgalom alapján határozódik meg...) A korlátozás az szerintem nem kell hogy hardveres legyen, lehet ezt szűrni szoftveresen is, de mondjuk ennyi idő kellett míg ott is érvénybe léptették, mert ott nem akartak eddig dolgozni, vagy hasonló...
-
FefeeX
veterán
-
Blackmate
őstag
Hello,
Köszi a választ, kicsivel okosabb lettem. Bár elsősorban én is arra lennék kíváncsi, mint jerry, hogy van-e valami összefüggés a mindenkinek járó 10-50 MB tárhellyel? Mert annak örülnék, ha annak a kvótáját bővítenék, de van egy sanda gyanúm, hogy nem. Te használod azt?
-
macikos
addikt
Már megtörtént, csak sajnos hót idióták és hülyének nézik az embert. Jönnek a szokásos lerázó szöveggel, hogy frissít a modem, húzzuk ki, stb.
Egyébként ez nem egész nap van, főleg este felé jön elő, gondolom amikor a sok júzer elkezd otthon netezni.
Kíváncsi vagyok, hogy idővel fognak-e lépni valamit a DigiTV-vel szemben, tehát mondjuk leállítják a P2P "managelést".
-
Zirowe
nagyúr
utorrent 1.9 nem gyorsított,Vuze se,most a Halite talán mutat vmi haladást,már 64kb/s-nél tartok,de ez akkor is zavaró!
Nem lehet ezt sehogy se elhárítani?
Nincs valamilyen program,ami a gép egész ki és bejövő forgalmát titkosítja vagy valami,amivel ezt a korlátozást meg lehetne kerülni?
Nem ezért fizetem az 5mbites netet! -
Zirowe
nagyúr
Most próbáltam 1.9es utorrenttel,az se jobb.
Miféle új korlátozás?
A havi forgalmam még csak 101gb,az előző két hónapé pedig 258gb és 81gb.
Nem lehet ezt vhogy kijátszani?
II.kerület Mechwart liget környékénél vagyok,ha ez még fontos.Most töltöm le a Vuze-t,az bezzeg maxon jön(mármint a telepítő file)!
-
Bdanyy
addikt
Jaja, én is most olvastam, már annak is örülnék lassan hogyha azt a 10mbitet torrentre is garantálná.
A vicc az egészben, hogy semmi sem futott a gépemen a teszt alatt, most elindítottam a halite-ot, és 1700 al jön. Leállítom, speedtest, újra 5 mbit
Ha nem látnám nem hinném el.
Közben silveres haver küldött képet, hogy 2megával tölt torrenten... Szal valamit alkotnak a rendszerrel szerintem
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest