- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezpz
csendes tag
válasz
Baryka007 #77686 üzenetére
Üdv! Valószínűleg a nyák a hibas, nem a ledek. Azzal meg abszolút nem érdemes foglalkozni. Annyit az egész műsor nem ér, hogy véletlenül kárt tegyél egy ilyen nagyszerű kártyában! Gyakori hiba sajnos, nem éri meg vele foglalkozni. Ha nagyon vágysz a karácsonyfa effektusra, akkor vegyél egy pár ledet a gépházba. :)
-
mekker
őstag
válasz
Baryka007 #42273 üzenetére
Bocsi, az a teszt, amit linkeltem egy PCI-E 1.x lappal készült (bár a kártya is régi), a 2.x-eseknél dupla akkora sávszélesség jut a kártyáknak, úgyhogy valószínűleg nem fogna vissza ennyire egy gyengébb kártyát, de egy erősebbhez már ugyanúgy kevés szerintem az x4.
-
nega12
csendes tag
válasz
Baryka007 #42267 üzenetére
Sajnos a jövőben nem nagyon lesz se keret, se időm jobb gépet építeni, ez a proci is húzva lesz max 3,8 Ghz-ig a RAM-okkal együtt, jó gépházam és hűtésem van hozzá, szóval gond nem lehet.
Igazából csak kicsit bizonytalan vagyok azzal szemben, hogy vinné-e mai játékok többségét. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Baryka007 #42203 üzenetére
Nem feltétlenül,manapság már 128bit-ből is sokat kihoznak,de a régieket nézve sem érte el egy 256bit-es azonos kategóriájú kártya DDR5-ös ellenfelét. Persze azonos kategóriákra értem,mivel egy régebbi csúcs ddr3-as kártyát ,és egy középkategóriás azonos időbeli ddr5-ös kártyát nem mérnék össze.
Viszont abba igazat adok,hogy sokat számít a bit mennyisége,csak egyre gyakrabban spóroljak le a kártyákról,főleg az nvidia. Érdekes módon ezek mellett még is beérik 192/256bit nvidia azonos kategóriában lévő 256/384bit-es AMD kártyákat,ezért is említettem hogy kevesebb bites kártyákból is kiváló teljesítményt kihoznak. Hozzá is kell majd szoknunk úgy vélem,ha rá mennek a gyártók a kevesebb fogyasztásra.
Szerk.: Nem is hozok fel egetrengető kártyát példának,de a volt HD7770 DDR5 128bit karim megette a legerősebb DDR3-as 256bit-es modelt is!
-
Brolly799
csendes tag
válasz
Baryka007 #42125 üzenetére
Hello. Köszi de szerencsére megoldottam és ilyen jellegű probléma nem is támadt. Akadt viszont más. A hűtés készen van, mindenhol faszán le van pakolva a hővezető párnácska, gpu-n fasza a paszta, ellenben most kitalálta a kártya hogy csak az 1ik mag működik. Bekapcsolásnál a kártya szélén lévő 5 ledből 2x felvillan a középső piros, utánna továbbengedi, a közepén lévő 3db zöld ledből csak 2 világít. Valakinek valami ötlet hogy most mitévő legyek? Egyébként hőmérsékletek jók nagyon, 50 fok felett semmi nincs, bár csak az 1ik magot látom de a másik is valószínűleg így nézhetne ki.
-
varmi2
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Baryka007 #41053 üzenetére
az én fejemben pedig nagyon gyorsan futott át a válasz.
a kérdés nagyon-nagyon általános, így megválaszoni rá korrekt módon képtelenség.
rengeteg a változó a felvetésben:
csak 1:
4*. ok. de milyen 4*? nem egy rev. van belőle.
pcie16x 1.0?
v. 2-3. és ugye a sávszél ennek a függvénye.
(értehtőbben: egy régi 16x sávszél pont annyi, mint egy újabb 8x.)tehát:
alapvetően inkább nem, de akár működhet is.szerintem tájékozódj némi olvasgatással, cf tesztnézegetéssel a témában előbb.
4x kulcsszavakat beleírva guglizásba...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest