-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboj
tag
Végül sikerült működésre bírni nagy nehezen. Windows 8.1 telepítésekor nem kékhalálozott, szóval azzal már elindult, csak miután directx-et frissítettem, akkor újraindítás után nem akart elindulni a rendszer, hanem folyamatosan újraindulgatott. Így újbóli rendszertelepítés után ezt a lépést kihagytam, így már 3 napja működik. Köszi mindenkinek még egyszer a hasznos tanácsokat.
-
Az alaplapon 2 db fö vezérlő chip van.Az egyik az északi ebben van (volt régebben) a vga a mem vezérlö pci és a különféle buszok.A déli hídban pedig az IO müveletekért felelös dolgok (portok sata ide vezérlö stb) Ha a déli vezérlöben lépö valamelyik funkció tönkremegy akkor az a dolog hibásan fog müködni,itt lehet,hogy a hdd vezérlö nem müködik megfelelően.(Persze lehet a hdd is hibás).Szervízben meg tudom mondani egy alapos diagnosztika után, hogy mi is a baja a gépednek.
-
bakter24
őstag
Az alaplapokon 2 fő rendszercsip szokott lenni általában, amik vezérlik a különféle hardvereket, portokat, eszközöket. Ezeket nevezik hidaknak, elhelyezkedésük miatt északi és déli hídnak. Ezek a chipek a hőingadozás vagy más ok miatt el szoktak idővel válni a laptól, pontosabban néhány lábuk engedi el a forrasztást. Ez okoz hasonló hibákat, ha az integrált VGA chipje a ludas, akkor jelentkeznek képhibák, de sok esetben csak a driver felrakásakor, aktiválódásakor száll el a rendszer. Mint nálad is. Dióhéjban.
Ha ez a jelenség nálad, akkor ezt drágán lehet csak javítani, és nem igazán otthoni módszerekkel. Mivel nálam jelenleg is üzemel egy kijelző nélküli laptop, így a módszer működik, ha többféle rendszerrel is ugyanezt az eredményt kapod (Win7, valamilyen portable Linux, XP) akkor nagy eséllyel buktad ezt a kört.
-
amdathlonxp
aktív tag
Üdv
Nem a memoria a gond hanem ahogy le írtad mikor az utolsó lépésnél van a gép akkor halálozik win ellenőrzi a videóteljesitményt stb...keresi az alapértelmezett monitort ahogy írtad is a hiba üzenetben...elvileg fel kellene mennie így is de szerintem egyszerűbb ha a telepítés idejére rá dugsz ey 40 pines bármilyen méretű kíjelzőt ha van meg persze ha megvan a szalagkábel,inverter nem is annyira lényeg.Aztán ha fel ment a rendszer mehet külső kijelzővel.(még azt is megkockáztatom hogy törött lcd vel is menne)én ezt csinálnám,,,,,vagy még egy ötletem van le veszed az aksit,ki húzod a töltőt és nyomod a bekapcs gombot 1 percig folyamatosan persze úgy hogy külső monitora rá van kötve,lcd cserénél néha azt el kell játszani lehet ebben az esetben is segít.
Összességében az lcd hiánya okozza ezt az biztos. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest