- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Sick Boy
őstag
Na a bootmenüt is összefabrikáltam, kösz még1X
-
Sick Boy
őstag
Na, áll a rendszer, eddig nagyon jó, tényleg nem kellett külső segédprogram, ez csoda a MS-tól Köszönöm a bátorítást!
-
Sick Boy
őstag
Kösz, ma asszem vindóz telepiting lesz, teszek 1 próbát
-
blemidon
tag
A boot.ini file:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINNT
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINNT=''Microsoft Windows 2000'' /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS=''Microsoft Windows XP'' /fastdetect
Ennyi. Természetesen azt a boot.ini-t kell átírnod, amelyik az aktív partíción van (Tehát ha most a win2000 indul, akkor azét, ha az xp, akkor azét)
Közben utánakérdezgettem, 1 haveromnál ugyanez a dolog nem működött:(
(de azt monja, valószinü nála volt vmi gixer)
Viszont microsoft honlapon leírja ugyanezt, hogy így kell csinálni, és hogy mennie kell [L]http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;289022[/L]
Szóval próba szerencse.
(Ha a 2000 indul alapból, és mégse jönne össze, talán meg lehet próbálni fordítva, hogy az xp boot.inijét átírni, és az xp-t rakni aktív partíciónak (fdisk-kel). xp az újabb, elképzelhető hogy az tölti a régit (2000) viszont a 2000 nem tölti az újabbat (xp). De ezt csak akkor ha nem megy.)
[Szerkesztve] -
blemidon
tag
És akkor a szájbarágás ahogy kérted:)
boot.ini-ben:
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional - magyar''
Ez az én xp-m, az első partíción. Neked is kell ohgy legyen egy ilyen sorod, az aktuális oprendszerrel, és egy ugyanilyen sort kell beírnod pluszba, csak partition(1) helyett annak a partíciónak a számát, ahol a másik oprendszer van.
A WINDOWS a partition(1) után a könyvtár neve, 2000ren valószinüleg WINNT kell (vagy ahol neked van) Tehát ''multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)'' = ''C:'' stb.
Sajátgép/Tulajdonságok/Speciális/Indítás és Helyreállítás/Beállítások gombnál tdod megani, hogy mennyit várjon, melyik legyen alapértelmezett, stb.
[Szerkesztve] -
blemidon
tag
Nem is biztos, hogy kell külön bootmanager. Nézd meg a c:oot.ini fájlt azon az oprendszeren, amelyik bootol (aktív partíción van), és ott be tdod irni a másikat is, hogy felajánlja. ( a szokásos 30 másodperces szöveges módon). Sztem ennek is mennie kell (nem próbáltam csak tipp).
SATA-nak boot szinten nem szabadna beleszólnia. A bootot a bios végzi, olyankor még lóf@sz sincs betöltődve, nemhogy SATA driver windózhoz:)
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
de csinált már valaki ilyet, mint én, SATA cuccal? hogy kell azt? biztos tett már vki hasonlót!
-
goshawk
tag
Tudom javallani a Grub boot manager programot.
Igaz ez linuxos de szerintem megeri azt hasznalni, mivel
egyszeru konfigolni es gyorsan fel lehet rakni egy linux
rescue cdről.
Amúgy van más választási lehetőségként:
[L]http://www.google.com/search?q=freeware+boot+manager&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8[/L]
na jó ez most gonosz volt. :D
de ha megnézted volna az első linket az feldob egy oldalt, amin
több mint 10 boot manager található. -
Sick Boy
őstag
Hal mindenki!
Lenne 1 gondom. Meg szeretném csinálni királyra a rendszeremet, mert kicsit unom már az XP-t, hogy semmi sem működik rajta... a probléma a következő:
Szeretnék egy Win2000-ret(munka, net, nyomtatás-szkennlés, CD-DVD írás, képszerkesztés, szövegszerkesztés) és egy WinXP-t (CSAK játék, egyébként nem szoktam sokat játszani). Ezt egy boot-manager progival szeretném véghez vinni, nem egymásra telepítéssel. Tehát, hogy egymás mellett működjön teljesen függetlenül a 2 rendszer, a W2000-re mindent feltennék (felhasználói szoftverek, freeware-ek, Office, stb...) az XP-re semmit, csak driverek-DirectX és a játékok.
A csavar: SATA vinyóm van.
4 db partíció van rajta: C 10 GB, D 10 GB, E 30 GB, F 30 GB, FAT 32 mindegyik
Ugye, az XP telepítésénél is van gond a SATA-val, van egy driver floppy hozzá, azongya, hogy az W2000/XP és Win98/ME meghajtók vannak rajta (ABIT NF7-S 2.0). Ezt a telepítés kezdetekor kell megmutatni neki, aztán, mivel, hogy az XP nem ismeri a SATA-t, mint szabványt, SCSI meghajtónak ismeri fel, egy SCSI driveren keresztül kommunikál a HDD és a Windóz. Ha jól tudom.
Mivel lehetne megoldani ezt a kérdést? Jó lenne, ha grafikus felülete volna a bootmanager proginak, egérrel, de az az igazság, hogy az sem zavarna, ha egyszerű, dos-os menüválasztós cucc lenne. Ja és Freeware legyen, ha lehet!
Arra kérnélek még benneteket, hogy legyetek kicsit szájbarágósak, mert nem nagyon értek ehhez, de szeretnék...
Biztos lesz majd kérdésem, akkor fel fogom tenni.
Röviden ennyi.
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest