Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

Tömb kezeléssel kapcsolatos:
    Közben sikerült eljutnom odáig, hogy elolvassam a linkelt írásodat.
    Most úgy oldottam meg segítséggel a dolgot, hogy egy függvénynek átadom a kellő paramétereket (float) és a feldolgozás (string-é alakítás) végén feltölt egy tomb-öt (amit a program elején "volatile unsigned char szamok[10]" változóként deklarálok) az eredménnyel.
    Aztán ahol kell ott pedig kiíratom string-ként printf() %s megadásával.

Az írásodban viszont arra hívod fel a figyelmet, hogy ne használjuk ezen megoldást.
    Vagy nem jó értelmeztem? (globális változók)
    Jó az elmélet vagy a globális változó miatt ez gondot okozhat nekem?

Igen, pontosan erről írtam, hogy nem kéne így csinálni, ha nem muszáj. Márpedig desktop környezetben (szemben egy beágyazott rendszerrel) nem valószínű hogy ez fennállna.

A probléma a globális változókkal az, hogy a függvény újrafelhasználhatóságát és olvashatóságát is egyaránt rontja. Az előbbit azért, mert egy közös memóriaterületet piszkál amihez más függvény is hozzáfér és így elronthatják egymás dolgait. A másikat meg azért, mert a függvényen kívülre kerül az az adat, amivel dolgozik.

És végül azért is célszerű már most leszokni a globális változókról, hogy ne alakuljon ki rossz kódolási stílus mielőtt más nyelvekre mész tovább.

Új hozzászólás Aktív témák