Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Acheron

őstag

válasz Laraxior #14369 üzenetére

Én PC -n próbáltam ki a napokban a kontrollert (DS2), a jó öreg MW2 -t vettem elő erre a célra, és a pit -be mentem be bohóckodni, ott nem lő vissza senki. Nos, több évtized only egér + bill után ez nem egyszerű, első körben örültem, hogy végigértem. De az is látszott, hogy néhány kör ütán már ~1,5 perc alatt végigmentem minden célt kiiktatva, ami egérrel nyilván nevetséges idő, de a trend a lényeg. Aki ugyanúgy tizensok éve kontrollerrel tolja a játékot, az arra van ráállva, és hasonlóan pontos, mint egy egeres játékos.
    Emellett is (röviden reagálva néhány korábbi, más szerzőtől érkező hozzászólásra, merthogy időről időre feljön a téma, pedig nem igazán a játékhoz kapcsolódik), az aim assist -ot az aimbottal azonosítani enyhén szólva is nettó félremagyarázás. Az aimbottal kvázi nem kell célozni, csak a ravaszt nyomva tartani, a golyó megy a célba. Meg kell látogatni az MW2 -t (Steam), napi szinten vannak spin doctor -ként pörgő dervisek, akik mit sem látva a játékból szórják a fejeseket. Az aim assist -hoz bizony célozni kell, majdnem olyan pontosan, mint az egérrel. Persze ott van a de, ami miatt sok PC -snek ez szúrja a szemét, hogy de csak majdnem, a pici mellélövést a rendszer korrigálja, és behúzza a célba a lövedéket, vagy épp automatikusan annyit lassít a célon átszaladó kurzoron, ami lehet épp elég, hogy oda menjen a golyó, ahova kell. De, és ez is de, ehhez bizony erősen oda kell célozni a kontrollerrel, ami az irányításbeli különbséget tekintve nem is olyan könnyű. Egy jó kontrolleres játékos aim assist nélkül is tud pontosan lőni, egy kevésbé jónak/kezdőnek pedig pont elkel a segítség. Biztosan van egy olyan réteg, aki épp csak annyira jó, hogy pont ez hozza meg neki a sikert, de ezt a teljes kontrolleres társadalommal azonosítani badarság.

Új hozzászólás Aktív témák