Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
A 120 Hz a tiktokot porgeto gyerekeknek van. Ahogy en hasznalom a telot (olvasas, bongeszes, azaz megnyitok egy cikket es kepernyokent lapozok majd megallitom es olvasok), ugy semmi ertelme a 120 Hz-nek.
Sot emlekszem anno a bongeszok nem is tamogattak a magasabb kepfrissitest. -
Ganzer
aktív tag
Inkább úgy mondanám, kinek mi a fontos. Nekem évek óta van 120hz-es telóm, de mégis 60hz-en használom. Látom a különbséget de nem izgat + kevésbé zabálja az akksit. Az, hogy görgetésnél homályosabb a mozgás engem nem érdekel, játszani meg nem szoktam telón, arra megvan a megfelelő platform.
-
johnny500
tag
Ez mindig is így volt. Ugyanazt töredék áron rendelted meg kínából, 500 forintos tok itthon 1500-2000 forint, fólia ugyanez. Én spec évek óta nem használok fóliát. Azok mindig úgy karcolódtak, hogy zavart használat közben (torz színek a karcban meg ilyenek) így hajszálkarcok vannak a kijelzőn de használat közben semmi zavaró. Toknál figyelek, hogy olyat vegyek ami egy fél milit legalább a kijelző fölé ér így ha sík felületre esik akkor nem lesz baja a kijelzőnek. Eddig bejött így.
-
Razzul
őstag
Nyilván ez egy egyértelmű áremelkedés az Apple által kínált "low-end" kategóriában.
De ahogy írtam az A18-nak nagy értéke van mert a jelenlegi áron is olyan teljesítményt nyújt ami még a 2x annyiba kerülő Android telefonokkal is versenyképes. A TSMC N3E nodeján való gyártás pedig nagyon drága. Emellett supportot is veszel, az is hatalmas része egy telefon árának.#468 hapakj:
-
mhydas99
senior tag
Csak azt nem ertem miert nem sima Pixel 9-ben gondolkodsz egybol? A sima 8-hoz kepest jobb a kijelzo, kamera es ujjlenyomatolvaso, valamivel erosebb a proci, de az AI miatt a 12 GB ram nagyon is elonyos, a modem jobb, 7 ev tamogatas adott. Szubjektiv, de szerintem a design is jobb. Es nem sokkal dragabb, mint a 16e...
-
Stauffenberg
nagyúr
Úgy éri meg, hogy ezek a szürkeimport cégek külföldről szerzik be, ügyeskednek egy sort az áfával (értsd: adócsalás) és neked számla nélkül adják (vagy valami annak látszó papírt nyomtatnak ha nagyon akarod, de ilyen 0% áfás trükközés lesz és rögtön ki is derül, hogy drágábban adják, mint a hivatalos Apple webshop nettó ára, ami ~235k).
Garanciát egy másodpercet nem vállalnak rá (pedig az EU-ban kötelező a kereskedőnek), hanem az 1 év Apple gari minden telefonra jár, mindegy hol veszed.
Ha tudsz várni 2-3 hónapot, akkor Media Markt vagy bármilyen más hivatalos (!) Apple viszonteladónál kint lesz 270 ezer körül és kapsz rá 3 év teljesen frankó jótállást.
-
vadkörte
addikt
Középkategóriás készüléknél jobb még nem volt. Szerettem a droidot, semmi problémám nem volt vele. (na jó, a változatos okokból maga alá csináló Y300 hagyott némi tüskét)
Ha nem cseréltem volna le a PC-m Mac-re, valószínűleg ma nem lenne iPhone-om. (sosem hittem, hogy valaha is iP-os leszek) Ez is csak egy telefon. Nem több, nem kevesebb.
Az elvakult eltartott kisujjas "sznob"okat minden termékkategóriában rühellem. -
-
-
-
vadkörte
addikt
Inkább ide válaszolok, nem keresem meg a thread elejét.
Évekig gondolkodtam iPhone vásárlásán (valahol a 13-14 táján kezdődött). Fotózok, kiadványt szerkesztek, tehát valamennyire munkaeszköz is, a sima iPhone-ok "kiestek". A 14Pro a mai napig bejövős, de nagyon drága volt (használtan is), a felújított eszközökben annyira nem bízok. Illetve a "felújító"ban.
Előző telefonom droid volt, tudott 120Hz-et, igaz nem atomerőmű dolgozott benne, de azért nem volt gyenge (Snapdragon 732G+Adreno 618 & 6GB RAM) kikapcsolt animációkkal a mágikus 120Hz-en is érződött röcögés, pedig Pixel puritánságú a gyári launcher. Végül egy 16Pro lett a befutó, első iPhone-nak kicsit meredek de tudtam mit veszek.
A 120Hz és a MagSafe hiányán és az USB2.0-n nyivogó topiklakókon csak mosolyogni tudok. Kipróbáltam milyen a 16Pro 60Hz-en. Igen, látom, a mindennapokban semmiben nem befolyásol. 40+-osan már nem érdekel a mobile gaming, a social media-t sem pörgetem ezerrel. A MagSafe természetesen bosszantó, lévén pár $-os alkatrészről lenne szó. Az USB2.0 sem katasztrófa, addig is töltődik a készülék.
A Galaxy 10Lite már Type-C csatlakozós, a töltőfejet/kábelt tudod használni a 15 utáni iPhone-hoz is, az az előttihez vehetsz Lightning kábelt/kiegészítőket. Jó drágán.
Egy 15-16-tal hosszú-hosszú évekig up-to-date lehetsz 5-6 (vagy több) főverziót biztosan megkapnak, security update-eket még EOL után is évekig. Kolléganőm "X"-et használ - ezer éves "szar", már EOL - de alap dolgokban nem vállalhatatlanul lassabb mint a 16Pro-m, pedig a kettő teljesítménye kicsit eltér.
A 16E nem lesz rossz ajánlat, majd ha a szolgáltatóknál is megjelenik. Függetlenül lehet, hogy nem ezt venném. Én a helyedben a 15-16/16e vonalon mocorognék ha nem létkérdés a Pro többlete.
#201 Gábor-KJ
Lehet, cserében készülékről készülékre költözve is mindent ugyanott találsz.10-ből 8,5-9 felhasználó telibesz***ja, a maradék hisztizik a neten.
-
-
kali_c
tag
Ez így érthető.
Természetesem számít a pénz, de nem 40-50 ezer.
300 plusz már igen.
Nekem sem a pro a lényeges, mert úgysem használom ki, és 600k
Viszont ez a kompaktsaga meg egyéb tulajdonságai miatt, és jobban is tetszik így mint a 16, és olcsóbb is.
Igen 300k hát Applede évekig jó lesz ez nyugtat.
-
Az én véleményem(ami nem számít), hogy ha ekkora ugrást tervezel,, ráadásul droidról ios-re, mivel egy régi készülékről váltanál, vedd meg a legújabb iPhone szériát.. Semmiképpen ne 13-14, hanem 16-os. Úgysem sűrűn váltasz. Viszont írtad a Pixel 9a-t. Az android. Vagy teljesen mindegy milyen op rendszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest