- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
Első lépésben hardveresen kalibrálni kellene a monitorodat. Ezt követően hardveresen kalibrálni kellene a nyomtatódat az adott papírtípussal. Az általad használt szoftverekben a megfelelő beállításokat kellene beállítani a színkezelés tekintetében.
Ezt követően lehetne reménykedni abban, hogy színhelyesebb eredményt kapsz, majd mint korábban. Tökéletes valószínűleg nem lesz, ráadásul minden egyes tonercserénél, papírtípus cserénél újra el kell játszani a fentieket. A monitort sem árt bizonyos időközönként újrakalibrálni.
Ha nem keres vele pénzt az ember, nem biztos, hogy megéri a vesződséget. -
ottkar
addikt
Tök egyformák nem lehetnek a színek egy tinta meg egy monitor színe még köszönőviszonyban se lehet egymással. A tonerpor meg pláne más annak a színét nem tudod megváltoztatni, mert még annyira se keveredik mint a tinta. Én 15 éve nyomtatok színesen de csak törekedni lehet a színhűségre. A Kodak hőszublimációst pár hónap után kidobtam mert annál még nagyobb volt a színeltérés mint a tintásnál annyira hogy az már nem elfogadható.Ha kinyomtatott lapnak látod a színeltérését és ha az nagy akkor aszerint lehet korrigálni. A tintást lehet a legjobban módosítani de az sajnos vízcseppre érzékeny.
-
j.bravo
addikt
A rawshooter tudott olyat, hogy a kézzel beállított fehéregyensúlyt, expozíciókorrekciót, meg egy sor más dolgot rá tudtad húzni a többi kijelölt képre is. Hasznos volt sokszor amikor (mondván hogy úgyis raw-ba fotózok, vagy idő nem volt) nem állítottam kézi fehéregyensúlyt fehér lapra a helyszínen, és nem kellett az összes, akkor és ott készült képre beállítgatni egyesével
De ha van az embernek "kipróbált" élesítése, zajszűrése, ilyesmije, arra is hasznos. -
Hydra SR
addikt
Nekem ez épp színtérkezelésbeli eltérésnek tűnik. Egyébként sem jellemző bug, hogy nem jók a színek de csak egy kicsit nem jók. Ha a kicsomagoló/megjelenítő codec nem jó akkor abból valami értékelhetetlen digitális hulladék lesz a képen, nem ugyanaz a kép kicsit sárgásabban és fakóbban. Szerintem nézd meg, hogy a géped mire van állítva, valamint az egyes programok a beállítás vagy a dokumentáció szerint miben dolgoznak, mit képesek kezelni és mire vannak állítva.
-
j.bravo
addikt
A Nikon Capture NX nagyon jó kis progi, egyetlen (nem kicsi) hátránya hogy "batch processing" nemigen van, egyesével kell mókolni a képekkel (bár lehet hogy valaki talált már valami okosságot, hogyan lehet a beállításokat átvinni másik képre).
Ja, sajnos erős gép kell hozzá, emiatt ritkán is használom.
De ha Nikonod van, ezzel lesznek a legigazibb és mégis legszebb színek a képen, és van a progiban még pár ügyes eszköz.szerk.: most láttam drkbl hozzászólását
a picture projectben mintha lenne batch processing, bár azt nagyon rég próbáltam már.
-
drkbl
őstag
A nyár elejéig View NX-et (WB korrekció) és Picture Project-et (forgatás, vágás, korrekció) használtam, a múlt hét óta véglegesen Capture NX 2 felhasználó lettem.
-
Hydra SR
addikt
Ha a színek lesznek mások, akkor nagy valószínűséggel a színtér kezelésből adódik az eltérés. Az egyik sRGB-ben jeleníti meg, a másik meg Adobe RGB-ben. Ezek közül az egyik nyilván a helyes, ami egyezik a gépen beállított színtérrel ami alap esetben sRGB szokott lenni, ha nem állítod át. A helytelen megjelenítéstől függetlenül előfordulhat, hogy jpg vagy tif képpé konvertáláskor már színhelyes lesz, ha másik programmal nyitod meg.
Nekem a Canon Digital Photo Professional még annyit csinál, hogy normál képernyőméretnél nem jeleníti meg teljes részletességgel. Olyan, mint ha homályos lenne a kép de konvertálás után rendben van, vagy ha a RAW-ba belenagyítok, akkor is oké.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bestbuy játékok
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Háztartási gépek
- Társasjáték topic
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest