- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
fraba
aktív tag
(#5274) zka67
Igen, tudom, és az adatlapban is olvastam. A 750 ms az csak akkor szükséges, ha 12 biten ábrázoltatom vele a hőmérsékletet. Próbáltam belerakni 750 ms késleltetést __delay_ms(750);-el illetve szétdarabolva, pl. 200-200-as csoportokban. Le se fut ez a függvény(halmaz). Egyszerűen csak (mintha) átugorja, és küldi a többi mért adatot. Továbbá 16 C-nál magasabb hőmérsékleten tökéletesen működik a várakozás nélkül is. Szóval nem gondolnám, de persze lehetni LEHET!
(#5273) emvy
Erre én is gondoltam, hogy ez itt nagyon gyanús, hogy amikor 15-öt (00001111)-t kéne kijelezni, akkor 127 (11111111) jön helyette. De nem jutottam semmire se. Valami konkrét(abb) ötleted van?
-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Írtam egy DS1820 hőmérő IC-hez C-ben programot PIC-re, de sajnos nem úgy működik, ahogy kéne neki.
DS1820 kód. Jól és viszonylag pontosan mér, de 16 Celsius foknál kisebb hőmérsékleteknél 127 C-t jelez ki a putty egy USB-RS485 konverteren keresztül. Más, mért adatot is küldök ugyanezen a csatornán keresztül ugyanazzal a függvénnyel, így azt nem gondolnám rossznak. Valami ötlet? -
fraba
aktív tag
válasz
don_peter #5187 üzenetére
Free sample-ként rendeltem még régebben valamelyik gyártótól vagy összesen 5 db-ot. aztán onnan maradt meg.
De ezt (#5188) zka67 én is megjegyzem..
Köszi!
A leírását tanulmányoztam, egy egész délután játszottam az időzítésekkel, meg mindennel. Átírtam mindent, ötször megnéztem, de nem akarja az igazságot.
Ez amit belinkeltél meg nekem sajnos nem jó, az MPLAB X egy rakás hibaüzenetet küld, hogy ez nem jó meg az nem jó. De ahogy elnézem, nem véletlen. "(CCS Compiler, Microchip C18 Compiler)".
Tudom, ajándék csónak ne nézd a lapát, de... Valami ötlet? -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
MPLAB X IDE v2.30-ben fejlesztek egy programot pic16f688-ra. DS1820-al szeretnék hőmérsékletet mérni. A program C-ben íródik. Találtam egy ilyen, már más által megvalósított kapcsolást és programot [link], de olyan parancsot használ (Ow_Reset, Ow_Read, Ow_Write), amit a fejlesztőkörnyezet nem ismer. Gondolom includeolni kéne egy header file-t, de itt elakadtam... Tudna valaki segíteni? Maga az includeolás az menne, azzal semmi probléma nincs, csak hogy mit honnan kell letölteni, hova kellene bemásolni, meg ilyenek.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- ASUS routerek
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged