Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
fabia77
csendes tag
Sziasztok !!
Ha kell valakinek akkor itt van a 8.11 catalyst notebook változata xp-re nekem tökéletesen megy FSC Pi2530-n 2300 HD ati van benne.
[link] -
Majd később írok...
-
dassved
csendes tag
válasz
PeppErKorN
üzenetére
Köszönöm, erre tippeltem volna én is, csak annyi rosszatt hallottam driver ügyben erről a kártyáról, hogy előbb inkább kérdeztem.

B. -
PeppErKorN
tag
válasz
dassved
üzenetére
Ezen az oldalon, a lap alja felé, a "For Radeon HD 2000 and Radeon HD 3000 series products please download the AGP Hotfix Driver" szövegben van a driver linkje. Még a 8.10-est ajánlja fel. Semmi mást nem kell tenni, mint ezt feltelepíteni.
Szerk: ha előtte is ATI kártyád volt, távolítsd el a driverét, mielőtt ennek nekikezdesz.
-
Zomb€€
őstag
Nem arról volt szó hogy 8.11-es catalyst majd újdonságokat hoz,meg teljesítmény-növekedést? Mert ahhoz képest nekem pl FC2ben 5fpsel alacsonyabb az átlag. Köszönjünk ATI

-
dassved
csendes tag
Sziasztok!
Ma kaptam kézhez egy AGP-s Radeon HD 3850-es kártyát, de be sem merem rakni, amíg nem tudom milyen catalyst kell alá! Tudja valaki hogy melyik /hotfix vagy sima catalyst/ kell neki? Előrei is köszi!
D.
Intel P4 3000, Abit IC7, 2x1gb Kingston a konfig. -
siofok
őstag
sziasztok!
hogy tudom megcsinálni hogy magyar legyen a ccc?mert csak angol van a nyelvek közt.
-
Weaver
senior tag
továbbra is faszom az ati-amd supportjába, h nem képesek végre betenni a hd3300 intergált driverét is a listába... tudom jó hozzá a legújabb catalyst, de el tudom képzelni mennyire van rá meg a chipsetre optimalizálva a szaros meghajtóprogijuk, ha még a listájukon sincs... ez már több mint idegesítő, mivel az int vga-t használom, játékra is és finoman szólva nem a legjobb.... pedig maga a vga elég erős (lenne).
-
gombcomp
senior tag
-
attiLANte
tag
És lőn Catalyst 8.11...
Remélem ez jó nekünk. -
POLO975
csendes tag
Sziasztok ! Van egy nagy problémám a WIN XP SP3 és a catalyst drive kombinációval.
Az új és 7.x ati catalysttel is kékhalál win indításkor.Járt így valaki ? megoldás létezik ?
Vagy sp3-mat le lehet uninstallálni valahogy ? -
válasz
üzenetére
Igenis angol CCC, de köztudott hogy a driver benne is van. Amúgy kipróbáltam és változatlanul bugos marad vagy az egyik lejátszó program (MPC HC) nem kompatibilis ezzel a CCC-vel (esetleg Total Commanderrel is), mindegy. Így is használható marad, csak az a fránya reset dolgot mindig előbb kell elvégezni, ha nem volt bekapcsolva a TV a gép induláskor.

-
deicide
veterán
válasz
lizakattila
üzenetére
közben utánaolvastam és valami GAC probléma van, mert a control center telepítése alatt keletkezett logfile televan error-al és nincs rá megoldás. Csak a windows újratelepítés. Az a furcsa, hogy eddig össze vissza telepítettem a P35-ös lapon a drivereket, tegnap átálltam P45-re és azonnal előjött a hiba amikor a hotfix driverről 8.10-re váltottam.
-
lizakattila
senior tag
válasz
deicide
üzenetére
Hali!
8.5-5.10-ig szinte mindenféle Catalystot kipróbáltam már, (gyári, hotfix, XG) és Nálam is volt, amikor hasonló dolgot produkált (lásd 8.8).
Szerintem kezdd azzal, hogy feladatkezelőben állítsd le a ccc-t és a mom-ot is, és aztán próbáld meg uninstallálni az utoljára használt catalyst telepítővel.
Aztán takarítsd ki a regystry-t is (reg. cleaner, jv16 power tools....)
Esetleg csinálhatsz egy olyat is, hogy eszközkezelőben eltávolítod a vga-t, úgy hogy az illesztőprogramot is törölje.
(Ezek között lehet akár 1-1 restart is.)
Aztán próbáld meg felrakni az új drivert. Rakd a 8.10-et, azzal sem szokott gond lenni (és úgy látom 4-es szériás karid van.) -
deicide
veterán
Valaki találkozott már olyannal, hogy hirtelen a catalyst control center nem működik, nem indul el, már feltettem mindenféle drivert, leszedtem csökkentett módban, stb, .net-et is újraraktam és semmi, nem jelenik meg...
a feladatkezelőben ott van a ccc.exe és a mom.exe is és mégsem...
-
brownus
veterán
hi,
a hotfixet hogy kell feltenni? leszedjem a sima 10est előtte?
-
Pyriel
tag
Úgy tűnik megoldódott a probléma, a Catalyst-el volt a baj.
Nem tudom az alaplapomhoz adott C. melyik verzió, de mindenképpen korábbi lehet, 8.x valahol a közepe felé
Felraktam, mostmár működik. Örülök, hogy nem hw probléma. -
-pooshy-
tag
Miért lehet az,hogy catalystben fan control-t engedélyezem,és mikor alkalmazom,eltünik a pipa,és nem engedélyezi?
-
Pyriel
tag
válasz
lizakattila
üzenetére
Ez a furcsa, hogy s939-es konfig alatt, Vista mellett nekem sem volt gondom vele, most az új konfigban meg ilyen problémákat okoz.
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Ez tényleg érdekes.
Én is 3870-et használok Vista alatt, eddig x86-tal, most x64-gyel és eddig semmi ilyet nem tapasztaltam.
Esetleg próbáld meg a Sapphire honlapjáról letölteni a hozzávaló legújabb Catalystot, vagy esetleg a 8.10XG-t innen. (Ha beregisztrálsz az oldalra, akkor le tudod szedni.)
Én mindkettőt használtam már, egyikkel sem volt semmi gond. -
Hikvision
senior tag
Elég Érdekesek ezek a catalystok AGP-re. Volt egy jól bevált APG-s X850XT-m, és mivel szerettem volna nézni HD filmeket röccenés nélkül, ezért gondoltam, h lecserélem egy HD3650-re. Le is cseréltem, feltoltam a 8.10-es Agp hotfixes drivert, elindítottam a 3Dmark 03-at lefut a repcsis teszt, és amikor jönne a második teszt, még az első képkocka előtt jön a kék halál végzetes kivitel címen. Na mondom biztos a régi Windows szarakszik, gyorsan újrahúztam, megint fel a hotfixes 8.10 és lám ugyanúgy kék halál. Mivel sehol nem találtam erre a dologra utalást ezért gondoltam megpróbálok másik drivert, kipróbáltam az összes 8-as drivert de ugyanaz volt a helyzet. Mivel számomra elég bosszantó volt a dolog, hogy játékokban random idő alatt 5perc 20perc stb.. kékhalál lesz, ezért mondom próbaképpen felrakom a vistát, a hozzávaló legújabb hotfixes catalystal és ott annyi volt a különbség, h nem kékhalál volt hanem kiirta hogy valami súlyos probléma merült fel és azért leállította az alkalmazást... mivel a lényeg ugyanaz volt ezért gondoltam, h most már csak hardveres gondja lehet a dolognak. a kártya melegedése nemvolt gond, 48fok terhelve VF900-al, tehát marad a BIOS. És itt kezdődött a móka és a kacagás: Elkezdtem egyenként piszkálni az irq-t proc,agp,ddr feszültség de ugyanúgy kék halál. Na mondom utolsó próbaképp visszaállítok mindent defaultra, és HOPPÁ megy minden gond nélkül, nincs kék halál pöpec minden, DE: ugye nekem 2500+ Barton van, és az világ élete óta alapfeszen 400MHZ fsb mellett ment 3200+ként ahol abszolút prime stabil a cucc, hiszen 4évig nemvolt vele gond, ezért gondoltam, h talán a ramokkal van baja, viszaraktam őket 400mhz-re, ugye a default 333mhz volt a procinál és a ramnál is, tehát 400mhz-s ramokkal és 333mhz-s proci fsbvel tökéletesen ment a kártya. Akkor már gondoltam, h itt a proci fsbvel lesz a gond, felvettem azt is 400mhz-re és újra kék halál. Na mondom most akkor van egy HD3600PRO kártyám de nem tudom a gépet használni csak 2500+ként 333mhz ramokkal. Többet veszítettem mint nyertem a kártya cseréjével.Elkezdtem keresgélni itt a ph-n, hogy hátha van valakinek ilyen problémája, de egyetlen egy magyar fórumon se találtam még hasonló problémát se. Elkezdtem nézegetni a külföldi fórumokat és hirtelen találtam több tucat embert aki ugyan ezzel a problémával küzdött mint én, és nem találtak rá megoldást de kitapasztalták a problémát.: Az ATI-nál a srácok valamit benéztek az AGP-s driverekben 8tól felfelé és ha 400mhz vagy nagyobb a processzor sebessége akkor valami késleltetési idő csökkent és gyorsabban kéri ki az oprendszer az infót a procitól ami magasabb fsbvel hamarabb válaszol mint a kártyának valamilyen egysége ezért egy ideig nincs "jel" és kidobja a kékhalált. Lent linkelek, pár fórumot a témával kapcsolatban. Na akkor elhatároztam, h eladom a HD3650 et és veszek egy X1950PRO-t mert ha már HD gyorsítás nem lehet a gépemmel akkor legalább erősebb legyen a kártya mint az X850. Meg is vettem az X1950PRO-t ahhoz feldobtam a már jól bevállt 7.7-es Catalystot és minden tökéletesen ment, 3000pontal többet kaptam a 3dmark 03-ban mint az X850-el és a HD3650el. Na mondom próba képpen kipróbálom a 8.10es hotfixes drivert, felraktam és bumm kékhalál. Akkor voltam én is biztos benne, h az Atinál biizony nagyon csúnyán elkúrtak valamit a srácok. Vissza a 7.7 és minden jó(lenne), de bizony szükség lenne egy újabb catalystra a játékok miatt, de azokkal emelt fsb melett mindnél kékhalál 8.3.4.5.6.7.8.9.10. Igazából már beletörődtem az agp halálába, de azért írtam ezt most le, h másnak ne kelljen annyit szenvedni a hiba lokalizálásával mint nekem, mert tényleg sok idő elment vele, és sok bosszúságot okozott.
[link] -
Pyriel
tag
Sziasztok!
Felmerült egy problémám. Azt történt, hogy két napja új alaplap+proci+ram került a gépembe (lásd adataim), újraraktam az egész rendszert (Vista alap mellett), majd mikor a Catalyst-et tettem fel a gép lefagyott, se billentyűzetre, sem egérre semmi reakció. Elindul a gép, a rendszer, de amikor megjelenik a kis piros ATi ikon az tálca jobb szélén, vagyis betöltődik a meghajtóprogram mintha kimerevítenének mindent. Gondolom, hogy valami mód köze lehet a Catalyst-hez, mer míg nem tettem fel semmi gond nem volt. Kínomban visszaraktam az XP-t, azon nem mutatkozik ez a probléma. Próbáltam régebbi Catalyst-ekkel is pl. 8.5, de ugyanez, akkor is ha semmit nem tettem fel pluszban (pl. CCC), csak a display drivert.
Van valami ötletetek, hogy mitől van ez? Nem azért fektettem be az új holmikba, hogy ismét az XP legyen az op.rendszer a gépen.
-
n_gy_k
aktív tag
Sziasztok!
Melyik driverrel lenne a leggyorsabb egy 9600XT 128Mb DirectX 9.0c alatt? A konfig többi része egy picit régebbi, de öcsém szeretne Cabal-ozni vele és full min-en is egy picit akad. Gondolom egy XP reborn is segítene valamit, meg ha külön lenne a swap-nak partíció, mert azért is szokott hisztizni, hogy kevés a virtuális memória..
Konfig adataimnál..
Előre is Köszönöm!
üdv,
n_gy_k -
Chosen
addikt
Hali!
Nemtudjátok , véletlenül melyik a legújabb catalyst? De nem akármihez , egy Dell Latitude C640 -ben egy Mobility Radeon 7500 32mb-os karihoz kellene , fenn vann valami, de az nekem réginek tűnik.

-
siofok
őstag
sziasztok!
nekem is előjött a zero display service error hibaüzi.lett már rá vmi orvosság? -
DamonBounce
tag
Fent van és működik, de még így sem tudom rávenni hogy egyáltalán oda tegye.
Ha jól sejtem a multidesktopnál kell 2 desktopot csinálni nem?
Mindegy, elkavarodtam
-
törölt tag
válasz
DamonBounce
üzenetére
De működik, nekem is fent van! Nincs benne alapból, külön kell feltenni, és használom a 8.10-est 64-es vistán.
-
lizakattila
senior tag
válasz
DamonBounce
üzenetére
Valamelyik Catalyst verzióban benne volt, de az tuti nem a 8.10.
Esetleg nézd meg ITT. Van 8.10 Catalyst és Hydra Vision is, ami Vistahoz van. -
törölt tag
válasz
DamonBounce
üzenetére
Hydra Vision-t tedd fel!
-
DamonBounce
tag
Nem is lenne bajom végülis, de a játékokat nem tudom átvarázsolni a másik képernyőre, az megoldható valahogy Extendednél? A tv-n szeretném, ha mennének, de eddig nem találtam megoldást.
-
válasz
DamonBounce
üzenetére
Csak kiterjesztett módban van lehetőség különböző felbontást állítani, természetesen a max. felbontásig a TV szerint. Példaképpen a FullHD TV mint 1920x1080 felbontást is tud, ilyen TV-m van. Sajnos a CRT TV-k max. ennyit tudnak, ez van.
-
DamonBounce
tag
Sziasztok!
Előre is bocsi, hogy nem olvasom el az összes hozzászólást.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e clone üzemmódban a különböző felbontás.
Adott egy 17 colos monitor, azon 1280*1024 a felbontás, ami extended desktopban megy is, de clone-ban csak 1024*768-at enged. A másik megjelenítő egy tv.Előre is köszi!

ja még gyorsan mod:
op rendszer Vista
videokari: Ati Radeon X1300 silent -
tomas15
csendes tag
helló! Vettem egy Hd3650-es kártyát, és mitől van az hogy ha felrakom a catlystot akkor elmegy az alaplapi hang? két gépben is volt már az egyik intel, a másik amd és egyikbe sincs hang hiába van feltelepítve frissebb?
Valaki tud segíteni? Ja és mindkettő gigabyte lap. -
tomas15
csendes tag
heVettem egy Hd3650-es kártyát, és mitől van az hogy ha felrakom a catlystot akkor elmegy az alaplapi hang? két gépben is volt már az egyik intel, a másik amd és egyikbe sincs hang hiába van feltelepítve frissebb?
Valaki tud segíteni? Ja és mindkettő gigabyte lap. -
gooool
őstag
Helló!
Egy HIS HD2600XT-nek a gyári driveréhez képest mennyi plusz erőt tud adni egy 8.10-es Catalyst?Jelentős lesz a gyorsulás?
Kösz a választ!
-
KovAt
csendes tag
Üdv! Sok helyen olvasom, hogy a HD38xx szériához a 8.7-es Catalyst passzol leginkább. Ez igaz? És ha igen miért? Eddig nekem gond nélkül ment a 8.9 és 8.10 is, igazából nem vettem észre semmi különbséget(nem is nagyon hajtottam a kártyát), csak most a Fallout3 dobál ki rendszeresen. Megéri visszarakni a 8.7-et? A kártyám Sapphire 3850 Ultimate. Előre is köszi.
-
törölt tag
válasz
lordjancso
üzenetére
CCC-Speciális nézet-Digitális képernyő-Jellemzők: Kép méretezése
-
RpPRO
őstag
Megvalaszolom magamnak.
Par d3d-s jatek (pl. FEAR, Stalker, SS2) kapasbol kekhalal, ha cat 8.5-tel, 8.7-tel, 8.9-cel, 8.10-zel inditom (persze az agp-s hotfixes verziorol beszelek), mig par jatek vigan elmegy (pl. Crysis demo, TDU, GTA:SA, Driv3r).Feltoltam a regi, klasszikus Omegadrivert, mely a 7.12-esre epit es minden megy szepen.
-
törölt tag
válasz
lordjancso
üzenetére
azt hogy hogy méretezze a képet a ccc-ben kell állítani
-
lordjancso
senior tag
az volt a baj hogy a fallout 3 launcherében lehet állítani a képarányt, szóval lehet 800x600-ban játszani 16:9-es képarányban, ami ugye ellentmondásos, de be lehet állítani, de az SP3 vindózon valamiért nem engedte. SP2-n minden gond nélkül.
Ez azért kell, mert ugye 15,4-es monitorom van. -
válasz
lordjancso
üzenetére
Hogy érted, hogy levágja a széleit a képernyőnek? Ha annyi az egész, hogy pont a megfelelő felbontásban látod a képernyőt úgy, hogy középre van pozícionálva, az nem hiba, ezt lehet állítani CCC-ben.
-
RpPRO
őstag
AGP 1950-hez melyik az utolso jol mukodo verzio? Akar gyari, akar XG? Koszi.
-
lordjancso
senior tag
na xp sp2-n a legújabb mobility driver moddolva nagyon szuperul megy. sőt a játék is nagyságrendekkel szebb és jobb.

-
lsc
nagyúr
válasz
lordjancso
üzenetére
Ki kell próbálni, ha engedi telepíteni akkor jó .
-
lsc
nagyúr
válasz
lordjancso
üzenetére
Abban igazad van hogy mobilban van, viszont szerintem a csipszetben van nem önállóan, de a Te dolgod .
-
lordjancso
senior tag
Nem jó, mert ez az alaplapi integrált és nem mobility. És érdekes hogy az ati oldalán a mobility résznél csak azt a live updater izét teszik közzé és direkt linket nem adnak.
Na de én kitoltam velük és megkerestem ezt a 8.10 kezdetű mobility drivert, viszont nem hajlandó felmenni, mert azt mondja hogy nekem nem mobility kártyám van. Viszont nekem az van, ez 100 %.
Szóval tovább nézelődtem a neten és van egy ilyen program hogy Mobility Modder [link] ami arra jó hogy átvágja a rendszert és engedi telepíteni a drivert.
Én megmoddoltam kegyetlenül ezt a drivert és fel is tudtam tenni, minden szép és jó volt, csak amikor elkezdtem játszani (Fallout 3), a képernyő fordult szépen 90 fokot... Mivel 15,4-es monitorom van (és ezzel a konfiggal nem ajánl fel a játék 1280x800-as felbontást), így a 800x600, 1024x768... felbontásokban szépen lenyesi a széleket és bal és jobb oldalt egy-egy fekete sáv van, ami személy szerint engem idegesít kegyetlen módon...Ja, igen, XP SP3. De most szépen visszateszem az SP2-t mert eleddig ott szépen működött a Fallout 3 annak ellenére hogy 1024x768-ban toltam és nem vágta le a széleit a képernyőnek. Persze akkor még az eggyel előbbi drivert használtam. Szóval most visszateszem szépen az SP2-t és felteszem mellé az újabb driver moddolt változatát. Kíváncsi vagyok mi lesz...
Majd írok.

-
Dashes
őstag
-
lsc
nagyúr
válasz
lordjancso
üzenetére
Ezt próbáltad /amennyiben XP / ? A leírásában a 2100-as szerepel, gondolom a 2300-hoz is jó .
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék a lehető legtöbbet kihozni a videókártyámból. Próbáltam drivert frissíteni, de nem sikerült sajna, mert nem találtam újabb drivert, de biztos kell hoyg legyen. A mostani egy 2007 nyári verzió...
A laptopomban egy ATI mobility radeon HD 2300 Hypermemory kártya van.
Láttam az ati oldalán is hogy vannak október közepi frissítések, de a mobility részről csak valami software updatert tudok leszedni, de azt pedig nem engedi felinstallálni...Előre is köszi a segítséget!
Üdv
Jancsó -
gsx
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget..Kipróbáltam mindent,de végül a Vista újratelepítése hozta meg az áhított sikert..
thx.: Zoli
-
Dashes
őstag
Új hotfix driver : link
This hotfix
Improves performance for the DirectX 9 version of Far Cry 2 on CrossFire™ compatible systems
Improves performance for the DirectX 10 version of Far Cry 2 on both single and CrossFire™ compatible systems
Improves performance for the DirectX 10 and DirectX 10.1 version of Stalker Clear Sky on both single and CrossFireX configurations at higher resolutions
Brothers in Arms - Hells Highway no longer displays corruption on the 'Black Friday' level. -
válasz
Scholes9
üzenetére
Akkor az másfajta probléma.
Biztos vagy ebben, hogy a ventije nem véletlenül haldoklóban van? Zörög? Vagy megszokottnál sokkal lassabban forog? Próbáld meg felszerelni vagy rögzíteni a 8cm vagy 12cm ventit. Ha ettől soha nem fagy, érdemes cserélni a ventit vagy másik hűtőre (pl. [link]) cserélni. -
Weaver
senior tag
válasz
sanzi89
üzenetére
meg azért ne bánd, de az tény, h az ati / amd cuccok szoftveres ellátottsága vagy a driverek úgymond minősége tényleg hagy nem is kevés kivánnivalót maga után. nvidia -val nekem sem volt hosszú évekig gondom, de most h váltottam én is ati-ra, hát az ati catalyst driverével nem vagyok megelégedve, de magával a hardware-el annál inkább.
a te eseted elég egyedi, és biztos van rá vmi megoldás, de sajnos én nem tudok benne segíteni. nem találkoztam még hasonló hibaüzivel.
-
-
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Elsőként hadd jegyezzem meg, hogy nekem is Vista van, és eddig tökéletesen ment alatta minden ATI driver (kivéve, ami már alapból sz.r volt, lásd 8.8.)Hát túl sok újdonságot valszeg Neked sem tudok mondani:
-Mindenképp takaríts le minden ati drivert a gépről, uninstalll all ati softver. Ezt próbáld meg az utoljára használt ccc telepítővel elvégezni. Illetve ezelőtt nem tom milyen vga-d volt, de takaríts le azután is mindent.
-Eszközkezelőben távolítsd el a vga kártyát, az illesztőprogramot is töröltesd.
-Takarítsd ki a reistryt (RegistryCleaner, jv16 PowerTool...) valamelyik takarító progival.
mindezek között mehet akár egy-egy restart is.
-Ezek után kezd a 8.7XG-vel. Nálam is, és még sok mindenkiél ez volt a yerő. (INNEN leszedheted, ha regelsz az oldalra.)
Mivel Vistád van, mindenképp úgy indítsd, hogy jobb klikk, futtatás rendszergazdaként.
Innen már egyértelmű a dolog.
Ha így sem megy a dolog, akkor el kell, hogy szomorítsalak, de valszeg ez fog következni: LINK.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...