Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Erősebb lapkakészlettel frissült az Ulefone Armor 34 széria
- Ezt az öt videót volt a legjobb megcsinálni idén
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
Én úgy értettem, hogy magának a számolásnak nincs értelme. A semmiért adnak "pénzt". Egy kis elmélkedés következik:

De valahol csak kell, hogy valós pénz is legyen a háttérben, mert lehet vele vásárolni illetve olvastam, hogy készpénzre is lehet váltani.
Szóval nem értem mitől vált értékessé. Ha teszem azt én is csinálnék egy hasonló pénznemet és elkezdeném ugyanígy osztogatni, akkor nekem abból mi hasznom lenne? Főleg ha tegyük fel készpénzre akarnák váltani azt. Akkor valószínűleg csődbe mennék, mivel én bocsájtottam ki a semmiért cserébe.
A készpénz is csak attól értékes, hogy mindenhol elfogadják fizetőeszközként és van mögötte aranytartalék, ellenben a bitcoin-nal. Szóval nem értem miért jó, ha valaki bitcoin-ért cserébe utalja a pénzt a számlámra.
ELVILEG a Mo-on. megkeresett összes készpénzt is mindenki be tudná váltani aranyra (ha nem herdálták volna el
, úgy hogy senki sem maradna ki az osztásból, de ugye ekkor a pénz kibocsátója csődbe benne, mert nem lenne kin élősködni. De bitcoin-nal már ezt nem tudom elképzelni, ha nem áll egy bizonyos cég(csoport) mögötte. Mert valakinek csak csődbe kellene menni ha beváltanák az összes bitcoin-t. Bár nem vagyok közgazdász, szóval nagyon nem értek hozzá, csak azt mondom ami a gazdaságtan órákról rám ragadt.
Egyszóval szerintem ha mindenki készpénzre akarná váltani a bitcoin-ját, akkor valakinek igen rossz lenne, nem?
De ennyi erővel minden jött ment csinálhatna egy saját pénzemet, de mégiscsak a bitcoin vált egyeduralkodóvá. De vajon miért? Mostani elgondolásom alapján, ennek akkor lenne értelme ha az áramszolgáltatók, bitcoin bányászó hardverek gyártói, bankok (utalási járulék) osztogatnák a bitcoin-okat. Mert nekik lehet hasznuk belőle ha használod. Ha nem is közvetlenül...
Érdekes és bonyolult.
Többet kellene tanulmányoznom, bár most erre nem sok időm van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Steam Deck
- Milyen autót vegyek?
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Revolut
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Omen RTX 3070 8GB GDDR6 Szép Állapotú Eladó!
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, úgy hogy senki sem maradna ki az osztásból, de ugye ekkor a pénz kibocsátója csődbe benne, mert nem lenne kin élősködni. De bitcoin-nal már ezt nem tudom elképzelni, ha nem áll egy bizonyos cég(csoport) mögötte. Mert valakinek csak csődbe kellene menni ha beváltanák az összes bitcoin-t. Bár nem vagyok közgazdász, szóval nagyon nem értek hozzá, csak azt mondom ami a gazdaságtan órákról rám ragadt.