Hirdetés

Aktív témák

• Malachi

addikt

válasz Dell XPS #44744 üzenetére

2010/09-kor lett vásárolva egy DELL Inspiron Mini 1012 a Vodánál, Win7 Starterrel. a felállás most az, hogy az eddigi 160-as winchester kidobásra került és helyette lett egy másik, 250-es. szeretném visszaállítani a gyári állapotot, amihez a mellékelt lemezeken az összes DELL segédprogram megvan és a Win7 starter is, csakhogy a matricáról, ami a gép alján van, a két év alatt lekopott a serial key. gondoltam ezt majd én igazolom és kapok új serialt.

első körben a microsoft a Dellhez küldött. a Dell a vodához küldött, mert ők nem rögzítik a serialokat és újat sem adhatnak. aztán megint keresett a microsoft, hogy próbáljam csak meg azért a mellékelt lemezről feltenni a Wint és szerintük (!!!!) nem kér majd serialt a telepítő - de a miniben nincs DVD meghajtó. :D

most egyelőre hagyom, ha aktuálisabb lesz, csinálok a lemezről egy USB képet vagy mit és megpróbálom arról felcsúsztatni a rendszert, hátha tényleg igaza van a microsoftnak.

az én álláspontom az, hogy én ezt a gépet a telepített Winnel vettem, szóval ha tudom bizonyítani, hogy eredeti volt és lekopott a serial, akkor kellene, hogy kapjak egy újat. a kérdés az, hogy kitől...

Aktív témák