- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #39568 üzenetére
Egy viszonylag kisebb memóriaigényű alkalmazás használatakor nyilván nem lesz gyorsulás, de egy sok memóriát lefoglaló feladat végrehajtásakor lesz gyorsulás, mert ilyenkor nem fogy el a memória, és nem ír feleslegesen a rendszermeghajtóra. Ez persze szoftverfüggő, és feladatfüggő.
-
válasz
Pyttawrx #39571 üzenetére
Rendben, legyen úgy. Csinálok egy komplett tesztet, hogy 4 vs 8GB ram, rendszerindulás, böngésző, hasonlók. És így a legbelépőbb CPU val lesz. Igazából én azt akartam, hogy amit párom használ lenovo 330 as Celeronos gépet azt eladom és a mostani neki bőven jó lesz. Magamnak meg egy 14 est akarnék mert sokat hurcolom. És abba 2x4GB ramot. De mivel az a gép most annyira nem akar elkelni, így marad ennek a bővítése.
-
Tim82
félisten
válasz
Pyttawrx #39571 üzenetére
Nem volt semmilyen "minősítés", ne akarj bele olyasmit látni, amit nem írtam. (Mellesleg gyorsulásról is csak te írtál, én pl. egy szót sem.)
Én nem egy gépen léptem vagy tapasztaltam meg a 4GB -> 8GB bővítést, a saját tapasztalatom az, hogy nagyon nem mindegy, hogy akár az operációs rendszer, akár az éppen futtatott alkalmazások mennyi memóriával gazdálkodhatnak.
Két saját példa:
1. Tavalyelőtt tavasszal megírtam és beadtam egy régóta esedékes szakdolgozatot. Ezt két gép között váltogatva tettem: egy Thinkpad X220 (Core i5-2520M, 16 GB RAM, SSD) és egy Thinkpad R61 (Core 2 Duo T9300, 4 GB RAM, SSD) között. Mindkét gépen ugyanúgy Ubuntu 16.04 LTS futott, ugyanaz az ablakkezelő (Mate), ugyanazok az alkalmazások: Vivaldi rengeteg nyitott füllel, LibreOffice 4-5 nyitott doksival - vegyesen szövegszerkesztés és táblázat, mondjuk az utóbbi nem több ezer cellás, agyonmakrózott valami volt -, 10-15 nyitott pdf (pár 100 kByte-os eleve digitális doksitól a több száz MB-os, régi, szkennelt könyvig-folyóiratig terjedően), Thunderbird, Dropbox, Spotify. Az R61-nél rendszeresen a memóriából futottam ki, akkor jellemzően elég volt pár doksi bezárása és tudtam folytatni a munkát. Ebből tanulva bővítettem is 8GB-ra a benne lévő RAM-ot, többet ott sem volt gond.
Nyilván itt és most ráadásul egy, az adott Celeronnál gyengébb, régebbi, elavult procis gépről van szó.
2. Munkahelyen 6. generációs Intel i5-ökre épülő Dell munkaállomásokkal dolgozunk, amelyek 4GB RAM-mal vannak tökönlőve. Olyan szinten, hogy konkrétan 90+%-os RAM telítettséggel használhatatlanul lassúakká válnak, ez általában az adott bejelentkezési session 3-4. órájánál már előjön, egyébként hardveresen még HDD-vel is elegendőek lennének. Nemrég elindították ezek fokozatosan kivitelezett cseréjét, szerintem gyakorlatilag ugyanilyen gépeket kapunk vissza, csak 8GB RAM-mal. Voilà, hirtelen minden használható módon müködik, nem hal meg a gép hosszú percekre, nem kell állandóan a swap-hez nyúlnia, mindenki örül, akinek az "új" gépeknel van lehetősége dolgozni.
Na szóval, procierőtől függetlenül nagyon is számít az az ugrás.
-
szucstom
őstag
válasz
Pyttawrx #39490 üzenetére
akkor nálam vmi bazi nagy gubanc van, mert az SPD modulnál nincs semmi.
szerk.: sikeresen elindult az AIDA, az SPD infót nem hajlandó betölteni, minden mást igen. Lekértem egy riportot, abban már benne vannak az adatok amik kellenek.
Továbbra is érdekelne, hogy mi lehet az oka az SPD infó hiányának? minden le van frissítve, BIOS is. -
-
Remekelek28
őstag
válasz
Pyttawrx #39471 üzenetére
Sajnos nem tudom hova kellett állitani Nincs rajta ilyen info csak 3 fokozat. Megvan a gyári töltője is. a másikat csak teszteltem.
ez képes a panelt is tönkretenni?Olvastam egy ilyet,de invertert nem találok benne x54hr
A laptop kijelzője elég sok fajta módon tud tönkremenni sajnos, nem árt pár szóban átvenni mik is lehetnek ezek. Ha semmi nem látszik a kijelzőn és régebbi típusú géped van, akkor elképzelhető, hogy csak a kijelző invertere hibásodott meg. Ez onnan derül ki egyértelműen, ha nagyon közelről nézve halványan látszik azért valami a kijelzőn. Az inverter felelős a kijelző háttérvilágításáért a CCFL technológiájú kijelzőknél. Gyakori hiba ezen kívül, hogy a kijelzőben lévő fénycső elöregszik, ez csak a kijelző cseréjével orvosolható. Az újabb, LED-es kijelzőknél ilyen problémák már nem fordulnak elő. -
Dronte
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39439 üzenetére
Igen, onnan szedtem le. Azonban most nézem, hogy kétféle driver van, és mindkettő frissebb Windows 10 verzióhoz, mint ami a laptopon van.. bár ez szerintem nem kéne gondot okozzon. szóval most egyelőre updatelem a Windowst a legfrissebbre, aztán újra megpróbálkozok vele
-
-
Remekelek28
őstag
válasz
Pyttawrx #39364 üzenetére
Köszi. Közben egy meglévő régebbi laptopomnál van egy kis gond. Asustol vsn szo.
win7 telepitésnél, nem engedi egy particiora se telepiteni. És usb n telepiteném pendriveról ,csak az uefissel bootol be. Végigcsináltam a diskpartos parancsort is,de csak nem engedi. Már ott járok,hogy üres minden particio. Tehát már be se tudnék lépni a windowsba.
Asus x54 ről vsn szó. Mit állitsak át,hogy települhessen ? -
Multibit
nagyúr
-
-
Papooo
senior tag
válasz
Pyttawrx #39299 üzenetére
Jelen állapotban talán 30-at kap érte, csak arra kell vigyázni, hogy ne ismerős vegye meg.
A ram bővítésnek nincs értelme (az is lehet hogy csak egy ram foglalat van), az ssd is csak az írás-olvasás esetén gyorsít.
A rettenet lassú proci miatt mindenképp szívás ez a gép.
Intel N és Amd E szériás procikat kerülni kell mint a pestist. -
-
Tomi_78
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39287 üzenetére
Nem csinál semmit az FN-F4-re... Ezt még a Windows betöltése előtt kell lenyomni?
Viszont érdekes módon asztali gépen a Windows gomb és P együttes lenyomására bejön ez a beállítási lehetőség a kijelzőkről a Windows10-en belül. Dehát nekem a laptopról kéne kivetíteni... -
M@cika
őstag
válasz
Pyttawrx #39275 üzenetére
Nincs ilyen beállítási lehetőség. :-)
Szétszedtük, kiszedtük az elemet, utána látta az SSD-t és el is indult róla a Win10. De a BIOSban a BOOT részen csak az SSD szerepel, ugyan megjelent egy ADD BOOT device felirat, de ott sem enged semmit hozzáádani, se a HDD-t, se pendrive-ot. És ugyanúgy nem működik a BIOS flash opció sem, mert hiába teszem be a bios-t tartalmazó pendrive-ot azt sem látja.
Érdekes, még sosem találkoztam olyan BIOS-sal ami nem veszi be automatikusan a rácsatlakoztatott eszközöket a BOOT listába
-
-
w.miki
veterán
válasz
Pyttawrx #39273 üzenetére
Újratelepítés alatt mit értesz?
Ezen OEM Win10 volt, amikor bekapcsoltam, egyből nyelv választással indult, utána kért netet, majd fiókot.
Ide szeretnék visszatérni, de 0-ról nem telepíteném újra, nem tudom, hogyan adnék be neki kulcsot.
(Azért kérdezem, mert lehet tovább adom, és törölném az adataimat, csak kipróbáltam volna, mit tud.) -
Pityu.
nagyúr
válasz
Pyttawrx #39224 üzenetére
Nem tudom ez volt e már széjjel szedve ,de én ebben nem látok olyan thermal padot csak pasztát.Szóval ezek szerint nem minden laptopban van thermal pad,van amelyikben csak paszta van?
-
cigam
titán
válasz
Pyttawrx #39203 üzenetére
Sajna a cmos-hoz nehéz hozzáférni, ha egyáltalán cserélhető. Pl. a BIOS-ban sem lehet dátumot állítani. Viszont a laptop akkumulátora egy mozdulattal cserélhető. Bár minimálisan drágább (mennyi egy cmos elem csere szervizben?), praktikusabb, hiszen pár órát megint menne aksiról.
Köszi! -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39188 üzenetére
Én az elején szoktam tisztázni, hogy ilyenkor bizony kell egy másik, legalább ugyanakkora vinyó, ami az övé marad. Beszerezheti ő is vagy adhatok én is (ami persze plusz pénz). Ez még azelőtt van, hogy az adatvisszaállítás-mentés költségéről beszélnénk, így a reakcióból látszik, hogy mennyire fogja megérni a vergődést. Ha már ennél szívja a fogát, hogy az rengeteg meg minek, akkor én már el szoktam engedni. Becsületből végigmondom amit kell, de ha valaki kóla-chips áron akar ilyen munkát, az keressen olyan embert, aki annyiért megcsinálja és utána ne jöjjön hozzám, ha valami nem úgy ment, mert akkor már duplát-triplát forgatna a szerencsekeréken. (Ha egyáltalán van remény a "szakértő" után)
Család, barát, haver, ismerős más tészta. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39180 üzenetére
Annyit még hozzátennék, hogy a visszafejtéshez egy "játszós" gép volt használva, "játszós" vinyóval és friss rendszerrel, ami utána rögtön formázva lett. (játszós=nem napi használatban lévő, csak ilyen és hasonló feladatokra fenntartott gép és vinyó)
A fertőzött vinyó külső meghajtóként legyen rajta, nehogy az a rendszer fusson!
Internet nélkül, vagy ha a program igényli, akkor vendéghálózattal, az otthoni gépek kikapcsolásával, leválasztásával célszerű megcsinálni.
A célvinyót (ami szintén külső vinyó legyen), amire átmásolod az adatokat célszerű víruskeresővel átnézni a munka végeztével, biztos ami sicher alapon. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39174 üzenetére
A Grandcrab-hez volt már akkor is decryptor, csak nem az 5.0.4-hez (azt hiszem ez volt), hanem a régebbiekhez. Romániában lekapcsoltak pár hackert ezzel kapcsolatban és a hatóságok hozzájutottak a titkosító algoritmusokhoz, azokból készültek update-k.
Ha a szokásos köröket lefutottad eredménytelenül, akkor a várakozás és az update figyelése lesz a megoldás. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Pyttawrx #39167 üzenetére
Szia!
Egy ismerősöm vállalt el egy gépet Grandcrab vírus után és közösen arra jutottunk, hogy a vinyó ki, egy új vinyó új rendszerrel, hogy addig is tudják használni. Vinyó a fiókban pihent, pár hónappal később kijött az adott verzió decryptor progija és azzal visszaszereztek mindent.
-
mumtaz
senior tag
válasz
Pyttawrx #39145 üzenetére
Az az érdekes, hogy ismerősnél is néztem, mielőtt elhoztam, hogy lassú. De betudtam annak akkor, hogy régen telepített win7 volt rajta tele mindenféle szeméttel. Viszont ott még 85%-on volt az akksija. Újratelepítettem a windows-t, és rádugtam a töltőt. Azonnal úgy belassult, hogy egy .NET Framework telepítése 10 perc volt, mire végigment.
A windowst töltő nélkül raktam fel, akkor esett a töltöttsége 48%-ig. Kikapcsoltam és rádugtam a töltőt kikapcsolt állapotban. 2 és fél óra múlva bekapcsolva ugyanúgy 48%-on állt. -
inci67
tag
válasz
Pyttawrx #38991 üzenetére
Ez a mostani.
- DDR3L RAM modul
- 2GB-os kapacitásban ---- (KIT 2X2GB)
- 1333 MHz-es órajel
- CL 9 @ 1.5 Volt
- NonECC,
- 204-pin lábkiosztás
- SO-DIMM tokozásEz megy helyette.
SK Hynix 4GB PC3L-12800 CL11 DDR3-1600MHz 204pin SODIMM 1Rx8 (HMT451S6BFR8A-PB N0 AA, PC3L-12800s-11-13-B4) 1.35v
Sajna az 1-ik foglalat nem látja a ramot. Ezek az eredeti ramok amiket a géphez adtak a 2X2GB.
Acer eMachines E642G -
gyuromoj
veterán
válasz
Pyttawrx #38953 üzenetére
HDD helyére betettem a vadonatúj SSD-t, utána a dvd olvasóba a win10 lemezt és boot setupnál megadtam hogy onnan bootoljon.
Azt írta ki hogy nem tud honnan bootolni.
Utána visszaraktam az eredeti HDD-t, azzal ugye elindult és a windowson belül raktam be ugyanazt a win lemezt, hogy be tudja-e olvasni és beolvasta.
Ma jön külső ház, ha abba bedobom az SSD-t, azzal is tudom klónozni? -
tboj
tag
válasz
Pyttawrx #38918 üzenetére
Bár multiméterem nincs, de miután ezt írtad szórakoztam vele a hétvégén többször és kiderült, hogy tényleg a kábellel van valami probléma. Az adapterből kifutó kábel tövében nem mindegy, hogy áll a kábel, gondolom megtört kicsit. Egyelőre működik ezzel is csak figyelni kell a kábel állására, de majd szerzek másikat. Legalább megnyugodtam, hogy nem laptopot kell újat venni, mert nem hiányzott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged