Hirdetés
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android szakmai topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
Jó, akkor javítom: a Philips és az EU közösen tiltatta be az unión belüli forgalmazását a Princonak! Lényegtelen! Az a lényeg, hogy gyártása tovább folyik!
-
Nyuf
senior tag
Tudod hogy van ez sok kicsi sokra megy...sok 20$ ....
Amugy meg ez a 10% nagyon irreális,nem lehetne fenntartani egy jóléti társadalmat..
Lehet,hogy azokban a körökben ahol te mozogsz mindenkinek hasonlo a felfogása de hidd el,hogy családok legalább felében 2 legálisan alkalmazotti állást betöltö szülö van,akiktöl automatice vonják le a különbözö adokat..és tescoba járnak vásárolni és mindenre fizetik az adokat az internetröl meg illegális cd dvdirásrol(''kölcsönzés'' lol
) annyit tudnak amennyit a gyerekük max elmesél,de azt se mindig hiszik el.
Szerintem bekéne hallgatnod pár társadalommal foglalkozo egyetemi orára(ezt bárki megteheti) ott elég érthetöen és jol elmondják hogyan müködik a dolog ill. hogyan kéne neki
szerk:ja hogy kit kárositasz vele...
Hát pl engem mivel töled veszik meg az emberek az illegális másolatokat ezért sokkal kevesebben veszik meg a boltban annak ellenére,hogy megtehetnék.
És ezért a kisboltok kevesebbet adnak el>nagyobb haszonnal dolgoznak>kevesebbet rendelnek igy drágábban kapják a nagykertöl>ez megintcsak növeli az árat
és máris sokkal drágább minden!!!De neked ezt mondhatom,mert szerintem még semmit sem vettél legálisan....
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Mit értessz ''tisztességes ember'' alatt? Aki MINDEN törvényi szabályozást betart? Mert akkor elég kevés a ''tisztességes ember''! Max a lakosság 10%-a a politikusokat is beleértve (fiktív számlák, adóbevallás szemponjából előnyösen a feleség nevére íratnak ingatlanokat, hasonlók). Illetve én kit károsítok azzal, hogy flimek biztonsági mentéseit adom kölcsön (
)? A filmek bevételének nagy része a mozielőadásokból jön be, nem a DVD/kazetta eladásból! Vagy Svárcenegger 20 dollárral szegényebb lesz havonta? Neki nem számít, de nekem igen! -
Nyuf
senior tag
Azért megnézném hol tartana a világ ha midenki csak feketén vagy számla nélkül vásárolna

A tisztességes emberek még mindig többségben vannak(kb 80%),és mivel ök tartják fennt a társadalmat igenis az ö érdekeiket kell védeni és szem elött tartani.
Felteszem sokan élnek felnött létükre cd/dvdirásbol és egy kanyit sem adoznak..hogy is adozhatnának mivel eleve illegális tevékenységet folytatnak,de azért lazán felveszik a munkanélkülisegélyt bár havi két-háromszázezret tesznek zsebre az irásbol aztán meg sirnak,hogy juj bezárt a bolt most már csak 800ftot profitálnak 1 dvdiráson 830 helyett.
Meg juj mi lesz vettem ott 10000 dvdt,mi lesz ha kijön a rendörség...Hát tudod mi a véleményem menjen ki a rendörség és jól büntessék meg! -
Don Vittorio
őstag
Ezzel sem értek egyet: a kapitalizmus nem az átbaszásról szól. A minél nagyobb haszonszerzésről igen. (Lásd kalocsai paprika ügye: megrendelt mennyiségekkel rendelkeztek, amelyek előre le voltak foglalva, és ehhez képest volt gyenge a paprikatermés. Ezért pótolták máshonnan vett paprikából. Nem akartak piacot veszteni.)
-
Hequila
őstag
őőő... Én úgy tudom, hogy a Princot nem azért tiltották be az E.U.-ban, mert sz ar, hanem azért, mert nem fizetett jogdíjat a Philipsnek, és a Philips tiltatta be! Úgy tudom, hogy a lemezek gyártása ennek ellenére folyik. Bár lehet tévedek. Nekem speciel semmi bajom a Princoval.
Igaz, magamnak nem írok Princora, de másoknak szinte csak arra. Lehet erre mondani, hogy mekkora balf@sz vagyok, hogy átbaszok mindenkit. Ez talán részben igaz. Az az igazság, hogy azt a tendenciát követem, amire az egész világ épül; a pillanatnyi haszonszerzés. Lehet, hogy akiknek most írok, 2 év múlva nem fogok írni, mert nem jönnek hozzám, de most még jönnek, 2 év múlva meg már mindenkinek lesz DVD írója -> sokkal kevesebbért kényszerülnék megcsinálni ugyan azt a munkát.
Illetve arról szól az egész kapitalizmus, hog ott póroljak, ott basszam át a jónépet, ahol tudom! Itt volt ugye a brazil paprika a kalocsaihoz keverve. A Kalocsai paprika Rt. (vagy mi is pontosan a neve) sem azért keverte a szar brazilt a sajátjához, mert attól kicsit más íze lesz, hanem mert az olcsóbb volt. Erről szól a rendszer. Minél olcsóbban előállítani, minél drágábban eladni. Nem azt mondom, hogy ez így jól van. Azonban ebben élünk, nem nagyon tudunk rajta változtatni, egy újabb forradalomhoz meg most hideg van már. Egy trágyadomb a világ, és nekünk 2 marokra kell ennünk a szart, mert ha nem, akkor éhenhalunk! -
Nyuf
senior tag
Már nem azért de nem igy müködik ez a dolog szerintem...
Te pl tudod,hogy a kenyér amit boltban veszel,honnan származik??
Utánajártál a tanusitványainak??Sztem nem.
A termékgyártoknak bizonyos minöségi követelményeket be kell tartaniuk és amik ezeknek nem felelnek meg azokat biza be kell tiltani. -
Don Vittorio
őstag
Nem értek egyet: nem érdemli meg.
Azért mert valaki hülyének nézhető, nem kell hülyének is nézni. (Én, ha ilyen hülyének nézhető emberrel találkozom, felvilágosítom. Ma is volt kettő.) Azt, hogy hülyének nézzék, max. az érdemli meg, akinek már próbáltak segíteni, ennek ellenére maradt hülye. -
Nyuf
senior tag
Nemtom mit kell ezen az egészen ennyit parázni.
Szerintem a bolt is meg a tölük vásárló vevök is mind tudták,hogy nem teljesen legális biznisz a dolog.Mindenki annak a tudatában tette mindazt amit tett,hogy tudta,hogyha lebukik akkor azt nagyon megszivhatja.
Énis számla nélkül veszem dvdket,de én legalább figyelek annyira,hogy semmi adatot nem adok meg magamrol....
Amugy ha nem Prinkoölö jelentette volna fel öket akkor késöbb megtette volna más..
Az is csoda,hogy ennyi ideig müködött a bolt. -
Hequila
őstag
Princoölő:
Azt mondod, hogy azért nem adod ki saját forrásodat, mert attól félsz, hogy valaki bosszúból feldobja azt! Szerinted van még egy akkora felelőtlen agyhalott, gondolkodásra képtelen f@szkalap, mint Te, ezen a fórumon, aki csak azért, hogy bosszút álljon rajtad, feldobjon egy jó helyet? Senki sem azért járt a wbtímesekhez korongokért, mert hogy mennyire szimpatikusak voltak az eladók. Azért járt oda a jónép, mert ők voltak a legolcsóbbak. Ha lenne másik olyan olcsó hely, senkinek nem az járna az eszében, hogy ''ott veszi s dévédét a prinkóölő gyerek is, basszunk már ki vele, dobjuk fel a boltot. Igaz, hogy én is ott veszem a lemezeket, de inkább fizetek többet, csak hogy a prinkőövővel kibasszak''. Ilyen nincs.
Utána ott van az is, hogy miért dobtad fel őket. Ugye azért, mert rossz minőségű Princo-t vettél onnan, amire nem tudtál írni normálisan, vagy elvesztek róla az adatok. És hogy nem világosítottak fel az eladók, hogy az szar lemez. Aki nagy tételben vesz valamiféle lemezt, az azért járjon már utána, hogy valójában milyen is az a lemez! Ha nem jár utána, akkor az az ő baja, nem szídhat utána senkit. Esetleg próbáltad a ''szar'' Princokat megírni másik íróval? Mert az író hibája is lehetett a rossz végeredmény!
Ennek alapján a legálisan működő számtech boltokat is fel lehetne jelenteni, mert az országban a legtöbb helyen megpróbálják átbaszni az embert (tisztelet a kivételnek)! Én azt mondodm, hogy akit átlehet baszni ilyen téren, az meg is érdemli, miért nem nézett előtte utána, hogy mit vesz. -
cdkerdes
csendes tag
Princoölö az email címemre dobj már egy két címet ahol lehet dvdt olcsón venni Köszi
Meg ha valaki tudja mit lehet kapni d v d c d árulásért az is írhat Köszi -
törölt tag
válasz
üzenetére
'' de te sem vagy logika bajnoka. Azok alapján amit ide írogatsz. Még, ha olyan hű de nagy élettapasztalatod is van'' - egészen pontosan mi bajad a logikámmal? nem ismerlek, de van két 18 illetve 17 éves gyereked? éltél a kommunizmusban? átmegy a kezed között havi 50-100 millió Ft banki hitelkihelyezés? ismered annak a bizonyos szervezetnek a működését (BM. titkosszolgálatok)? mert én igen, van amit felületesen, de van, amit elég jól! tehát ne gyere nekem ilyen üres szólamokkal, meg visszavágásokkal!
végülis, ha nem tudsz érdemben válaszolni, akkor a másik a hülye? hogy van ez? -
Frederic
tag
Szerintem Princoölő a konkurencia volt. Nagy eséllyel ugyanazaz ember aki elterjesztette a princo betiltását. Szóval erről ennyit. Beteg egy ember de mindegy. Remélem otthon erre fényezed a ré*át, hogy most mit tettél. Ahelyett, hoy feljelentgetnél menj inkább nőzni!!
-
cdkerdes
csendes tag
válasz
üzenetére
Princoölő:Lehet hogy nőttek volna a károsultak száma de ha ezt az egészet végignyomozzák akkor akik ott vásároltak és esetleg nagyobb tétrelt annak már erkölcsi és anyagi kár is jut esetleg egy kis priusz ami után az egész életét elbaszta egy mártír aki ''megmenti'' a princo használókat.
Az meg hogy az ipcímeket lenyomozzák dinamikus IPnél elég nyűgös.Több munka mint amennyi haszon lenne belőle.Ők nem a kis miskákra mennek.
Valaki tudakolja már meg mit lehet cd árulásért kapni!!!Köszi! -
Sick Boy
őstag
A Schönhertz-nél, a Plus mellett lévő bolt még műxik?

-
törölt tag
válasz
üzenetére
A pedofil anyagokra is úgyanúgy bukkanak rá mint a cd.wbteamre. Bejelentés alapján. Mint mondtam, ha mindent figyelnének nem lenne illegális árusítás és itt nem csak a lemezekre gondolok. Ráadásul senki nem merne otton lopott softwaret használni. Mert ennyi erővel az is lefigyelhető. De nem hallani nap mint nap arról hogy kimentek 10-20 emberhez mert az interneten keresztül buktatták meg őket. És nem hogy 10-20 emberről nem hallani naponta, de 1-2-ről sem. Pedig ha ez működne valószínüleg beszámolnának róla. Mert már az elrettentés is a megelőzés egy formája. Azon nem vitatkozom, hogy mit gondoltam át teljesen és mit nem. Ebben akár igazad is lehet, de te sem vagy logika bajnoka. Azok alapján amit ide írogatsz. Még, ha olyan hű de nagy élettapasztalatod is van.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
üzenetére
azt, hogy én milyen okosnak érzem magam, az egy dolog, lehet, hogy valamivel nagyobb az élettapasztalatom, erre nem gondoltál? de ez lényegtelen, ne legyél már naív (ennyire), a szűrés nem azt jelenti (szerintem), hogy X emberkék ott csücsülnek a gépek előtt és olvasnak minden hozzászólást! ne legyél mán szőkenő! szerinted, hogyan akadnak rá a ped**ill emberkékre? 1ébként meg nincs üldözési mániám, elhiheted, csak vannak, akik, elindítanak egy lavinát anélkül, hogy végiggondolnák annak minden következményét! jó magyar szokás szerint ''jelentsük fel'', aztán majd lesz valami! érdekes módon mindenki tudja, hogy miért volt ennyire olcsó a princo, mert voltak benne problémás szériák! vagy akkor feljelented a trabant volt gyártóját, mert szart adott el kis pénzért és nem mercit adott azért a pénzért?
alapos gyanú: ha tudnád, ez uyanolyan gumiszabály, mint az, hogy ''nem az út és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette járművét''! erről ennyit.
összegezve: büszke lehetsz magadra, hogy potenciálisan veszélybe sodortál több (esetleg száz v. ezer?) embert! -
törölt tag
válasz
cdkerdes
üzenetére
Nem kell hozzá ismerős ha bemész egy ügyvéd irodába ott szívesen meghallgatnak és segítenek. Legalábbis általában.
A szőkenős dologban nem teljes az igazság, de legyen neked igazad.
Az pedig hogy több embernek ártottam mint használtam az egy dolog. De innentől kezdve már nincs több károsított. Míg a másik esetben ez a szám még ha lassan is és kis mértékben folyamatosan emelkedett volna. Én nem azt mondtam, hogy megbántam a dolgot, hanem azt hogy más büntetést is el tudtam volna képzelni nekik mint a bezárást.
Ja és még egy kérdést: Valaki látta kiírva valahova hogy a BRFK v. egyéb szerv záratta be őket. Vagy ez csak egy tipp. Mert álatlában, ha egy hivatalos szerv zárat be valamit, mondjuk apeh akkor ezt ki szokták iratni. Hogy a vevők is tudjanak róla és arról, hogy az az üzlet törvénytelen dolgot csinált. Nem elképzelhető, hogy ők is láttak a bejelentést és most ők tartanak kényszerpihenőt? És ha lecsillapodik a dolog akkor folytatják más néven ugyanezt?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
üzenetére
Nagyon okosnak érzed magad látom. Egyébként meg nem vagyok oda magamtól. Nem mondtam egy szóval sem hogy én biztonságban érzem magam bárkitől is. De álításod szerint szűrik a forgalmat a nemzetbiztonságiak. Van egyáltalán elképzelésed arról, hogy hány fórum létezik és hogy ezeknek mekkora a forgalmuk? Véleményem szerint fizikai képtelenség ennyit szűrni. Több száz embernek kellene olvasnia éjjel nappal. A több ezer ember által tett beírásokat. Ennek pedig elég kicsi az esélye. A rendőrspiclinek inkább van. Főleg, hogy témába vág a dolog. De ők meg csak alapos gyanúra indítanak nyomozást. Az meg hogy itt mindenki irogat mindenfélét nem éppen alapos gyanú. Bár ebben meg lehet hogy én tévedek. Ha egyébként a fórumokat figyelnék a spiclik ill. a nemzetbiztonság akkor már rég nem árulnának az országban sehol semmit illegálisan. Ja és kérdem én mondjuk az illegális lemezeladásnak mi köze a nemzetbiztonsághoz?
Összeesküvés elméletet nem akarsz mindjárt gyártani? Vagy egész egyszerüen üldözési mániád van?
Abban az egyben igazat adok, hogy bátor aki ide ír. Mert az ip címet valószínüleg menti a fórum v. legalábbis a serveren az adatforgalomból kiderülhet. Ip alapján meg megtalálnak bárkit. Márha egy rendőr esetleg tényleg figyeli a fórumot és a vásárlókra ill. illegálisan másolókra utazik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
marha bátor emberek vannak itt! beszéltek címekről, teloszámokról, honnét tudjátok, hogy ki áll egy nicknév mögött? lehet, hogy egy rendőrspiclivel van dolgunk! ennél bonyolultabb rendszereket is megfejtenek, lefigyelnek! amúgy tudhatnátok, hogy a fórumokat is ''szűrik'' a nemzetbiztonságiak, ne legyetek már ennyire naívak!
princoölő - ne legy oda annyira magadtól, te is fenn akadhatsz a ''hálón''! ez egészen addig működik, amíg a politika engedi! -
cdkerdes
csendes tag
A szőkenő eset aki először beszél és utánna gondolkozik(már ha tud)
Nincs ügyvéd,se jogász ismerősöm meg még nem tuti csak van egy gyanum.ÉS rteméltem valaki tud segíteni.
Az tény hogy szerintem több embernek ártottál mint akinek kledveztél ezzel a tetteddel. -
törölt tag
válasz
cdkerdes
üzenetére
Ha ilyentől tartasz fordulj ügyvédhez, tanácsot ingyen is adnak. Persze, ha nem sztárügyvédhez mész. A gond az, hogy egyetlen esélyed lenne kifogásra, ha igazolni tudnád honnan volt a cucc. És hogy te is így kaptad. De gondolom te sem kértél róla számlát. Ezek után igazolni nem tudod a történetet. Ráadásul mivel nincs számla még azért is elővesznek. Ugyanis számlát ha nem kapsz kérned kell, ha nem adnak akkor fel kell jelentened az illetőt. Ha ezt nem teszed törvényt sértesz. Itt jön képbe az apeh akiktől én jobban tartanék mint a rendőröktől. Mert ők nem azt nézik mióta csinálod és mennyit adtál el, hanem kiszámolják mennyi haszonhoz juthattál volna bizononyos idő alatt és arra szabnak ki büntit. Őszintén remélem megúszod a dolgot max egy ejnye-bejnyével. Vagy kisebb pénzbirsággal. Valójában azt hittem, hogy a wbteamnek is csak ez lesz a sorsa. Nem igazán számoltam azzal hogy bezárják. Mert ha csak megbüntették volna őket akkor tuti tovább csinálták volna a boltot utána. Csak óvatosabban vagy legálisabban.
És igen minenki örömére ezzel elismerem, hogy elsiettem a dolgot és némiképp felelőtlen voltam, de mindennek ellenére nem tudom megbánni. -
cdkerdes
csendes tag
Valaki légyszives járjon utánna mit lehet kapni illyegális nyers cd,dvd árulásért mert valszinű engem is felnyomott egy kedves ''princoölő''.És mi kifogást lehet találni?
-
Diego2002
tag
Nem tök mind1!? Mert már mindenki tudja, hogy ne vegyen olyat, ha jól sejtem vannak akik már a tanulópénzt is megfizették.
Na én nem leszek hétfőig - remélem izgalmasan alakul a topic!
Bye -
törölt tag
Én fórumban olvastam és mintha lett volna egy cikk a www.terminal.hu-n de erre nem esküszöm meg. De amit emailt a brfknak írtam bejelntés címén abban nem volt szó a számlázásról csak és kizáróla a princo lemezekről. Ők válaszként nem azt írták, hogy ilyen tiltás nincs, hanem megköszönték a bejelentést és azt írták továbbítják az illetékeseknek. Tehát elviekben mivel továbbítva lett a levél és nem azt mondták, hogy nincs ilyen tiltás hülye vagy. Valószínüleg mégiscsak lehet benne valami.
-
athe
tag
Én még mindig nemtudom hogy honnan lett ez a baromság véve hogy a princo be van tiltva. Ha esetleg valaki mutatna egy hivatalos forrást...
-
Sick Boy
őstag
válasz
antikomcsi
üzenetére
nem mondták neked, hogy ilyen nevet nem szabad itt használni???
elolvashatnád az alapelveket...! belinkeljem, vagy megtalálod magadtól?
szerk: ne haragudjatok, ez ma egy ilyen nap, ma harapós a hangulatom...
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
válasz
Diego2002
üzenetére
Ahogy mondod!
Ha elárulná, nekem meg se fordulna a fejemben, hogy feldobjam őket! Ha jók az árak mennék és vásárolnék!
Bizony örülnék, ha találnék egy hasonló helyet, mint ez volt, és ha az övé az akkor szívesen megtudnám a címét! Hátha elküldi e-mailbean, akkor nem kerül ide fel! Bár nemhiszem, hogy aki ide jár, és nem valami beépített tégla megfordulna a fejében a gondolat! Nem sokat vásárolok, talán 3-4 havonta veszek többet, pont azért, hogy ólcsóbban jöjjek ki, de most egy lemezt 50ft-al drágábban tudok beszerezni, az 100db-nál ugye 5.000Ft Sajnos nekem ez nem mindegy! -
Sick Boy
őstag

-
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
Azért ez érdekes, hogy míg az egyiket támadod (ill. támadtad - sikeresen), addig a másikat véded!? Mindezt azért, mert princot árultak és nem mondták róla, hogy szar?
Kicsit furcsán jön le, tudod? Mintha a konkurenciának dolgoznál...
Bár lehet, hogy nem így van, de ez amit Te csinálsz az nem következetes.
Nem árulod el a te forrásod? Miért? Ki dobná fel? Valaki bosszúból, mint te? Azért ne magadból indulj ki. Itt sokan örülnénk, ha egy cd.wbteam-hez hasonló helyre lelnének... -
Blackmate
őstag
Erdekes mod nagyon felted a sajat forrasod, mivel nem adod ki, hogy te hol vasarolsz lemezeket. (Mellesleg nem is nagyon erdekel.) De ebböl is csak az jön le szamomra, hogy te milyen erdekes, es önzö ember lehetsz, hisz felted a sajat hatsod (--->''nehogy valaki felnyomja öket is'').
Ilyenkor aruld mar el, hogy hova tünt a vilagmegvalto princoölö, aki önzetlenül segit embertarsain? -
törölt tag
válasz
cdkerdes
üzenetére
IQ bajnok már írtam, hogy nem mindíg volt garancia a wbteamnél én az utóbbi fél évben rájuk sem néztem. Nem tudom mikor vezették be, de azt tudom, hogy folyamatosan bővítették a kört. És valaki azt írta, hogy volt a Princora is. Tehát nem, nem tűnt fel a külömbség mivel nem volt.
-
Sick Boy
őstag

-
törölt tag
válasz
cdkerdes
üzenetére
Azt ahol én 110-ért ridatát veszek nem adom ki. Mindenki keresse meg a saját üzletét. Az nekem sem hiányzik, hogy valaki meg cserébe azt nyomja fel. Egyébként meg a wbteamnél sem kaptál annyiért ridatát úgyhogy ezt a részét lezárnám. Egyébként itt a dvdrlemezek.com-on 125 a ridata nagyjából ennyi volt wbteamnél is. Minek nagy választék? Van olcsó szar. Meg van minőségi szintén nem drágán. De itt megmondják az olcsórol hogy szar.
A kérdésedre miszerint mennyit lehet érte kapni annak megpróbálok utána járni. De ebben az esetben is mint a legtöbb hasonlóban első alkalommal figyelmeztetés v. felfüggesztett. Mert itt még lehet azzal védekezni, hogy nem tudtad, hogy nem szabad meg hogy te is így vetted stb. Mondjuk ez függ az eladott mennyiségtől és a ''károkozás'' mértékétől is.
[Szerkesztve] -
cdkerdes
csendes tag
Prinkoölő?
És az nem furcsa szerinted hogy nem mindegyik lemezre volt garancia?Valami oka csak volt ha ez nem szúrt valakinek szemet az olyan Iq bajnok lehet mint te! -
cdkerdes
csendes tag
Nem tud senki segítséget adni abban hogy mit lehet kapni a nyers lemezek árulásáért?
Prinkoölő:Az említett helyeken nem tul nagy a választék ráadásul feléhez az van írva átmenetileg elfogyott.És hol látsz te 110ért ridatát???
Komolyan kíváncsi lennék rád te prinkóhasználók ''megmentője''! -
törölt tag
válasz
Bobojsza
üzenetére
Én soha nem is írtam, hogy garanciát kéne, hogy adjatanak lemezre. Sőt ilyet nem írt senki. Olyat írtak, hogy a cd.wbteam garanciát vállalt a lemezekre. Csak sokan felejtik el hogy nem az elejétől kezdve és nem mindegyik típusra.
''Az a nagyfene igazsag, hogy az nekem is bassza a csorom, ha valaki annak tudataban tesz rosszat arul szart vag at valakit, hogy tisztaban van vele mit tesz.
Maskent: Uriember biztosra nem fogad!'' De azért mindenki és te is hagyod hogy fojtassa a dolgot. Ha látod hogy valakivel rosszat tesznek, de nem teszel semmit csak becsukod a szemed, az véleményem szerint olyan mintha te is benne lennél. Egyébként meg a tettenérés megvolt csak én nem voltam ott. És nem azért mert nem merném bevállalni a dolgot, mert itt is nyiltan írok a dologról. Hanem azért mert nem hiányzik a bíróságra meg a rendőrségre járkálás és ez csak így volt megoldható. Ezen kívül azért ilyen dolgoknál némiképp tart az ember attól, hogy kinek a bizniszébe nyúl bele. Nem hiányzik, hogy megfenyegessenek, agyonverjenek meg ilyesmi, de ettől függetlenül én a szemem sem szeretném örökre csukva tartani mint egyesek. Vakondnak érzitek magatokat? Vagy struccnak? Ha földbe dugod a fejed akkor nem látod más baját és akkor az nem fáj?
Belátom azt is, hogy van akit ezáltal én károsítottam meg. De ők majd találnak maguknak más beszerzési forrást és minden megy számukra is a régiben. Ez a probléma sem megoldhatatlan csak mindenki szereti magát sajnáltatni.
[Szerkesztve] -
Bobojsza
aktív tag
Az a nagyfene igazsag, hogy az nekem is bassza a csorom, ha valaki annak tudataban tesz rosszat arul szart vag at valakit, hogy tisztaban van vele mit tesz.
Maskent: Uriember biztosra nem fogad!
De azt megjobban utalom, ha valaki aljas sunyi modon tesz keresztbe valakinek.
Baratom! ha bemesz a boltba rendorostol tudmisen vamostol es ott tetteneres este forog fenn es bevalalod, hogy te vagy a hunyo ez OK. De ahogy te csinlod! Brrr....
Ezert tart itt ez az orszag!
Kulonben meg nincsen igazad, 1 lemez ara nem eri el azt a hatart amire garanciat kell adjanak, meg ha 10000-et veszel ia a adrabarra vonatkozi a garancia joga! -
törölt tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Már megmondtam, hogy tőlem nem én nem árulok cdt, dvdt ennek a kockázata a nagyobb az átlagnál mint ahogyan azt a bemutatott példa is mutatja.
De itt van mondjuk két hely:
cekk.uw.hu/
http://www.dvdrlemezek.com/
Megbízható mind kettő töbször vásároltam náluk. Főleg az utóbbinál. Akivel helyet is meg tudsz beszélni Bp-n hogy hova vigye a cuccot. És ad számlát is ha kérsz csak akkor rájön még az áfa. Egyenlőre ennyi. Még összeszedem a többi helyet is amit tudok és később közlöm itt. Hátha nyújt némi sovány vigaszt azoknak akik most károsítva érzik magukat.
Ja és az utóbbinál van 80Ft-os Fibra akniek nem fér bele a jobb minőségű. Ezen a helyen ha felhivod az illetőt és kérdezel a lemezről megmondja melyik az A és melyik B osztályos lemez így nem veszel zsákbamacskát. És küldi a cuccot postán is, ha úgy akarod.
[Szerkesztve] -
antikomcsi
veterán
válasz
üzenetére
Én igazábol csak most szembesültem a problémával, mert nem másolgatok, nem terjesztek pénzért, szóval nem ebből élek!
Gondoltam, mivel lassan elfogy a nyersanyag beszerzek egy újabb adagot, és akkor látom, hogy a veboldaluk nem elérhető!
Persze,biztos be lehet szerezni máshonnan is, de gondolj bele, volt egy jó hely, nem ártottak senkinek, és akik ott vásároltak, most keresgélhetnek, mint én, megint lehet menni máshova, ahol ki tudja milyen minőséget kapnak majd!
Azért furi, hogy nekem a princoval nem volt gondom, de amikor hoztak ismerősök egy csomag (10db) arita, vagy ridata, nem tudom melyik volt lemezt 2, azaz 20% mehetett a kukába, mert hiányzott róla a bevezető rész, vagy minek hívják, elnézést nem tudom, de szemmel látható volt a (fizikális) hiba! Igaz a maradék 8 kifogástalan volt!
Én csak otthon használom a megírt lemezeket pio olvasóm, pio íróm, pio asztali lejátszóm van! Az utóbbi nem a csúcs, csak egy dv370 24.990.- forint volt!!!
Másrészt láttam olyat, hogy valaki szídta a princo lemezt, amit úgy írt egy lg íróval, hogy közben xp sp2-je van 256 ram és írás közben böngészget és zenébe bele bele halgat! Tudom sok az a negyed óra, míg megír egy lemezt, nem lehet kibírni, hogy addig ne buzerálja a gépet! Én hülye meg se próbáltam neki elmagyarázni, hogy lehet, hogy nem a lemezzel van a hiba!
Valóban nem az a baj, ha 10-20 forinttal több 1 lemez, csak mondj egy helyet ahol megbízhatóan beszerezhető!
Netán Tőled?
-
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Én nem védekeztem eddig szerintem. Csak elmondtam az álláspontom. Megmondtam, hogy aki szídni akar az nyugodtan tegye. Úgy sem ér el vele semmit. Egyébként én még akkor vettem princot mikor nem volt betiltva és mikor még én néztem az akkori fórumokat több volt vele kapocsolatban a dícséret. De nem vettem annyit, hogy az földhöz vágjon. Csak bosszantó a dolog. Én sem vagyok angyal. Én is írok dvdt és nem csak magamnak. Most én is mástól és némileg drágábban veszem a dvdt, de nem hiszem hogy a 20Ft különbözet gondot okozna bárkinek. Akinek az gondot okoz az meg megérti azoat is akik szívtak a princo miatt.
Az olcsó húsnak híg a leve nem feltétlenül igaz. Most kb. 110Ft a Ridata dvd szerintem marha olcsó és tökéletes minőségű.
Volt akivel beszéltem személyesen erről a dologról és elhangzott egy másik igazság. Aki törvénytelen dolgot csinál számoljon vele, hogy rákúr! Gondolom ezzel ők is számoltak. Én is számolok ezzel nap mint nap. Meg gondolom mindenki aki ezzel foglalkozik.
[Szerkesztve] -
cdkerdes
csendes tag
Egyébként nem tudja valaki hogy mit és mennyit lehet kapni cimke nélküli üres dvd és cd árulásért???
-
cdkerdes
csendes tag
PRinkoölő:
Van egy két mondás ami a te csalódottságodra illik.
1. Olcsó húsnak híg a leve.(princo)
2. Az okos más kárából a hülye meg a sajátjából se.(tudtad hogy gondok voltak a princoval mivel azt is tudtad,
hogy beszüntették a gyártást,nem lehet forgalmazni.....stb,ez azt jelenti hogy olvasol utánna,akkor tudhattad,
hogy szar,mégis megvetted.NEM GONDOLOD HOGY A SAJÁT NŐNEMŰ SZŰLŐDET KELLETT VOLNA SZIDNI ÉS NYELNI EGYET?)
Az cselekedeteddel csak annyi a probléma,hogy megmentetted egy pár lúzer pár forintját mert előbb utóbb rájöttek
volna hogy szar a princo.És ezzel egy időbe kicsesztél egy csomó emberrel akik onnan vásárolta OLCSÓN JÓT, mert
a jó DVD-k is messzemenőleg ott voltak a legolcsóbbak.És esetlegesen akiknek ott volt a rendelése a gépbe vagy
papíron azok meg most rágják a tíz körmüket hogy ugye nem lesz belőle gáz.És csak reménykedni tudnak hogy hozzájuk
nem megy ki a rendőrség.Szóval gratulálok e nemes cselekedethez!Büszke lehet rád édesanyád!!!
És még mindig véded magad nem hogy inkább behúznád füled farkad.Felháborít, hogy ilyen emberek vannak.
És track zárómondata zárásként:
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...'' -
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
Én most nem nézek vissza, hogy ki mondta magáról, hogy becsületes. Én sem feltétlenül saját anyagot írok ki... Csupán felhoztam azt, hogy az aki pl. személyes dolgot ír ki vagy ámblokk időtálló dolgot, annak igenis érdeke, hogy utánanézzen, milyen dvdt vesz. Aki sokszorosítja a dolgokat és pénzt kér érte, annak szintén. Aki meg tölt mint állat csak, hogy legyen azt meg nem érdekli...
Ha valaki ismerősöd bevásárolt a xar Princoból - abban lehet, hogy részben hibás a bolt - de akkor remélem az ismerősödnek is beolvastál, hogy miért nem volt körültekintőbb. Neked meg ezt kéne elismerned... -
törölt tag
A másik ami nagyon tetszik itt a fórumban, hogy mindenki a ''hű de becsületes'' kategóriába sorolja magát. Itt mindneki saját filmet meg fényképet és adatokat ír dvdre. Pedig szerintem nem ezek az emberek azok akik a legnagyobb kárt szenvedik az évi 30dvdjük mellett. Ugye mert itt mindenki azt mondja, hogy kevesen buktak a princon és azok sem sokat. Én meg erre ezek után sajnálattal csak ennyit tudok mondani: Ha találsz egy helyet ahol mondjuk 20 vagy akár 50 Forinttal drágább a lemez, mint eddig a webteamnél, hogy ez sem sok. Hiszen 10 lemeznél is csupán 200 v. 500 Ft. Aztán majd a következő hozzászólásokban kapom a fejemhez a szitkot, hogy igenis sok kicsi sokra megy meg, hogy számít az árkülönbözet. Csak azt nem értem, hogy aki megszívta annak nem volt sok az a ''kicsi''?
Szerintem a legnagyobb kára azoknak volt ezen a boltbezáráson akik ezzel pénzt keresnek. DVD-t írnak másnak. Mert így most 20 v. 50 Fortinttal kevesebb a haszon a lemezen. Na az ilyenekről meg megvan a véleményem és .... Sír a szája miközben tömi a zsebét. És írták itt, hogy lakásra meg egyébre kell a lóvé és azért ír meg, hogy nem is sokat keres vele. Kutyát nem érdelki, húzzon el dolgozni és tegyen félre abból.
Nem állítottam soha, hogy ez volt a tökéletes megoldás a dologra, de véleményem szerint az egyetlen. Én elfogadtam az érveiteket és megértem a haragot is. Némiképp jogos is. De jó lenne, ha egy kicsit más is magába szálna és elgondolkodna, hogy ő mennyire becsületes.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nekem nem gagyi írom van, legalábbis szerintem a pioneer az élmezőnyhöz tartozik. Ennek nincs is gondja a princoval. Ellenben van 4 féle dvd lejátszó a környzetemben. (ezalatt a tágabb családot értem és az asztali lejátszókra gondolok) Ezek közül pl.: yamaha, thomson és a philips sem viszi akadásmentesen a lemezt. Érdekes módon a gagyinak tűnő Yamada tökéletesen viszi. De nem tudom a lejátszókat okolni mikor minden más lemezt tökéletesen olvasnak.
-
antikomcsi
veterán
PRINCO.......... Mert megérdemlem!
) -
antikomcsi
veterán
válasz
MasOyama
üzenetére
Hali!
Én 200 princot vettem az említett boltban, még van belőle 8 darab, mindegyik hibátlan volt egyel sem volt semmilyen probléma, hang és kép tökéletes, akadás fagyás nincs! A07XLA-val írtram. És mindez brutto 92Ft-ba került darabonként! Nem tudom miről vitatkoztok, akinem nem kell a ''gagyi'' princo ne vegye, és hagyja azokat akiknek jó 90 forintért ez, ami ha nem is a csúcs, de egyáltalán nem rossz lemez! Hogy én is kötekedjek, cseréld le gagyi ELDZSÍ írónak csúfolt valamidet! -
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
De ezzel az erővel nem biztos, hogy mindenki netezik annyit (vagy egyáltalán nem), és nem biztos, hogy mindenki talál másik hasonló helyet...
Meg tudom, ezzel nem vagyunk egy véleményen, de ha valaki pl. saját fényképet, vagy videót akar kiírni, annak azért nem árt utána nézni, hogy mit vesz meg, mert én biztos mérges lennék, ha pl. a kiírt képeim egyik pillanatról a másikra eltűnnének a lemezről. Nem árt előre tekinteni. Úgyhogy én akkor is azt mondom, hogy az aki különösebb utánajárás nélkül vett rossz lemezt és sokat, az - ha nem is megérdemli - de mindenképp elgondolkodtató. -
Break
senior tag
Ehhh .....
Olvassatok már bele a #95 hozzászólásba beillesztett linkbe......
Kiváncsi lennék egy hivatalos szerv véleményét a PRINCO mizériáról.....
Egy másik .... bármelyik lemezről eltünnek adatok, ha rossz minőségű íróval irtak rá...Legyen az TDK, SONY, RITEK......nem mindig az alapanyag a ludas. -
törölt tag
válasz
MasOyama
üzenetére
Nem tudom te végig olvastad a fórumot vagy csak hasra ütöttél mielőtt írtál ide? Már többször írtam, hogy van aki nem feltéltlenül a fórumokat olvassa. Vannak olyanok akik csak kaptak egy címet aztán azt vették ami olcsó. Képzeld ha elmegyek tejet venni nem nézem hogy melyik bolt honnan szerzi be és hogy a tehén egészséges volt-e amelyik adta, hanem azt nézem melyik bolt adja olcsóbban. A dvd lemezről nem egy bonyolult dolog jut mindenkinek eszébe aminek utána kell olvasni. Ergo minek olvasna utána? Az a baj, hogy a legtöbben abból indultok ki, hogy mindenki ért a dvdkhez vagy egyáltalán a számítógéphez. Elárulom vannak noobok, de ettől nekik miért kéne szívni. Persze tanulhat a saját kárán(de csak jobb úgy, ha nem erre kényszerül nem?)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
lancellott
üzenetére
Még mindíg nem fogod fel, hogy nem egy oldalon vagyunk. Nem kell, hogy erre bárki is megkérjen. És nem érdekel a többség, ha van legalább ezekután akár egy olyan ember aki már nem fog bosszankodni. A többiek akik meg eddig itt vettek lemezt találnak más helyet. Aki utána tudott nézni a princo lemezeke minőségének az utának tud nézni másik helynek is. Ha meg nem akkor egy balfasz és meg is érdemli.
-
Aki princo-t vett, az meg is érdemli. Mielött veszel valamit, nem az az alap, hogy megnézed, hogy mit veszel?
[Szerkesztve] -
Bár közvetve én is vettem itt DVD lemezt, valahol azért megértem Princoölő-t.
Néha engem is borzasztóan fel tud bosszantani, ha valahol szart veszek, aztán meg hiába rohanok a pénzem után.
Gondolom a CD-s fiúknak is volt egy stílusuk, hát így jártak... Majd legközelebb foglalkoznak a vevők véleményével is. És nem árulnak szart. -
lancellott
tag
Hát ezt az évődést egyszerűen nem értem meg!
Fogd már fel végre DonHuan, hogy senki, ismétlem senki nem kért meg arra, hogy az az elenyésző pár ember érdekeiért kiálj, és azt is fogd fel, hogy azzal, hogy pár embernek ezzel úgymond ''jót'' tettél, a többszörösének tettél rosszat.
Egyébként szeretnék olyat is olvasni már itt a fórumban, hogy ''hurrá! köszi, hogy feljelentetted a wbteam-et, mert vettem tőlük 100 db Princo dvd-t, és nem cserélték vissza'' ilyeneket miért nem taláni sehol? Rossz helyen keresgéltem?
Tutira veszem azt is, hogy aki princo-t vett olcsóért náluk, az vett másfajta lemezt is, amihez szintén nem fog többet hozzájutni, max drágábban máshol.
ergo:
Jó nagy sz*rt kutyultál. Büszke lehetsz rá!
kib*szni a másikkal... Az megy.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Na ezt nemtom hogy sikerült ide tenni megint. Mármint a 138as hozzászólást. Ráadásul ott a mod nem reagál semmit. Mégis sikerült lecserélnem egy a-ra teljes szöveget. Bocs a képzavarért.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
WrongWay
üzenetére
A cél nem is feltétlenül a bezáratás volt. Én azzal is tökéletesen megelégedtem volna, ha csak megbüntetik őket és nem engedik nekik hogy árulják. De ez a része már nem rajtam múlt.
És örülök végre van egy ember aki nyitott volt és felfogta amit meg akartam értetni. Végre. Köszönöm neked WRONG WAY
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
-
Diego2002
tag
Amúgy meg itt is árulják a Princo barátod

De itt gondolom megmondják, hogy szar, és ne vegyél ilyet.
Bővebben: link -
törölt tag
válasz
WrongWay
üzenetére
Te miről beszélsz? Akkor engem meg miért érdekeljen hogy bezárták azt a boltot örülök neki ennyi. Egyébkén nem plakátolok BPn mert nem ott élek és nem is gyakran járok arra.
Én chaten és egyéb helyeken ahol lehet megteszem a magamét a princo ellen attól ne félj! Jobb mint a plakát.
Nem mondta senki, hogy valamit is tenned kellene. Engem sem kért senki. Ki hogy érzi úgy cselekszik. ENNYI , de feljebb már kifejtettem, hogy nem mindenki a fórumokra hagyatkozik. Elég ha hallja buszon, hogy valaki vett 100db princot. Az egyszerü ember megrendeli és megszívja. Nem olvasgat fórumokat a telefonos internetjén. De ez már megint csak egy példa.
Az a baj, hogy én értem amit mondasz és sajnálom, hogy nem tudsz tőlük vásárolni. Meg örülök, hogy te ilyen felfvilágosult vagy. De te meg sem próbálsz engem és az érveimet megérteni. Nem kell, hogy elfogadd csak fogd fel, hogy sokan voltak akik szarul jártak.
[Szerkesztve] -
WrongWay
csendes tag
válasz
üzenetére
Nem veszed észre magad végre????Össze-vissza beszélsz mindenféle hülyeséget.
Ki vagyok én, hogy azzal törődjek, hogy egy szerencsétlen balfácán sajnált 1 órát arra hogy körülnézzen, megtudja hogy mit érdemes venni????
Hát basszus,ha ennyire gondot okoz ez neked, plakátold teli Pestet ''PRINCOT NE VEGYÉL MERT SZAR'' feliratú hirdetésekkel.
Ja,és hozzáteszem, fórumokon úgy szidtam a princot ahogy csak lehet, de sokan úgy ahogy volt leszarták amit mondtam.Én megtettem amit tudtam, mit kéne még ezen felül tennem más emberek érdekében??
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
WrongWay
üzenetére
Akkor én is válaszolok neked IQ bajnok társam:
HA TÉGED NEM ÉRDEKEL AZ Ő KÁRUK ENGEM NEM ÉRDEKEL A TIÉD.
Teljesen mindegy ki mennyit bukott, akár 20Ft-ot is. Akaratán kívül megkárosították. És a cseregarancia nem volt kezdetektől pláne nem a princora. Tehát aki mondjuk fél éve vett és megszívta attól nem vették vissza. Erről meg ennyit.
Ja és még valami, mondjuk kis tétel legyen 100db az ugye nem sok no meg innentől voltak jó árak. Esetleg többen fogtak össze és vettek ennyit. Tegyük fel ők még a 100Ft-os időben vették akkor ez 10000Ft és ez tegyük fel nem esett a cseregarancia időtartama alá.
Mondjuk ha te veszel 10000Ft-rt mondjuk egy mobiltelefont (de ez csak egy példa, lehet bármi mást) és az nem működik. És azt mondja az eladó hogy le van tojva minek vettél ilyet. Akkor mérges vagy ugye???? Akkor ezt a reakciót másnál miért nem lehet megérteni. Pláne hogy itt is általánosságban a kispénzűekről van szó, azokról akik ezt a legjobban megérzik.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Akar a tököm világbékét. Irakról meg csak annyit, hogy nem kell ott rendet tenni senkinek. Faszér kell beleavatkozni más belügyeibe. Odamennek az amcsik hívatlanul aztán csodálkoznak, ha seggbe lövik őket meg görbül lefelé a szájuk széle. Így is úgy is akkor robbantanak a terroristák amikor és ahol akarnak. Ennek pl örülök, hogy a mieink jönnek haza decemberben.
-
WrongWay
csendes tag
válasz
üzenetére
Mégegyszer leírjuk hátha megérted te IQ bajnok.
Naszóval.Aki kis tételben vett Princot,az nagyon nem bukott sokat,lévén filléres volt a lemez.Aki meg nagy tételben vett, az meg is érdemli azt, hogy bukja a cuccot, ha olyan hülye volt hogy utána sem nézett annak, hogy milyen lemezt érdemes/nem szabad venni.
Egyébként meg a lemezgarancia miatt, ami volt wbteamnél, senki sem bukhatott semmit.
EZÉRT nem sajnálom azokat, akik princot vettek.
Ha ennyiből sem érted meg akkor sajnállak. -
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Nem tűnik személyeskedésnek. De elmagyarázom hogy működik a dolog. Mármint a gépem esetében. Már említettem, hogy számtech cégnél dolgzom mint szervizes. Itt utalnék egy előbbi hozzászólásra (nem a tiédre), hogy nem utálom ez a hobbim. Szakmám szerint könyvelő vagyok, na azt utálom. Most vagyok pályakezdő nettó bérem 64e Ft. Úgyhgy elhiheted nekem is számít mennyibe kerül a lemez. A gépet a következő képpen vásároltam és én ezáltal a szerencsésebbek közé sorolnám magam. A bruttó túlórámból fizetem ki részletekeben a cégemnek a nagyker nettót.
Kis számtan márha érdekel. Ez elmagyarázza miért járok jól és jövök ki olcsón és miért éri meg a cégnek.
A cég 100 egységnyi munkabér után 134,5 egységet fizet. Mert van a bruttó munkabéred az 100egység és fizet az államnak tb-t meg munkaadói járulékot asszem ez most 33% és 1,5% bár az utóbbiban már nem vagyok biztos. Namármost a bruttó túlórám=termék ára, amit fizetnének 34,5%-ot azt meg elcseréljük a 25% áfára. Így a cég csak 125 egységet fizet ki ráadásul az áfát vissza igényli. A terméket meg saját használatra veszi és leírja költségként.
Tehát egy 20e+áfás cuccot te 25ötért kapsz én meg ezek alapján úgy 14-15eFt-ért. ezek alapján már nincs is olyan drága gépem ugye? Ja és ezt is nyögöm egész évben. De az embernek kell egy kis szórakozás munka mellett nem?
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
Na én válaszolok: engem aztán marhára nem érdekel más. Sajnálatos, hogy vannak akik megszívták, de én csak azt bánom, hogy nem tudok már a wbteam-től rendelni. Így jó? Mi vagy te valami újkori pacifista? Ha világbékét akarsz, akkor először amerikába menj, ne is - inkább Irakba, és ott tegyél rendet. Nemtom, azért örülök, hogy a Princo-n kívül nincs szar dvd. Holnap megyek a Tescoba A minőségűt venni, meg akkor veszek A rizst is.
-
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
Hát tudod, nem hiszem, hogy a kisemberek seftelése miatt állunk itt, inkább a nagyok miatt, mert általában akinek sok van, az még többet akar... Ott fent elraknak ugyanannyit mint mi itt lent... ill. a különbség az, hogy míg mi annak örülünk, ha minnél kevesebbet vesznek el tőlünk, a nagyok akkor boldogok, ha minnél többet elvesznek.
Sokáig elvitázhatunk itt, bár lehet, hogy feleslegesen, mert lehet, hogy közöd sincs a dologhoz, mármint nem a Te bejelentésed miatt indult vizsgálat.
Ebben az esetben sem indokolt azonban a hasonló tett, hacsak nincs érdeked a következményekből.
Bocs, hogy esetleg személyeskedek, de ahogy elnéztem a gép konfigodat, neked marhára mind1, hogy 150-ért vagy 300-ért veszel dvd-t. Így persze könnyű... -
törölt tag
válasz
DVDdriver
üzenetére
Nem őket nem én nyomtam fel. Nem ismertem az üzletet nem tudom árultak-e princot ezáltal nem volt velük bajom. És még egyszer mondom azokkal az üzletekkel se lesz soha bajom ahol megmondják őszintén hogy a princo az szar, de saját felelőségre viheted. Volt már ilyen üzlet azóta náluk vásárolok. Ráadásul nyár eleje óta már nem árulnak princot.
Egyébként érdekes, hogy beírtam a keresőbe amit feljebb ajánlottam és egyből találtam 3 helyet ahol postáznak és BP. házhoz is visznek cd-t, dvd-t. Úgyhogy nem olyan ''rossz'' a helyzet. Bár a házhoz szállítást senkinek nem ajánlom mert álítólag a rendőrök csináltatnak ''próba'' vásárlást. Ugyanis nem csak az árust lehet a törvény szerint büntetni, hanem azt is aki cimke nélküli ill. cimkés lemezt vesz, de nem kér róla számlát.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ja és erre a kérdésemre még mindíg várom a választ mert még senkitől sem kaptam!
Csak azt nem igazán értem, hogy itt mindenki melyen együttérző a másikkal csak azokkal nem akik szívtak a lemezek miatt. Azt ellenben elvárták volna, hogy én vegyem figyelembe az ő sérelmüket. Nem tudom ez így mennyire ferr?
mi a baj féltek rá őszinté válaszolni mert akkor kiderülni, hogy mindenk egy kis önző **** vagy csak elkerülte a figyelmeteket? -
törölt tag
válasz
DVDdriver
üzenetére
Én már fentebb említettem, hogy tudok egyéb helyeket és bárki könnyen talál ahol dvdhez lehet jutni. Tehát a válaszom: Nem én sem a drága és teljesen legális lemezeket veszem.
A hozzászólásod elejére pedig csak annyit reagálnék,
1,.hogyha tudnék egyéb ilyet ahol princot árulnak azt is felnyomnám.
2. Ha tudtam volna ki a nagyhal akkor azt..., de én ilyet nem tudok.
Ja és te is félre értettél egy kicsit az nem érdekel és nem is zavar ki menniyt kaszált a lemezeken. Csak ne sírjon a szája, hogy most oda minden mert bőven meg volt rajta a haszna.
A b-m -es hozzászólásban csak azért volt említve a bevétel, hogy valaki végre csináljon valamit. Másnem az apehot zavarja, ha ''meglopják''.
Egyébként én sem hiszem, hogy a levelek hozták meg az eredményt. De ezt is mint az előző gondolatot feljebb már kifejettem. És elmondtam (és úgy látszik be is igazolódik), hogy könnyebb valakit hibáztatni és anyázni. Engem meg nem zavar, ha ezt teszik és próbálom elmagyarázni az érveimet. Nem kötelező elfogadni és megszeretni őket, de ez van. -
DVDdriver
csendes tag
válasz
üzenetére
princoölő-nek!!!
Lenne egy apró kérdésem, szerinted ki szervezi és irányitja kicsiny 100%-ig tisztességes országunkban az illegális CD/DVD kereskedelmet? (Most nem a terjesztésről, hanem mondjuk az országba történő behozatalról beszéljünk!)
Mondjuk, hogy a VPOP, a BRFK berkein belül nem is annyira ismeretlen ez az egész?
És, hogy a CD.wbteam-et csak azért záratták be(nem a te leveleid miatt), mert valakinek nem tetszett a ténykedésük! Mondjuk ki, esetleg ennek a kishalnak a lebuktatásával próbálták fedezni a nagyhalat?
Értem téged a Princo DVD elleni ellenszenv vezérelt, meg ,hogy piszkosul ment nekik az üzlet, de ők legjobb esetben is csak másodterjesztök voltak!!!
Miért nem mindjárt az egyik országos elosztót nyomtad fel?
Felteszem hallottál, s már jártál is ilyenben, hol hegyekben állnak a feketébbnél feketébb DVD-k.
Eszedbe jutott? És köztük lehet, hogy mindjárt többszázezer Princo DVD is lapul.
U.i.:Ha készited az újabb leveleket, de ha lehet úgy, hogy csak a káros Princokat vigyék el. A többi millót hagyják már ott kérlek! Hiszen gondolom te sem a Mediában szerzed be a 400-500Ft-s DVD-ket. Úgye??? -
törölt tag
Visszatérve a MOL-ra és a jogászokra.
Van jogász a családban nem is egy és nem is élnek rosszul. A pályakezdők valóban ennyi a keresetük, de később megszedik magaukat. Ja és a fórumban olvasott szavakkal élve: senki nem kényszerítette, hogy ilyen pályára lépjen.
MOL. Valóban szép summa az éves haszon. De adót fizetnek, amit utána az állam költ el. Az hogy helyesen v. helytelenül az nem az Ő hibályuk. Ja és a benzináron jelenleg majdnem 200Ft az adó. Az egyből az államnak megy a MOL szinte nem is látja.
Én nem mondom 100% tisztességes a MOL vagy bármelyik mamut vállalat. De itt akár beszélhetnénk a kisebbekről is. De hogy várhatnánk el? Hiszen én sem te sem és más sem szeret adót fizetni és ahol lehet kibúlyik alóla. Nem kér számlát, fél áfára vásárol stb. Úgyhogy te se állszenteskedj itt és senki. Ugyanazt csináljuk csak kicsiben. Ilyenkor jön a védekezés, hogy én csak ennyit meg annyit mit számít az. Csak van kb. 6millió adózó az országban mindenki csak ennyit meg annyit *6millió. És az állami költségvetés meg hiányos. És ezek után ti papolotok hogy mi lesz az országgal??? Na tudjátok....
[Szerkesztve] -
törölt tag
Csak annyit,
1., ha valaki akar dvdt írni most tud magának olcsón dvdt szerezni,
2., nem hiszem hogy csak warezolók vannak, de ez a többség
3., akinek ipari gépe van és adatokat kell hogy mentsen, az megveszi legálisan a dvdt és leírja költségként
4., nem a magyarázásból van elegem a boltban, hanem abból hogy a fogyasztó védelem baszogat amiatt a köcsög cég és társai által árult szar minőségű lemez miatt. -
Tif
tag
''Rájuk senki nem gondol. Mindenki csak arra gondolt, hogy eddig kapott 60-80Ft körül szar lemezt (ami van akinél rendesen ment én nem állítom az ellenkezőjét) és kaszált rajta. Mert így többet tudott számolni a dvd írásért. Esetleg, ha vissza''
princoölönek. Mér van mindenkinek olyan kényszerképzete, hogy aki írható dvd-t vesz, az warezol, és másolja a dvd filmeket? Fel se merül benned igaz, hogy valakinek van egy videókamerája és dvd-re írja ki az anyagot, vagy van egy ipari számítógép ami a nap 24-órájában gyártja az adatokat amit tárolni kell...Te vagy számtechboltos?
Na nem írok többet, csak eszembejutott a Bonanza Banzai egy régi sora:
''vastagtalpú csizmáik vannak, hogy eltapossák a kis tüzeket''...
Ember nyúlj már magadhoz, és kérdzeősködj egy kicsit, hogy kinek mi a jövedelme a mai világban. Tudod mi pénzt kap ma egy friss diplomás? 70-90 nettót. És ő jogot tanult. !!!!!
Tudod mennyi egy férfi télikabát, amiben lmehet az irodába dolgozni? 30-50 eFt.
És csodálkozol, hogy utálnak? Ki nem szarja le mennyi volt a hasznuk.... Gyutjam fel a MOL székházat? Tudod mennyi a hsznuk?
Soha, soha soha, nem fogunk a fejlett államok nyomába jutni mert mi magyarok alapból utáljuk egymást, és az a 40 év komunizmus látom nem múlt el nyomtalanul.
Még mielőtt engenm is felnyomsz, hogy sokat írok és pofázok, abbahagyom.
Ui.: A magánleveledet tényleg töröltem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
maniac
senior tag
válasz
üzenetére
Miert mentel el boltosnak, hogyha az embereknek nincs kedved magyarazni ilyeneket, tudod az ilyen emberek talan a legszanalmasabbak! Akik azt melozzak amit nem is szeretnek, es panaszkodnak ha egy vevo visszavisz nekik valamit - aki nem ert hozza, es azt hiszi a gond az o keszulekeben van. Es emiatt kellett feljelenteni valakit, aki igy tett szert nemi jovedelemre? Hat gratulalok teljesen logikus, lojjuk ki a ''nagyhalat'' nem? Miert nem mondod meg inkabb a boltot ahol dolgozol? Elek a fogyasztoi tarsadalom egyetlen fegyverevel majd - ami nem feljelentgetes
(megsugom, igen arrol van szo, hogy nalad soha a budos eletben nem fogok semmit se venni) -
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
Ha olyan ügyes vagy utána tudtál nézni a lemezeknek a fórumban találsz új helyet is. De holanp délelőtt beírom a fórumba a címeket csak, hogy jobb legyen neked.... De, ha beírod a keresőbe pl.: ridata ára:, vagy dvd lemezek ill. ezek variációi találsz egy párat. Csak nem tudom, ha lemezeknek utána tudtál nézni akkor ennek miért nem?
-
törölt tag
Persze aki teheti az utána olvas, de nem mindnki olvas fórumokat és ezzel kapcsolatos cikkeket. Ezen felül, ha valaki egyszer úgy hallotta, hogy a princo jó (mert valakinek az ismerettségi köréből egyszer bejött, mondjuk tényleg jót fogott ki) az nyugodtan megvette és nem olvasott utána. Én számtech szervizben dolgozom és hétről hétre egyre többen jöttek és jönnek még mindíg azzal a problémával hogy rossz a meghajtó mert nem olvassa dvd lemez végét. És ilyenkor jön 5perc tanmese a lemezekről meg ilyesmi. És meg kell értetni a felhasználóval, hogy nem lesz kicserélve a meghajtója mert nem rossz. A lemez szar. Persze ekkor jön a fordulat és közli, dehát a szomszéd lejátszójában megy. Csak azt felejti el az illető, hogy a szomszédnak akitől a lemezt kapta ill. vette nem olvasója, hanem írója van. Azok meg általában jobban bírják a strapát meg a szarabb lemezeket is jobban viszik. De ezt a felhasználó, főleg ha fingja sincs a számtechez már nem érti meg. Főleg, ha nem tanult emberről hanem valami IQ bajnokról van szó. (bár az előbbivel néha több gond van) Ugyanis a tanult ember a mondókád végén rád mosolyog és hazamegy. Vagyis nem haza, hanem a fogyasztó védelemhez meg az összes ismerőshöz, hogy milyen gecik abban az üzletben. És ebből már nagyon elegem van......
-
Diego2002
tag
No, én akkor is azt mondom, hogy aki megvesz legalább 100 cd-t v. dvd-t úgy, hogy nem is néz utána, csak azért, mert olcsó, az megérdemli, ha én jártam volna így akkor is ezt mondanám

Én napokig olvasgattam fórumokat, hogy melyik lenne az ideális választás... És tudtam, hogy nem kell venni princot...
De tgubicza még mindig adós vagy az 5 db hasonló dvd bizniszelőkkel... Nyugodtan beírhatod, de ha nem akkor küldd el mailben, ennyivel jössz
-
törölt tag
Szerintem ezzel a véleménnyel itt nem sokan fognak egyet érteni. Hiszen könnyebb hibáztatni meg anyázni valakit. Amit persze elfogadok. Erről már megírtam a véleményem. Csak azt nem igazán értem, hogy itt mindenki melyen együttérző a másikkal csak azokkal nem akik szívtak a lemezek miatt. Azt ellenben elvárták volna, hogy én vegyem figyelembe az ő sérelmüket. Nem tudom ez így mennyire ferr?
-
athe
tag
Én nem igazán hinném hogy ez a ''bejelentés'' miatt zárták be azt a boltot. Ugyanis én nem találtam seholse info-t arról hogy tilos lenne princo lemezt árulni. Ha valaki tud erről valamit az ne tartsa magában.
-
törölt tag
válasz
Blackmate
üzenetére
És te belegondoltál abba, hogy aki ezáltal ''tönkrement'' az a más kárán gazdagodott? Nem tudom ugyan mennyi volt az össz eladásból a princo és, hogy azok közül is mennyi lehett az amit úgy adtak el, hogy valaki megszívta. De most kamatostul fizetik vissza. Erről csak ennyit. Egyébként szerintem kerestek annyit, hogy nem kell őket sajnálni. Egyszer azt mindták, hogy napi 20-30ezer db lemezt adnak el. Ha ez igaz és mondjuk dbján csak 10ft-ot nyertek az napi 200-300-Ft tiszta haszon, hiszen ez után nem adóztak. És a másik fele a dolognak, hogy kötve hiszem 10Ft volt lemezenként a haszon. A dolog egyébként nem tölt el melegséggel, nekem ettől nem lett jobb és rosszabb sem. De ha csak egy ember van akit megkíméltem a bosszúságtól számomra már megérte.
-
ch.peter
aktív tag
válasz
Blackmate
üzenetére
Sajnos nem úgy látom, hogy ő éppen világmegmentésre készült volna.
Sztem inkább csak bevásárolt a srác princoval, aztán mikor nem vették vissza tőle, akkor kicsinyes és szánalmas bosszút állt rajtuk.
Most érzi, hogy mekkora gyökér volt, és próbálja megideologizálni (nehéz szó
)a tettét
majd feljelent engem is a bm.hu-n, mert leszóltam őt
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen videókártyát?
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Nintendo Switch 2
- Sorozatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - Total War: THREE KINGDOMS
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) annyit tudnak amennyit a gyerekük max elmesél,de azt se mindig hiszik el.
)? A filmek bevételének nagy része a mozielőadásokból jön be, nem a DVD/kazetta eladásból! Vagy Svárcenegger 20 dollárral szegényebb lesz havonta? Neki nem számít, de nekem igen!
Max ha tartozik neki akkor elperli mindenét de attól még a termékét nem tudja betiltatni.
. Remélem most már nyugodtan alszol