Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Banano
üzenetére
Teljesen lehetetlennek tartom mégpedig a következő miatt:
Állítsd meg a vidit 12:14-kor. Az azt jelenti hogy éppen a halving idején esne a legmélyebb pontjára vagy annak a közelébe a BTC. Ebbe egy kicsit gondoljunk bele, nézzük meg eddig mi történt a felezésekkor és ennek fényében röhögjünk egy jó nagyot ezen az elméleten.
Tudod nem azt mondom hogy 100% hogy nem lehetséges, csak azt hogy very, unbelievable, no way, fucking unlikely.
De előbb utóbb ki fog derülni. Alessio-val szerintem pedig az a baj hogy túl Wall Street-es a hozzáállása. A crypto egy más világ. Semmihez nem szabad szerintem hasonlítani. -
Zsoxx
senior tag
Azok, akik eddig bankszámla híján képtelenek voltak pénzt küldeni vagy online vásárolni, és a Librával ezt már megtehetik, szerintem pont leszarják, mennyire központosított. Több tekintetben átveheti a bitcoin feladatkörét (pl. azonnali pénzküldés jóval olcsóbban, mint bankokon keresztül).
Amúgy meg a Facebook mióta nagyhatalom? -
margithid
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Ok, én csak azt mondom, hogy ebből messze menő következtetést nem lehet levonni.
Rengeteg támasz, ellenállás van, semmi értelme az én olvasatomban ezekre figyelni.
Ahogy most feltámadt a BTC 3k-ről lassan 11k-ra, úgy eshet vissza 2-3-4 hónap alatt ismét 3k-ra, akármekkora támaszok is vannak.
Forexen még csak csak van értelme ezeknek, de itt semmi. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
margithid
üzenetére
Nem értelek, mi derül ki utólag? Durván 2018 júni 21-től nov.14-ig tartottuk a 6k-s szintet, ahol közben kb 8x verte vissza a 6k-szint az árfolyamot felfelé. Tökéletes támaszként működöt. Ha valami már 2x visszaveri az árfolyamot az már kimeríti a támasz fogalmát. A második után tudtuk hogy ott támasz van, és utána még 5x próbált rajta áttörni az árfolyam mire 6.-ra sikerült.
Támasz és ellenállás fogalma nem az hogy azokat nem tudja áttörni az árfolyam, hanem hogy hosszabb időbe telik neki! Ezt ne keverjük. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
margithid
üzenetére
Dehogynem működött a támasz tavaly, ne viccelj majdnem 1 évig tartotta, és ez a feladata. Az hogy végül elesik vagy sem teljes mértékben részletkérdés. De nem megy át az árfolyam rajta mint kés a vajon az első próbálkozásra. Úgy mint mi felfelé 6k-nál meg 10k-nál.Nem attól működik egy támasz vagy ellenállás hogy elesik e hanem attól hogy mennyi ideig tartja az árfolyamot...
-
Ferdzsoo
addikt
Úgy tudtam, mindenki hogy mondta így-meg úgy ellenállás 10k-nál, most jön a 30%-os drawdown, be lehet vásárolni, 10k brutál ellenállás. És tessék. pontosan ugyanaz történt mint az ugyanilyen erős óriási 6k-s ellenállásnál. Mint kés a vajat b@zmeg. Gondolkodni nem állt meg.

-
Ferdzsoo
addikt
Aki szereti a TA-t annak tudom workin csatornáját ajánlani. Utóbbi 8 hónapban több embert figyeltem, de ez az arc szerintem veri a nagyokat, és nagyon alábecsült egyenlőre.
No BS, csak a lényeg, ezeket a videókat nem kell felgyorsítani...
-
margithid
veterán
Ennek semmi fundamentuma nincs. Mi lenne?
Ha idén kijön majd valami, akkor lesz alapja egy rallynak új csúccsal.
Mondjuk az is durva, hogy mindjárt megütjük a 10k-t.
Nem tudom, hogy az altok meddig maradnak még ezen a szinten, de remélem jövő héten, vagy utána tudok vásárolni még pár kiszemelt altot.
Alig emelkedtek, és szerintem nemsokára itt lesz az alt szezon.
Nem hiszem, hogy értelmes kisebb, de jó perspektívájú coinokat ne pumpálnának meg.
BTC-t én ezen a szinten már nem veszek.
A fene vinné el azért, tavaly decemberben nem volt annyi pénzem mint most, akkor jó lett volna venni mindent
-
Kobe
veterán
Gyerekek ha igy megy fel a btc ara meg az is lehet iden megint lesz hus is a menuben

Na de viccet felreteve, kivancsi vagyok mennyi fundamentuma van a mostaninak es meddig tart ki
-
mepet
addikt
válasz
cryptobtc
üzenetére
Kitöltve! Ha nem lesz titkosított, és elfogadják, tessék megosztani velünk!
Úgy látom, ha kiválasztom, hogy nem fizettem még bitcoinnal, akkor is kötelező megadnom, hogy <5e/5-20e/>20e szoktam-e fizetni bitcoinnal. Ezt majd vedd figyelembe, mikor értékeled az eredményt! -
cryptobtc
újonc
Sziasztok!
A szakdolgozatom megvalósításához szükségem lenne, hogy kitöltsétek ezt a rövid kis kérdőívet a bitcoinról.
Csak pár perc az egész!https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSctvVpxrYj1rzCN4R_gu1FdnOTDsg4kdREGMvb_5ibXC3XBfg/viewform?usp=sf_link
Előre is köszönöm szépen!
-
Kobe
veterán
Bitstampen tartok most mindent, BTC ben. Szeretnek minel konnyebben venni meg bitcoint, de nem nagyon szeretnek 8 fele platformra regisztralni.
Milyen opciok vannak?
Transferwise, revolut van. Revo tudtommal mar tiltja a bitcoin tozsdekre beutalast.
Transferwise meg engedi?
Vagy a revutos bitcoin funkcio mpdosult azota, vsgy az tovabbra is csak egy al-bitcoin amit ott lehet vasarolni? -
vismaior04
tag
Ha a boltra vonatkozik a kérdésed, szerintem megveheted, bár én inkább közvetlenül a Trezor weboldaláról rendelném meg (talán 3 ezer forint a különbség), de reálisan nézve elhanyagolhatóan minimális többlet kockázatról beszélünk.
Ha az eszközre, akkor teljesen rendben van a Trezor ha csak egy (relatíve) olcsó és megbízható hardver walletet akarsz. Trezor One és Ledger Nano S cirka ugyanazt tudják, bár több Ledgerem van, használhatóság szempontjából jobban szeretem a Trezort.
Ha kicsit többet is hajlandó vagy rá költeni a Nano X és a Trezor model T megintcsak hasonló szintet képviselnek. Én elsősorban akkor tudom javasolni az ezekre való "upgradet", ha vagy sokat használod, vagy pl szeretnéd mobillal is kényelmesen használni. Trezor T-vel nincs tapasztalatom, de Nano X-em van, tök jó hogy bluetooth keresztül is használható ios appel, kábel nélkül. (illetve magát az eszköz kezelhetősége is sokat javult szerintem, bár továbbra is a Trezor jön be jobban).
-
tothn
tag
https://www.alza.hu/szef-trezor-bitcoin-penztarca-feher-d4684680.htm
ezt a walletet megvehetem? vagy mást ajánlanátok?
-
tom120514
őstag
Már megint meghalt a BTC?
Fél napig nem nézek oda aszt' dől minden... 
-
Patry0t
tag
Volt valaki, aki beállította hogy 102 kanadai dollárért vegyen BTC-t?

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
vismaior04
üzenetére
A viabtc nekem régebben egyszer segített...
-
vismaior04
tag
Egyébként ha azóta se ment volna át (mondjuk akkor tényleg valami 0 fees tranzakció), meg lehet próbálni egy tranzakció gyorsító szolgáltatást:
https://pool.viabtc.com/tools/txaccelerator
https://bitaccelerate.com/
https://freebtcaccelerator.com/ -
-
csaba951
veterán
válasz
Banano
üzenetére
Magasabb fee-ért pikk-pakk a sor elejére tudsz ugrani!

Lehet megint volt valami hack, mert valakik észszerűtlenül magas fee-t is hajlandóak voltak megfizetni cserébe a gyorsaságért. Esetleg hétfőn kijön valami extra jó/rossz hír a világgazdaságról, és mindenképpen előtte kell lépniük. Ki tudja?!

-
Heller2
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyobb értékű Bitcoin küldést kezdeményeztem, olyan 16 óra környékén. Levonódott, de a "confirmation" még mindig 0/3.
Volt már, hogy kicsit több idő volt amig atfutott, de most ezt kicsit sokallom. Várjak, vagy tudok valamit tenni? -
SI-ZO
csendes tag
Szerintetek Bitcoin bányászatba még megéri belekezdeni?
Milyen PC-t érdemes összerakni?
A cél kezdetben nem lenne sok, ha egy havi 50-100ezer forint értékű bitcoint, vagy egyébb értékű kriptovalutát ki tudnék termelni, már boldog ember lennék :) -
-
-
margithid
veterán
válasz
njerika
üzenetére
Ne aggódj, én 2015ben akartam 200$ körül venni BTC-t, 5000$-ért.
Már a cex.io regisztrációt is megcsináltam, de aztán mégse léptem meg, inkább elcsesztem másra...
Ne bánkódj rajta szerintem, inkább agyalj azon, hogy most hol tudsz beszállni.
Volt pár hete egy interjú Hanyecz Lacival, aki 10k BTC-t adott egy pizzáért.
A műsorvezető megkérdezte tőle, hogy nem gondol arra,mennyi pénze lenne most.
A válasz az volt, hogy az nem tenne jót neki
-
njerika
újonc
válasz
siemenss65
üzenetére
Az a baj, hogy akkoriban másik email címem volt és valahogy beszart, nem tudtam belépni, csináltam másikat. De már nem is tudom annak az emilnek a pontos felhasználónevét és a jelszavát meg végképp. A nő száma(aki intézte) sincs meg, mert azóta már vagy 3-4 telefoncsere volt. Fejből még a nevére sem emlékszünk. Egyáltalán nem tudom merre induljunk... Jó nagy balfaszok vagyunk! De erre az egészre eddig nem is gondoltunk.
-
njerika
újonc
válasz
tom120514
üzenetére
Igen, gondoltam, hogy valami ilyesmi összegről lehet szó. Egyszerűen ráfelejtettünk, semmit nem hallottunk róla. Most egy ismerős beszélt erről a Bitcoinról és felrémlett, hogy mi valami ilyet vettünk, de gőzünk sincs pontosan mikor, ki intézte(se email, se telefonszám, egy idegen nő volt, rábeszélt, jólvan próbáljuk meg, megcsinálta nekünk). És most csak annyi van, hogy azt hiszem, ez rémlik, mintha... stb. Ezt valószínűleg el kell engednünk...
-
tom120514
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Na ezt nem akartam csinálni szegénnyel
Konzervatívan számolva, a legmagasabb 2010-es USD és BTC árfolyammal is jóval több mint 1M USD...szerintem nem tudjuk elképzelni, én nem is akarom... -
njerika
újonc
Ha valaki tud, segítsen légyszi. Egyáltalán nem értek semmit az egészhez.
Ha valaki 2009-ben vásárolt Bitcoin-t, de azóta semmit nem tud róla, mit lehet tenni? Semmit? Se felhasználónevet, sem jelszót nem tudunk. Csak emlékszünk, hogy vettünk valamennyit (pár ezer ft-ért, kb 2x6ezerért) de még annak a neve, telefonszáma sincs meg, aki intézte nekünk. Teljesen rá lett felejtve évekig. Most valaki felemlítette és eszünkbe jutott, hogy vettünk valamikor, de semmit nem tudunk róla. Ez akkor bukta, gondolom. nincs erre semmi megoldás, hogy valahogy utánanézzünk, kiderítsük? Köszi, ha valaki értelmes választ ad! -
válasz
szildavid90
üzenetére
Revoluton?? Ott maximum csak úgy néz ki, mintha azt vennél, de köze nincs hozzá. Nincs tárca, BTC-t nem tudsz kiutalni, se be, szóval az felejtős. Spekulációra jó, de azt meg tiltják

Szerk.: én is Krakent ajánlom, megbízható.
Ja és még egy. Ha most kezded: bitcoint ne tárolj váltón, még akkor sem, ha megbízható, mert lutri. Ha hosszú távra veszel, akkor vagy hardver wallet vagy a legegyszerűbb egy papírtárca, az is titkosítva. -
válasz
szildavid90
üzenetére
Revolut-on nem tudsz vele csinálni semmit, nem lehet kiutalni sem, maximum árfolyam spekulációra jó, oda-vissza váltogatni
Coinbase-re kell 3D Secure-ral rendelkező bankkártya, ha azzal akarsz vásárolni (K&H biztos ilyen, a többit nem tudom) és akkor is jó magas fee-vel dolgoznak
én a Kraken-t ajánlanám, 3 nap alatt jóváírják a SEPA utalást, de előtte a személyes adatok megadása és ellenőrzése kb. kötelező ha biztos nem akarsz fennakadást
-
szildavid90
aktív tag
Sziasztok! Bitcoint revoluton vagy coinbasen erdemesebb vasarolni?
-
parkr
őstag
válasz
muszurkefal
üzenetére
ha meg van a seed, még nincs veszve
-
butch3r
senior tag
válasz
muszurkefal
üzenetére
megadnod az atm kezelőnek vagy neked mi kell?
neked 1 wallet kell aminek te vagy a birtokosa amiről tudsz küldeni, megadott címre. a megadott címet az atm mondja meg neked amikor tranzaktálsz -
muszurkefal
aktív tag
Hali, srácok az ATM-es készpénz felvételhez milyen adatokat kell tudni?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Capricornhun
üzenetére
Mert tavaly medvepiac volt?
-
Árpi001
senior tag
válasz
Capricornhun
üzenetére
Tudjuk hogy miért?
-
Ferdzsoo
addikt
Most épp a "what the fuck" című szám jutott az eszembe ennek a gyertyának a láttán...

-
Dr. Romano
veterán
Még jó hogy érkezik, úgy néz ki neki fogjuk köszönhetni a következő bullt.
A rendszernek meg nem volt hibája, pont úgy működött ahogy carlos elképzelte ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
butch3r
senior tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
annyira kiváncsi lennék, hányan fogják azok közül is besz*pni ezt, akik buktak pénzt az 1.0-n is már

-
Dr. Romano
veterán
Készítsétek a pénzeteket, mert nemsokára érkezik a legjobb projekt, nehogy kimaradjatok!!44
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
butch3r
senior tag
CSW beindult... megint 1 újabb okosság tőle, bár azért nem telejsen hülye, 80%+ BSV ára így...
-
butch3r
senior tag
válasz
Banano
üzenetére
a stílus amiben kommunikálsz pont hogy nem ezt támasztja alá. lehet(ne) ellenvéleményt kifejteni, ha normális stílusban tennéd.
(más kérdés, hogy pont azokat amiket írsz előtted már 40-50en tuti bebüfögték, nem sokat változtatott azoknak a hozzáállásán akik a topicba rendszeresen járnak.
persze ha ez izgat, vagy ettől jobban alszol hajrá. -
Lacee1986
senior tag
Nincs adminja ennek a topiknak? Kezd már unalmas lenni ez a folyamatos tudatlan buta flamekeltés.
-
-
Banano
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Ami sosem fog letrejonni,mert nincs olyan allat aki fizetni akarna vele. En a 3 ev alatt egyetlen egyszer sem fizettem kriptoval semmit,es megkockaztatom,hogy ez az emberek 99 szazalekara igaz. Amikor megy fel akkor: vegyunk! Nem akarok kimaradni a bulibol.
Amikor esik akkor: adjunk el,nem akarok sokat bukni. Eszuk agaban sincs elkolteni. Es igazuk is van! Minek is tennek,ha van 1000 mas,biztonsagosabb modja? -
Reggie0
félisten
válasz
Banano
üzenetére
Persze, de ez aranyos az arfolyam sikeres manipulalasahoz szukseges eroforrasokkal azaz lenyegeben a kereskedelemben aktivan reszt vevo osszegekkel. A bitcoin ilyen szinten eltorpul a forint mellett, igy a nagyobb kilenges es sebezhetoseg termeszetes velejaroja. Ha eme torzoto hatasokat normalizalod, akkor nagy kulonbseg nincsen, viszont ezen csak az elterjedtseg es aktiv hasznalat tud segiteni.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
margithid
üzenetére
Hát azért a nagy tőzsdék még mindig biztonságosabbak. Pl. ha le is nyúlják a Bináncot valszeg van akkora fedezetük (ha másból nem akkor a félretett bnb-ből) hogy kártalanítják az embereket.
Egy ilyen kraptópia, tradeogre, idax stb... kis váltók tuti nem fognak fizetni semmit. -
tom120514
őstag
válasz
vismaior04
üzenetére
Vadász, vadász...

Ha elfogadtad és megszoktad, így jártál. Szerintem ez olyan mint a sarki GSM boltban hagyni a lóvét hogy majd egyszer lehet hogy veszek egy telefont, aztán csodálkozni higy nincs meg a zsé. Nekem fura hogy van aki szerint ez normális.
-
vismaior04
tag
válasz
margithid
üzenetére
Igazából idővel megszokja az ember és elfogadja, hogy ez bizony része a cryptoval kapcsolatos kockázatnak.
Kicsit elvesztettem már a fonalat, de sacc per kábé a cryptopia a nyolcadik exchange ahol pénz bukok hack miatt.Mondjuk azért az első és egyben legnagyobból (Mt. Gox) tanultam, és igazán komolyat (a portfóliómhoz arányosan) azóta nem buktam. De ez szerintem elkerülhetetlen egy bizonyos ponton, vagy legalábbbis irányultságon túl ha ember ezzel akar foglalkozni..
Persze, lehet mondani hogy minek tart bárki exchangen coint, de azért sokszor nem praktikus folyamatosan ki-be mozgatni mindent még akkor is, ha nem aktívan, napi szinten kereskedik az ember.
Meg eleve nem életszerű tanács, ha mindenki megfogadná, nem lenne order book és az árakat a fórumos OTC adásvételek határoznák meg mint a régi szép időkben. -
margithid
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Nem tudom már hol olvastam, de az ETN HODLerek harmadának Cryptopia-n volt coinja.
Fórumon olvastam valahol, szóval lehet nem hiteles, de azért elgondolkodtató.
Mondjuk forgalomból ítélve Kucoin viszi a prímet.
Amúgy a felszámolás eltarthat pár évig is, szóval elég gáz az egész úgy ahogy van.
Megmondom öszintén sokáig úgy voltam, hogy Binance megbízható, kisebb érméket ott tartok majd, ott ráadásul automatikusan jóváírják a GAS-t is, ráadásul mainneteket is támogatja Binance, semmit nem kell csinálni.
De most, hogy kiderült ők sem sebezhetetlennek, letettem erről, plusz arra jutottam, hogy HODLra csak pár coint tartok ,nem aprózom el a tőkémet. -
tom120514
őstag
válasz
margithid
üzenetére
Nem a hodlerek szívták meg hanem azok akik nem hallgatnak az első jó tanácsra amit kap mindenki aki a kriptoba belekóstol. Sajnálom természetesen,nem örül senki ennek, a coinnak holt mindegy hol tartod, sőt, pl. a Pirl-nél kb. arra számítanak hogy a felszámolás bedönti az árfolyamot mert az összes coin hatoda-hetede ott van amit lehet hogy egyben fognak kiönteni.
-
margithid
veterán
válasz
tom120514
üzenetére
Azért sok kisebb coin HODLereit megszívatta.
ETN például sok volt náluk, valahol olvastam.
Nyilván aki ott tárolta annak nem jó, de lehet magának az ETN-nek jó, mivel kevesebb érme van forgalomban ezáltal.
A Binance hack óta én még arra a kis ideig is féltem tőzsdén tartani a coinjaimat, amíg adok veszek. -
tom120514
őstag
válasz
Something_
üzenetére
Gondolj rá úgy hogy kuka. A felszámolás után ha kapsz valamit, örülj és tanulj belőle [link]
-
Reggie0
félisten
válasz
Banano
üzenetére
Ahanyszor a bitcoin. Viccet felreteve, a forint szinte folyamatosan befele dol, kb. amiota letezik. Lasd utolso 10 ev. De kisebb bedolesbol volt vagy 6 db.

Itt megnezheted az elmult 20 evet is: http://www.tozsdearnyek.hu/usdhuf-tortenelmi-arfolyamgrafikon
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- AMD Gamer PC Ryzen 7 5800x RX 6600XT
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fél napig nem nézek oda aszt' dől minden...

Konzervatívan számolva, a legmagasabb 2010-es USD és BTC árfolyammal is jóval több mint 1M USD...szerintem nem tudjuk elképzelni, én nem is akarom...
, 2010-ben 12e huf kb. 60$ volt, a btc ára akkor kb. 0,06$, tehát volt vagy ~1000 btc-d, ...az most 8,2 millió $ lenne (ha jól számolom), de 2017 végén ért már 20m $-t is, ....hát el tudom képzelni mit érezhetsz most