- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz
#59070464 #32290 üzenetére
ha olcsót akarsz, akkor hd5450-et raksz bele és kész, ez 5-15w között fogyaszt + 6-8k-ból megvan..
azt nem értem, hogy minek neked GDDR5 ahhoz, hogy legyen szép kép a tv-n?
amin ilyen ram van az a már nem low end és az ára sem az!
használtan hd5770-ek már 15k-ért beszerezhetők.. -
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18926 üzenetére
A grafikus lapka egy elégg bonyolult és összetett szerkezet, főleg ezek az új AMD-k. Értem én, hogy amikor cseszteted a ramját akkor felemeli a feszültséget, de te is értsd meg, hogy erre szüksége van, ha tetszik neked, ha nem.
Ha nem tetszik, dobd ki azt a szar AMD-t és vegyél egy értelmes kártyát. Odaadom ingyen a 9800GT-met az legalább mindíg 1.05-ön van, akkor talán megnyugszol.
Döbbenet, hogy manapság már az is baj, ha valami bizonyos dolgokhoz energiát igényel. Ha ez nem tetszik kapcsold ki a számítógépet, vagy szedd ki belőle a VGA-t.
Én az SLI-s rendszer mellett egy 2 magos energiatakarékos AMD-t üzemeltettem, és csak akkor ment a gépem, amikor használtam. Ez is lehet egy alternatíva.
Vagy inkább vedd meg bele a második kártyát, akkor mindegyiken csak egy monitor lesz.
Ez már valami őrület..
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18912 üzenetére
VGA, vagy rendszeramhoz?
Bármiről is legyen szó ne felejtsd el, hogy a TDR igen nagy probléma lett amióta váltogatják az órajeleiket és a feszültségeiket a kártyák, ugyanis 2D-ben picit alábecsülték a terhelés mértékét ezért dögledezek a kártyák alacsony órajelen és feszültségen, ráadásul egyre gyakoribb a hardveres gyorsítás már 2D-ben is.
Több megjelenítőt üzemeltetni és erőforrásigényes dolog, mégha te csak annyit látsz is belőle, hogy van kép egy másik monitoron, annak is kell a pixeleit számolni és párhuzamosan kell végeznie a megjelenítést a magnak.
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18906 üzenetére
Illetve az, hogy két aktív monitor esetén a feszültség 1.2V volt, ami azért zavart, mert így 24/7-ben 37 fok (egy monitor esetén) helyett 53 fok a kártya.
Nyílván nem véletlenül, volt akkora a fesz amekkora, ne te akard már eldönteni, hogy a GPU-nak mire van szüksége az ég szerelmére..
Gyanítom, hogy a kártya EEPROM-ja nem örült annak, hogy írás közben meghalt a szisztéma, ebben az esetben a hardveres írás/csere oldhatja meg a problémát.
Viszont az is lehet, hogy éppen fless közben halt meg az eeprom, vagy a kártya.
Halfer Mekkora pluszt jelent ez számomra a 8800GT-m után?
Inkább minuszt jelentene....
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18863 üzenetére
Sony CPG G400, majd G500..... és a mai napig mindenféle monitor. jelenleg egy 26"-os quannmax tn+film.
Magasabb az AMD-k gammája az biztos és a legtöbb embernek elég a viágosság és máris az a legjobb.
Jól ismerem az embereket akár zenéről, akár látványról van szó, és 10 emberből kilenc a rosszabbra szavaz, ha látványos a különbség. Monitornál elég egy írtózatosan világító szín és máris "milyen szép színe van", zenéből pedig hangos legyen és az máris jobb.
gb4400 Az a vicces benne, hogy, ha nem nvidias-ra állítod akkor is nvidia-s lesz és limitálja a kép dinamikáját és nem értem, hogy mi szükség erre, amikor a nyomorék LCD-k miatt így is eléggé limitált a dinamika.
Na az az nvidia óriási nagy baromsága az biztos.
-
törölt tag
válasz
#59070464 #18854 üzenetére
AZ NV kártyáknál a beállításoknál lehet engedélyezni a színkiemelést, amitől például a videóknál eltűnik a szürkés fekete jelensége, és a színek is élénkebbek lesznek. Az AMD kártyáknál például a Digital Vibrance érték erősebbre van állítva gyárilag. NV-ben ezt driverből lehet szabályozni. Tapasztalataim szerint ha 50%-ról 55%-ra emeljük, akkor kapjuk meg az AMD kártyák színét. Ennél erősebbre viszont már nem szabad állítani, mert akkor már túlságosan rikítóak lesznek a színek.
-
Иван
őstag
válasz
#59070464 #18852 üzenetére
HTPC-khez nem értek, de szerintem ha az egyszeri embert leülteted Nv elé, majd 10 perc múla ATi elé, és döntsön melyik a szebb, szerintem találomra fog mondani valamit.
Az AMD viszont ezekben a filmlejátszásos besegítésekben tényleg jobb, azt aláírom.
(Mondjuk a drivereik meg néha elég khm... érdekesek).
-
agressiv
addikt
válasz
#59070464 #18778 üzenetére
Ne csinálj cross fire-t azokból, mert elfogy a giga ram és hiába az erő, gondott og okozni, ugyanígy jártam két GTX460-al. Alacsonyabb felbontáson repültek a játékok, de nagy felbontáson, ami a lényeg lett volna, sajnos elvérzett.
A hűtés pedig még tuninghűtőkkel is nagyon nehézkes, szvsz nem érdemes belekezdened.
-
88Prot
tag
válasz
#59070464 #18782 üzenetére
Minden téren jobban jársz sztem 1 darab jó videókártyával... kevesebb a fogyasztásod is kevesebb hő termelődik... most még csak a BF3 játszik de milesz ha jön egy jó game amiben meg nem fog úgy skálázódni?
Máskülönben meg az az 1 giga memória ami van a 7770-eken lassan már nem lesz elég...
-
jano_77
nagyúr
-
cashback
őstag
-
KINIZSI
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest