- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
demars
addikt
megtaláltam az xp-t amit ajánlottál... legalább is azt hiszem, h ez az...
[link] így néz ki valahogy???
ha igen akkor ez az! bár nem hiszem, h a sok sok kikapcoslt, egyszerűsített dolog segítene ebben! Vistával nem volt baj a nettel... nem fagyott a gép egyszer sem meg! pedig töltöttem, msn eztem, PH!-ztam sokat! Ezzel az xp vel, meg az előző 7 tel meg 1, 2, 3 óránként tuti h kiakadt a masina...
azért, megpróbálom majd ezzel is... hiszen a remény hal meg utoljára -
demars
addikt
tegnap eszembe jutott nekem is ez... h lehet h a nod32 kavar be... egy crackelt verzio, ami 4000 évig jó! Vírusírtó nélkül nem merek netezni, sok értékes cuccom van a gépen, ha tudsz ajánlani egy jó vírusírtót, vagy tűzfalat... megköszönném, egy próbát megér!
Jah , sehol sem tudtam letölteni ezt az xp-t amit írtál, korábban már említetted, de nem volt fennt egyik torrent oldalon sem! Most egy egyszerű nem hackelt xp-sp2 -t tettem fel... én ezt szoktam feltenni szinte mindenhol, mindenkinél hasított mindíg... csak nekem xarakodik iten most!
Köszi a választ!Üdv: demars
-
demars
addikt
úgy hangzik ahogy írtam
xp vel fagyott a gép, netezés közben! xp szalad rendesen, csak a hangot, s a chipset drivert tettem fel, de így meg a cpu csak 800 Mhz en futott, s akadt a gép! no feltettem erre a cpu drivert is! most fasza! de!!!!!!!! ismét megfagyott ez a szar! a tököm tele van már vele! elment 1,5 évig xp vel hiba nélkül első re xp után meg megfagy netezés közben! azóta csinálja! ez neki már a 8. xp (mióta nálam van cirka fél éve)!! Vistaval semmi gondja a nettel! tehát nem hardveres a gondja! de mi a fenét kezdjek vele???
el vagyok keseredve teljesen!
feltettem az összes microsoftos frissítést is most! ennél többet nem tehetek az ügyért! a legfrissebb driverek vannak fent a gépen! (az a 3 driver)!
Ha van ötleted szívesen fogadom! Akár mi is legyen az!
Üdv: demars -
törölt tag
Most, hogy külön partición van már nincs értelme törölni. Törölni az előtt kell, amikor a swap egy partición van egyéb adatokkal amikor töredezettségmentesitünk (előtte). Mert ugye a swap oda iródik, ahol éppen hely van a vegyes meghajtón és AKKOR (mivel nem mozgatható át) a töredezettségmentesités sem lehet hatékony, mert gyakorlatilag a swap teszi töredezetté az adatokat azzal hogy töredezetten iródik be a töredezett adatok közé. Igy lassul be a rendszer ettől, és gyorsul, ha ez a hatás megszűnik. Sokszor az is hatékony,ha töredezettségm előtt jelentősen lecsökkentjük a swap méretét 10-100mb-ra, utána megnöveljük, ill hagyjuk, hogy a win állitsa be
-
BluEyes
őstag
Nem, hanem szokásodhoz híven te nem érted. Ismét csak a régi sérelmeidet próbálod megtorolni ilyen gyermekded - és számomra, meg valszeg a fórumtársak számára is fárasztó és értelmetlen - kötöszködéssel.
Az F12 gombra feljövő bootmenü nem szabvány. Sok gyártó így alkalmazza, de legalább ugyanennyi meg nem.
Miután láthatóan nem tudod pontosan, miről is beszélsz, javaslom tanulmányozásra az alábbi oldalt:
Wikipedia - Szabvány
Ha valami nem világos az oldalon leírtakkal kapcsolatban, kérlek, ne engem fárassz azok megvitatásával, hanem fordulj bizalommal az elmeorvosodhoz! -
Balázs_a_laz
aktív tag
Most 512 Mb 133-as sd ram van benn./2*256/
Szerinted megérné ezt 1 gigára fejleszteni?köszönöm a segítséget.
sajnos bios frissítést nme találok hozzá,se drivert...
régi gép már,de én szeretem
megcsináltam a szoftveres LBA-t
szerk1.:köszönetnyilvánítás
szerk2.: szoftveres LBA végrehajtása -
zee-lu
csendes tag
nincs semmiféle sárga jel. az oprendszert nem frissítettem mostanság. per pillanat megy a film is, s így internettel együtt felszökik a hőmérséklet 52 fokra. a processzorral egyébként mi lehet? és mi rá a megoldás, ha az a gond? továbbá mivel magyarázható, hogy időnként nem indul egyből a gép?
