12032 x 9024 pixel, maradhat?

Máris megtekinthető a Mi CC9 Pro / Mi Note 10 első 108 megapixeles fotója – a pletykák szerint a Galaxy S11 is ilyen főkamerával érkezik.

Valóban 108 megapixeles főkamerával futott be a Xiaomi Mi CC9 Pro, ami errefelé a Mi Note 10 nevet viseli majd, és az itt részletezett specifikáció helyett jöjjön lejjebb az első 12032 x 9024 képponton rögzített fotós példa, a ketyere ugyanis valóban képes erre. A Mi Community oldalán felbukkant fotó további érdekessége az Exif információból kiolvasható Mi Note 10 Pro név, úgyhogy a nevezéktan nyugatra érkezve még változhat, ez is kiderül hamarosan.

A 108 megapixeles példa a galériában a nagyobb képre kattintva nyílik meg
A 108 megapixeles példa a galériában a nagyobb képre kattintva nyílik meg (forrás: Mi Community) [+]

Ez a szenzor is quad-Bayer színszűrőt használ, ám a Samsung ISOCELL Bright HMX lapka lényege nem is a felbontás, hanem az 1/1,33"-es, mobilok között hatalmas szenzorméret. A képbe nagyítva nyilvánvaló a brutális szoftveres élesítés, zajból is van bőven, persze nem kint, napfényben készült a példa, messzemenő következtetéseket tehát nem érdemes belőle levonni. Az is biztos, hogy 27 megapixelre (katt), illetve 16-ra leskálázva is (katt) jut elég részlet a felvételekre, és egy átlagfelhasználónak ennyinél többre soha nem lesz szüksége, vagy ha igen, jobban jár egy profi fényképezővel.

A Bright HMX szenzor közelről
A Bright HMX szenzor közelről [+]

Az extra pixelszám digitális nagyításkor, fejlettebb zajszűrésnél és szenzorszintű HDR kép előállításkor jöhet jól inkább, bár még így is kétséges, hogy ennyire valóban szükség van-e. Az Ice Universe Twitter-csatorna mindenesetre úgy hallotta: ha már van ilyen paraméterű szenzora, a Samsung a Galaxy S11-ek esetében ezt vetheti be, egészen pontosan a 108 megapixeles Bright HMX második generációját. Egy ideig tehát biztosan a termékoldal kiemelt részét képezik majd a hatalmas felbontások, és egy Xiaomi mobil lesz az első, amelyik 12032 x 9024 pixelen valóban tud majd rögzíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés