Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
voroshazigy
üzenetére
Mondjuk egy 8.12 elég stabil és az tutira megy az X sorozattal.
-
voroshazigy
csendes tag
Hali! Toshiba Tecra A7 laptopom van, ati mobility x1600-as videokártyával (tudom nem mai gyerek)! Azt szeretném megkérdezni milyen driver kell hozzá, mivel a gépet leformáztam, de a gyári cd nincs meg!!! Segítséget előre is köszönöm!!
-
-
patyik75
tag
rátelepítettem mindkettőt./hidra+avivo/
Azóta bugok és fps csökkenés! :S -
_kovi_
aktív tag
Szevasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy 9.5-ös Cataliyst Win7 alatt elrejti azokat a beállításokat mivel a TV-t tudom kikapcsolni. Össze van kötve S-Video-n a tévémmel, és felrakás ota kiterjesztett a kép. De én Clone módban szoktam meg.
Lehet ezen valahogy változtatni. Nézegettem a drivert de sehol sem találom benn. -
band1103
őstag
válasz
patyik75
üzenetére
Az attól függ hogy mit töltöttél le. A hivatalos oldalról le lehet tölteni mindent az egyben pack.-ot ami viszont csak angol nyelvű, meg le lehet tölteni magyar nyelvűt is de akkor biztos hogy a drivert és a wdm-et külön le kell tölteni hozzá. Ha átlagos (játékos) felhasználásra kell akkor mást nem kell letölteni hozzá.
-
patyik75
tag
sziasztok.
a napokban vásároltam ati kártyát, nemigazán értek még hozzá ez az első.
a catalyst mellé miket kell még feltelepíteni ,láttam avivo pack-ot meg HydraVision-t,
a hivatalos oldalon .Ezeken kívül még kell v.mit? -
janos666
nagyúr
Van egy kis gondom. (4870x2, DVD-D kábel 1920x1200-as monitorba, Catalyst 9.5, Win7RC1)
A windows asztal ugye rögtön a win7 telepítése után 1200p-ben fogadott (friss telepítés, mert most cseréltem alaplapot, meg procit is...), a catlayst felrakása után kocsikáztam egy kicsit GTA IV-ben, ami szintén 1200p-be rakta magát alapból.
A Vantage viszont aonnal lefagyasztja az egész gépet. Néztem Furmarkot, és ha ablak módban futtatom nincs semmi gond, de egyszer fennfelejtettem a fullscreen pipát, és akkor ugyanúgy megfagyott.
Mondom hála istennek, akkor a felbontásválátssal van a baj, az szoftveres, sőt tudom is mit csináljak ellene.
Nézem a CCC-t, és a DVI attributesnél ki van szürkítve a GPU scaling opció. Levettem a pipát alul az alternate módról, de ugyanez a helyzet továbbra is, ha valami nem natív felbontásban akar indulni fullscreenben, akkor onnan semmi ctrl+alt+delete, vagy winkey, alt+tab nem hozza vissza a gépet, a monitor marad power saving mód és offline közt ingázva, csak a reset gomb viszi előre a dolgokat.
Korábban nem volt ilyen gond egy sima 4870-el, és ugyan ezzel a monitorral win7 alatt se. (bár akkor még Cat 9.4 volt, de a 9.5-nek is illene jónak lenni, x2-nél már végképp nem járja ha öregebb drivert kell tartani) -
flash-
veterán
Sziasztok!
Régebben, kb 2 éve játszottam a Call Of Duty 2 -vel,tehát semmi gond nem volt,csont nélkül indult.
Aztán ma feltelepítettem és ez a hibaüzi fogad(úgyhogy el sem indul a játék):
DirectX(R) encountered an unrecoverable error.A videókártyám Radeon 9600xt.
Legújabb ati catalyst és dx9.0c van fent!
továbbá win xp sp.elképzelhető,hogy az új catalystokkal ez az ati kártya már nem kompatibilis?
belementem a DXDIAG-ba és teszt után ezek a hibaüzik lettek:
A Direct3D 8 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 29. lépésnél (DrawIndexPrimitive): HRESULT = 0x8876017c (Elfogyott a videomemória)
A Direct3D 9 tesztjének eredményei: Hiba a(z) 29. lépésnél (DrawIndexPrimitive): HRESULT = 0x8876017c (Elfogyott a videomemória)na most hol lehet a gond?
(Raktam már újra a directx et is) -
janos666
nagyúr
Friss (pl 9.5-ös) Catalystban hova érdemes állítani az AI csúszkát egy 4870x2-nek? Úgy tudom az AI választ CF-profilt, tehát letiltani még véletlen sem szabad, de az advanced jön be neki jobban, vagy maradjon standard?
-
sortie
tag
válasz
wwenigma
üzenetére
@wwenigma
Valószínűleg az volt a probléma, hogy nem csak a monitor volt összekötve a VGA-val hanem a TV-is.
Széthúztam a TV-ét töröltem a drivert felraktam az újat most jónak tűnik kikapcsoltam a gépet újraindítottam és minden rendben vele. Kösz a segítséget.
Még annyi kérdésem lenne, hogy melyik szoftvert rakjam fel szerinted.
- Display Driver csak
- Angol Full versio : WDM, CCC, DD egyben
Vagy a magyarok közül:
- DD
- CCC
- WDM
- HydraVisionA telepítést azzal kezdem, hogy az
ATI szoftver eltávolítóval kiválasztom melyiket is?
- Remove ATI Radeon graphics softvare, leave chipset softvare (RECOMMENDED)
- Completely remove all ATI/AMD (Graphics/Chipset) softwareMost az elsőt választottam és csak a magyar CCC és a DD telepítettem fel. Vagy le kellene töröljem az összes ATI/AMD softwaret? Gondolom a WDM-re és a HydraVision-ra nincs szükség bár igazán nem is tudom mik ezek.Lehetett-e még esetleg az is a probléma, hogy az angol full versióban benne van a WDM is vagy az, hogy feltettem eddig külön is a gépre a HydraVision-al együtt és a 4850-es karim az nem TV tuneres nem All-in-Wonder és nem VIVO-s.
Nem miattad írtam le így hanem ha más is elakad olyan, mint én akinek lövése sisncs róla. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Min nyomod? XP-n, vagy Vistán?
-
Beowulf_78
addikt
Terminator Salvation csak a 9.5 driverrel fog menni hiba nélkül. 9.4 anomáliázott.
A furi az az hogy nem írták hogy bármit javítottak volna a driveren a Terminator Salvation kapcsán. Valamiért mégis javult.

-
sortie
tag
Segítsen már valaki.
Fel akartam rakni az ATI új driverét a 9.5-öt egész éjszaka meg délelőtt is ezzel szórakozom és nem tudom, hogy mi lehet a gond. Kipróbáltam egy csomó variációt a full verziót angulul a magyart külön külön a ccc a dd a hidrát és a wdm-et. A végeredmény mindig az, hogy újraindítás után elkezd betölteni az XP és utána lekapcsol a monitor. Mintha a felbontás elállítódna, de próbáltam csökkentett módban és VGA módban is elindítani a rendszert, de az sem segített. A telepítőlemez 8.6-os verziójával működik. Azt kérdezném, hogy kell cserélni a régi drivert az újra mit és, hogy töröljek le a telepítés előtt. Nem rég van ATI Radeonom az NVidia drivereivel ilyen gondjaim sosem voltak.
Kösz.A gép:
Radeon HD4800
C2 DUO E7400
EP45-DS3 -
AtHoS
nagyúr
Igen működik!
1. Kattolsz az Avivo Download gombra
2. Kitöltöd a kérdőívet (lehet találomra is) majd katt a Download gombra
3. Az új oldalon ez lesz látható:"Thank you for completing the survey.
Click here to download."ahol a Click here ugye a letöltési link.
-
gyiku
nagyúr
nektek mukodik az avivo letoltesi linkje itt? [link]
-
kobe24
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Köszi, mostmár megy

-
belaazallat
addikt
-
kobe24
tag
válasz
belaazallat
üzenetére
Nem volt uninstall, de eddig nem csinált ilyet, ha új drivert raktam fel. hd4870, core2duo e8200, az alaplap meg gigabyte ep45-ds5.
-
kobe24
tag
Hello!
Az lenne a problémám, hogy felraktam az új ati 9.5-ös driver-t és ha beindítom a gépet akkor bootolás után újraindul, és folyton ezt csinálja, csak safe mode-ban indul el. Mi romlott el? -
Alister71
nagyúr
Azért azt hozzátenném, hogy a GTA4 a másik gépemen van, a gyerekek játszanak vele, és azon XP van, de az igaz, hogy a 9.4-essel sok volt a textúra hiba, jelentek meg érdekes dolgok, a 9.5 viszont nagyon rendbe rakta a dolgokat. Pár fps-t gyorsúlt is, pedig nem egy erőgép. E4500 266x10-en 2 giga ram és az Asus 3870. Teljesen élvezhető és játszható sebességgel fut rajta 1280x1024-en normal és high grafikai beálításokkal.
Win7-en ezt még nem próbáltam, csak a Grid-et és a NecroVisioN-t, azok viszont a monitorom max felbontásán ami 1440x900 , ultra high grafon 4x-es aa és 8xaf-el vígan közlekednek.
Én azt ajánlom mindenkinek aki tesztelgeti és próbálgatja a Win7-et, hogy nyugodtan rakja fel mert jól sikerült a 9.5. (XP-n is jó) -
gombcomp
senior tag
válasz
Invader HCA
üzenetére
Milyen átalakítóval Ember! Haza akarod vágni a kártyát?
A 8pines csatlakozón egy plusz GND (földpont) van és csak ennyi a különbség,ha oda
valamilyen tápot adsz felrobban a kártya....
-
Néhány érdekesség:
ATI Stream™
ATI Video encoder update
ATI Catalyst 9.5 resolves a number of issues previously seen in the ATI Video
Converter and is supported under Windows Vista 32-bit and Windows Vista 64-
bit
Using ATI Stream technology, owners of ATI Radeon™ HD 4800 Series and
ATI Radeon™ HD 4600 Series of graphics cards can take advantage of this
video conversion tool (found in ATI Catalyst™ Control Center Basic View) to
achieve substantial performance improvements when transcoding video filesHmm... most akkor ez Win 7 alatt felejtős? Lehet, hogy este ki is próbálom, hátha megy nálam is.

Resolved Issues for the Windows 7 Operating System
Moving a video clip across an extended desktop may cause the desktop to flicker or
the media player to stop functioningEz jó hír, bár én nem tapasztaltam a 9.4-ben sem.
-
-
Dashes
őstag
9.5 Release Notes
-
Alister71
nagyúr
A hisztit és a problémákat kihagynám,
, nekem is win 7 64 van fent, ami semmi esetre sem béta hanem RC verzió és a vista sp2 ha fele ilyen stabil és gyors lenne akkor az összes vista user minden vasárnap összetehetné a két kezét valamelyik templomban. (Beowulf_78)
Na de már ha win 7-ről van szó, egyenlőre örülünk az új meghajtóknak, mert remélhetőleg dolgoznak rajta az ati mérnök uracskái, hogy a következő op rendszerre minél stabilabb és megbízhatóbb meghajtót készítsenek. A 9.5 nekem eddig bejött a régicske Asus 3870 szépen dolgozik vele. 3D Mark-al én se "játszok", amit eddig próbáltam a Grid, a NecroVisioN, és a GTA4. Azt már korábban is írtam, hogy a GTA4 nagy változásokon esett át, gyorsult és sok textura feltöltési és megjelenítési bug javult. Röviden ennyi a tapasztalatom a 9.5-ről. -
Beowulf_78
addikt
válasz
Invader HCA
üzenetére
Van 4870 X2 topik is, sztem inkább ott tedd fel a kérdéseidet.
Ez a topik kifejezetten a Catalyst driverekkel foglalkozik. 
Mi lenne ha nem beta OP rendszert telepítenél elsőre?
Talán egy Vista X64 SP2 stabilabb lenne. Addig nincs miről beszélni. 
Látom már betetted 26 hsz-be 8 topikba!
Jó lenne ha használnád a "mod" és az "off" gombot és nem 88 hsz-t írnál mindegyikben 1-1 mondattal, mert teleszemeteled így a topikokat. -
Invader HCA
csendes tag
válasz
Invader HCA
üzenetére
Ja a tápból 2db 6 pin-ből csatlakozik a kártyára és a kártyának 1db 6pin-s és 1db 8pin-s, kell így hát átalakítóval operáltam az egyik 6-ost!
-
Invader HCA
csendes tag
válasz
Invader HCA
üzenetére
Huha most ott tartok hogy, folyamatosan melegszik a hd4870x2 és ha nem nyúlok bele a catalyst overbe hogy jobban pörögjön a hűtő akkor fagyásig melegszik még win7 ablakban is!
-
Invader HCA
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tiszteletem!A gép: ASUS rampage II extreme
i7-920 box
3x2gb kingmax
samsung 320gb
chieftec 14c 750w
Asus HD4870x2 (9.4 CATALYST)
WINDOWS 7 RC1 64bit
LG V 2261W-PF FULL-HD
Az volna a gondom, hogy amikor megnyomom a bekapcs gombot a monitor kiírja,
hogy: POWER SAVING MODE DVI, azt kikapcsol és csak sokadik újraindításra jön be a kép és a windows 7,
sajna 4-5 éve nem volt asztali gépem nem vágom mi lehet a probléma,
talán a DVI cabel-t kell kicserélnem, nem tudom, és sajnos ha el is indul a gép,
akkor is lefagy a játékok alatt, és sokszor a vibrál a monitor meg kép hibák is előjönnek.
Abba már bele sem kezdek hogy pár játék, PL:GTA 4 1GB-t lát a kártyából,
és ha nem off-ra rakom az árnyékokat még a fák árnyéka is ezerrel vibrál,
szóval kicsit el vagyok keseredve, mert hülye vagyok ehhez a géphez,
ha valaki volt már így, és szívesen megosztaná velem a tapasztalatait, megköszönném
Üdv!
-
Túl sok változást nem látok eddig a 9.4-hez képest, de mivel most csak régi játékok vannak fent (Halo, Mafia), nem is nagyon néztem játékok alatt. Amúgy stabil és a CCC is jól megy, tv-out is. Sajnos én nem nagyon tartok 3D Mark-ot meg hasonlókat a gépen, de biztosan lesznek majd, akik megosztják ilyen iányú tapasztalataikat is.

-
Nah, felment. Se restart, se uninstall nem kellett. Telepítő elindít és felmegy szépen csendesen. Win 7 64 bitet használok.
Innentől jöhet a szokásos hiszti, kérdések, problémák.

-
bmwk1200s
őstag
Valaki valamit esetleg a 9.5 agp hotfixről?
-
Dashes
őstag
Ez már az AMD oldala...
XP32 XP64
Vista/Win7 32 Vista/Win7 64Bluegene: Már pénteken is letölthető volt az AMD honlapjáról, elvileg technikai okok miatt nem frissült az AMD Game. (olvass egy keveset vissza)
-
Csapi007
veterán
Hy
Hétvégén volt itt egy másik monitor, ment is rendesen.
Viszont most ha bármi játékból, vagy más felbontásból váltok beugrik a kép madj egy kis fekete kép és aztán jön csak rendesen vissza.
Ötlet, megoldás? -
lsc
nagyúr
Itt a wdm releases notes-nál /pdf, nem tudom közvetlenül / .
The WDM driver is a series of drivers used to enable the capture and TV tuner
features on VIVO boards, and the All-In-Wonder™ series of cards produced by
Advanced Micro Devices Inc.Mod gombcomp : Kicsit megcsúsztál, már péntek óta van, csak a hivatalos nincs még kint .
-
gombcomp
senior tag
-
lsc
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
Amd game-n néztem a wdm leírását, csak aiw kártyákat sorolt fel, ha tudom beleinkelem /nem jön be az oldal / .
-
band1103
őstag
Ha letöltés előtt átállítottad az oldalon a legördülő menüvel Hungarian-ra (és vártál kicsit mire betöltődik az új oldal) majd nem a "Option 1 - Full Software Suite" választod mert az továbra is csak angol lesz, hanem az "Option 2 - Individual Downloads"-on belül keresgélsz akkor magyar ccc-nek kellene lejönnie. De vigyázz! Ebben az esetben a ccc már nem tartalmazza a WDM Integrated Driver-t és a Display Driver-t. Ezért azokat külön le kell onnan tölteni és installálni.
-
Dashes
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Gyakorlatilag is kint van, én az AMD oldaláról szedtem le, ugyanazt találod a többi oldalon is, technikai gondok vannak.
"As far as I am aware there will be no change in the files there are just issues with getting them posted to the website (like with the hotfix I mentioned the other day) AMD/ATI dont like posting drivers on a Friday anyway due to not having support in place over the weekend so I was kinda surprised they were going to be posted today in the first place.So if you already downloaded them then no need to worry.
For now the files will be removed from the server til monday to prevent people downloading them manually. (although I am sure you can find a mirror somewhere in the vastness of the internet of the files for the people who didn't get them yet)"
Spyre tegnap:
"The drivers are delayed again til tomorrow now *sigh* The hamster powering the download servers has been retired so they need a new one from the petshop. (this is why they dont usually tell you the release dates in case things get put back for technical reasons)"
AMD Game Forums -
band1103
őstag
Az AMD oldalán de szvsz vagy 8.12-et vagy 9.4-est használj.
Felmész az AMD-hoz ide
majd kivállasztod a neked megfelelő dolgokat amire a legfrissebb driver jön be. Ha neked az nem jó akkor a lap alján található "Additional Links:" -ben találsz olyat hogy "Previous Drivers and Software" Ott kiválasztod a 9.2-est majd kiválsztod a köv. lapon a Hungarian-t egy legördülő menüből. -
Izzé
őstag
Magyar 9.2-s drivert és ccc-t hol találok 32 bites xp-hez?
Gugli sajna nem barátom, úgyhogy kérem segítsen valaki! -
Beowulf_78
addikt
válasz
Alister71
üzenetére
Persze, "elvileg" kint van....az AMD mégis valamiért péntek óta képtelen feltenni. Nem hinném hogy szórakozásból csúsznak ennyit.
Persze nincs kizárva, hogy u.a. lesz fent náluk is, ami már több oldalon is elérhető péntek óta. Én azért mégis inkább az ő oldalukra feltett drivert használnám. 
-
Alister71
nagyúr
Ez "elvileg" a 9.5 és magyar.
-
Bandeee
tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Jaa, épp lehúzták!!

-
kisza25
félisten
az a fura,hogy én kétnapja 9.5öt használok akkor miért nem rakják fel a hivatalos oldalra
vagy arra várnak feltegyem én
-
C^^
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
-9 óra.
Ők GMT-7, mi GMT+2
-
C^^
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Gondolom ők kaliforniai idő szerint gondolták azt a mai napot.

-
bmwk1200s
őstag
Na hol van már a hivatalos-hirhedt 9.5 agp hotfix?
Jaaaa....., hogy még hivatalos PCI-e sincs kinnt?
Csak mintha mára igérték volna.... -
lsc
nagyúr
.
-
Dashes
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
"Well these do add the 9.5 moniker .
And they do officially support all Windows and Linux OS's now instead of just Win7."
"They were only released on the 5th for Win 7, as that was the first day of the Win 7 WHQL certification programme, so they wanted to be the first ones out of the door with a full WHQL driver for it, which they were, as they pipped Nv by a day."
Majd a release notes..
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez a topik kifejezetten a Catalyst driverekkel foglalkozik.