-
netmesterke
aktív tag
Ezt az a Fujitsu-Siemens-től így vettem át. Elég érdkes mindenesetre ahogy le volt formázva....volt ez a 11,72 gigás rész, volt egy 80 gigás system és egy 45 gigás adatok meg egy 1,95 gigás nem formázott rész... Most ugy néz ki hogy 50 gigás system meg a majd 90 giga adat particiom van. A 11,72 gigát nem látja az intéző, csak a lemezkezelő. A noti dobozán volt vmi olyasmi ráirva hogy System recovery particion for vista asszem v vmi hasonló.
-
netmesterke
aktív tag
Köszönöm szépen! Ez már jó
Végre belekukkanthatok egy picit a gépembe! Lenne is egy kérdésem. Ha jól látom a memóriám (2x1024) 667MHz-es, a proci FSB-je viszont csak 533-as. Ilyenkor ugyanolyan sebességű a gép mintha 533-as ramok lennének benne, vagy a kettő nem függ egymással össze? Valamint mik azok a számok a memóriánál (4-4-4-12 és 5-5-5-15)?
Még1szer THX! -
netmesterke
aktív tag
Sztem is érdekes....nemtom mit tehetek ezzel. Érdekesek ezek a notik, az előzőn pl volt olyan játék ami azért nem indult el, mert szerinte nem volt 150 mega virtuális memória (közben meg volt 1 gigánál is több). Ezen meg az Everest nem megy....vmi ötlet esetleg? Pedig én a 4.0-t a gyártó weblapjáról szedtem le, nem is vmi kalózverió volt...
-
demars
addikt
nos lenne még 2 kérdésem..
1. : Nem egyszerre DVD re írtam ki a képfájlt, hanem vinyóra, 2 db fájlt készített a progi! Ezeket aztán kiírtam egy DVD re! így is menni fog, vagy a képfájlt esetleg kipakolva kell kiírni a DVD re?? s a másik fájlal mit kell csinálni???
2. : Most vista van fennt! Olvastam róla, h nem megy fel mindíg az XP vista után... (partíciót kell törölni, ujra létrehozni. stb.), ezzel elvileg mennie kell? Csináltál már ilyet??
Köszi a választ!
netmesterke
aktív tag
-
demars
addikt
YES!!!
Én is erre gondoltam, amikor azt kérdeztem, h xp nél egy frissítés segíthet e a problémán, mert amikor telepítem, s elindul, mindíg kilövöm az automata frissítéseket... lehet h nem kellett volna a notin pont emiatt!!! francba!!! Ja amugy, írtam, h most vistaval szenvedek, ennek meg nem kellett semmilyen driver sem szinte... Meg próbálom 7 végén feltúrni az xp-t, s frissítem is egyszerre, hátha így megy rajta a net, s nem fagy ki, s ki is lehet kapcsolni rendesen a gépet...
Remélem!!!!!!!!!
Köszi az infot!
demars
addikt
igen az h nélküli... nhc ből nekem a pre release 04 es van meg ! azt használtam xp vel... csak én ott nem tudtam feszt állítani, mert azt csak intelesnél lehet (állítólag)
Köszi a linket, megpróbálom ezzel! a proci az azt hiszem 64 bites, de nem vok benne biztos 100% ig! everest kiírja ezt valahol? -
demars
addikt
nincs fenn NHC csak a vista energiasémái kevernek be állandóan! Nem engedi a restartot, illetve a kikapcsolást .. mint már párszor írtam neked! még úgy sem, h alaphelyzetben volt az egész gép (re vista volt éjjel)! NHC ből van vistás verzió is, olvastam, csak nem tudom sehonna sem letölteni! Nem hallottál róla? Ha esetleg tudsz is olyan oldalt, ahol le lehet tölteni az jó lenne!
Köszi!
demars
addikt
Hello!
Megnéztem! regedit fut, be is jön de nekem nem azok a dolgok vannak ott, mint amit linkeltek a német oldalon!! tök más! ami meg ugyan az volt, ott a paraméterek is u azok voltak! a launch manager is be volt lőve nekem! még miníg nem értem h miért nem megy.. bár lassan beletörődök..: ilyen ez a vista!
Köszi a segítségedet!!!
Zebu
addikt
nem új szerintem, mert nem volt csomagolva
Valszleg bányászott. DE érdekes, mert ha jó helyet találok akkor stabil a jel, szóval közben nem ugrál. Ebből kifolyólag kábelre nem gyanakodnék.
Drivert az Intel oldaláról szedtem le, gondoltam az jó lesz.
Na ma este megnézem megint. Egyelőre nem raktam össze, bár szerintem többet nem tudok kihozni, mert kábelem úgyis csak ez van és kártyának szerintem ez megfelelő.
Az tény, hogy a képernyőben nem volt kialakítva hely az antennáknak ezért csak belegányoltam, kicsit a képernyőhöz szorítottam már nem fért máshogy.
Lehet ez is gond neki. Az antenna nem csak egy vezeték volt hanem 2 kis nyáklapra volt ráforrasztva. Gondolom a fémek rajta a negyobb felületet az erősebb adás/vételt segítik. -
Zebu
addikt
Én a kábelre gyanakszom. Egy Intel W2100-zas wifi kártya van benne. Ez annyira csak nem gáz
Viszont a kábel szerintem nincs eléggé leárnyékolva.
Fura, mert vannak helyek a lakásban ahol a másik laptoppal tök jól megy a net, de ez túl gyengének látja a jelet a csatlakozűshoz. Viszont vannak helayek ahol meg ennek stabilabb a jele. Hm nemtom. Ki kell próbálni másik wifi hálózattal routerrel is szerintem.
Az tuti, hogy lightosabb a cucc. Lehet az befolyásolja, hogy ez a wifi nélküli változat és mégis különbözk még másban is a cucc.
Azon gondolkodtam, hogy az FN+F8 gombot hogyan tudnám aktiválni, hogy a rádiót ki/be kapcsolja? Szerintem túl sok lehetőség nincs rá, de hátha tudsz valamit.
Próbáltam pl pinget az imént, a másik laktokkal 1ms körüli eredmények voltak, ezzel ugyanott 5 és 10. Mondjuk ez sem rossz, de különbség.
Átmentem egy másik helyre, ez már néha szakadt, az hiba nélkül 1ms körül muzsikált.
-
Zebu
addikt
Nah szétpakoltam jobban. Még nem raktam vissza a burolatot a kijelző köré. Nah most jobb a helyzet, bár így is azért gyengébb és ingatagabb a jel, mint a másik laktokomban. Azt hiszem be kell érnem ennyivel... igaz még agyalok miként tudnék több kraftot kicsikarni belőle.
-
Zebu
addikt
szétkaptam atomjaira, a kijelzőst is. Egyik cimborától kaptam kábelt és kártyát
Teszteltem 7végén, kicsit instabil, lehet szétkapom mégegyszer a kijelzőt, mert az a gond, hogy egy oldalra raktam őket, lehet erősebb lenne ha szétpakolom a kijelző 2 oldalába.
Jó, mert most nem kell az egészet megbontanom, elég a kijelzőt szétszednem azt meg csak 4 csavar fogja
-
jackpcsm
tag
megnéztem de nálam ilyen nincs
viszont amióta ezt a NHC progit 1x elindítottam(most nem fut) azóta már csak az energiagazdálkodási részben 2 fület állítgat vissza (risztásokat,speciálist) míg a sémákról mostanra leszokottvalami tipp?
(sztem xp.ben szállt el vmi csak nem tom hol/hogyan kéne helyrerakni) -
jackpcsm
tag
köszönöm a választ itt vagyok
ez a progi amit küldtetek tényleg jó viszont nem orvosolj az a hibát hogy a gép a kikapcsológomb megnyomására kikapcsol azonnal és nem kérdez stb...
nem arról van szo hogy nem tudom hol kell átállítani a dolgot hanem hogy a drága gép gondol egyet és visszaállítja defaultra az egész energiagazdálkodás részt (a sémákat,risztásokat,speciálist is)szóval ezen a progin kívűl van valami tippetek?
(de ne az legyen hogy rakjam ujra az xp-t)
köszi -
demars
addikt
-
Zebu
addikt
Jah mármint a wifire gondoltam a szervíz kapcsán
Itt van ez a doksi, hogy miként kapjam szét. Láttam az antenna vezetéket is benne, szóval beépítem
Valszleg a kijelző körül is le kell bontanom, hogy az antenna kábelt berakjam.
Nemmondom ha sikerül nem kicsit leszek büszke magamra!
Ha nam, akkor irány a Technotrade!
-
demars
addikt
tudom!! furcsa is meg lassu is (nekem), önmagában szép, csak idegesítő, h mindíg mindent engedélyeznem kell, mikor rendszregazda ként vok bejelentkezve..
.! Ugy vok vele, h ha már fennt van, s megy is, akkor egy kicsit kipróbálom, h mit is tud, h érdemes e később /ha finomítanak rajta microszofték
/ esetleg komolyabban foglalkozni vele...
Most egyenlőre annak is örülök, h tudom kikapcsolni, mert nem kapcsolt ki miután felment a vista, illetve a proci venti 15 percig tekert még, s akkor kilőttem /6 sec a tápkapcsnak/!!
Be kellett állítani minden sz@rt rajta...na ehhez nem vok hozzászokva!
No meg --> lassúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De arra még mindíg kíváncsi vok h xp alatt miért halik meg a gépem, netezés mellett?!?!?!?!
BluEyes
őstag
Nem maradhatunk abban.
Az említett programok Linux alapúak. Ha - ahogy Fehérholló kolléga mondja - arról bootolsz be, akkor tulajdonképpen egy alap Linuxot indítasz el (olvasható is a boot közben a loading isolinux vagy ilyesmi) mely annyira alap, hogy mindössze egyetlen feladatot képes ellátni, a memóriateszt futtatását. Nem véletlen, hogy Linux disztribúciók szinte mindig tartalmazzák is valamelyik Memtest verziót, hisz közeli rokonok.
Készült Dos floppyról indítható verzió a Memtest progikból, de - mint azt hozzám hasonlóan Fehérholló kolléga is említette - nem javasolt, hanem inkább a cd-ről bootoló linuxost használjuk. Ha nem világos, én azt írtam, hogy a dosos felejtős.
Tehát biztos voltam magamban, ellenben a te hozászólásoddal volt bajom. A Memtest ugyanis nem Dosos program, te pedig azt állítottad. -
demars
addikt
honnan tudok orthost leszedni??? küld--> pü ben!! plussz elindítottam a mem test3.3 as progit... de 190% körül kilőttem, azt hittem h így jó lesz! de csak most olvastam utána, h több órán át kellene tesztelni... mégis meddig kell, s hogyan, illetve mivel teszteljem?? orthossal, vagy jó a mem test is??????
Köszi!
demars
addikt
nem tettem fel a chipset drivert... mert ugye ATI drivert van hozzá, s ugy gondoltam h elég lesz oda a legfrissebb VGA driver is! no de a déli híd vezérli (azt mondták), a pcmcia, utp, audio, usb.. dolgokat, s lehet h emiatt fagyott ki a gép! mert mindig csak akkor hányt be, ha neteztem
remélem most f@sza lesz!! -
demars
addikt
-
demars
addikt
nem! egymás mellett vannak! bill. feletti rács lepattint! ezután billentyűzet ovatosan kioperál, ezután a bill.tartó rész jön fekete műanyag cucc, azután ott vannak a memo slotok! de ugye van rajta egy fém lemezke mindkettőn, ezeket nem lehet lecsavarozni, mert szororsak a csavarok mind az állat, ezért --> ötlet: kifeszíteni, ezután memo cserebere jöhet!
ugyan ez visszafele!!! csak annyi, h amit kifeszítettem lemezt azt nem egyszerű visszaoperálni, mert mindíg eláll... ezt ugy oldottam meg, h betettem alá egy csavarhúzót, s visszafele feszítettem kicsit, s ugy maradt! lényeg h ne érjen bele semmibe sem--> ne legyen zárlat vagy hasonló...
Hát ennyi!!
demars
addikt
Tegnap csináltam egy re XP t!!
De sajna most meg eljöttem a koliból, nincs netem rendesen, s nem tudom tesztelni h meddig bírja a hálókari.. kikapcsolás nélkül! Remélem tényleg csak oprendszer volt a gáz!
már mindnt lecseréltem jobbra ujabbra! Ha ez sem segít, akkor jön a BIOS frissítés!
Köszi a segítséget!
Üdv: demars
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest