- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherton
őstag
válasz
moseras #4878 üzenetére
Ez sajnos nem játszik, mert az uint8_t valójában 16 bitet "foglal" ki, amit csak #pragma-val vagy attribute-al lehet alignolni 8 bitre. Ezt viszont nem szarkazmusból mondom, mert a jó múltkorában ez okozott komoly fejfájást a 32 bites PowerPC-n.MOD: Tömb... Áh, a fene este van, és azt hiszem inkább csöndben maradok.
-
buherton
őstag
válasz
moseras #4875 üzenetére
Felhívnám a figyelmedet erre:
. Szarkasztikus kötekedést próbáltam jelezni ezzel, de úgy látom sikertelenül. No de, hogy tényleg kötekedjek, legközelebb $ helyett > használj, mert az előbbi az általánosab elfogadott user prompt jele Unix rendszereken.
(hát ha most már érthetőbb
)
-
axioma
veterán
válasz
moseras #4878 üzenetére
En ugy gondoltam, hogy az union az tartalmaz egy uint8_t[8]-t es egy olyan strukturat, amiben benne van a 16 bites BC es DE (ha annyira kell mukodjon, mint te irtal), vagy eleve egy uint16_t[4] es akkor mindet eleri, es annak a BC, DE-re valo define-ja se lenne vallalhatatlan kavaras. Es pl. a bytetombot az eredeti indexelessel hasznalhatja, mig az egyesevel union eseten duplan kell (hanyadik strukt hanyadik - 0 v. 1 - byte-ja).
-
don_peter
senior tag
válasz
moseras #4862 üzenetére
Nem igazán értem a kérdésed, de megpróbálok következtetni és, ha nem jó akkor újból rákérdezel.
Az RS232 az ügye a soros port.
PIC mikrovezérlőknél ezt SPI (serial peripheral interface) porton keresztül érhetjük el amelyre 1byte-os adatcsomagokba küldhetünk és fogadhatunk adatokat.
A printf() utasítás itt sem játszik. (PIC-nél legalább is erre külön rutint kell írni) -
don_peter
senior tag
válasz
moseras #4860 üzenetére
A printf() nem használható PIC (mikrokontroller) programozásnál kivéve, ha LCD-re akarok kiírni valamit.
Mos a printf() helyett a PIC egyes portjaira és azon belül egyes bit-jeire küldöm ki az utasítást.
Tehát a printf() helyett ez van:
LED1 = ABC[karakter][6]>>mask;
LED2 = ABC[karakter][5]>>mask;
...stb -
don_peter
senior tag
válasz
moseras #4858 üzenetére
Az új programmal már kicsit dinamikusabban lehet állítgatni a kiírandó szövegeket
Videó róla: DPTP System - WandClock 3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest