- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Ennek semmi fundamentuma nincs. Mi lenne?
Ha idén kijön majd valami, akkor lesz alapja egy rallynak új csúccsal.
Mondjuk az is durva, hogy mindjárt megütjük a 10k-t.
Nem tudom, hogy az altok meddig maradnak még ezen a szinten, de remélem jövő héten, vagy utána tudok vásárolni még pár kiszemelt altot.
Alig emelkedtek, és szerintem nemsokára itt lesz az alt szezon.
Nem hiszem, hogy értelmes kisebb, de jó perspektívájú coinokat ne pumpálnának meg.
BTC-t én ezen a szinten már nem veszek.
A fene vinné el azért, tavaly decemberben nem volt annyi pénzem mint most, akkor jó lett volna venni mindent -
Madwe
nagyúr
Vannak, így hirtelen az exodus-t ismerem de biztos van még sok
(a statusnál láthatod mik mennek már vele )
-
-
ShiberMonkey
senior tag
Saját tapasztalatból mondom hogyha megkeresel egy bizonyos pénzt és amúgy sem "kenyérre" kell a pénz akkor nem érdekel, volt hogy buktam 2-3 ezer €-t bányászgépeken meg még Stellaron is ha kiszáltam volna 0.77 € akkor baromi nagy pénzt kaszáltam volna, vagy az XRP-n 2 €-n.Cirka 2 hónap alatt,"elbuktam" pár eurót, de ez ilyen. Most is mennek a BTC és BCH bányászgépek és kicsit sem zavar hogy ilyen "alacsony" az árfolyam
Bízok mind az XRP-ben mind a Stellarban sőt Po.et-ből is "feltankoltam".
-
DarkChild
senior tag
Ezen már én is elgondolkoztam párszor...
Emlékeim szerint amikor bankszámla nyitásnál aláírtam a pénzmosás elleni törvényről szóló iratot, azon rajta volt, hogy a nagyobb utalásokat (nem emlékszem, talán 1-2 millió Ft feletti összeg volt) automatikusan lejelenti a bank a NAV felé.
Azt pedig kizárt dolognak tartom, hogy ha a bank ügyfelének magánszámlájára viszonylag rendszeresen nagyobb összegű utalások érkeznek külföldről, ne szúrjon szemet senkinek, pláne a big data korszakában, amikor egy egyszerű queryvel talán még a user pöcsének a méretét is le tudják kérdezni
Az, hogy egyelőre viszonylag háborítatlanul tudják a kriptopénzekkel kereskedők ide-oda mozgatni a hatalmas összegeket, csak annak köszönhető, hogy a Királyunk digitális analfabéta és valószínűleg azt sem tudja, mi az a Bitcoin. De biztos vagyok benne, amint valaki felhívja rá a figyelmét, hogy mekkora sarcolási potenciál van a kriptopénzek megadóztatásában, Magyarország az elsők között lesz, amelyik ezt is bevezeti. Mivel visszamenőleges hatályú törvényhozásban is remekelnek a fiúk, még az is előfordulhat, hogy a múltban megszerzett kriptóból származó jövedelem is adóköteles lesz.
És most hagyjuk is az olyan mondatokat, hogy "áhhh, itt ilyesmi biztosan nem fordulhat elő...".
Mondjuk én ezidáig kimaradtam a kripto-buliból, úgyhogy nem kell a hozam leadózása miatt aggódnom, ám ha hirtelen nagyobb nyereségem keletkezett volna belőle, azért nem lennék teljesen nyugodt... -
vismaior04
tag
Fura, első nagyobb utalás után engem csak a bank Privátbank részlege hívott, hogy ajánlja a szolgáltatásait.
Ez egy éve volt. Nem kétséges, ennek során komoly információt szereztek rólam, arról honnan van a pénz stb, viszont nem volt semmilyen zárolás és egyéb huncutságok. Jelenteni a nagyobb pénzmozgást mondjuk feltételezem jelentették. De ez is addig igaz teljesen amíg sima banki ügyfél vagy, privátbankosként azért már kicsit máshogy működnek a dolgok, ha másért nem mert szorosabb a kapcsolat és jobban tisztában vannak az ügyeiddel is.
-
Yany
addikt
zcl, neo, xlm, xrp... ezek egymás utánban a már megduzzadt összeggel simán megcsinálható volt egy kis odafigyeléssel. Azért tudom, mert a többségébe nekem is sikerült beletenyerelnem. Nyilván én picike pénzzel és nem optimumoknál, az xrp-t kivéve a többiből tudtam picit nyerni. És én nem értek hozzá.
Ha ZCL-lel pl. nyersz 6x-osan, ami után 2x-est összehozol XML-mel, meg 3x-osat XRP-vel, akkor 36x-os (vagyis 6x2x3x-os) értékről beszélünk. De ezek most csak fiktív példák és feltételezi, hogy a teljes összeget mindig átrakod.
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
"egy fix, vaskosabb nyaralásnál a hotelt nem ezzel a kártyával fogod fizetni az tuti....mert nem tudod"
Tegyük hozzá, hogy ha prémiumra váltasz évi 82 euróért, ami nem pénz, akkor ilyen nyűgök nincsenek. Lehet szállodát is fizetni, mehet a topup is sok ezer euróval, nekem megéri. Váltóról kiutalom a zsét és legjobb árfolyamon forintosodik vásárláskor. Aki komolyabban benne van a kripto témában, annak ez a kártya még mindig No1. Nekem van Mistertango kártyám is, oda is utalok, de az kicsit rosszabb árfolyammal vált forintra. Euróban az is tuti persze, de sokszor egyszerűen a kártyával áttolom Revolutra és kész. Mondjuk a 15kEUR éves limitem már majdnem betelt és nem szeretném igazolni náluk a jövedelmemet, így kicsit szűkebbre kell majd venni a keretet náluk
Egyszó mint száz, Revolutot nagyon ajánlom mindenkinek. -
-
P3Dr0
senior tag
"A FED által kibocsátott tartozás elismerô nyilatkozat, a dollár eleinte részben
aranyra beváltható bankjegy volt. Ám a nagyarányú fedezetlen
pénzkibocsátás, a reálgazdaság hanyatlása, az infláció, a spekulációs
pénzpiac kifejlôdése fokozatosan aláásta a világpénz és tartalékvaluta
szerepét is betöltôdollár értékét. Ez vezetett oda, hogy Nixon elnök
1971. augusztus 15-én a dolláraranyra való beválthatóságának a
megszüntetésére kényszerült. Ezzel a dollár100 százalékosan fedezet
nélküli papírpénzzé alakult."Es ha jobban belegondolunk a mai computerizalt penzvilagban sem megy ez maskent. Annyi dollart adnak egymasnak a bankok amennyit csak akarnak. Ha kell 1-2-3 nullaval tobbet irnak a vegere es mar kesz is.
FED is annyi papirt nyomtat amennyihez csak kedve van.
Bitcoin is annyit er amennyiert az emberek megveszik. A kulonbseg csak annyi,hogy a dollar "tulajdonsagai" mindig ugyanazok maradnak mig a dollar az dollar viszont a BTC mint elektromos penz folyamatosan fejlodik.Szerintem ezert nem is helytallo az,hogy a BTC elavult. Jopar komoly fejlesztes van teszt uzemben es lesz a jovoben is. Egy folyamatosan alakulo, fejlodo kodrol beszelunk. Persze amilyen elvetelmult a penzhatalmi vilag es gatlastalan barmi kinezheto beloluk csak hogy vedjek amilyuk van. Szereny meglatasom szerint nem is az a lenyeg,hogy mennyi dollart vagy eurot esetleg yuant er ma vagy ert tegnap 1 kriptopenz hanem az,hogy mikor fogjuk csak azokat hasznalni fiat penzek helyett a jovoben.
-
meridaharcos
senior tag
Amikor eltűnt az arany a pénz mögül
"40 évvel ezelőtt Nixon, amerikai elnök megváltoztatta a globális pénzrendszert. Feloldotta az US Dollár aranyfedezetét...."
-
csaba951
veterán
Fort Knox jelenleg egy ígérethalmaz. 1974 óta SENKIT nem engedtek be az amerikaiak, aki a helyszínen leltározni szeretett volna. Esélyes, hogy nincs annyi arany, mint a leltárban. Az is lehet, hogy egyáltalán nincs ott már semmi arany. magyarul (nem bulvár!)
Németek ebben az évtizedben bejelentkeztek egy leltárra, de el lettek hajtva a fenébe.
-
Tilos az Á
junior tag
A wc papir egész mástól értékelődhet fel:
[http://www.vatera.hu/orban-arckepes-vecepapir-2171506430.html]
-
-
Reggie0
félisten
Hibas peldak. A bitcoin es meg nagyon sok fizetoeszkoz es alternativa egyik alapveto tulajdonsaga, hogy nehezen eloallithato, hamisithato. Vagy torvenyi okokbol(valutak), vagy fizikai okokbol(pl. arany/gyemant banyaszat). Bar ahol ugy dont az allam, hogy kinyomtatja a penzet a vilagbol, ott eleg hamar el is ertektelenedik. Tehat ez egy szigoru feltetele a fizetoeszkozze valasnak.
-
csaba951
veterán
Nézd, egyszer eljön majd az idő amikor olyan kényelmes lesz a használata mint most a PayPal. Csak ez még legalább 5-7 év. Vagy több. És persze akkor már rég nem itt lesz az árfolyam.
>btc maga, 2-3 even belul onmagaban kodolva van hogy eletkeptelenne valik
Folyamatosan fejlesztés alatt áll. 5 évvel ezelőtt senki meg nem mondta volna, hogy már itt tart. És most se tudjuk elképzelni, hogy 5 év múlva hol lesz majd.
-
mepet
addikt
1. Túl kicsi lóvéval problémát fognak jelenteni a későbbi költségek is. Pl. váltóról walletbe btc küldés majd mielőtt eladnád vissza: a díja kétszer 0.001BTC. (Ha valakitől veszel privátban, ő is rád fogja verni ezt a díjat, a vásárlás összegétől függetlenül, ez alap. Vagy bevállalod, vagy megvárod a fejlesztéseket, viszont vigyázz, mert ekkor 100ezer dollár felett lesz egy BTC.
)
2. Ne érdekeljenek az 4-5%-os költségek, mikor az a terved, hogy pl. 500% emelkedés után veszed majd ki... -
daninet
veterán
-
csaba951
veterán
Kb. 600 USD alatt nem vág bele az ember. Ezer-tízezer-százezer euróknál meg már nem probléma az a 15 EUR.
Mai nap:
Szerintem még csak most kezdődik az "eladni, bármilyen áron!" szakasz. Amikor tényleg padlóra kerülnek az árak, kezdődik a crypto tél, amikor nagyjából egy helyben lesznek az árak. Kb. 24 hónapig tart majd. Utána viszont megint jönnek az ATH árak! -
DarkChild
senior tag
Én tavaly tavasszal (április körül) hirtelen felindulásból akartam venni ethert, beregeltem Coinbase-re, BitPandara is, de akkora macera volt a vásárlási folyamat, hogy valahol a felénél elment a kedvem az egésztől, aztán hagytam a fenébe. Fortyogtam is magamban egy jó darabig, hogy ezek a kriptopénzek a büdös életben nem fognak fizetőeszközként elterjedni, ha ennyire nehéz vásárolni belőlük.
Ja és akkor 35 EUR volt az ETH, szóval ha nagyobb összeget bele tudtam volna tolni, elég jól jártam volna... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Automata kávégépek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest