- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Yettel topik
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovisoft
őstag
válasz
don_peter #5933 üzenetére
Ja, az eredeti hozzászólásodból az jött le, hogy a "cikkszám;darabszám" össze van téve egyetlen stringbe. Mindegy, ezzel az adatstruktúrával ugyanúgy tud menni a dolog, csak meg kell írni az összehasonlító függvényt a qsort-hoz (de persze más módon is rendezheted a tömbödet).
-
kovisoft
őstag
válasz
don_peter #5931 üzenetére
Egy lehetséges megoldás:
Rendezed a string tömbödet (pl. qsort). Végigmész a rendezett tömb elemein, minden elemre a stringet kettéválasztod a pontosvessző mentén (pl. strchr-rel megkeresed a ';' karaktert, és lecseréled 0-ra). Az első rész lesz a cikkszám, ezt megjegyzed, a második részt atoi-val integerré alakítod, ez a darabszám. Ha a cikkszám ugyanaz, mint az előző, akkor csak szimplán hozzáadod a darabszámot az előzőek összegéhez. Ha új cikkszámhoz értél vagy vége a tömbnek, akkor az előző cikkszámot kiírod egy új tömbbe, mellé az összeadogatott darabszámot. -
sztanozs
veterán
válasz
don_peter #5708 üzenetére
Amúgy ez a c# topicba való volna, ott válaszoltam.
-
alapz@j
tag
-
dobragab
addikt
válasz
don_peter #5493 üzenetére
Szerintem te a C# topikot keresed.
Ez a bin fájl pedig, mily érdekes, nem szöveges fájl. Nem szöveg van benne. Egy hexa editorban te is meg tudod nézni. HxD a legjobb Windowsos hexa editor szerintem.
-
-
axioma
veterán
válasz
don_peter #5327 üzenetére
Ez is BCD? En ugy vadasztam egy olyanra, ami nem BCD hanem 24-60-60, marmint karoraban, de semmi normalis nem volt, most androidon van egy binaris ora widgetem, ott is felturtam vagy 20-at mire lett egy normalis ami ledumalhato a bcd kijelzesrol... (csak ne'mileg arnyalja a kepet, hogy a statuszsorban meg ugyis ott az info arab szamokkal). En mondjuk nem vagyok hw-kozeli hogy magamnak barkacsoljak.
-
fraba
aktív tag
válasz
don_peter #5187 üzenetére
Free sample-ként rendeltem még régebben valamelyik gyártótól vagy összesen 5 db-ot. aztán onnan maradt meg.
De ezt (#5188) zka67 én is megjegyzem..
Köszi!
A leírását tanulmányoztam, egy egész délután játszottam az időzítésekkel, meg mindennel. Átírtam mindent, ötször megnéztem, de nem akarja az igazságot.
Ez amit belinkeltél meg nekem sajnos nem jó, az MPLAB X egy rakás hibaüzenetet küld, hogy ez nem jó meg az nem jó. De ahogy elnézem, nem véletlen. "(CCS Compiler, Microchip C18 Compiler)".
Tudom, ajándék csónak ne nézd a lapát, de... Valami ötlet? -
zka67
őstag
válasz
don_peter #5187 üzenetére
Szia, én innen szoktam venni a szenzorokat:
IC DS18B20 TO-92 DALLAS Thermometer Temperature Sensor NEW GOOD QUALITY
-
jattila48
aktív tag
válasz
don_peter #5162 üzenetére
Hirtelen ez jutott eszembe, de biztos van gyorsabb módszer is:
unsigned char reverse_bits(unsigned char x)
{
unsigned char y=0;
y=y | ((x & 0x80) >> 7);
y=y | ((x & 0x40) >> 5);
y=y | ((x & 0x20) >> 3);
y=y | ((x & 0x10) >> 1);
y=y | ((x & 0x8) << 1);
y=y | ((x & 0x4) << 3);
y=y | ((x & 0x2) << 5);
y=y | ((x & 0x1) << 7);return y;
} -
EQMontoya
veterán
válasz
don_peter #5166 üzenetére
Hát józan paraszti ésszel nézve is 256byte-ot fogyaszt a lookup table, valamit egy indexelést hajtasz végre (ami ugye gyakorlatilag egy összeadás - tömb kezdetének címe+index).
Ez még egy kenyérpirítón is gyors lesz.Működés: a tömbben minden indexen az adott byte megfordítottja van, csak nyilván hexában van leírva.
Tehát pl.
tömb[1] = 0b00000001 megfordítása = 0b10000000 = 0x80.
tömb[17] = 0b00010001 megfordítása = 0b10001000 = 0x88. -
dabadab
titán
-
don_peter
senior tag
válasz
don_peter #4983 üzenetére
Illetve kicsit hiányos volt az előző:
#define elemekszama 6
#define bitszam 64
unsigned char tomb[elemekszama][bitszam] = { { "1","0","1","0",...64db }, {}, ...6db };Ebben a formában mondjuk byte-onként fogja értelmezni (6*64byte), de a lényeg talán látható, hogy mire akartam rámutatni...
-
don_peter
senior tag
válasz
don_peter #4930 üzenetére
Közben megoldódott a probléma..
Nagyon egyszerű volt és ezért volt nehéz
Álljon itt a példa:printf("%s", valtozo[0]); //kiíratás sima srting egy tömbből
printf("%S", valtozo[0]); //kiíratás program memóriában tárolt (ROM) srting egy tömbből
l
Ennyi ..az a fránya "%S"...
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4863 üzenetére
Az RS232 aszinkron, az SPI szinkron ráadásul az előbbinél működik az egy irányú kommunikáció az utóbbinál kétirányú forgalom kötelező. Amire te gondolsz azaz UART, USART vagy USI. Lábnevek: Rx és Tx. Mint már fentebb írtam, hogy a stream redefiniálással lehet ügyködni, ha támogatja a fordító, és pont alkalmazható, mert a C ASCII alapú, ami 1 byte széles, és a soros porttól kezdve, minden periféria byte alapú.
-
moseras
tag
válasz
don_peter #4863 üzenetére
Üdv!
Szerintem RS232 != SPI. Van olyan, hogy HW-es RS232, HW-es SPI, HW-es I2C, HW-es CAN, stb., de ezek egymástól függetlenek. Típustól függően vagy ez, vagy az, vagy akár mind a 4 is lehet egy kontrollerben. Sőt, akár több RS232 és/vagy SPI is lehet egy-egy kontrollerben (persze itt a nagyobbakra gondolok). Szóval szerintem az RS232 teljesen független az SPI-től. Pl. a te kontrolleredben nincs RS232, de van benne 1 SPI és 1 I2C. De pl. a PIC16F1704-ben már van 1 db RS232.
Lassan offtopic leszek...
Imi.
-
moseras
tag
válasz
don_peter #4855 üzenetére
Üdv!
Ha
static const unsigned char ABC[40][7]
írsz, akkor (legalábbis régebben így volt) a FLASH-be, vagyis a program memóriába teszi a tömböt. Tehát fontos a const módosító. Mivel ezt te csak olvasod, ezért neked ez így megfelelő. Bár nem tudom, hogy milyen C fordítót használsz, de a Microchip PIC18-as fordítója régebben const módosító esetén a FLASH-be tette.
Imi.
-
moseras
tag
válasz
don_peter #4852 üzenetére
Üdv!
Talán egyszerűbb:
void karakter(unsigned char karakter, unsigned char irany){
unsigned char i;
unsigned char normal = (irany == '0');
unsigned char mask_end = normal ? 0 : 0x20;
unsigned char mask;
for(i=0; i<7; i++){
mask = normal ? 0x10 : 0x01;
while (mask != mask_end) {
if (ABC[karakter][i] & mask){
printf("o");
}else{
printf(".");
}
if(normal) {
mask >>= 1;
} else {
mask <<= 1;
}
}
printf("\n");
}
}Imi.
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4849 üzenetére
Mennyi RAM és flashed van? A static tömböket rakhatod a flashre is ha nincs elé RAM-od (compiler manualt kell megnézni). A számokat pl. a tömb méret for ciklus meddig menjen, azokat ajánlott #define-olni. Ez sem rossz forma mask = 0x10;, de ez olvashatóbb mask = (1<<4) és nem foglal több helyet, mert a fordító az ilyeneket kiszámolja. mask >>= 1; ez is inkább így mask = (1<<(z + 4));, mert ebből a sorból már látod, hogy a 4. bittől fölfelé akarod a biteket elérni és nem kell még feltekeni, hogy mi is volt a kiinduló érték. De ez minden rajtad, csak az olvashatóságon szeretnék segíteni.
-
Jester01
veterán
válasz
don_peter #4841 üzenetére
Mikrokontrolleren számíthat, hogy >> i vagy >> 1 mert előbbi lehetséges, hogy csak egy ciklusban, egyesével valósítható meg. A kiírást tehát célszerű úgy csinálni, hogy csak egyet léptetsz, az értéket (ha módosítható) vagy a maszkot.
for(i=0; i<8; i++, bitek >>= 1) {
if (bitek & 1) {
...
}
}Bizonyos esetekben a visszafelé futó ciklus is kisebb/gyorsabb lehet.
-
Jester01
veterán
-
axioma
veterán
válasz
don_peter #4835 üzenetére
1. ha felulrol akarod, akkor bitek >> (7-i) (vagy persze megforditod a for ciklust, de akkor fiygelj hogy ne unsigned legyen, mert akkor a >0 mindig igaz)
2. a letolassal csak az also biten lesz az, amit akarsz, de felette maradtak tovabbi bitek! Ket lehetoseged van (kb. ugyanaz lesz gepi kodban ha jo az optimalizacio): vagy vizsgalod ennek a 2-es maradekat (%2), vagy szo szerint nezed az utolso bitet (bitwise and -del, azaz &1), es persze igy mar vizsgalhatod az egyenloseget az 1-gyelszerk. upsz de lassu vagyok...
-
kispx
addikt
válasz
don_peter #4835 üzenetére
Nincs közelembe C fodító, de...
ha eltolod balra a biteket, akkor a legutolso helyen 0 vagy 1 lesz, tehat vagy paros vagy paratlan a szam. Ezt egy modulo kepzessel meg is lehet mondani.
if(bitek>>i % 2 == 0)
paros (0)
else paratlan (1)Szerk.:
nezopont kerdese, de szerintem mindketten forditott sorrendben fogjuk megkapni a biteket -
válasz
don_peter #4768 üzenetére
De nem egyszerűbb, ha az emberfia először lát egy ilyen rendszert működésben, amin a beágyazott programozás alapjait illetve egyszerűbb elektronikai illesztéseket gyakorolhatja? Aztán ha elég stabilnak érzi a talajt, lemásolja a kapcsolási rajzát vagy saját kútfőből épít sajátot?
dabadab egyébként jól megfogta az egyik gondolatom lényegét
Pont arra gondoltam. A szoftveres "luxus" hiánya (OS, driverek, stb.) szerintem gyorsan megugorható, fel se merült bennem, hogy valaki úgy akarna uC-t programozni.
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4728 üzenetére
A watchdog használata nem a kód minőségétől függ, hanem a életben előforduló véletlenektől. Ha biztosra szeretnél menni a programod működése szempontjából, akkor használsz watchdogot, mert nem tudhatod, hogy az adott eszköz milyen behatásoknak lesz kitéve, illetve mikor fog az uC tévedni. Ezekre a kihatásokra csak részben lehet felkészülni szoftveres és hardveres oldalról, és a watchdog sem jelent mindenre megoldást, de az legalább a nagy részét lefedi.
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4725 üzenetére
Örülök, hogy meg lett. Nem ez lesz az utolsó memória elírásod. Sajnos ez tapasztalat
.
Viszont ha már szóba került, akkor a watchdogot tényleg állítsd be. A watchdog egy speciális timer, ami ha lejár, akkor pl. csinál egy szoftver reset-et és ezzel újraindul az uC. Ez akkor jön jól, ha pl. viharban kap egy tüskét a cucc és beakasztja a futást. Ekkor a timer lejár és már reseteli is. Többféle alkalmazási technikája is van a WD-nek, de az általános azaz, hogy induláskor inicializálod a WD-t, majd valamelyik ciklikus "task"-ban reseteled a timer-t, ezzel megakadályozod, hogy lejárjon a timer.
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4711 üzenetére
Bocsánat, nem tudtam, hogy ilyen PIC-et használsz. Valamiért egy PIC16 rémlett. 32 kB flash, 2 kB RAM már jobban mutat.
Pár észrevétel:
- SSPCON1 regisztert illetve a társait valahogy el lehet érni bájtként, és akkor nem bitekkel kell majmolni. Nem mellesleg ha jó a fordító, akkor ezeket nem optimalizálja ki és mindenegyes sor egy 2 bájtos parancs.
- *pbuf++=spi_io(0x00); -> ez így elég meredek. Inkább így
for (i=0; i < PMEMBLOCK; i++) {
*(pbuf+i)=spi_io(0x00);
}
és már mehet is a const az argumentumba és biztonságosabb is így, mert a memória címe nem változik.
- while(!SSPSTATbits.BF); -> lehet ilyeneket használni, de akkor tegyél bele watchdogot (ez önmagában ajánlott), vagy timeout-t, mert ezek nélkül a jövőben okozhat problémát.Az a probléma hogy a for cikluson belül olvas ki több lapot, vagy a while cikluson belül?
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4698 üzenetére
Nem nagyon látok bele, hogy mi az ami készülődik, de két dolgot hozzá fűznék. 1. amit lehet azt tedd const tömbbe, mert flash-ből mindig több van, mint RAM-ból és még akkor is megéri ha egy kicsit bonyolultabb tőle a kód. 2. nem tudom milyen projekt keretében csinálod, de szerezz be egy nagyobb uC.
-
dabadab
titán
válasz
don_peter #4691 üzenetére
"PHP-ben nincsenek ilyen bit dolgok"
Mar hogy a viharba ne lennenek?
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4683 üzenetére
Nem a két hónappal van a probléma, hiszen valahol el kell kezdeni, hanem azzal, hogy a fél fórum gyakorlatilag ugyanazt szajkózza, de kötöd az ebet a karóhoz. Hidd el ezek a jelenségek, mint pl. függvények ugyanazt a változót használják és társaik általános jelenségek nyelvtől függetlenül, és erre vannak általános megoldások is.
Assembly-ztél már?
-
buherton
őstag
válasz
don_peter #4677 üzenetére
typedef enum
{
STATE_MENU = 0u,
...
} STATE_E;
static STATE_E menu_func(void)
{
//szükséges változók nullázása
//Sok sor program kód egy while() ciklusban pereg
// returnbe azt adsz vissza, amit akarsz
....
return STATE_PROFIL_LOAD;
}
main() {
STATE_E state = STATE_MENU;
while(1)
{
switch(state)
{
case STATE_MENU:
state = menu_func();
break;
case STATE_PROFIL_LOAD:
state = profil_load();
break;
}
}
}Ha nem akarod keverni a szezont a fazonnal, akkor az állapot gép függvényeit külön modulba is rakhatod, ahol modulra lokális változókat használsz, ha a függvények között szükséges az adatáramlás. Nem tudom, hogy mit akarsz csinálni, de a 2 kB borítékolhatóan kevés lesz, de szerintem még a 4 kB is. Gondolom valamilyen LCD-t is használsz. Egy frankón megírt LCD kijelző vezérlő is ~800 B, ami semmi extrát nem tud csak szöveget ír ki, de azt kényelmesen.
Nem vagy egy könnyű eset
.
-
dabadab
titán
válasz
don_peter #4668 üzenetére
En ilyenkor mindenkeppen kulon kezelnem az adatokat (a menustrukturat) meg annak a kezeleset - az elobbit adatstrukturakban tarolnam es a kod csak azokat a strukturakat manipulalna - ahelyett, hogy beleirnam a programkodba a menupontokat (mert ha jol veszem ki a szavaidbol, akkor pont ezt csinalod). Ugyanis igy egyreszt joval kisebb es atlathatobb kod lesz, atlathatobbak lesznek az adatok is es a modositas is joval egyszerubb lesz.
-
dabadab
titán
válasz
don_peter #4663 üzenetére
A goto pár helyen teljesen normális megoldás C-ben, pl. akkor, ha több, egymásba ágyazott ciklusból akarsz kiszállni vagy ha a függvényből több helyen is ki lehet szállni, viszont mindenhol meg kell csinálni ugyanazt (file-t lezárni, memóriát felszabadítani, ilyesmi).
Arra viszont, amire te akarod használni, határozottan ellenjavallt.
Az nem derült ki pontosan, hogy mi kell neked, de az egészen biztos, hogy sokkal jobb megoldások vannak rá, mint a goto. -
axioma
veterán
válasz
don_peter #4660 üzenetére
Hat a hexaban tarolason akadt fent a szemem. Ha jol latom ezt a kovetkeztetest abbol vontad le, hogy az altalad irt (vagy valahonnan kopizott) programban a printf a %x -szel formaz... szet kene kicsit valasztani a fejedben az "ertek" (mit jelent neked), "abrazolas" (milyen modon tarolodik a memoriaban), "megjelenites" (mit latsz a kepernyon amikor lekered, ld. printf) kozott. Es akkor me'g jonnek a cast-ok, mint pl. ez a union... de szamokra is van cast, az abrazolt erteket masik ertelmezessel hasznalni.
-
axioma
veterán
válasz
don_peter #4653 üzenetére
En feladtam. Sajnos nem ertem mit szeretnel tudni. Remelem jon valaki, aki erti, es valaszol.
Talan me'g azt tehetnem hozza, hogy a 2 byte adatot tekintsd egy 1 jegyu 256-os szamrendszerbeli szamnak. Az egyik byte az a nullasok, a masik a 256-osok szama. Ha erre gondolsz, de nem hiszem. -
dabadab
titán
válasz
don_peter #4645 üzenetére
"Amikor ki akarok írni memóriába egy 16bites adatot akkor ott (short int) hogy tudom kiírni amikor maximum 1bájtonként tud írni a buffer regiszterbe?"
(Gondolom ez a buffer regiszter vmi i/o port)
Ertelemszeruen byte-onkent
typedef unsigned short u16;
void u16_to_port(u16 input)
{
buffer_reg = u16 & 0xff;
// write buffer
buffer_reg = u16 >> 8;
// write buffer
} -
axioma
veterán
válasz
don_peter #4644 üzenetére
Lattam a video elejet korabban, de nem erdekelt vegig
Vagy nem ez volt, de a kutyudre emlekszem.
Ja, akkor tenyleg 6 adatod van a kozepen is, ez nem volt vilagos.
Hozzateszem, nem vagyok ilyen hardverkozeli programozo, az elso hsz-om is csak a tarolasrol szolt.
Nem ertem mit akarsz osszevonni, megmondom oszinten... lesz x byte teruleted, arra rateszel egy olyan strukturat, amilyen illik az adatokra. Lesz benne char[] es lesz benne unsigned byte meg unsigned short. Nem ez lenne a trivialis? Vagy valamiert mindenkepp egy valamilyen tomb kene legyen?
En me'g azt nem ertem, hogy ha rogton az elejen hogy lehet 2 VAGY 3 byte/char... feltoltod ugy hogy (karakteresen) #12 akkor honnan fogod tudni, hogy igy kell olvasni, es a 2 nem az utana kovetkezo adathoz tartozik es a #1-rol van szo? Raadasul 4 bitnyi adatrol van szo... fura, vagy tovabbra se ertem, nezd el nekem.
Ha csak nagyon helyszukeben lennel, de a prog. hossza nem szamit, akkor a betuket tudnad me'g tomoriteni (mivel a billrol ha jol latom kb. 40 fele karaktert tudsz bevinni, az 6 bitbe befer; na de ezt oda-vissza konvertalgatni macera (kodterulet, hibalehetoseg...), es mindossze 4 byte roviditest ad 16 byte-nal. -
axioma
veterán
válasz
don_peter #4639 üzenetére
Par dolgot nem ertek.
1. ha sporolni akarsz, es raadasul egyszerubben olvashato tarteruletet, akkor miert 2-3 (valtozo hossz!) karakter a sorszam, mikor befer egy byte-ba (sot, ha hexa jegykent irod le, akkor ugymond olvashato formaban is marad '1'..'9','A',...)?
2. miert nem a nev hosszan sporolsz (felteszem nem kell annyira kifejezonek lennie, regen 8 (max+3)-ba mi minden belefert)
3. most akkor hogyan 6 byte a ho- es idoprofil (ott karakteresen tarolsz szamot, es egy tol-ig ahol mindket szelso lehet 3 jegyu?), de 2 byte szamabrazolt az also futes? nekem maga az eredeti elkepzeles nem konzisztens -
buherton
őstag
válasz
don_peter #4641 üzenetére
Általában a char 8 bites szokott lenni, ami ugye 1 bájt (unsigned 0 - 255). A short int 16 bites, ami ugye 2 bájt (usnigned 0 - 65535). Az int 32 bites, ami ugye 4 bájt (unsigned 0 - 4 G).
Ha te egy unsigned char-ba teszel 256-t, akkor abban a változóban 0 lesz az értékadás után, mert átvitel fog képződni (signed esetén ezt túlcsordulásnak hívják). Ha te 255-nél nagyobb számot akarsz letárolni, akkor muszáj használnod a short int-et. Vagy char tömbbe is letárolhatod, és akkor rugalmasan lehet bővíteni. Például én most SPI-al akarok meghajtani 6 shift regisztert, ahol char tömbben tárolom le az egyes shift regiszterek bájtait.
Ismerkedj meg a struktúrával. Például:
typedef struct
{
unsigned short int temperature_min;
unsigned short int temperature_max;
unsigned char foo_bar[32];
} FOO_BAR_S; -
válasz
don_peter #4635 üzenetére
Képzavarban vagy.
A char, short, int, long, long long különböző méretű, egy számot tároló típusok. Ha nem is a száraz C szabványt, legalább a Wikipédia felsorolását nézd meg.
A méretük fix, nincs olyan hogy egy int 255 alatt csak egy, fölötte több bájt, mindig négy (tipikus fordítóknál, PC-n). A char meg mindig egy bájt. Ha nagyobb számot akarsz beleírni, mint amit ábrázolni tud, akkor átfordul az érték. Pl. unsigned char esetén 255 + 3 = 2.
Gyanús, hogy belekeverted a karakterláncokat gondolatban (char*, char[]).
-
kispx
addikt
válasz
Nem egészen.
Az egy számjegyű számokat eltudod menteni char típusba mivel egy betűből áll. A 2 vagy több karakterből álló számokhoz string kell. (és ide a lezáró nullát bele kell számolni.). (És ennél a pontnál már az 1 jegyű számokat is úgy tárold)
> "És ha 12-őt akkor az már 2bájtot igaz?"
És még a lezáró '\0' karaktert is hozzá kell számolni.> "Viszont int típusként 0-255-ig 1bájt igaz?"
Nem. Az int típusnak fix a mérete (általában 4 bájt). A charnak is fix a mérete 1 bájt. -
k.kristof
őstag
válasz
A char típus mérete 1 bájt, azaz 8 bit, ez maximálisan 256-féle érték tárolására képes. Alapértelmezetten signed char a típus, ekkor [-128,+127] az ábrázolható tartomány, ha unsigned chart használsz, akkor pedig [0,255].
Ajánlom ezt a linket neked: Difference between signed / unsigned char.
-
válasz
don_peter #4628 üzenetére
Eszembe jutott még egy lehetőség, és akkor nem kell karakterenként vizsgálnod. Láttam, hogy van printf függvényed, így gondolom sscanf is előfordul. Ha mondjuk %d-t keresel a stringben, és az sscanf visszatérési értéke 1, akkor szám volt, ha 0, akkor meg nem sikerült.
-
válasz
don_peter #4625 üzenetére
Az atoi semmiképp se jó választás, hiszen ha nem számjegy karakterrel találkozik, azt simán kihagyja. A "11A" stringedre ha jól saccolom, a visszatérési érték 11.
Az elemenkénti végignézést javasolnám személy szerint, az nem túl költséges, és biztos jó eredményt ad. Mondjuk az a-zA-Z vizsgálat helyett sokkal egyszerűbb azt nézni, hogy az i-edik karakter >= '0' és <= '9'
Na meg nyilván ha == 0, akkor le kell állni a ciklussal.
alapz@j: Ha a memset ezt az intrinsic megoldást használná, nem lenne az egész optimalizáció vs. biztonság mizéria
-
alapz@j
tag
-
don_peter
senior tag
válasz
don_peter #4607 üzenetére
Ígértem egy kis videót a programról amit írtam.
Még nem tökéletes, de rajta vagyok erősen
4x4 alfanumerikus matrix:
video link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Dacia topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- MSI Sword 15 A12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Eladó garanciális Hohem iSteady V2S gimbal
- Creative 3D Blaster 3Dfx Voodoo Banshee PCI (CT6760)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest