Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csapo83

    aktív tag

    válasz Ulius80 #22709 üzenetére

    nem mindegy hogy pontosan milyen prociról illetve VGA-ról beszélünk, hisz más jellemző rájuk melegedés tekintetében. de ha jól tudom akkor a te gépedben intel Core i proci van ami pont arról híres hogy nem nagyon melegszik. nekem pl az i7 QM procim terhelés alatt sem melegszik 70fok fölé de ez sok mindentől függ. azt is érdemes lenne megnézni hogy mennyi idő alatt melegszik illetve hűl vissza a proci illetve hogy a hővédelem mit lép erre ( magtiltás, frekvencia visszavétele, feszültség korrekció ) jó progi az aida de ha intel procid van akkor ezt javaslom mérésre és tesztelésre:

    http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-boards-software-extreme-tuning-utility.html

    az ebben lévő teszt elég átfogó és kimondottan intel cuccokra készült (persze pont emiatt szereti szépíteni pár helyen az igazságot :D )

    figyeld teszt közben a grafikont és amikor elkezd nagyon melegedni a proci akkor elvileg csökkentenie kéne a feszültséget illetve az órajelet.

    Amik melegedést okozhatnak:
    -CPU hiba illetve GPU hiba (erre egyenlőre nem gondolnék)
    -Hibás BIOS működés ( merthogy ez keményen beleszól a vezérlésbe és a hűtésbe is )
    -Elkoszolódott lamellák ( kívülről hiába szép tiszta általában belül a cooler felől megy tele minden vacakkal )
    -Gyenge minőségű paszta ( tisztításkor kötelezően újra kell pasztázni de felesleges a méregdága taknyokat rákenni ezt pár sorral feljebb már kitárgyaltuk )

    Ami még okozhat gondot az a háttérben futó "rossz indulatú szoftverek" amik láthatatlanul is kínozzák szerencsétlen procit ( ezek jelenlétét több módon is tudod ellenőrizni pl hogy amikor indítás után minden betöltött elvileg csak egész minimális proci terhelésnek szabad lennie )

    U.I.: az elméleti maximális működési hőmérséklete a Core i prociknak 105 fok (ez maghőmérsékletre értendő....

    [ Szerkesztve ]

    A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!

Új hozzászólás Aktív témák