- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
csababarca
őstag
válasz
_Berci_ #27091 üzenetére
másik topikban kaptam egy kontaktot,most megkerestem őt hátha.
Illetve, ők árulnak is alaktrészt:
http://www.laptopszaki.hu/szerviz-alkatresz/6690-13gnvk1ap013-1-gyari-uj-fekete-kijelzo-hatlap-zsaner-1.html
http://www.laptopszaki.hu/szerviz-alkatresz/2266-13n0-eja0801-tft-keret-156-1.htmldrága,de új...nem tudom,nehéz, 7 éves laptopra rákölteni majdnem 30ezret
-
csababarca
őstag
válasz
_Berci_ #27088 üzenetére
Hát csak tudod, nem akarok egy forrasztásért kifizetni ennyit,mert tmáshol meg néztem,és találtam teljes hátsó burkolatot,zsanér 20ezerért...akkor ez már "biztonságosabb" opció.
Plusz esztétikailag is csúnya lenne, hiába forrasztják meg a zsanért, burkolat darabokban...bár ez sokadlagos szempont.
-
csababarca
őstag
válasz
_Berci_ #27085 üzenetére
Köszi a gyors reagálást!
Nah akkor inkább megrendelem az alkatrészeket, mert olcsobban kijönnék.
Egyébként száz százalék, hogy eltört a zsanér, letört a műanyag burkolatból annyi, hogy látni hogy el van törve. Persze már teljesen széttört a műanyag is a környékén...Most kaptam egy ajánlatot, forrasztással megoldanák 11-19ezer+áfáért, alkatrész nem elérhető hozzá náluk.
Lehet tényleg ebayről megrendelem és keresek valakit a szereléshez, nem biztos hogy nekem menne.
-
anonymus89
addikt
-
Voice24
őstag
válasz
_Berci_ #27060 üzenetére
De most akkor melyiknek higgyek? Az intel cpu specifikációjának, vagy a 8540w specifikációjának?
Az intel szerint a maximum memória méret 8 GB, a laptop leírása szerint viszont akár 32 gigáig bővíthető.
Állítólag a gép simán fut 16, sőt 32 giga rammal is, csak az a kérdés, látja-e az összes ramot, vagy csak 8-at. -
-
ziegler
csendes tag
válasz
_Berci_ #26989 üzenetére
Pl. ez: https://www.google.hu/search?q=hp+omnibook+xe3+cmos+battery&biw=1366&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjNpNKW4o7LAhXEZw8KHQKlCmwQsAQIJg#imgrc=pecjZkJp8pk3cM%3A
Na, én itt nagyokat néztem.
És kb. hasonlóan néz ki a laptop belülről: https://www.google.hu/search?q=hp+omnibook+xe3+cmos+battery&sa=X&biw=1366&bih=651&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwj71IjP4o7LAhXH1A4KHdfQDYsQsAQIJg&dpr=1#imgrc=E5f2GJK5lx3hKM%3ANem baj, még egy próbát teszek. Csak sajnos mostanában nincs időm. Ha történt valami, akkor írok.
Egyébként azt hogy tudtam megcsinálni, hogy a laptopnak el van törve a bekapcsológombja, de a bekapcs gomb melletti kék gombok egyikének megnyomásával el tudom indítani a gépet?XD
OFF: Azt hiszem a gép szétszedése egy küzdelem lesz... De nem akkora, mint múltkorMúltkor még a WD40 barátunkat is segítségül hívtam, annyira szorult a csavar.
-
-
adika4444
addikt
válasz
_Berci_ #26936 üzenetére
Köszi!
(#26946) _Berci_:
Azthiszem venni lehet Inspironokhoz is NBD garit kérdés megéri-e. Nekem mindenképpen megérné.Meddig lehet am és mennyiért bővíteni Dell NBD gariját ha pl veszek használt 6440-et vagy 7240-et?
Dell NBD a jobb vagy a HP féle?
hpshop.hu ajánlott bolt? Tetszik a 20k-ért HP Probook-ra 5 év NBD...
Dell vagy HP NBD gari a jobb, vagy egyikkel sincs gond?
Köszi! -
-
válasz
_Berci_ #26910 üzenetére
Ha jól értem, ez alvó módban is bekapcsolva hagyja a wifi modult.
Így a hiba végülis nem szűnik meg, csak megkerüljük.Egyébként szétszedtem, kicseréltem a wifi modult egy másikra, azzal már nem csinálja ezt a hibát. Hát tehet egy szívességet a HP, h a 700Eurós laptopba ilyen sz×r modulokat tesz. :/
Sajnos a gép le lett öntve sörrel, így nem cserélték ki gariban.
Nem a sörtől romlott el, előtte is hibás volt már a wifi.Közben utána olvasgattam, ez rendszeresen előforduló hiba ezen HP gépeknél, csak másoknak gariban cserélik.
-
debcamp
aktív tag
válasz
_Berci_ #26896 üzenetére
Közben asus notebook-os topikban is megkaptam hogy a win7 már régi és nem támogatja a gép.
Ez a csempés téma nem a legjobb és nekem személy szerint nincs bajom a 10-el, használom egy ideje, így lehet az lesz. Azért akarták a 7-t, mert egy régebbi tervező program is menni fog a gépen és a 7-el tuiti megy, a 10 meg majd akkor kiderül lesz e kompatibilitási gondKöszönöm
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
_Berci_ #26886 üzenetére
de telepítésnél is újra indult formázott hdd röl ,,,újraforrasztottam és most nem akarom elkiabálni de megy vga driverel is egyenlőre...még teszek alá egy kis réz lapot aztán tesztelgetem a hétvégén ...hátha jó lesz a tulaja nem akar sokat költeni rá...így meg ennél többet nem lehet tenni..
-
chop
őstag
válasz
_Berci_ #26850 üzenetére
A fustolest csak kepletesen ertettem, alapvetoen ugy tortent a dolog, hogy nekiallt kitakaritani a gepet, szetszedte, osszerakta es azota nem indul.
A tap lehet meg ludas (marmint az, ami magaban a laptop hazaban van benne), miszerint valamiert nem ad tobb aramot, de ez csak feltetelezes.
-
fuze
őstag
válasz
_Berci_ #26817 üzenetére
A keret minőségi, nincs baja. Direkt a jobbat kértem bele. Sentinelt megnézem, de szerintem jó, mert 2 hónapja még 100% volt.
Másik kerettel megnézni sajnos nem olyan egyszerű
Amúgy az egér és oldalgörgetés megakadás megszűnt restart után. Nem tudom mit gyökérkedett.
Homokórázni bár nem szokott, ahogy a kolléga említette, azonban én is próbáltam kikapcsolni a leállást és nekem sem sikerült.
-
bakter24
őstag
válasz
_Berci_ #26824 üzenetére
Nekem is ki van, de mégis leáll. Én arra gondoltam, hogy a bay miatt van ez, mivel oda DVD-t szántak, elképzelhető valami beégetett időzítés. Mikor natív HDD ként volt benne ugyanez a HDD, nem állt le, minden azon volt. Viszont így hiába tiltom, akkor is leáll. Legfrissebb BIOS, semmi opció a BIOSban erről...
-
bakter24
őstag
válasz
_Berci_ #26821 üzenetére
Ok, neked nem áll le a HDD menet közben, ha nem használja semmi? Nekem első perctől így van, és semminek semmi baja, 2 éve így van. Igaz, nem zavaró akadások, de én normálisnak tekintem, főleg, mivel asztalimban is több HDD van, és ha leáll, akkor ott is érezhető a felpörgési idő. Ezért írtam neki, hogy ha csak kimondottan a felpörgést kell megvárni, és más gond nincs, akkor ez normális. De azt is hangsúlyozom, nekem a gép nem fagy, csak hallani, hogy felpörög, és utána kapom a mentés ablakot, vagy akármit, ami miatt vártam.
-
_Berci_
aktív tag
válasz
_Berci_ #26812 üzenetére
Jaaaj leesett (még kortyoltam a reggeli kv-m amikor írtam a választ) Intel & AMD kombira gondolsz
Én többet AMDból nem veszek semmit... utóbbi időbe elég sok fejfájást okozott pl: A proci miatt a dátum folyamatosan 1 hét 3 órával vissza állt mindig vagy a notimba iszintén intel&amd kombi van, ezért a GTA V 1 hét kínszenvedés után indult el csak, bezzeg nvidiaval simán ment
-
akos_ur
aktív tag
válasz
_Berci_ #26792 üzenetére
műűűködik basszus, elképesztő figyelmetlen vagyok...
megnéztem én már rég, hogy az intel driver konfig felületén 60hz legyen a frissítés, de azt már nem néztem, hogy mindkét megjelenítőn külön kell állítani
ahogy átnyomtam 60hz-re a külsőt is, azonnal megjelent a kép
na mindegy, azért nagyon köszi a tippeket
-
akos_ur
aktív tag
válasz
_Berci_ #26790 üzenetére
oks, köszi, ha hazaértem melóból kipróbálom
de nem az integrált VGA "felelős" a HDMI-ért?
mert az Intel beállításainál van ilyen lehetőség, hogy tükrözni akarom -e a képet vagy kiterjeszteni...
illetve az Intel 4400 eszköz eltávolítása utáni restart után lesz jó egy rövid ideig
-
akos_ur
aktív tag
válasz
_Berci_ #26786 üzenetére
ne is mondd, hihetetlen...
a BIOS meg tud jelenni 1080p-be HDMI-n, meg a HirensBoot-nak a MiniXP-je szintén 1080p-be, a Win10 meg képtelen rá, egyszerűen nem tolja ki a jelet...
tegnap egész este szórakoztam vele, felrobbanok kb... ezért tehetem újra az egészet, de lehet megy vissza a win7 és ennyi...
brrrr
-
-
Gery15
addikt
válasz
_Berci_ #26745 üzenetére
Nem.
Lényeg. Hoztak hozzám egy már említett Asus laptopot, amit szétszedtek memória és ssd bővítés miatt... de nem jött össze, mert a "hozzáértő" fémcsipesszel piszkálta a lapot és nem volt leszedve az akksi. Pukkant egyet egy smd kondi, ami a kijelző fényerejéért felelős így elszállt és nincs fényerő csak néha, hálózati töltőről.
Hozzám hozták, hogy rakjam vissza a gyári hdd-t és szedjem ki a ramot, amit beletettek, hogy küldjék vissza gariba. Mondom garis a gép, akkor miért kellet belenyúlni hozzá nem értő embernek? Nem is ez a lényeg, hanem visszatettem a belevaló cuccokat és visszaküldetettem velük gariba, ahol csak kijelzőt cseréltek... Persze, hogy nem oldódott meg a probléma.Kérdés valaki tud-e gépet gariztatni úgy, ha megmondom mi a baja?
-
szagnes69
aktív tag
válasz
_Berci_ #26725 üzenetére
JM hozzászólásában van benne, hogy törölni kell a supervisor jelszót.
Az acer-nél ma a hölgy addig elmondta, hogy supervisor jelszót állítsak be, majd az UEFI-nél a security boot-ot állítsam disabled-re, de hiába csináltam meg nem működött, délután visszahívtam, hogy ez így sem megy és felajánlotta, hogy bevizsgálják a laptopokat. Finoman jeleztem, hogy nem hiszem, hardveres hiba lenne...két tök egyforma laptopnál.
Ezek után a BIOS után kezdtem el kutatni és akkor láttam meg ezt a hozzászólást, a supervisor jelszót üresre állítottam, és utána végre elindult pendrive-ról a telepítő. Végül a WIn 8.1 üzengetett, hogy nem biztonságos a rendszerindítás, így újra beállítottam egy supervisor jelszót és azóta is megy.
-
szagnes69
aktív tag
válasz
_Berci_ #26691 üzenetére
A BIOS verziója: v1.31. Ma ismét beszéltem az ACER egyik kolléganőjével, elég sok mindent rázúdítottam, mire javasolta, hogy állítsak be supervisor jelszót, így Boot menüben secure boot-nál beállíthatom a Disabled-et. Szerinte így már jó lesz. Hazajöttem megcsináltam, semmi nem változott....
-
Ice&Lime
veterán
-
szagnes69
aktív tag
válasz
_Berci_ #26638 üzenetére
A Win 8.1-es sajnos Enterprise és annál van gond a touchpaddal és két ismeretlen eszközzel, most a win 7 alatt van touchpad és maradt a két ismeretlen eszköz.
Azt írták több fórumon, hogy win 8.1 és 10 esetén a touchpad csak UEFI esetén van, különben nem működik, ezért próbáltam a win 7-et. Szerencsére nem saját részemre lesz, hanem egyszerűbb irodai munkára. Most foglalkoztam először Acer laptopokkal, ennél jóval kevesebb nyűggel telepíthető laptopokkal is találkoztam.
Köszönöm a segítségedet! -
szagnes69
aktív tag
válasz
_Berci_ #26635 üzenetére
Hát az acer honlapján ehhez a laptophoz csak win 8.1 és win 10-es (64 bites) driverek vannak. Most feltettem egy win 7-et (pen driver-ról), de 7 eszköz drivere nincs meg.
Életemben ennyit nem küszködtem számítógéppel, és egyre kevésbé kedvelem ezt a kütyüt. A laptophoz is adtak egy cd-t, de természetesen nem passzolnak a win 7-hez. Kaptam egy leírást az acer-től, hogy mit hogyan csináljak:
Telefonbeszélgetésünkre hivatkozva küldeném a Windows 8.1-es operációs rendszer helyes feltelepítésének menetét.
1. Windows 8.1 és 10 64 bites operációs rendszer telepítése UEFI módban. (Windows 8 nem jó, mert nincs hozzá driver)
2. A http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/drivers weboldalról az I/O drivers telepítése. Ezt egyáltalán nem tudja telepíteni, azt mondja nem megfelelő platform.
3. Ugyanezen oldalról a Chipset driver telepítése
4. Majd a Touchpad driver telepítése
5. Ezek után lehet a többi drivert feltelepíteni.
Amennyiben ezen sorrendet betartják a telepítésnél, a készüléknek szoftveresen hibátlanul kell működnie.
Már ott baj van, hogy ha UEFI módba visszaállítom, akkor jön az előzőleg leírt hibaüzenet.
A touchpad most gond nélkül működik!
A többi viszont izgalmas..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Medence topik
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 13"/16GB RAM/256GB SSD/EU Bill/78% akku
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest