- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Nagyon szép képek vannak mindkét helyen és külön jó, hogy magyar fotósok munkáit ajánljátok
-
looser
addikt
válasz
Rapid136 #28899 üzenetére
Igen, természetfotót keresek, őszintén szólva már 1000+ képen túl vagyok és van is, ami tetszik, de ez pont olyan, mint a párkeresés, legyen már elsőre is tökéletes :-)
Nem akarom megszokni, dobbanjon meg a szív, ha meglátom. Semmi absztrakció, éles kontraszt, hdr, túlszaturált színek és egyéb javítók meg izék. Akár a Balcsiról is lehet, ha megkapó a kép. Emberek és ember alkotta dolgok se legyenek rajta (pl. épület, autó, napernyő...) csak a víz, dombok, fák, bokrok, hegyek és kék ég. Amolyan gyerekkori nyár idéző fotóra gondoltam. Mondjuk az xp hátterét szerettem :-)Hoppsz, jut eszembe, az ő képeikre csorgott a nyálam az utóbbi napokban, szolid 1500$-ról indulnak.
-
looser
addikt
Helló!
Melyik budapesti vállalkozást ajánlanátok B2 méretű fotónyomtatásra? A helyzet az, hogy kifestettem a szobám, vettem egy 50x70-es keretet és hetek óta keresgélek megfelelő képeket. RAW-ban nem találtam letölthető fotókat, de nagyfelbontású jpg-eket igen. Az nekem meg is felelne (32"-os tévé a "monitorom", ezen tetszenek), de lehetőség szerint ezt is jó minőségben szeretném kinyomtattatni, nem fényes papírra. Ehhez keresek céget. Rövid keresgélés után találtam rá erre az oldalra, ahol a kerethez legközelebb álló érték a B2, ezért esett erre a méretre a választásom. Ha bármi javaslatotok lenne (pl. eszembe ne jusson jpg-t nyomtatni), annak is örülnék :-)
Üdv
-
looser
addikt
tirszin, t72killer: köszi srácok, ez így elég különleges dolog, mint a vasút nyomtáv sztori :-)
-
looser
addikt
Sziasztok!
Ez a cikk indította el bennem a hangyát, hogy hogyan kell értelmezni az inchben megadott szenzorméretet? Próbálgattam, de a kapott értékek csak megközelítőek, nem pontosak. A szenzor jellemzően 3:2-es képarányú, de az alábbi képet látva ez nem feltétlenül van így. Szóval az jött le a számokból, mintha az inchben megadott szenzorméret az a téglalap hosszú oldalának a fele lenne. Például 1" esetén 25,4 mm / 2 = 12,7 mm? A rövid oldal pedig a 3:2-es arány miatt ((25,4 / 2) / 3) * 2.
Vagy hogy is van ez?Köszi & üdv
-
looser
addikt
válasz
copass #26398 üzenetére
Ez jól néz ki, köszönöm! A Nikon bridge-hez vett védőt ragasztottam a tükrösre, de egy kicsit át kellett szabni. Azért is kérdeztem rá egyébként, mert régi dslr-eken láttam (D80-D90) egy viszonylag vastag műanyag felpattintható védőt, azt hittem, az újabb gépekhez is ilyesmi van. De persze teljesen oké ez is; a szilikon tokkal együtt már gondolom már a sztratoszféra széléről is leejthetem :-)
Fotonhámozó: köszönöm, ez jó lesz
-
looser
addikt
Sziasztok! Anyum szeretne egy - az évszakokon alapuló - négy képből álló kompozíciót a falára. Ehhez már vásárolt is 4 db A3-as méretű képkeretet. Sokat nézegettem a különböző képmegosztók, de akár a google képkereső megfelelő találatait (A3-hoz legalább 6MP méretű képet ajánlanak), de mindegyik elég pixeles volt már a 24"-os monitoron is, gondolom nyomtatásban ez hatványozottan érződne. A kérdésem az lenne, hogy tudtok-e olyan tematizált, kereshető képletöltő oldalt, ahol - akár minimális díjazás ellenében is - hozzá lehet férni nagyfelbontású, jó minőségű képekhez? Nem kell, hogy profi legyen, az itteni társtopikok fotóit nézegetve is nagyon szép képekkel találkoztam. Arra van esély, hogy egy oldal eleve rawban, esetleg tiffben tegye letölthetővé a képeit? Köszönöm
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz
scarabaeus #22473 üzenetére
Hát ez szuper, köszönöm! Ez a stuff van vagy 15-20 éves, szerintem még w9x korszakban is találkoztam vele...csak elfelejtődött. Köszönet!
-
looser
addikt
Sziasztok! Van ajánlott - ingyenes - alkalmazás a veszteségmentes jpeg forgatáshoz, körülvágáshoz?
Üdv & köszi
-
looser
addikt
Sziasztok! Totál kezdő vagyok fotós témában. Néhány órája vettem egy Nikon Coolpix L830 gépet és lőttem pár fotót. Még nem lettek áttöltve számítógépre, szóval lehet, hogy végül nem lesz gond...de...azt tapasztalom, hogy a kijelzőn látható képnél - lövés előtt, befókuszált kép - sokkal világosabb lesz az, ami végül elkészül. Ez szabályozható? Mi ennek az oka?
-
looser
addikt
Sziasztok, elnézést, ha láma a kérdés, de usb háttértárra állítottam a gépemet (FS62) és Total Commanderből szeretném böngészni, viszont nem enged fájlokat törölni (írásvédett). Ezenfelül szeretném elnevezni, hogy ne 'Névtelen-Cserélhető lemez' legyen a neve, hanem monjuk Lumix.
Van ötlet ezekre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest