Hirdetés
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
azt hol tudom megtenni sajna nem ismerem ezt a programot

-
kcsa
veterán
válasz
gabo91
üzenetére
Csak kötözködtem mert kérdést nem tettél fel

Rágugliztam, ez az első találatom. Elég sokminden lehet, tuningtól, hibás ramon és tápon át a valóban hibás cpu-ig elég sokminden.
-
troll81
addikt
okés ez magátol ilyen
vagy be kell álitani? a programot? 
-
troll81
addikt
de ezeket játék alatt nem látod a képernyön sajna
nekem meg olyan kellene
-
válasz
peopleplay
üzenetére
Ha a winxp telepítőt lemezről bootolod, azzal is le lehet törölni minden partíciót. Ha bootból indulva is kékhal a windows telepítő, akkor ott más hiba van.
-
troll81
addikt
sziasztok kellene egy program ami kirja a játék közben nekem mi hány fokon ketyeg
a gépemben jo lenne tudni köszi a segitséget elöre is 
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
peopleplay
üzenetére
Pl.: Ubuntuval bebootolsz live módban és a gparted nevű programmal törlöd amit akarsz.
-
agressiv
addikt
válasz
peopleplay
üzenetére
Gondolom az AHCI drivert hiányolja az XP telepítője.
razorbenke92
Nekem 64-es XP-m van erre 20-ból egyszer megy fel az is már régesrégen volt, a 32-esnél jobb az arány. Viszont Windows 7 alatt is kidobta néha ezt a baromságot. Csak tudnám, hogy egy szimpla szoftver telepítőjét miért kell ennyire megvariálni.
-
-
peopleplay
csendes tag
sziasztok, laikusként kérdezem...szeretnék format c-t csinálni a gépemen. a rendszerindító partíciót hogyan lehetne legyalulni? win7 van fenn, a win xp-s telepítő cd-t visszadobja (kék képernyő valamilyen chkdsk-es üzenettel jön fel ilyenkor). tehát amire szükségem lenne, az egy szűz, minden előzménytől letörölt rendszer, amelyre aztán feltehetném az xp-t. a segítséget előre is köszönöm, rr
-
gabo91
aktív tag
Üdv.
Egy napja folyamatosan jönnek a hibaüzenetek az eseménynaplóba. 2-5 néha 10 percenként.

illetve még ezt tartalmazza:
Javított hardverhiba történt.Jelentő összetevő: Processzormag
Hiba forrása: Korrigált gépellenőrzés
Hiba típusa: Gyorsítótárhierarchia-hiba
Processzorazonosító: 0 -
agressiv
addikt
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Én körülbelül 2 éve nem tudom telepíteni a szkájpot, csak egy exe-m van bearhíválva azt használom. Tökmindegy melyiket töltöd le nem működik. Hozzányúlt a májkroszoft...
-
kcsa
veterán
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Én is úgy tudtam hogy 100m:
"According to the ANSI/TIA/EIA standard for category 5e copper cable (TIA/EIA 568-5-A), the maximum length for a cable segment is 100 meters (328 feet)." -
bajaki
őstag
Sziasztok!
UTP kábel esetén van hosszúsággal együtt jelentkező sebességvesztés? Mennyi a maximális távolság, ami sebességvesztés nélkül áthidalható UTP kábellel?
-
BénaNyurga
aktív tag
elég sokszor
de nem hiszem hogy ez probléma lenne xp-win7-en is találkoztam vele a héten mivel napi szinten 4-5 laptop fordul meg nálam! És eddig mindegyikkel szívás volt! Ezért nem hinném hogy vírus főleg azért nem mert szűz telepítésekre ( van ahol netről szedett de volt ahol eredeti winnel is produkálta) ezért meg vagyok győződve róla hogy nem vírus...Egyébként: eddig ha felmentél skype-ra letölteni a netes telepítőt dobta érdekes 2 napja a 2xmb-os teljes telepítő az elsődleges és nem a webes vajon miért ?
Persze ez nem zárja ki azt hogy nektek ne lehetne igazatok sőt lehet hogy az van... de már kezdem unni hogy feleslegesen kötözködtök ez is egy megoldás az is vagy bejön vagy nem de az biztos...
-
kcsa
veterán
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Hetente hányszor telepítesz hogy ilyen határozottan kijelented?
Ha ráguglizok, akkor is pár éves bejegyzések vannak, skype fórumban nincs erre utaló probléma. Én is vírussal kezdeném, főleg ha neves szoftvergyártók weboldalai se jönnek be... -
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Outlander
üzenetére
Okés mikor telepítettél utoljára skypeot ? mert én kb tegnap 3x az előtt 4x nem vitázni jöttem nem vírus és kész egyszerűen nem tudja leszedni és nem tud csatlakozni a szerverhez ennyi!
Friss instal után avg mellett érdekes vírus lenne! Persze igazad van neked is tele van az egész net szebbnél szebb dolgokkal de ez nem vírus és már 1 hete cseszekszik a szerverük
-
Outlander
addikt
válasz
BénaNyurga
üzenetére

Ha te is annyi gépet néznél meg mint én, akkor tudnád, h a mostani vírusok közül rengeteg, pont a felhő alapú vírusirtók miatt, a netes kommunikációt blokkolja első sorban...
A skype pedig a legjobb példa erre, mert a telepítője egy pár száz kb-os csomag, a többit meg a netről szedné le...Szerver error meg nem valószínű, mert ha mégis előfordul egyszer, az ok, de 10-ből 10szer biztos h nem..
-
2csi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem...
Amikor bekapcsolom a gépet, akkor egyből megnyitja a gta4-et.
Hogy lehet, hol lehet kikapcsolni??
Előre is köszi! -
KAMELOT
titán
Hello! Nem tudom jó helyre e írok.
Keresek 3 monitorhoz tartót. Lehet asztali és lehet falra felfüggeszthető is!
Milyet ajánlotok és persze legyen a legolcsóbb. 3x 24-es a cél.
Köszönöm előre is! -
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok egy nagy segítségre lenne szükségem, az oktatóm most hívott hogy szeretné lánya szülinapjára telepíteni a skypot de folyton hibaüzenetet kap a telepítés folyamán: "Problémák léptek fel a szerverhez való kapcsolódásban. Egy másik Skype-telepítő letöltéséhez kattintson a "Letöltés" gombra."
Tudnátok segíteni? Mi lehet a gond?
Van internet kapcsolat szóval nem tudom mi lehet a gond.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Gergő170
aktív tag
Sziasztok
Valaki nem tudja hogyan lehet beállítani hogy a "minecraft" mennyi memóriát használjon mivel a 3,5 GB-ból csak 1 GB-t használ
Válaszotokat előre is köszi : Gergő
-
draff
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 4 GB-os Maxell pendrive-om, amely elég furcsán viselkedik. Egy jó csomó médiafile volt rajta, amit nagynehezen sikerült róla letörölnöm (Linux-szal), ámde a pen mégsem akarja az igazságot. Egyszerűen nem tudom normálisra megformázni. A Windows ugyan felismeri, minden adatát ki is jelzi, de formázáskor már azt írja ki, "tegyem be a meghajtót". [/]Hmm - miközben az már benne van!
Annyit nagynehezen kiderítettem róla, hogy jelenleg valami RAW fájlrendszer van rajta, de semmi többet.
Miért nem tudom megformázni akár FAT-ra akár FAT32-re? NTFS-re már álmodni se merem ...
A Linux szerint még msdos fájlrendszerű is volt egy darabig ... - ez elég érdekes.
Most mit csináljak vele?
Zsírozzam be és dobjam jó messzire? -
draff
aktív tag
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a kábel működne!
A HDMI csatlakozó már alapból inkább digitális jeleket kezel, mig az RCA a sima analógot.
Ezzel összedugva a TV-t meg egy másik valamit, nagyon semmi sem fog történni.
Vagy ha mégis, az lesz a világ 8. csodája.Mintha az almát a körtével keverném ....
persze pálinkában tök mindegy ....
-
membrandj
nagyúr
Csináltam egy memória ellenőrzést a csökkentett módon belül és most bebootolt és megy. Bár ki is vettem belőle 1 memória modult,lehet az volt a baj. Köszi mindenkinek!
-
kcsa
veterán
válasz
ZeroCaptan
üzenetére
A HT-307 nem kezeli a MindigTVExtra vételéhez szükséges kártyákat (nincs aljzat). Másik STB vásárlása a megoldás (pl. Wayteq HD-95CX, mint olcsón jó vétel)
-
membrandj
nagyúr
Üdv! Egy Win7-es gépről lenne szó, core 2duo e8400,4x1GB ddr2 ram. Elindul, kéri a jelszót, betölt az asztal,majd pár másodperc múlva szimplán bejön egy crash kép. Itt a fotó amit dob. Ötletek?
-
ZeroCaptan
tag
üdv
Seltronic HT 307 set top boxhoz milyen kártyát vagy dolgot tudnék venni amivel bejönnek az extra csatornák? Linket is kérnék ha lehet
-
salgocomp
senior tag
Köszönöm a tippet. Egy magyar nyelvű leírást még kaphatnék a program használatáról ? Ez az opció nekem tökéletes lenne. Még ennyit kérek, és utána eltűntem innen...

Szerk.: Google a barátom, azt hiszem meg van. Köszönöm a segítséget. Jó éjszakát mindenkinek.
-
ggg666
őstag
válasz
salgocomp
üzenetére
Sajnos azt nem tudom és nem is működnek mindig helyesen.
Az acronissal a már meglévő jól működő rendszeredet lehet lementeni az összes programmal mindennel együtt.
És egy későbbi vírus vagy csak sima problémák esetén akár 5-10 perc alatt helyre tudod állítani a régebbi mentett állapotot.
Akár másik partícióról is, mivel nem kell ezért lemezre kiírni. -
-
salgocomp
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik-e olyan program, ami az aktuális (frissen feltelepített Windows 7, pár programmal) rendszeremet "leklónozva" egy olyan képfájlt hoz létre, amit csak ki kell írni, és utána ha azt telepítem fel, megkapom az aktuális, programokkal megspékelt rendszeremet ?
-
Eternitys
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék egy .m2ts kiterjesztésű videófájlt átszerkeszteni a TSmuxer progival, de nem engedi mert a következő hibaüzenetet kapom. Szerintetek mi lehet a probléma a kép alapján?
Azt vágom hogy az fps-el van gondja, habár a videó fps-ét a kép szerint felismeri, aztán kiírja hogy nem tartalmaz "fps field"-ed. Az mi? Hogy lehetne rendbetenni?
Köszi. -
kcsa
veterán
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Szerintem az igazi és tuti megoldás, ha csak olyanokban próbálsz segíteni, amiben konkrét, és határozott tudásod van

-
choco01
addikt
Hali.
Valahogyan hozzá lehet férni a UPC által adott modemhez,vagyis látni a belsejét mint a routeremnek(pl. jel erősség)?
Zhone 6211-i3 nevű kis modemem van.
Köszi.
-
kelemen93
tag
Sziasztok!
3Dmark06-ban az SM2 és az SM3 score.hpz van köze a CPU-nak?
-
Vakegérke
félisten
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Ne duzzogj. Segíteni akartál, és ez dicséretes.
-
agressiv
addikt
A kérdező vissza sem tért, egy fiktív problémán vitatkoztok, ami talán nem is létezik.

-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
ggg666
üzenetére
igazad van! írtam feljebb hogy be kell állítani az autorun-t
csak azért írtam le ezt is mert így semmit se kell állítgatni
"(#40521) BénaNyurga
be kell állítani hogy induljon winfossal együtt cápíse ?"(#40529) Outlander
Nem nekem soha sincs semmiről fogalmam! Agyilag zokni vagyok!
-
ggg666
őstag
válasz
BénaNyurga
üzenetére
"csak úgy lesz "ikonjuk"(automatikus indítás[egyszerű elérés] lent az óra mellett) hogy ha ezt telepítik!"
Nem csak úgy lehet én se telepítettem.Hanem utána a beállításoknál megadtam neki, hogy automatikus indítás,meg a tálcaalkalmazás használata vagy mi be van pipálva.
-
Outlander
addikt
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Neked fogalmad sincs mit beszélsz?

-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
Outlander
üzenetére
semmi köze semmilyen ikonhoz
szerintem ő fogalmazott rosszul vagy lövése sincs mit akar vagy én vagyok agyilag visszamaradott és nem értem a problémáját egyébként szerintem a baja az amit én leírtam mást nagyon nem tudok elképzelni hiszen:
telepítésnél adott a választási lehetőség :
-Ikon az asztalra
-Ikon a startmenübe
A legtöbben viszont kihagyják az stpd telepítését mert ahhoz újraindítás kell ugyanakkor elfelejtik hogy ha ezt nem telepítik csak úgy lesz "ikonjuk"(automatikus indítás[egyszerű elérés] lent az óra mellett) hogy ha ezt telepítik! Egyéb esetben csak akkor rakja ki a dt az ikont ha minden egyes alkalommal asztalról vagy startmenüből elindítjuk a programot. A laikusok viszont erre se mindig jönnek rá mert ilyenkor a dt bedob egy ablakot ahol tudsz csatolni képet a virtuális meghajtóhoz arról külön nem tájékoztat hogy ha ezt az ablakot bezárod elérhető lesz a villám ikon is! -
Vakegérke
félisten
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de Wollf fórumtársunk azt nehezményezte, hogy "nincs gyors indító ikon a tálcán", nem pedig azt, hogy a progi nem indul automatikusan a Windows-zal.
Nos, mindkét problémára szeme elé került a megoldás. Majd felhasználja azt, amire szüksége van.
-
ggg666
őstag
Ezt nem tudja valaki, hogy lehetne beállítani, hogy a rendszer alapértelmezésben minden usb meghajtót így kezeljen?

-
Outlander
addikt
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Na annak azt mi köze van egy ikonhoz?

-
BénaNyurga
aktív tag
-
agressiv
addikt
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Manuálisan telepítsd a drivert, saját lemez stb. és talán jó lesz. Amúgy win8 alatt rendesen megy rajta minden? Az sem kizárt, hogy hardveres hiba van.
-
Outlander
addikt
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Az a baj, h az fake-spam-gagyi program, már teljes halottá tette a gépedet, újra telepítés után, szépen megkeresed a drivert ami télleg kell és jó... és utána öröm és bódóttság.
-
Wollf
tag
válasz
BénaNyurga
üzenetére
nem az a baj hogy nem müxik, hanem az hogy nincs gyors indító ikon a tálcán...
nekem az hiányzik igazán. találtam olyat ami mnet és volt gyorsindítója is csak már nem emlékszem melyik volt az, és így reinstall után elég fontos lenne nekem
mert az újabb daemon-oknál nincsen gyorsindító ikon
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
agressiv
üzenetére
Miért is nem csoda hogy nem működik ? Nekem eddig gondom nem volt vele... Sőt csak hasznot hozott (időben)
A gyártói driverek se mennek amiket kikerestem google stb... hiába tudom mi van a gépben stb hiába szedem le hozzá a win7 64 drivert felrakom feltelepül de egyszerűen nem használja a gép eszközkezelőben kiírja hogy mi az rá megyek hogy driver frissítés majd win közli hogy a driver naprakész ahhoz képest felkiáltójeles és cseszik működni -
agressiv
addikt
válasz
ggg666
üzenetére
Ha tudod, akkor nem értem, hogy miről beszélünk
Én meg azt tudom, hogy a corsairek külső behatás nélkül hogy szoktak tönkremenni...Nem mondtam, hogy rossz lenne, csak azt, hogy ha tönkremegy, akkor több kárt okoz, mint egy FSP.
BénaNyurga
A drájver géniusz után nem is csoda, ha nem működik normálisan, amúgy attól, hogy cég "nagy" nem biztos, hogy felhasználóbarát, főleg a HP...
-
BénaNyurga
aktív tag
Sziasztok adott az alábbi noti:
HP G6Létezik hogy nem lehet rá win7-et rakni csak win8 at?
kb 10 órát foglalkoztam a géppel driver genius leszed hozzá pár drivert de ezek nem működnek!
gyártó által kiadott driverek se hajlandóak elindulni win7 alatt hp oldalon is csak win8 64 bit támogatás van semmi más esetleg valahogy fel lehet rá hegeszteni egy win7 64 bitet ?
Ati kártyával szerelt és az ati drivere se hajlandó feltelepülni érdemben látja hogy ati 7xxxm széria de nem használja se a wifi drivert se a funkció billentyűketMár szinte mindent próbáltam és nem hiszem el hogy ez a nagy cég HP így kitolna a felhasználóival hogy nesztek egy jó hardver de csak akkor ha win8-at használjátok...
Bármilyen ötletet tanácsot szívesen fogadok a laptop nincs 1 napos még meleg!
De a tulaj nem akar win8-at használni mert idegen neki! -
Wollf
tag
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem/kérésem, hogy valaki mondja meg nekem azt, hogy melyik az a daemon tools verzió amely elfut win 7 64 biten, és a tálcán van gyorsindító ikonja?
Nagyon fontos lenne
Köszönöm előre is -
kNG
senior tag
válasz
agressiv
üzenetére
Persze, egy mezei 500 wattosra nem mernék rákötni pl. HD 7850 CF-et, de az enyémre már igen...(más kérdés hogy nem lesz ilyen, nekem még bőven elég a HD 5850 @ 950/1175
) nekem FSP Aurum Gold van, édesanyámék gépébe is FSP-t tettem, amikor összeraktam (bár az "csak" egy mezei FSP)... eddig ezekre sosem volt panasz! 
Arra gondoltam, hogy pl. egy Enermax és egy FSP közötti különbözetet kifizetni nekem már nem érné meg...de biztos annak is van haszna, tényleg nem értek a tápokhoz, meg az elektronikához... nekem az a fontos hogy megbízható legyen, leadja azt a teljesítményt amit kell (ne csak a dobozra legyen írva hogy 500 watt), és hatékony (tehát ne fogyasszon több áramot a konnektorból, mint amennyi szükséges...most remélem nem mondtam nagy hülyeséget, így "konyhanyelven", de szerintem érted mire gondolok)!

-
agressiv
addikt
Azért ez nem így van, mert a teljesítmény lényegesen több egy minőségi tápnál, mint egy gagyi öccáz vattosnáá. Amígy egy FSP úgy megy tönkre az esetek nagy részében, hogy egyszerűen elöregednek a kondezátorok benne, addig a CVT elektronika is hajlamos szétdurrantani a feteket, ami megintcsak gondot okozhat. Számomra egy PC táp csakis FSP lehet.

-
kNG
senior tag
válasz
agressiv
üzenetére
Igen, ezért érdemes (többek között) szerintem jó minőségű tápot venni...persze itt is, mint minden más esetében egy idő után a kifizetett többletösszeg és a "teljesítmény/tudás" közötti arány felborul (túl sok pénzt fizetünk ki az alig nagyobb teljesítményért/alig több tudásért).
-
agressiv
addikt
A túlfeszültségvédelem a normál üzem közben túlfeszültségtől véd, ami nagyon ritkán fordul elő és mindössze annyit tud tenni, hogy leállítja a tápot. Viszont, ha a táp tönkremegy és egy nagyfeszültségű impulzust lök a rendszerbe azt maga a jó isten se fogja meg, az ellen nincs védelem semmiben. A valódi különbség tényleg csak annyi, hogy egy noname táp esetében 10-ből 5 hajlamos tönkremenni, míg egy minőségi táp esetén 50-ből megy tönkre egy. (ezek szemlétető értékek, hasraütsére mondtam őket).
-
enginev3.0
félisten
válasz
BénaNyurga
üzenetére
Köszi kcsa-neked is, megnézem őket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Utolsó 2013. jan. 8.