- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Aktív témák
-
Ronny3
aktív tag
válasz
KillHates #46911 üzenetére
Köszi a választ, ez már valami igen.. a KBC mit takar?
Egyébként HARDVERESEN a Notebook indításánál mindig KIKAPCSOLT állapotban van és lesz a BT!
BIOS-ban NINCS BT állítási mód, és a windows is hiába menti el, mert restart után megint KIKAPCSOLT állapotban indul a windowsban a BT és nekem kell állíndóan bekapcsolgatni, a wifivel ellentétben, mert az hárdveresen indul mindig!
Szóval olyan mintha mindig kuhúznám a BT hardvert a gépből és aztán bedugnám megint.. az FN+F3 billentyű beütése a "bedugás" helyett van, az adja a BT -nak a hardveres kapcsolást!
A scriptet én nem tudom megírni, pedig nem sok munka aki ért hozzá:S
Légyszives írd meg hogy mit kell megkeresnem pontosan, mert a KBC gondolom a klaviatura kiosztásával van kapcsolatban, és meg kell találni a valamilyen kiosztási parancsot ehhez a billentyűzethez...
IGaz? Köszi!
-
mutyi
senior tag
válasz
KillHates #46898 üzenetére
Na meg van a probléma.
Feldobtam rá egy 720-as filmet és az tökéletesen megy szaggatás mentesen.
Sajnos az a gond amivel mindig szívok a gyenge vagy régi gépeknél.
A ki.... flash.
100%-os folyamatos processzorterhelés van a böngésző miatt,amikor megy a Youtube-os video,azzal meg nem tudok mit kezdeni.Az a fura, hogy 7-8 éves gépekkel is jobb teljesítményt érek el,mint ezzel,ott legalább nem folyamatos 100%-os a cpu terheltség, itt meg igen.
Erre valami megoldás? -
mutyi
senior tag
-
mutyi
senior tag
válasz
KillHates #46889 üzenetére
Nem volt még se tisztítva se újrapasztázva, ma kezdem vele foglalkozni, bár már volt egyszer nálam pár hónapja,akkor azt hittem hogy jó lesz,de nem.
Ezek szerint kénytelen leszek szétkapni a dögöt és kicsit karbantartani.
Nem akarok rádobni XP-t,mert asszem ez gyárilag is Starterrel volt, szóval gyárilag támogatva van,tutkó vinnie kell.
Szétszedés előtt tudsz ajánlani valami tesztelő progit, amivel megfigyelhető a gép esetleges túlmelegedése? -
-
mutyi
senior tag
válasz
KillHates #46849 üzenetére
Ok, közben én is megnéztem milyen csatolók vannak a notin,múlt héten vettem mikor nálad is jártam és kb. kétszer volt még a kezemben.
Tegnap próbáltam ki pl. a smard card olvasót is.
Egyébként esata 3000Mbit/s sebességéhez képest egy USB3-as külső merevlemez a 4800Mbit/s elméleti sebességéhez képest gyakorlatban rá tud verni az esata-ra? -
-
mutyi
senior tag
válasz
KillHates #46688 üzenetére
De nem IPS paneles.
Ebben sajnos csak egy 1366x768-as panel van, az olcsóbb változat.
Viszont szeretnék a jelenlegi helyett egy HD+-os kijelzőt,mert a helyzet az, hogy barátnőm MBP kijlezője mellett ez háááát hogy is mondjam, nem egy kategória.
Viszont azt mondják hogy a HD+-os az 1600x900-as panel meg nagyon szép.Jó áron vettem, nem telik nekem 300+os gépekre.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
KillHates #46637 üzenetére
Köszönöm: elméleti kérdés: ez akkor is igaz, ha nem automata a frissítés, hanem "magam döntöm el mikor töltöm le és telepítem azokat"?
Így szeretném beállítani, és fontos lenne az általad leírtakat közölnöm majd az említett R=1 végfelhasználóval (anyósom
)
szerk: amúgy futottam egy kört a Win7 topicban is a memória kérdésben, ezt a választ kaptam: [link]. Nem egyszerű...
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
KillHates #46594 üzenetére
Igen, ezt kérdeztem én is a #46589-ben, de nem tudtam, hogy erre tényleg lehetőség van.
Akkor már csak azt szeretném megtudni, hogy a HD3000-nek mennyi a maximális memóriafoglalása, és hogy ennyit, vagy ennek a kétszeresét kell lecsípni?
Tegyük fel, hogy maximálisan 512MB-ot oszthat neki a rendszer a fizikai memóriából. Egyszer az alap 512 allokáltat, és plusz még az 512MB shadow másolatot is, tehát összesen 1GB-ot, vagy elég egyszer az 512-őt (ebben az esetben valamit akkor félreértelmeztem).
Tehát a) mennyi memóriát kap a HD3000 GPU, és
b) ennyit, vagy ennek a dupláját kellene lecsípnem elméletben a teljes fizikai memóriából? -
DeFranco
nagyúr
válasz
KillHates #46588 üzenetére
Értem, kezdem kapizsgálni. És ebben a zakotaságban nem lehet kézzel rendet rakni?
Az a nem világos, hogy a 4GB-ból lecsípett rész teljesen dinamikus mennyiség-e, és ezt csak a GPU kapja-e. Több helyen olvastam már ezt a 3,25 GB-ot tegnap, ahogy rákerestem a beszélgetésünk után, nem tudom, hogy ez valamiért különösen kőbe vésett szám-e.
Valamiért így kora reggel az az ötletem támadt, hogy ha beállítok egy kellően alacsony (512 vagy esetleg 256) fix kiosztható memóriamennyiséget a GPU-nak, akkor ez az összeérés elkerülhető lenne. Tekintettel arra, hogy a gép grafikai képességei nem lennének kihasználva (megáll a dolog YT videó nézésekben, ennél komolyabb grafikai terhelést szerintem nem fog kapni) ez sok áldozattal nem járna.
A másik lehetőség, hogy valahogy a win memóriahasználatát korlátozom le (4GB-GPUmem-GPUshadow) értékig.
Magyarul van-e erre valamilyen épeszű megoldás? Így utólag már kicsit bánom, hogy 32 bites win-t választottam, de még mindig ez a jobbik eset, mert ha meg valamilyen házitákolt NAV-os vagy pályázati program nem megy fel, nagyobb a szívás. Végül is ezzel a licensszel feltehetek egy 64 bitest is később, ha jól tudom.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
KillHates #46586 üzenetére
Hűha, ez nekem új. A 32 bites oprendszer korlátja 3,25 GB? Én 4 GB-ról tudtam... ezen most őszintén meglepődtem.
Az intel VGA- féle hiba, amit leírtál, általános? Ez kvázi törvényszerű (mármint a lehetősége, pl. leterhelés esetén)? Ki lehet valahogy küszöbölni üzembiztosan (pl. úgy, hogy chipset után egyből VGA drivert teszek fel)?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
KillHates #46576 üzenetére
Ezt egy kicsit ki tudnád fejteni? Mi ez a lebegő 3/4 GB? A HD3000 ennyi videomemóriát foglal be magának? (Ez mondjuk nem kevés) Miért lebeg?
Egyébként én úgy sejtem (de lehet tévedek) hogy ez így nem deficites, mert a HD3000 a rendszer RAM-ból vesz el magának videomemóriát, tehát a 4 GB-ot összességében sem lépem túl, nem vesztek egy bitet sem. Vagy rosszul gondolom?
A driverek feltelepítésének egyébként van valami sorrendje? Előbb a chipset, majd a VGA, aztán a többi mindegy? BIOS-t firmware-t kell frissítsek előtte?
-
!Overdose!
őstag
válasz
KillHates #46568 üzenetére
Köszönöm. Nekem is van kábelem, de a laptopról leszereltem a kijelzőt, mert asztali gépnek lesz használva és gyárilag a kijelzőkeretben volt az antenna. Esetleg ha elvezetném a kábelt a gép aljában? De a kábel végére akkor sem tudnám rátenni azt a izét, ami gyárilag rajta volt. Lehet PCMCIA lesz a vége...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
KillHates #46567 üzenetére
Én választottam, mert SOHO gép lesz, esélyesen NAV-os és könyvelőprogramokkal, amik 64 biten vagy futnak, vagy nem. Ha nem, akkor nagyobb szívás újrarakni. A 4 GB-al még éppen belül vagyok, azt lekezeli, ha jól tudom, talán pár száz MB-ot bukok, de az elhanyagolható, ha egyáltalán. De szerintem annyit sem. Nagyon balga döntés volt?
A driver supporttal viszont most megijesztettél...
Nem várható semmi fontos a merevlemezen? Tényleg mehet darába az egész?
szerk: HUH... van W7 x86 szekció a drivereknél... HUH... nagy kő...
-
-
siofok
őstag
válasz
KillHates #46407 üzenetére
Szia!Köszönöm válaszod,megoldódott,úgynézki vmi végett a touch pad csatlakozónál lehetett vmi bibi,mert a szalagkábelt kihúzva,kontaktspary,vissza a kábel,és elmult a tünet.
Viszont újabb probléma merült fel,Win7 Ultimate lett feltelepítve,és nincs hang.Illetve 1x ad hangot,mikor betölti a rendszert,egyszer nem.Mediáknak meg sehogy sincs hangja.Eszközkezelőben minden rendben van látszólag.De viszont vmiért digitális hangeszközt ír,ismerős szerint ez lehet a baj.Mit kéne megpróbálnom?
-
sladka_pani
senior tag
válasz
KillHates #46506 üzenetére
Hú, én ennyire nem vagyok autószerelő ám, csak a sajátomat ismerem utolsó csavarig, az meg egy középiskolás álom megvalósulása, avagy egy 1995-ös Renault 19. Szóval számomra csak a fed. komputer nélküli autók az ismertek
Nálam a rejtett lóerők előcsalogatása az adagoló, porlasztó és a nagyobb levegő (filter) összefüggéseken múlik
-
sladka_pani
senior tag
válasz
KillHates #46503 üzenetére
Én 1 éve nyújtogatom a szárnyaim az autoelektronikában, egyelőre homemade módon, azaz az autómat teljesen újrakábeleztem (hát olyan is lett, még 1x nem tudnám mi micsoda én szerencsétlen
), illetve másoknak is csináltam már pár bekötést, legyen az jó kis autó hi-fi, központi zár, elektromos ablak, első lámpák, relék, különböző megvilágitások egyes helyeken... szóval én is az ilyenre "izgulok fel", és bizony sokszor nekem nagyon sokáig tart egy-egy megvalósitás, de azért valamit mindig kitalálok
-
-
Dell XPS
veterán
válasz
KillHates #46469 üzenetére
Igazából, csak annyi bánt ebben a dologban, pl.az srác is visszaír, hogy miképpen oldotta meg a gondját, lehet nem is megyünk ilyen messzire. Az már egy másik dolog, hogy néha nekünk sem egyezik a véleményünk, de nincs bajunk egymással. Amennyiben más a véleményed, nem nekem címezed, ha nem jelzed a kérdező felé...ennyi. Már annyi mindenkinek állítottam például topic -okat, ahol Kali -val az élen még legalább heten szólnak egy témához, van amikor egyetértően, és természetesen különböző vélemények is születnek, még sincs harag közöttük..- minek mondtad, én már megírtam stb...ergo hét egyező leírás, egy kérdésre! Ha valaki téved, akkor nincs rá ilyen reakció: Mekkora hü...e vagy stb... Nem tudtam összehozni, pedig nagyon sokat tettem ezért. ...
-
sladka_pani
senior tag
válasz
KillHates #46471 üzenetére
Szia! Köszi! Sajnos nincsen semmi professzionális felszerelésem erre a célra, ezért remélem sikerülni fog, megpróbálom igy csinálni. Amugy egy karbonmintás EeePC az Asustól Win7 Starter matricával 1GB DDR2 és 160GB HDD látok benne, ettől többet nem árul el a gép magából, de nekem sosem kéne ilyen vacak.
-
Gigi01
őstag
-
mutyi
senior tag
válasz
KillHates #46336 üzenetére
Nekem nincsennek ilyen cuccaim sajnos vgay nem sajnos.
Egy haverom fog segíteni,ő már cserélt fénycsövet meg van némi gyakorlata notikban.
Ha nem írok holnap 10 után,akkor meg.... az áram.
Na nem festem az ördögöt a falra, sok még a teendőm.Na most olvaslak
Ha pesti lennék nem szaroznék ennyit vele, de így úgy vagyok vele,hogy megnézzük mi lesz.
Ha meg nem kapok holnap pozitív választ a fénycsőre, akkor maradsz te a kijelződdel. -
mutyi
senior tag
-
mutyi
senior tag
válasz
KillHates #46275 üzenetére
Na megkaptam az előbb a notit.Asus A3A típusú.
Egyértelmű hogy kijelző vagy inverter, ahogy mondtátok is,mert külső monitoron tökéletesen megy semm gondja.
Viszont az ismerősnél 1-2 napja még ugyebár ment néhány percet, majd elsötétült. Ezzel szemben már este náluk se,meg most nálam sem ad képet bekapcsolás után.
Szóval vagy kiégett teljesen a ccfl vagy az inverter adta be totál a derekát?A kijelző ami van neked az új vagy használt? Bár mondjuk 9600-ért gondolom használt.
-
Dell XPS
veterán
válasz
KillHates #46248 üzenetére
Mivel nagyon alaposan átnézted, nem sok maradt........ilyen jelenséget csak akkor lehet tapasztalni (teljesen váratlan kikapcsolás..), amikor az alaplapon kontakt hiba van, vagy szerelés után v.mi rosszul érintkezik, de ez teljességgel kizárható. Úgyhogy szvsz, maradt az előbbi, és ráadásul jelzed, hogy"terhelésre" jelentkezik, még ha ez hőmérsékletileg nem is számít annak. Ahhoz viszont elég lehet, hogy az adott hőfokon megjelenjen.....
-
xcds
őstag
válasz
KillHates #34737 üzenetére
Ha újat vesz, akkor is ki kell szedni a régit. Akkor meg már hadd lássuk, mi a baja.
Én is azzal kezdem, hogy nézze már meg, hogy el van-e törve. Ha véletlenül mégis egyben van, el lehetne gondolkodni, hogy lehet megcsinálni, még ha nem is anyás megoldású. Lényeg, hogy legyen már kiszedve az a zsanér.
Na, közben látom, sikerült is lebeszélni. Akkor mindegy...
-
-
-
eketomy
senior tag
válasz
KillHates #34682 üzenetére
Hát sztem, ha nem indul akkor valamit rosszul csináltál, az a baj, hogy ezzel haza lehet vágni a notit, de ha dual biosos akkor elméletileg vissza lehet tölteni rá a régi bios-át ill. van egy alternativ megoldás is bár az nem tudom, hogy működik -e notiknál, azt csak pc-knél tudom!
Flash-elés minden rendben történt? a megfelelő bios lett rátéve? -
-
bagyusz
őstag
válasz
KillHates #31332 üzenetére
Erősebb, nem is kicsit, amúgy meg 144 cuda magos, meg ráadásul 128/192bites a vram bus.
Amint látod az óraja is változó 590-753 MHz
Ezért is nagyok az eltérések, de legtöbb esetben 20-25% gyorsabb 540 hez képest, de ha úgy vesszük egy 550-hez képest is hatalmas ugrás.(Ez nem asztali pc piac, itt nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne lépjék túl TDP keretet, ezért már pár % gyorsulásra is élvezkednek a gyártok/userek)
Ez lenne a "fos"
-
-
ng0ofy
KORREKTOR
válasz
KillHates #25938 üzenetére
Próbáld meg másik driverrel/OP rendszerrel beüzemelni. Én ubuntu live cd-t használtam erre a célre, ha úgy működik akkor OK, ha nem, akkor is kísrletezz driverekkel vagy frisített BIOS-szal kicsit.
bagyusz: semmi bajom az acerrel, régen volt egy acer laptop a közelemben, a legolcsóbb kategóriából és sajnos azóta a sz*rt azzal azonosítom, elnézést! Egyébként a kedvem is elég rossz, ide vagyok kötve egy konnektorhoz ):
Itt a PH!-n (hardverapro) láttam nem régen usb-s 5.1 kártyát c-media chippel 1500 Ft-ért akciósan.
-
dani3l
őstag
válasz
KillHates #25512 üzenetére
pro 64 j egyebkent, v nelkül, rosszul emlekeztem, aztan nem volt keznel nem tudtam megnezni.. de lenyegen nem valtoztat vegülis
multkor mar szet is szedtem, atneztem a belsejet, hatha van valahol hely neki, de nem igazan talaltam semmi foglalatot vagy hasonlot, ahova lehetne tenni..
tv tunert meg nem nagyon tervezek, a gepemben is volt egy darabig, azt se hasznaltam sose, söt, ami azt illeti a tv-met se hasznalom tv-nek..most kivetel ez alol a snooker vb, de amugy kb 0 orat tvzek
de igazabol bt adapter sem egy letfontossagu dolog, csak annyi elönye lenne, hogy akkor tudnek bt-s egeret hasznalni anelkül, hogy kiallna mindenfele a gepböl, usb-s adapterrel viszont ugyanott lennek, mint most a logitech unifying vevöjevel, akkor meg mar tökmindegy..
viszont ezt akkoris gyökersegnek tartom az asus-tol, meg egyebkent is, hogy ha mar a legolcsobb gepekbe is belepakoljak, nem tudom, ebbe milyen megfontolasbol nem tettek bele, meg ugy egaltalan, miert hagyjak ki az ilyen filleres alkatreszeket idönkent a gepekböl.. -
Gergő_
őstag
válasz
KillHates #25525 üzenetére
Így van, azaz valami ilyesmi történt. A legújabb driver nem engedte bepipálni, majd egy rakás win7 frissítés után a synaptics-ot is frissítette a windóz és most működik minden.
Tehát akinek ilyen gondja van és nagyon zavarja, legyen türelmes, amíg nem volt frissítve maga a win, addig egy nagyon elavult drivert kínált fel...
Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hálózati / IP kamera
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Napirajz könyv
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest