- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
válasz
feeregon #2290 üzenetére
tesztelned kell, a kép lényegesen jobb, de hogy neked kell e azt te tudod. Viszont akkor ha veszel 70-200 akkor érdemes lehet mellé egy zoom nagylátó vagy fix50 és a mostani zoomot meg eladni. Mondjuk én 100-400at vennék a mostani mellé
Nekem is van valahol egy felesleges 17-40 em amit akár letét ellenében kölcsön is tudok adni tesztelni. -
Beldar
tag
válasz
feeregon #2292 üzenetére
Erre a zoom-tartományra már van lefedettséged, azt gondold át, milyen helyzetben vinnéd magaddal a robusztusabb 70-200-ast, ami minőségben és fényerőben is jobb a 24-240-nél.
A 24-240 remek átfogás általános utazós kirándulásos alkalmakhoz, míg a 70-200 már specializáltabb - jól használható kültéri portré, sport, rendezvény, stb esetén is....
Ha anyagilag belefér, én pl. eladnám a 24-240-est és használtan vennék egy RF 70-200 f/4-et 420-450e körül, remek obi és könnyebb, kisebb a 24-240-hez képest is.
Szélesnek meg maradna az RF 28mm, ami remek minőségű kis üveg. -
p_adam
addikt
válasz
feeregon #1635 üzenetére
Már emlékszem, hogy reagáltam korábban, és továbbra sem világos, hogy mi a cél.
Az eredetileg említett objektívre szvsz nincs értelme költeni. Nem arra a vázra való.Vagy célszerű lehet csökkenteni a súlyt és méretet és egyben növelni a videós képességet az előbb említett opciókkal (a nagylátószögű cseréje természetesen nem kötelező, de ugye sok megapixeles gép, fényévekkel újabb RF obival élesebb képek készíthetők, stabilizátor is van, ami jól együttműködik az IBIS-el, stb.)
Avagy fejleszteni FF felé, mivel pl. az R6-ok ára sokat esett, az R7 meg még viszonylag jó áron eladható.
R8 szintén nagyon jó kis gép, bár nagyobb teleobjektívekkel még nem volt alkalmam kipróbálni, de pl. az RF 800mm f/11 IS STM biztosan tökéletes hozzá. Sokkal hordozhatóbb, élesebb, stabilizáltabb (videózásra különösen) mint APS-C váz + 150-600mm. Persze nincs zoom átfedés, és a 6 méteres minimum fókusztávolság is limitáló lehet, meg az AF lehetne kicsit gyorsabb. De amire való, arra jóformán kifogástalan. Meg az EF 70-200mm f/4 IS II USM is tökéletes azon a vázon portréra (meg minden másra). -
p_adam
addikt
válasz
feeregon #1633 üzenetére
CANON RF-S 18-150MM F3.5-6.3 IS STM
a hozzá való kit zoom, amihez mondjuk társítható
CANON RF-S 10-18MM F4.5-6.3 IS STM
persze akkor már az elsőt jobb lett volna eleve kitben megvásárolni, mert külön drágább.
Meg nyilván azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a nagy átfogás valamennyire a képminőség rovására megy (de még mindig jobb, mintha FF-re tervezett superzoom objektívet raksz crop szenzorra, ahol még inkább "túl lesz terhelve" a felbontási képessége) -
-
t.imi
addikt
válasz
feeregon #1593 üzenetére
Kb egyiket sem.
-Rf 10-18 sötétebb elején, végén.
-Max a 18-150, ha sokat városozol és kellene egy könnyebb mindenes. De, az is 6.3 150-nél.
-Rf 70-200 f4 650e újonnan...., tiéd mivel II verzió, 3k lehet? Régen néztem az árakat. ~300-at megér, hogy ne kelljen adapterezni?
-150-600 ...... RF-ben RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM vagy a CANON RF 200-800MM F6.3-9 IS USM van hasonló átfogásban. Árakat le sem merem írni -
ecaddsell
aktív tag
válasz
feeregon #1593 üzenetére
Mivel a Canon nem igazán kényezteti el a vásárlóit RF-S zoomokkal az RF verziók meg overkill/túl drága egy APS-C vázra én a helyedben csak akkor cserélnék bármit is ha az valamiért nem kompatibilis.
Ez pl. azt is jelentheti, hogy neked valamiért kell a gyors elektronikus zár és az obi visszafogja a vázat vagy kell az extra stabi ahol az obi stabija kiegészíti az IBIS-t (megj.: elektronikus zár a lassú kiolvasás/rolling shutter miatt problémás lehet ennél a váznál).
Persze az is indok lehet, hogy valamit sokat használsz/viszed magaddal és az adapterrel már túl nagy.
-
Beldar
tag
válasz
feeregon #1418 üzenetére
Ezek közül én egyértelműen az R7-et választanám, újabb váz és sokkal jobb AF mint az R vagy az RP esetében. Emellett DIGIC X processzor, 34 Mpx crop szenzor, így sokkal közelebbre rálátsz vele a madarakra
Persze fontos mennyire fényerős az obid is. A zajtól szerintem nem kell félni, nézz róla videókat, nem vészes egyáltalán...
Amúgy amilyen akciók voltak és talán lesznek is még R6-II-re, árban egészen összemérhetőek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest