Új hozzászólás Aktív témák
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Nagyon amatőr kérdésem lenne. Van a családban egy Mio C250-es navigáció. Ezen ha jól gondolom 2006-os IGO fut (Mikor kimentünk a svédekhez elvittük egy boltba és vásároltunk hozzá odavaló Európa térképet), és igazándiból az lenne a kérdésem, hogy erre lehet-e frissíteni, Igo8-at vagy valami mást, mivel a rajta lévő Magyarország térkép elég elavult. Ezt meg lehet itthon oldani?
A neten "sokminden elérhető", de az első HSZ elolvasása miatt ebbe most nem kérdezek bele, de esetleg ha valaki PÜ-ben tudna segíteni azt nagyon megköszönném!
-
[lAyCsI]
addikt
sziasztok!
valaki tud róla hogy lehetséges pda formátumú (.ntm) térképeket feltölteni Symbian-os telefonra(Nokia C5) ...és hogy működik-e egyáltalán
előre is köszi
Lay
-= No way back from Here =-
-
krypton
senior tag
Sziasztok!
Van egy X950-em amin egy fájlt akartam átvinni egyik gépről a másikra, de a másikon már nem ismerte fel. Visszatérve az eredeti gépen ahonnan a indultam most már szintúgy. Ez most mi?? Az USB-n keresztül közben tölti...
krypton
-
gsc73
aktív tag
Hali!
Külföldi adatbázist nem ismerek, próbálkozni kell google-val!
Csak úgy elsőre..... Illetve...
Üdv: g.
[ Szerkesztve ]
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
fefe99
csendes tag
Hi!
Valaki tudna segíteni?
Garmin 3670-t szeretnék gépről frissíteni. A szoftver meg van, csak koki vok hozzá:-) -
gsc73
aktív tag
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.
-
hmiron
tag
hello
valahol olvastam, hogy van turista útvonalakat és erdei ösvényeket mutató navigációs program!
nem tudtok erről valamit?? esetleg a szoftver nevét??[...]
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
gsc73
aktív tag
válasz PLaci58 #1981 üzenetére
Hali!
Igen, a felvétel most készült. Én is látom amiket mondasz: óra/műholdak. Tanultam én a GPS-ekről elég sokat, (kicsit régebben) és azt gondolom, hogy a gyors műholdazonosításhoz használt "mintákat" lehet olyankor látni, hiszen ha a pincében kapcsolom be, akkor is vannak műholdak, de azok szerintgem nem "igazi" pontok, csak virtuálisak. Hidegindításnál a gyorsabb helymeghatározáshoz előre programozott "konstellációkat", mintákat pörget végig, ha talál egyet, illetve egy részletet vagy hasonlót, gyorsabben lesz pozició információ.
Reset-re nem történik semmi, előröl kezdi a keresést.
Köszi a tanácsot, megkeresem, akit ajánlottál.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
Nem olyan gagyi készülék az.
Most készült a hibáról a felvétel?
Ami feltűnt, hogy 2009.03.01-es dátumot mutat és lát műholdakat (számozott piros pöttyök), csak nem talál pozíciót. A Resetre kattintva mi történik? GPS antennát szerintem csak bontásból tudsz szerezni.Próbáld privátban felvenni vele a kapcsolatot. Szerintem ha tud segít neked. [link]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
gsc73
aktív tag
válasz PLaci58 #1965 üzenetére
Szia!
Szétszedtem a kütyüt, és csináltam pár képet is: Picasa
Persze semmi sem látható, majd csináltam egy ROM frissítést, de az sem oldotta meg a problémát. (nincs téerő)Vajon érdemes lehet beszerezni egy olcsó GPS antennát, és megrpóbálni kicserélni? Azt persze látom, hogy forrasztástechnikailag igen össze kell szednem magam, de abból indulok ki, hogy úgysincs vesztenivalóm, mielőtt veszek egy másikat.
Hol lehetne olcsón venni egy ilyenféle antennát? Ha nem pont ilyen (pl nagyobb) az sem baj, úgyis "sufni tuning" már ez a GPS.
[ Szerkesztve ]
-
PLaci58
addikt
A wayteq térkép, navi program nélkül ennyi, de sokkal jobb mint az említett Medion. Arra nem tudom, hogyan tudsz térképet frissíteni. A Wayteqen minden elfut.
Előnye 5"-os kijelző, 800x480 felbontás, 4 GB tárterület, 128MB RAM, WinCE 6.0, 500MHz processzor. Talán van fóruma a 950-nek is. Érdeklődd meg ott is, hogy milyen készülék.[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
köszi a választ!!
Ezekszerint 3.5-ös kijelző már kicsinek számít ezen a piacon. látjátok ennyire fogalmam sincs a GPS-ekről.ez a Wayteq 950HD ezen kívül még miben lehet jó vagy jobb szerintetek? kezeletőség, térképadatbázisban esetleg ?
meg igazából ez egyszerűen csak arról szól, hogy jól teljesít-e egy márka vagy sem. függetlenül attól, hogy mit írnak a specifikácókban.
gondolom.[ Szerkesztve ]
-
bulldog38
csendes tag
Kérdésem a következő tud nekem valaki segíteni abban, hogy egy Bluepanther Azure Slim 2-höz hol találok romot és hogyan lehet frissíteni? Rendesen bolti vásárlás megvan minden papírja, csak a hülye haverom lekaparta a hátuljáról a matricákat és így már nem tudja szervizbe vinni, vagy esetleg helyet ahol lefrissítik nem túl drágán, mert nagyon lassú kb 5 perc mire szóba áll velem és a navi pedig állandóan lefagy, És a bekapcsolás után most már abban az 5 percben még sípol is.
[ Szerkesztve ]
Vodafone 845 Android 2.3.7 UPDATE-10.2-SLY-MOD-SENKI-ics_1
-
flash-
veterán
mikor lesz új topmap térkép?
már április lesz és még mindig az októberi a legújabb -
gsc73
aktív tag
válasz PLaci58 #1964 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget! Abban bízom, hogy mivel napi, nyúzós használatban van, talán elengedett egy forrasztás, vagy a csatlakozó körül valami.
-
blueye
veterán
Ez a Navon (Hungaro Flotta Kft) létezik még egyáltalán?
Írtam nekik mailt, de nem válaszolnak. -
PLaci58
addikt
A sávinfók a térképekben vannak!
A Navteq térképeket én is jobban szeretem. Részletesebb, precizebb, bár mint minden térképben ezekben is vannak még hiányosságok.
A data.zip a program megjelenését, paraméterezését "vezérli" (user interface). Nem csereszabatos a primoval és más verziójú igokkal sem!gsc73!
Az antenna egy kerámia kocka, ami egy vékony koaxiális vezetéken, egy mini csatlakozóval van a panelra dugva vagy forrasztva. Érdemes szétszedni és megnézni, bár magától ritkán romlik el.[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
Nem, semmilyen mechanikai hatás nem érte......Ha vannak műholdak, akkor ennek nagy valószínűséggel kampec. Persze lehet hogy egy szétszedést még megér a dolog, valahol olvastam hogy az antennával szokott lenni forrasztási vagy kontakt hiba....
Videoólejátszónak még jó lehet, de arra igen ritkán használtam az utóbbi időben....Üdv: g.
[ Szerkesztve ]
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Történt valami a GPS műholdakkal, vagy a jellel az elmúlt napokban? Napok óta nem tudom használni a GPS-em. Nem lát egyetlen műholdat sem, "Signal State: Invalid" (persze az is lehet hogy elromlott.... )
SW és HW reset volt, egyébként egy több éve stabilan működő kínai cucc.(ARM 926-os proci, WinCE, 4,3-as)Üdv: g.
u.i.: ha megadta volna magát, lehet ezeket javítani?
-
celf
őstag
Medion GoPal E3240-ról tudtok valamit?
30-ért lehet most venni az Aldiban.
30 az milyen ár egy ilyenért? Piszkosul nem értek hozzájuk ami azt illeti.
Jól kezelhetőek ezek a Medionok?[ Szerkesztve ]
-
Epiph
tag
köszi a választ! A datad zipp az az a zip file ami a főkönyvtárban van? És hogy lehet hogy a top map mutatta térkép csere után (nq) nem... az Igo8 ba amugy nagyobb a data zipp mérete ezt tudom használni primoba, vagy itt akkor más lesz a megoldás? Amúgy autópályán van sávinfo -tábla meg minden ami kell... csak városban nem mutat semmit amit a tm mutatott viszont nekem az nq pontosabbnak tűnik... az utszakaszokra vonatkozo sebességekben is és a házszámokban is.
-
blueye
veterán
Beszereztem használtan egy N260-at hivatalos Igoval. Garancialevél van (nincs rajta dátum) de szla nincs így gondolom nem garanciális. Az Igo-s kártyát nem olvassa se a navi se kártyaolvasó. Mit lehet tenni?
-
Epiph
tag
Üdv! Ha tud valaki segítsen mert elakadtam, feltettem az új nq térképcsomagot nagyon tetszik főleg hogy pontosabb mint a tm szerintem viszont ebben a térképben mintha nemlennének sávinformációk.... ehez is felkell tennem valami + file-t vagy itt is a térképben van? Be van pipálva a sávinfo mutatása se primo, se igo8 nál nem mutatja.... előlre is köszi a segítségeteket!!
-
fefe99
csendes tag
Hi!
Valaki tudna segíteni?
Garmin 3670-t szeretnék gépről frissíteni. A szoftver meg van, csak koki vok hozzá:-) -
kircipeti
senior tag
Udv!
Van nalam egy Navigon 1410-es cuccos, hogy frissitsem fel. Letoltottem a navigon oldalarol a navigon fresh-t. Keszitettem biztonsagi masolatot, elinditottam a frissitest. A frissites vegen kerte, hogy huzzam le rola a kabelt. Ezutan beadott valami kepernyot, hogy dugjam autostoltore vagy gyozodjek meg rola, hogy fel van-e toltve. Fel volt toltve fullig, igy leokeztem. Azota nem tudom bekapcsolni... Ha radugom a szamitogepre, akkor sem csinal semmit. A frissito program sem latja.
-
plaschil
aktív tag
Üdvözlet!
Ma került a tulajdonomba egy új Magneo I430. Van 2GB belső memóriája. Navigációs szoftver nélkül vettem. De mégis van rajta valami, olyan 302MB egész pontosan.
MobileNavigator mappa - ebben vannak dolgok, hogy mik nem jöttem rá (első GPS-em), ha kell megírom.
_DEVICE_INFO_.txt
gpspara0.bin
gpspara1.bin
gpspara2.bin
...
asszem 8-ig megy.Szóval ki szeretném kerülni a microSD kártya vásárlást, de nem fér fel rá így a szoftver. Csak ha ezeket letörölném.
Szabad ezt? Gari megmarad? Egyáltalán mik ezek?Lehet másoknak egyértelmű, hogy nem szabad mert kitudja milyen fontos fájlok, én nem értek hozzá ezért kérdezem tőletek.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
babony
csendes tag
Kedves "NAVONOSOK"!
Sűrgős segítségre lenne szükségem.
A barátom készülékén (a pontos típust nem tudom, a hátulján elmosódott a felirat, 4,3'-480x272.) frissítettem az igo8 térképeket és egy fatális hibát vétettem.
Letöröltem véletlenül a residentflash-ből a DATA.ZIP állományt.
Ott vannak az induláshoz szükséges fájlok, bmp, stb.Kérném ezt a DATA.ZIP fájlt!
Köszönöm!!! -
Pupi60
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérésem, kérdésem kaptam egy régi Blaupunkt Travelpilot Lucca gps-t, azonban nincs hozzá töltőm! Azt szeretnék venni, azonban nem tudom hogy milyen töltőt keressek hozzá?
Az elemen a következő infók vannak:
samsung sdi li-ion rechargeable battery
part no: sdi1865l2401s1pmxz
voltage : 3,7v
capacity: 2400 mah
date code:g 6
Autós töltő bőven elég lenneMellékelek egy linket ezen pont az a típus van:
http://www.navigadget.com/index.php/2006/09/29/blaupunkt-travelpilot-lucca-mp3-edition-gps-navigation-systemHa vki tud segíteni esetleg szerezni attól kérek egy üzit, továbbá lehet hogy kellene nekem egy szoftverfrissítés is rá!
-
krixkrax
tag
válasz ArchElf #1941 üzenetére
Nekem is RBT 2300 van es nagyon szeretem. 8 orat BT-vel is megy. 1mp a min frissites. Negy akksit is rakapcsolhatsz a toltore (hazibarkacs), ha a 8 ora nem eleg.
Egy francia srac csinalt melle egy progit, ami kb jobb mint a gyari. A nagyon hosszu trackek letoltesevel problemam volt a gyari softwarerel, de az ove leszedte. -
tarsoly
csendes tag
Sziasztok!!
Lenne egy problémám! Iconx-re szeretnék rárakni Primo 1.1-et ezt meg tudom e valósítani?
Mert próbáltam már sok mindent de nem indult e a program ?
Mi lehet a gond? Segítsetek légyszíves, hogy mit hova másoljak esetleg és mi kellene a sys.txt-be, vagy licenc melyik kell?
Köszi előre is!
-
pszihó
aktív tag
Sziasztok
igo my way 2006 plus
hozzá lehet jutni még térkép frissitéshez?Samsung S9 tab 5g (8/128) // Hyte y70- darkflash dr12pro 10db-zalman megamax 600w-asrock h310cm-dvs, i39100f, 2x16 gb ddr4, asus rog strix rx5700 xt,– SAMSUNG Odyssey G9LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER MONITOR
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
bringára szeretnék univerzális tartót vagy legalábbis olyat, ami LG GT540-el kompatibilis.
hol keresgéljek?
Aurea mediocritas
-
fefe99
csendes tag
Hi!
Valaki tudna segíteni?
Travis6172
csendes tag
válasz ArchElf #1941 üzenetére
az RBT2300 royaltek cuccot kb 2 éve használom, semmi gondom nem volt vele.
nem a legújabb, de talán ezért jó árat lehet találni hozzá.
vmelyik telefon akksiját használja, abból van extra kapacitású is.
bőven elmegy egy napot, ha a bt ki van kapcsolva (csak loggerként) még többet is kibír..
nem tudtam olyan helyre vinni, hogy elvessze a jelet! -
ArchElf
addikt
Bluetooth-os GPS trackert keresek, olyat, ami legalább 1 napi track-et (legalább 5-10 mp-es frissítési gyakorisággal) el tud tárolni.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Soldika30
tag
amugy ezt rendeltem meg tegnap este elvileg holnapra ki is hozzák. WayteQ x950BT-HD
Kijelző méret:
5" Érintőképernyős TFT LCD
Kijelző színek száma: 65 536 árnyalat
Kijelző felbontás: 800 x 480 (16:9 képarány)
Kijelző tájolása: fekvő
Processzor (CPU): SiRF Atlas V, Dual Core ARM11 500 MHz
(külön 250 MHz-es DSP processzor a GPS számításokhoz)
Memória: 4 GB (tárhelynek használható)
Memória (RAM): 128 MB (programok futtatásához)
GPS-vevő: Atlas V, (64 csatorna)
Memóriakártya: MicroSD, MicroSDHC foglalat
Hangszóró: Beépített
Fülhallgató kimenet: 3.5mm Jack
Bluetooth van
FM-transzmitter van
Operációs rendszer: Windows CE 6.0
USB: Mini-B USB foglalat
Akkumulátor típus: Lithium-ion 1800 mAh (beépített)
Térkép szoftver: Opcionális
Méret: 135 x 85,9 x 14,3 mm[ Szerkesztve ]
Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
Soldika30
tag
válasz PLaci58 #1938 üzenetére
Viccelsz? már aznap este irtam neki. ezt a választ kaptam " A neten ez a tájékoztatást találtam róla azt másolata be. Nálam gyorsan talált jelet" majd amikor irtam neki,hogy ez nem volt fer ezt irta " Tisztázzunk valamit. Nem hibás készüléket adtam, arról nem tehetek ha árnyékolt a szélvédője vagy nem jól használja a gépet. Amikor átadtuk az ön kocsijába rögtön talált jelet. A gép hibátlan,az ára reális tehát nem vertem át igy lejátszó az add vissza a babaruhát. Amúgy ön állította hogy 38.5 km a Bp Tatabánya távolság. Oda vissza 176 km. volt. Ennyi." Igazábol ez a baba ruha duma nem nagyon jött le mit is takar.. a lényeg,hogy lehozta nekem Bp-ről,és kifizettete velem az üzemanyagot 4000 ft ot.. igy az egész 24000 ft omba került.. jól rácsesztem.. egy hazug átverős szar szemétláda ember.
Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
PLaci58
addikt
válasz Soldika30 #1937 üzenetére
Az ilyet én csalásnak hívom, nem átverésnek!
Ha a proci Atlas III, akkor a többi dolog sem stimmelhet (500MHz, CE6.0, 800x480, 6"...)
Amit leírtál az kb 24-25K a boltban, igo nélkül (Wayteq950).
Próbáld meg visszacsinálni vele az üzletet.[ Szerkesztve ]
-
Soldika30
tag
Sziasztok szerintetek mért van az,hogy a készülékem kb 5-10 perc keresgélés után kapcsolódik csak a müholdhoz. Egy itteni emberkétől vettem nagy bánatomra.. jól átvert vele.. én mint laikus megvetem tőle de messze eltért attól a terméktől amit itt hirdetett.. utólag megnézettem, és egy elégé gyengusz gép.. Ez ált a hirdetésben:
Operációs rendszer: Windows CE 6.0
* Processzor (CPU): Dual Core 500 MHz, SiRF Atlas IV
* Memória: Ajándék 2 GBos Micro SD kártya
* Memória (RAM): 64 MB
* GPS-vevő: Atlas IV, (40 csatorna)
* Kijelző méret: 6,0" Érintőképernyős TFT LCD
* Kijelző színek száma: True Color
* Kijelző felbontás: 800 x 480 HD (16:9 képarány)
* Kijelző tájolása: fekvő* FM transzmitter
* Bővíthetőség: MicroSD, MicroSDHC foglalat
* Kapcsolat: USB 2.0
* Akkumulátor típus: Hosszú élettartamú Li-ion akku
* Hangszóró: Beépített
* Fülhallgató kimenet: 3,5 jack
* Multimédia: video (avi, divx), zene (mp3, wma, wav), kép (jpg, bmp, gif, png), szöveg (txt),
* Méret: 159 x 99 x 11mm
* 2 GB kártyán IGO Primo EU térképszoftver.
* Tapadokorongos autos tarto és töltö
Ami a lényeg a proci amit irt egy dualcore Atlas IV ehelyett a rendszerben SIRFATLAS- III van..Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
Pupi60
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérésem, kérdésem kaptam egy régi Blaupunkt Travelpilot Lucca gps-t, azonban nincs hozzá töltőm! Azt szeretnék venni, azonban nem tudom hogy milyen töltőt keressek hozzá?
Az elemen a következő infók vannak:
samsung sdi li-ion rechargeable battery
part no: sdi1865l2401s1pmxz
voltage : 3,7v
capacity: 2400 mah
date code:g 6Autós töltő bőven elég lenne
Mellékelek egy linket ezen pont az a típus van:
http://www.navigadget.com/index.php/2006/09/29/blaupunkt-travelpilot-lucca-mp3-edition-gps-navigation-system
Ha vki tud segíteni esetleg szerezni attól kérek egy üzit, továbbá lehet hogy kellene nekem egy szoftverfrissítés is rá!
-
Travis6172
csendes tag
üdv mindenkinek
PNA-n szeretnék russa-t vagy navitelt használni, de egyetlen russa nem indul amit találtam, a navitel (3 5 0 1109) nem talál gps-t (csak az első indításnál) és elfelejt minden beállítást.
lehet ez a navitel nem teljes értékű (demo) verzió?
ha a russa menne, nekem bőven megfelelne (túrázáshoz kellene az openmaps térképekhez)
kösz, ha tudtok segíteni! -
iceman1988
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Garmin Nüvi 1350-es készülékem. A probléma az hogy amikor bekapcsolom akkor amikor töltené be a szoftvert akkor újraindul. Hozzáteszem nem volt piszkával semmi sem benne. Valamint annyi még hogy egy jó ideje nem volt használva, nem tudom...esetleg ez okozhat ilyen problémát??
A segítséget előre is Köszönöm! -
gaborh
aktív tag
Sziasztok. tudna nekem segíteni nekem valaki hogy hogyan tudom laptopra felrakni a navigációt? konkrétan a igo8 érdekelne. előre is köszönöm.
gáborGábor
-
Balinov
titán
Udv,
akinek Navigon 2310 vagy 2300 PNA-ja van, annak erdemes megnezni a jelenlegi promojukat (16-an lesz vege) 39.99EUR-ert van Q1/2011 map update + 1-2 uj feature
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Geby
senior tag
No akkor válaszolok magamnak, kb itt leírják hogy kell:
http://gpsforum.hu/node/172 -
Geby
senior tag
Sziasztok!
Van egy Bluepanther Azure 5″-os navim.
Sikertelenül érkezett a földre, így az érintőképernyője betört, LCD megmaradt. Lehet e ezt cserélni ?
Ha igen vajon jók e ezek amiket ebayen találtam:
link1
link2
link3
link4
link5Vagy hogyha tudtok kishazánkban ilyen boltot ahol árulnak ilyeneket akkor megköszönném a linkeket.
Ha tudtok valahol olcsóbbat, akkor annak örülnék.4.3″-ashoz találtam olcsóbban, de 5″-öst eddig nem
[link]Találtam itt egy videót, ahol ha minden igaz megmutatják hogyan is kell cserélni:
[link]Infokat ezzel kapcsolatban is várok attól aki okosabb a témában mint én.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ArchElf
addikt
Nagy felbontású Adria navigációs (tengeri) térképet keresek - vektorosat, nem rasztereset (szkenneltet), lehetőleg teszteltet (tesztelhetőt). Természetesen nem torrent/rapidshare-re gondoltam, fizetnék érte.
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
maxxum120
csendes tag
Sziasztok !
Segítségeteket szeretném kérni !
WM5 op rendszerre írt programot szeretnék futtatni nagy kijelzős eszközön .
Nem találok ilyet .5"-os navik mind ce vagy android rendszert kaptak .
Eddigi tudásom szerint win ce rendszeren képtelenség wm alkalmazást futtatni, ha valakinek mégis sikerült kérem segítsen .
A lényeg h a 3,5" kijelző kicsi tehát sima pda kiütve .
A program nincs csak wm platformon .Létezik megoldás vagy felejtős ???
Válaszaitokat előre köszönöm !
-
maxxum120
csendes tag
válasz huszi.gyb #1917 üzenetére
Szia !
sirftech a program neve !
Telepítő letölthető a netről .
indítás után com fülön nézd meg a beállításokat .
protokol MEA
Port : COM2
Baudrate : 4800
ha neked nem ez jön be alapból akkor ezekre az értékekre kell átállítani .Ügyelj arra h mielőtt kilépsz a siftech-ből kapcsold szét a gps vevőt a progitól, mert ha csak simán rányomsz az exit-re a háttérben a progi eszi a gps vevőt és az IGO nem talál jelet .
-
Tommi000001
aktív tag
Hi
Van egy Asus 632N es navi .
Az a kérdésem,hogyan lehet ennek a windowsát magyarosítani...?
Ezt letöltöttem [link]
,de nem akarok hozzálátni csak úgy ,egyrészt mert nmincs hozzá nfo fájl és nem is az enyém a gép.Üdv
Tomi[ Szerkesztve ]
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
PLaci58
addikt
A SerialPortScanner.exe-t elindítva leteszteli az összes soros portot és egy ugyanilyen nevű txt állományt hoz létre az eredményekkel.
Abban látszik, hogy melyik porton, milyen sebességgel jönnek a GPS adatok.
pl.:
* opened port=1 baudrate=4800
$GPGGA,161621.05,4809.2884,N,02047.4579,E,1,10,0.851,138.468,M,41.314,M,0,*59
$GPRMC,161621.05,A,4809.2884,N,02047.4579,E,0,0,160609,0,W,A*3A
$GPVTG,0,T,0,M,0,N,0,K,A*23Az 1-es porton 4800-as sebességgel GPS vevőt talált.
* opened port=4 baudrate=38400
$RTTMC,0,B201,05EA,980F,4F46*37
$RTTMC,2,B201,25FD,2020,2020*36
$RTTMC,0,B201,05EF,5CCD,4920*49A 4-es porton 38400-as sebességgel TMC vevő adatait kapja.
* could not open port=6 baudrate=2400
* could not open port=6 baudrate=4800
* could not open port=6 baudrate=9600
* could not open port=6 baudrate=19200
* could not open port=6 baudrate=38400
* could not open port=6 baudrate=57600
* could not open port=6 baudrate=115200A 6-os portot nem tudja megnyitni, azon nincs semmi jelenleg.
A másik 2 program a GPS vevő tesztelésére jó. Be kell állítani a a GPS vevő helyét és veszi az adatokat. Lehet vele resetelni is a GPS vevőt. Sajnos csak 1-4-ig lehet beállítani a portokat, de a Yakumon elvileg a 2-es porton van a vevő.
-
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Igo8 miért csinálja azt PDA-n (Yakumo GPSx) hogy beállítom a portot, sebességet, nem látja a GPS vevőt, automatikus keresésnél sem. majd 3 hét próbálkozás után egyszer csak látta. Azóta újra lemerítette ismerősöm, és most megint szívás van vele. Hogyan lehetne ezen segíteni?
Köszönöm: Husziwww.dongosofor.hu
-
őstag
senki nem tud segiteni?
-
őstag
Sziasztok.
Itt van nállam egy mio moov 200-as gps.Valahogy frissitenem kellennemert nagyon régi térkép van rajta,pél pest nincs benne még.)Tudtok ebben segiteni nekem?Köszi
-
zolilondi
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy HTC Touch 2-t. Nagyon tetszik, csak kéne rá egy navigációs sw. Próbáltam a gyári próbaverziót elindítani, de nem sikerült. Állítólag az IGO jó lenne rá. Holtudnék venni ilyet olcsóért Micro SD-re?
köszi: Zoli
-
BigManus
addikt
Sziasztok!
Kollegámnak van egy Navon 660-as készüléke.
Amikor a géphez csatlakoztatjuk usb-n ( Windows XP SP3 ) látja a mappákat, viszont azt írja ki, hogy nincs csatlakoztatva a készülék.
Valaki esetleg tudna segíteni?Előre is köszönöm!
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
PLaci58
addikt
-
gázolajos
csendes tag
válasz PLaci58 #1907 üzenetére
Sajnos ezzel se indult el a frissítés . Pedig próbáltam másik kártyával is , aztán éjjelre kiforrasztottam az akkut ,reggel meg vissza (kimértem,teljesen fel van töltve) ,de a boot képen kívül mást nem mutat. Talán a frissítés beindításához szükséges nyomogatás kombinációját nem találom el,vagy hogy meddig kell nyomni.
-
Koszta
tag
Sziasztok!
Van egy Mio C520-as GPS, amit ismerős most kapott, alig használtan. Azonban az a probléma vele, hogyha az autós tartójába teszi, és azt köti rá a szivargyújtóra, a GPS úgy érzékeli, mintha PC-s kapcsolat lenne, és a kijelzőn megjelenik a számítógépes ikon, stb. Ha magába a GPS-be (miniUSB portjába) dugja bele a szivargyújtós töltőt, úgy semmi gond. Csak ha tokba teszi.
Mi lehet a hiba és hogyan lehetne orvosolni?Köszi.
-
PLaci58
addikt
válasz PLaci58 #1905 üzenetére
Itt van egy másik rom. Szerintem ugyanaz, csak kicsit bővebb a 6 ikonos menüvel.
Ha nem indul a frissítés, akkor próbáld meg az itt javasolt programmal megformázni az SD kártyát."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Van egy Panasonic strada GPS-em, amiről szoftverfrissítés közben letörölték a téképet. érdekelne, hogy melyik mappába kell tennem a térképet, hogy lássa a gép?
elég ha simán rámásolom vagy kell hozzá program?
Hálás lennék, ha privátban válaszolnátok, mobilról nézem, és adatforgalmat megnymja a sok keresés
Segítségeteket előre is köszönöm.
Husziwww.dongosofor.hu
-
PLaci58
addikt
-
gázolajos
csendes tag
válasz PLaci58 #1901 üzenetére
Köszi a segítséget ! Sajnos nem sikerült megjavítani.
Kicsomagoltam,feltettem a kártyára (amivel eddig is használtam a gépet ),bekapcsoltam hátul és nem csinál semmit ,ugyanúgy lefagy mikor kiadja a Wayteq feliratot .Hiába reseteltem nem kezdte el a frissítést. Nem kellene átnevezni valamelyik fájt hogy észrevegye ?Próbáltam közben nyomni a felső nyomógombot és a hangerő gombot is de semmi.
Egyébként attól állt le hogy ,valahol olvastam ,úgy lehet előhozni rajta a wince-t ha bekapcsoláskor nyomjuk a felső gombot és a hangerőt felfelé.Na ezt nem kellett volna ,azóta csak a Wayteq feliratot mutatja ha bekapcsolom. -
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Van egy Navigon 4350 max típusú GPS-em és szeretnék rá egy olyan szoftvert varázsolni amivel esetleg filmeket, képeket tudok nézni és fel tudom rá telepíteni a népszerű három nagybetűs navigációs szoftvert okosba Ha itt nem is tudtok segíteni de egy linket szívesen fogadnék ahol tudnak. Köszönöm!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
PLaci58
addikt
Asus 63X-hez a GPS beállítások a navi programban.
Külön nem kell a GPS-hez kapcsolódni, azt a navigációs program megteszi!
Gyanítom, hogy a kapcsolatoknál próbálkozol. Ott csak a BT, Wifi, Infra kapcsolatot lehet beállítani[gps]
port = 5
baud = 4800
disable_advanced= 1
maximise_baud= 0
use_trickle_power= 0
send_init= 0
set_messages= 1A 2 lényeges adatot kiemeltem. Ezeket a navigációs programban kell beállítani.
-
PLaci58
addikt
válasz gázolajos #1900 üzenetére
Hello !
NK.bin az sajnos nincs ahhoz a készülékhez
Egy rom frissítést találtam hozzá, de soha nem próbáltam.2 helyre tettem fel, mert az első linkről nem tudtam még letölteni.
A logo27b.bmp szerintem nem az eredeti kép,
Az OS27B.img maga az operációs rendszer,
U2B27B.bld a bootloader
YFAPP.wzp az alkalmazások, programok, menü
YFormat.fmt formázza meg a NANDFlasht.
Szerintem mindegyikre szükség van a frissítésre.
Első körben kihagynám a .bmp-t és a .bld-t.
Második körben az összes fájlt rátenném a kártyára, ha az első próbálkozás nem hoz eredményt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A warezzal kapcsolatos segítségkérés szigorúan tilos a fórumon!
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest