Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
Milyen szoknyának hívják azt a szoknyát, amiben balettozni szoktak?
-
ipgirl
tag
Meg tudná valaki mondani, hogy Word-ben, élőfejbe be lehet-e illeszteni (és ha igen, hogyan) képet?
Előre is köszönöm!
-
Kicker
őstag
üdv
nem tudja valahol véletlen hogy a Garfield nevű játék ami ps2-n van, ahhoz hol találok legalább angol nyelvű végigjátszást?
előre is köszi -
troland26
őstag
van egy progim ''B6I'' a kiterjesztése mivel tudom megnyitni , please help me now
-
Integra
titán
van két majdnem azonos asztali gépem, az egyiket eladom belőle, felesleges
p4 mindkettő
de...
az egyik gép 2.6-os, a másik 2.4-es
a 2.6-os valamiért csak 333-as rammal megy el abit iv7 deszkában
a 2.4-es pedig elmegy 2x512 400-as rammal egy abit is7 e2 deszkában
cpu-z szerint a két cpu teljesen azonos családból van, magra, mindenre egyeznek.
de a sebesség teljesen más szorzókkal jön ki
én nem értek az intel procikhoz meg az fsb sebességeikhez sem.
mennyi az fsb-je ezeknek a prociknak? nekem a bartonomnak ugye 200mhz, ennyin megy az alaplap a proci meg a ram is. egyszerű dolog, adja magát.
de pentiumnál ilyen szinkron van? vagy teljesen eltérő sebességek, bus freki etc?
nemtom melyiket tartsam meg.
hajlamos vagyok a 2.4-est megtartani, mert az megy 1 giga rammal, de ha ezt a 2x512 ramot átrakom a 2.6-os p4-be, akkor az elindul, de se kép se hang, csak megy, monitor fekete és ennyi. nem tudok még biosba se belépni. de olyan mintha fsb-ben a 2.4-es alacsonyabban menne mint a 2.6-os..
ötletek?
[Szerkesztve] -
(Bundás)
addikt
Mennyi most a Netto minimálbér? Pontosan kéne.

-
marsu
veterán
Sziasztok!
Vettem egy USB-s NAVILOCK NL-202U GPS vevő egységet ...
Ehez keresnék drivert ...
Néztem google-t de csak német lapokat ad találatnak ...
Nem tudok németül
Valaki tudna adni egy linket, ami a driver letöltésére mutat?

Köszi!
[Szerkesztve] -
prmcsk
addikt
Sokatoknak bizonyára láma kérdés......
Milyen programmal, vagy hol tudom lemérni a netem sebességét ? -
Drizzt
nagyúr
Mit lehet állítani, hogyha minden weblapnál amikor megnyitom, s vannak benne a megszokott logikai kifejezések jelei(és, vagy, ...), s helyettük valami fura kriksz-krakszokat jelenít meg a Word?
Némileg ide illik talán. -
Antonio
senior tag

mindjárt meghülyülök már nagyon ideges vagyok a következökbe kérném a segírséget
a faterom megkért hogy tölsem le neki a :
1997. évi LXXXI. törvény mivel ebben van szó a korkedvezményes nyugdíjról
ok megtalálatm szépen le is töltöttem,
de utána olvastam és rájötem hogy fontos lenne ez
1. számú melléklet a 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelethez
mivel ebben vannak felsorolva konkrétan azok a munkahelyek (veszélyes stb) ahhol lehet kérni a korkedvezményes nyugdíjazást ... amire a fateromnak szüksége lenne ...
de mindenhol a jogszabájokban az ezzel foglalkozó cikkekben fórumokon stb. ugyanezt mondják hogy itt és itt ebben a mellékletben található meg ez szép és jó . De könyörgöm sehol egy sz@ros link a letöltéshez vagy valami kivonat stb. semmi
jogazsbálykeressőkel se tudom előcsalogatni, ill már kezdem elveszíteni a türelmem
ha valaki tudna segíteni ebben megköszönném, vagy ha a moderátor tud egy másik ehhez a kérdéshez szorosabban kapcsolódó topicot kérem jelezze ...
addig tovább keresek és idegeskedek ... -
koob
senior tag
Ha ki van kapcsolva a mobiltelefon,
akkor:
1. hogy tud ébreszteni???
2. ilyenkor is sugároz?
3. bemérhető? -
sekli
addikt
Apropó, próbáltam utánanézni, de nem nagyon találtam, hogy mi van/lesz a MÁV-on a diákjeggyel és a nagycsaládossal?

-
tütüke
tag
Ha returt veszel, akkor azt 3 napig használhatod fel bármelyik vonatra jó.. Ha IC-vel akarsz visszafelé utazni, akkor meg kell venned előre az IC helyjegyet, mert könnyen előfordulhat, hogy nem lesz hely rá. IC-re csak akkor ülhetsz fel, ha van helyjegyed is. Az viszont eléggé felkapott. Viszont a helyjegyről érdemes tudni, hogy csak arra az időpontra szóló vonatra érvényes, amelyikre váltottad. Ha lekésed a vonatot, kidobott pénz.
-
mongi_
aktív tag
Holnap leutaznék Miskolcra vonattal, és mivel nagyon régen vonatoztam, a segítségeteket kérném! A Keleti pályaudvarról indulnák a Miskolci Tiszai pályaudvarig mennék! A kérdésem a kövekkező lenne:
A Keleti pályaudvaron lehet olyat, hogy megveszem a jegyet a Tisza pu-ig és kérek még egy jegyet, vissza a Keletibe valamikor az esti órákban ( és hogy konkrétan megmondom, hogy a mittudomén 502 Hámori IC-vel akarok visszajönni? ) Ez lenne elvileg a retúr? Vagy az megvan adva egy konkrét járatszámra, azzal kell visszajönnöm és kész? Ezt azért kérdezem, mert azt mondták, hogyha csak a leútra veszek jegyet, akkor lehet, hogy már a visszaútra nem kapok az esti órákban jegyet, mivel annyira felkapott!
Valaki tájékoztatna?! Előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv! -
FehérHolló
veterán
Szerintem hexán a megoldás. Elég jó szerves, apol oldószer, mi azt szoktuk ilyenkor használni. Igaz, hogy kedves édesanyám laborban dolgozik, azt könnyen tudunk szerezni. Viszont nagyon kell vele vigyázni, mert gyorsan párolog és idegméreg. Tudom, bíztató.

Bocs, most esett le, hogy mi az a melegragasztó. Arra nem lesz túlzottan jó. Esetleg felmelegíteni forrasztópákával, utána gyorsan felszívatni valamivel?
[Szerkesztve] -
Kephamos
addikt
Szerintem nem az a nyerő taktika, de nem rossz ötlet.

Nem hinném, hogy sok dolog oldja azt a ragasztót. Leolvasztani ugye nemtudod, mert akkor löttek az asztal szépségének. Próbáld valamivel lecsiszolni. A nagyját, de csak a ragasztót nagyon finom dörzspapírral (magyarul smirglivel
) a maradékot meg mégfinomabb dologgal, mondjuk rajzlappal, vagy nemistuom mivel.
----------
mod.: vagy valami hősugárzóval próbáld megolvasztani, hátha nem vágja szét az asztalt. például hajszárítóval.
[Szerkesztve] -
piqla
őstag
Haj!
Kerdesem: manapsag a rajzfilmeket milyen technikaval keszitik? Teszem azt, peldaul amik valamely gyerekcsatornan futnak, szoval nem a CGI-technikara gondolok.
Vagy ilyen geppel osszekotheto tablara rajzolnak? Ha igen, akkor tudna nekem valaki mutatni egy olyat? Remelem ertheto voltam
-
Kephamos
addikt
válasz
Nicky Nygaro
üzenetére
Belerakod a tojástartóba, vagy megfogod a kezedben a tojást, majd a kívánt helyen szépen körbekocogtatod kisanállal a tojást, meajd lefejted a héj felspőrészét. Ja, és még rögtön főzés után érdemes, szerintem olyankor könnyebben lejön a héjja.
-
jerry311
nagyúr
Hello Kedves Fórumtársak!
Kicsit megvicceltünk valakit melegragasztóval és aluminiumfóliával...
Tetszett neki, viszont a levakarhatatlan ragasztófoltokat nem hajlandó eltakarítani.
Tehát a helyreállítás egy része is mienk. (jogosan...)
Lehetőleg bevált ötleteket várok, hogy mivel lehet a melegagasztó maradványait eltávolítani?
Itthon próbáltam lakkbenzint, az egyáltalán nem oldja.
Nitrohigító gyengén, tehát még mindig nagy szenvedés...
Egyéb ötlet? Bevált módszer?
Ja a felület laminált bútorlap (gyk: íróasztal).
Thx! -
Kephamos
addikt
válasz
Nicky Nygaro
üzenetére
A héját, vagy a fehér részét. Nem igazán rtem a kérdést.
-
Nicky Nygaro
tag
Hogy lehet a lágytojás tetejét szépen leszedni roncsolás nélkül?

-
Eperfa
tag
valakinek véletlen nincs ötlete, hogy az egyedi fénykép alapján böngre/pólónyomtatáshoz milyen eszközök kellenek ill hol lehet ezeknek (meg az áruknak) utánanézni? egyáltalán melyik cég foglalkozik ilyesmivel? egyik ismerősöm fotós és kíváncsi lenne h mibe kerülne ilyen irányba bővíteni.
köszi -
Sir Pocok
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
köszönöm, hogy őszinte vagy.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sir Pocok
őstag
[link]
Továbbra is várom a segítségeteket. Már csak 14 ember hiányzik.
Aki számára nem okoz problémát a kérdőív kitöltése akkor kérem segítse a munkánkat.
Köszönöm előre is. -
szállitó
senior tag
válasz
chungee
üzenetére
eléggé elterjedt dolog mostanában igy kijátszani az átirást én ismeretségi körömben is van volt erre példa a kötelezöt ö fizeti a súlyadó azthiszem marad nálad ,de általában ebböl gubanc van késöbb pl, az egyik kollegám oddata a vackát a másiknak aztán vett egy ujat az ujra meg nem akarták megadni neki a bonuszt a kötelezöhöz ugyhogy ment és nyavajgott mire megszabadult a vas tol tény és valo agy 100000-200000 körüli autonál szinte több a papirrra költött pénz de szerintem jo ezeket a dolgokat tisztán tartani csak akkor ajánlom ha esetleg közeli családtag és te nem akarsz belátható idön belül autot venni (amig az a roncstelepen végzi)
-
qtrica
aktív tag
válasz
chungee
üzenetére
Ilyen határozott, meggondolt emberek min TE szerepelnek esténként a tévében. Jó üzlet reményében hiszékenységük, naivságuk (rászorultságuk)-ban belemennek egy nyilvánvaló hülyeségbe. Olvasgass csak itt helyben, egyszerü pitiáner üzletecskék keseritik sok ember életét, kik jószándékúak, hiszékenyek. Ha a vevő tökös gyerek, legyen akkor amikor veled tisztességesen elintézett mindent.
Hidd el, ha nem ez a vevő, akkor egy másik elviszi az árút. Higgagy le, gondolkozz, beszéld meg olyannal aki nem érintett az üzletben, s régóta ismered. -
brownus
veterán
hi,
egy olyan oldalt keresek vagy egy fájlt (pdf, doc, mindegy milyen) amiben összesítve vannak a bankok hitelkártyái, és hogy mi mennyibe kerül. mennyi az atm-es pénz kivétel, sms díj, online-bank, stb...
tack so -
degu
senior tag
-
chungee
addikt
Üdv mindenki!
Nem nagyon értek az okmány, papír dologhoz, ezért hozzátok fordulok.
Van egy eladó autóm és a vevő úgy vinné el, hogy karbatartó szeretne lenni. Nos nekem baj ill. hátrány származik-e ebből? Szerződés kötés az biztos, hogy lesz.
Köszi előre! -
ez_meg_emaz
őstag
Hát nemtudom ide mehet-e.
Külföldről kéne hozatni hátha vki tud ismer olyan embert aki tudna.
iaudio A2 vagy másnéven cowon a2 kütyü-t kéne hozatni. M.o.-n és környékén 100k kb USA 50-60k. Van egy kis árkülönbség. Lehet használt is.
1 héten belül kéne válasz hogy lehet-e mert akkor mp3centrumban megveszek mást.
Ha nem jo helyre írtam szoljatok.
-
Muton
addikt
válasz
mazda626
üzenetére
qrva egyszerű

ha még aktuális:
fogod a körszeletedet és az egyenes oldal felezőpontjába állítasz 2 egyenest, amelyek 60°-ot zárnak be a körszelet egyenesével és magukkal. ahol metszik a körívet, ott húzol 2 vonalat a körszelet egyenesére merőlegese és egyet párhuzamosan. és kész a négyzeted
remélem érthető volt
[Szerkesztve] -
marsu
veterán
Sziasztok!
Mindenkinek köszi a segítséget!
Sikerült CB-t szerezni ...

BlueMerle
Köszi szépen neked külön! -
mazda626
addikt
Hali! Valaki tudna nekem segíteni? Hogyan lehet körszeletbe négyzetet szerkeszteni?
Előre is köszönöm! 
-
Charlie
tag
Esetleg meg tudná valaki mondani a januári PC World NOD kódot ?
THX
-
blueMerle
veterán
Tüzoltoknál, rendöröknél biztos akad pár régebbi, leselejtezett ámde jól muködö cucc, anno mikor nekunk kellett /legális gyorsulási versenyt rendeztunk pár éve/ akkor a tüzoltok adtak kölcsön.
No, azért nem árt ha egy jófajta borral állítasz be hozzájuk, és úgy kéred ami neked kell
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Remélem valaki tud nekem segíteni ...
Egy autós CB rádió készülék kellene antennával, kölcsönbe egy pár napra. Csütörtök hajnalban lenne az indulás a mezőny után a DAKAR Rally-ra.
Egyik szervíz autóba kellene.
S.O.S.
Minden megoldás érdekel!
Köszi -
törölt tag
Azt hozzáteszem, hogy ez a lista felemás. Pl a britek és a franciák esetén a helikopterhordozókat (más néven partraszállást támogató hajók) is felsorolja, míg az amerikaiaknál nem. Pedig Ők 11 ilyen hajót tartanak szolgálatban, egy építés alatt áll. [link]
Ez a lista csak a repülőgép hordozókat tartalmazza: [link]
És akkor még ott van a kínaiaknál a Varjag (a Kuznyecov oroszok által be nem fejezett testvérhajója, de a kínaiak gőzerővel dolgoznak rajta), illetve az indiaiak az ex Admiral Gorskov (azelőtt ex Baku) átépítésén dolgoznak. -
sekli
addikt
Mennyibe kerül métere a 30-as vagy 40-es alucsőnek? És hol lehet kapni Bp.-en?
-
sekli
addikt
Heló
Két kérdés:
Hány anyahajó van most a Földön? És melyik országoknak van és mennyi?
Ha van a nyomtatóm driverében olyan funkció, hogy be lehet állítani, hogy fényes papír, akkor miért kenődik mégis el?
-
Csapi007
veterán
Hello
Lesz 3dMak07, ha igen lesz benne DX10? -
Agostino
addikt
válasz
Hequila
üzenetére
Hello.
Hát kezdd a szemtanúkkal. : ))
Szerintem tapátéról egy kis langyos víz segítségével könnyen lejön, ha rászáradt szegényem, akkor meg kitartóbban kell törölgetni. Aztán persze fehérebb árnyalatú tapéta esetén még mindig ott a golyós, vagy a szalagos hibajavító, jómagam utóbbi híve vagyok. : ) -
Hequila
őstag
Helyzet:
Leütöttem egy igencsak jóllakott szúnyogot a tapétán...
Kérdés:
Mivel lehet eltüntetni a nyomait (na nem a zsaruktól félek, de mégis)? -
Agostino
addikt
Sziasztok.
31.én reggel olyan 9:30 magasságában valamelyik csatin a rádióban kabaré ment, de nem tudom melyik adó lehetett, a kocsim rádiója nem irja ki, és nem is mondták be, frekvencia alapján meg nem tudom mi-melyik. Volt benne Kern és Gálvölgyi, amikor az amerikai vizumkérést parodizálták, elötte valaki mesélt olaszországi meg ilyen kalandjairól. Nem hallgatta valaki, aki tudja, hogy hol ment? -
The DJ
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Nagyon remélem hogy így lesz, mert engem piszkosul le tudnak kötni az ilyen játékok.
A Syberia 1-2-t is egyhuzamban játszottam végig, mert szinte nem tudtam elszakadni tőle. A BG&E-t is anno. Ezek a női főszereplők valahogy mindig megfognak, April Ryan, Kate Ryan, Zooe Castillo, nem semmi hogy még a nevekre is így emlékszem, jöjjön csak az a folytatás jöjjön
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Gombászkönyvek egyben
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mint mindig, másnak informálódom, magamért ennyit már nem lennék képes megtenni. Jövőre kell egy navigátor Dakar-ba?
Lehetek pótkerék is.

Kétszer küldtem el. Mióta meghúzogattam a gépet behalt a böngészőm. Nem tett neki jót 1X újraindulás + min 8 kékhalál