Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• don_peter
    senior tag

(És egyben don_peternek is válasz.)

Ez villamosmérnök végzettséggel (de gondolom már műszerész/villanyszerelő szakmával szintén) biztosan nem nagy kunszt; de tisztán szoftveres háttérrel, no meg esetemben az informatikus diplomámmal, azzal az egy félévnyi elektronika tárggyal és egy darab mérés laborral - ahol kész sablon alapján össze kellett pakolni breadboardon két áramkört -, azért nem ennyire triviális.

Nyilván meg lehet tanulni a digitális áramkör építést is, jó szakirodalommal vagy mondjuk kompetens ismerőssel. Én csak annyit akartam mondani, hogy szerintem nem ördögtől való, ha kulcsrakész hobbi platformot vesz.

Ha meg élesben is ezzel akar foglalkozni, akkor a Ti hozzáállásotok követendő, természetesen.

Az a baj, hogy ha valaki ilyen fejlesztői környezeten akar tanulni vagy dolgozni akkor minimum tisztába kell lennie egy pár alap elektronikai kérdéssel amelyek alapot adnak a további kiegészítésekhez melyek aztán szerepet játszanak majd a bonyolultabb fejlesztésekben.

buherton, itt is szépen leírta milyen egyéb alkatrészeket lehet beépíteni a tanuló nyákra, de én javaslom az elsőt úgy megépíteni, hogy a szükséges élesztésen kívül csak a felhasználható I/O lábak legyen kihozva tüskesorra.
    Aztán későbbiekben bármit rá lehet aggatni könnyedén.

Új hozzászólás Aktív témák