- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Macrodroid
Új hozzászólás Aktív témák
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Tudja valaki, hogy a hőálló üvegnek van e infravörös szűrő tulajdonsága, ha igen milyen mértékű?
Előre is köszönöm a segítséget.Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
sekli
addikt
Hol lehet kapni olyan, mondjuk autóba szerelhető digitális iránytűt, ami fokokban mutatja a haladási irányt?
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
A következő videó alatt hallható zene előadójára és címére lennék kíváncsi.
[link]
Ha valaki ismeri esetleg kérem segítsen!'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
tupacamaru
veterán
-
sekli
addikt
válasz tupacamaru #1786 üzenetére
ja, félreértettem, meg Te is, szóval Te nem kevesebbért vásáároltál konfigot, hanem akkor vásároltál, amikor még mást is lehetett, nem csak konfigot..., konfig nekem most nem kell, az van itthon elég...de mondjuk egy VGA, vagy egy monitor jol jött volna...
-
tupacamaru
veterán
Háááát necces, de a komplett gépet úgy értsd hogy monitor nélkül is lehet venni. De szerintem mind 120 fölött van.
Na találtam 80 ért is konfigot. [link] Biztos van máshol is ennyiért.
[Szerkesztve]Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
sekli
addikt
válasz tupacamaru #1784 üzenetére
Kevesebbért komplett konfigot újonan?
-
tupacamaru
veterán
Én úgy tudom ahogy írtam. Régen nem volt min összeg, mert én is kevesebbért vásároltam.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Ramius
őstag
válasz tupacamaru #1782 üzenetére
Nekünk a boltos azt hajtogatta, hogy ''az nemjó, mer nincs 120k''
Ennyit tudok
Lehet, hogy átb*szott...gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
tupacamaru
veterán
-
Ramius
őstag
-
sekli
addikt
válasz tupacamaru #1779 üzenetére
hát ez rossz ügy, semmi más, csak komplett PC vagy Notebook...
-
tupacamaru
veterán
Alkatrész az első 2 évben volt. Max 60 ezer igényelhető vissza. Ha veszel egy komplett gépet 100 ért akkor 50 igényelhető vissza. Ha veszel egy laptopot 160 ért akkor is csak 60 igényelhető vissza.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
sekli
addikt
válasz tupacamaru #1777 üzenetére
de alkatrész nem?
tehát mindig 50% visszaigényelhető? -
tupacamaru
veterán
Laptop, komplett gép. Ha 120-ért veszel akkor 60-at visszaigényelhetsz.
-
Jégkokó
veterán
Az létezik, hogy volt egy halott pixel a monitoromon jól látható helyen, de most meg már nincsen ott?
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
sekli
addikt
Mit lehet még sulinetben venni? És hogy működik ez, ha 60k-ért veszek valamit, akkor az adóból is leírható a 60k? Mindjárt vége ennek a dolognak, és én még nem próbáltam...
-
brownus
veterán
hi,
Keresek kabaré mûsorokat, amit elõ lehetne adni egy bulin. Bármilyen paródia, minden érdekel, akár Gálvölgyi vagy Maksa, mindegy. Kösz! -
greatchaos
addikt
idióta kérdésem lenne, de hátha van rá válasz...
sláger rádióban hallottam egy számot... nem tom mi a címe...
de magyarországon két együttes is feldolgozta, egyik a füstifecskék - elemér című szám, másik pedig az inflagranti - te + én című száma...
kérdésem az lenne, hogy ennek mi az eredeti angol címe??? -
Bikeman
aktív tag
Nekem amikor a Casiomba elemet kellett cserélni (5 év után), akkor a márkaboltos csávóka kérdezte, hogy szoktam-e benne uszodába járni, mondom szoktam, akkor drágább lesz az elemcsere, mondta erre, de viszont ad fél éves papíros garanciát arra, hogy nem ázik be, és tényleg nem ázott be, még a tengervíz sem tett benne kárt (mondjuk csak 3-4 méter mélyen voltam).
De volt egy olyan olcsóbb variáció is, hogy nincs gar, gondolom a tömítés cseréje dobott az áron.
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
Hány éves a kapitány?
Skynet is real. It's called Google.
-
bobsys
veterán
SONY HTP-2000 házimozi ami decemberben lesz két éves vajon mennyit érhet?
Erről van szó: [link]Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
PazsitZ
addikt
De lényegi válaszként :attól még vízálló lesz.
Szvsz az ottani órások se tudják jobban visszailleszteni a gumitömítést esetleg ha újat raknak bele talán dob rajta valamit...
Csak utána ők letesztelik azon az x0bar nyomáson amit hivatott az óra bírni.
Az életben (gondolom azért csak nem buvárkodni akarsz vele ) nem kap ekkora terhelést, ezért szerintem ugyanugy vízálló marad. (legfeljebb 10bar helyett csak 7-8at bírna ki, de ugysem hiszem, hogy ezeket a határokat akarok feszegetni )- http://pazsitz.hu -
-
PazsitZ
addikt
Ez olyan szinten igaz, hogy ha nem velük csináltatod, nem tudnak garanciát vállalni a vizállóságára.
Csak ugy marad érvényes(ha van még rá) a gari, ha nyomáspróbát csinálnak rajta. Ezt pedig ugy tudom csak pesten és nem 2 fillérért csinálják.
Tehát ha nincs rá már gari nem szükséges velük csináltatni, de akivel csináltatod is, nem fog rá neked ''garanciát'' vállalni, ha utána esetlegesen beázik.- http://pazsitz.hu -
-
Kicker
őstag
volna egy kérdésem kedves sokat számítógépező pötyögő, kattingató társaimtól... mégpedig azt hogy az ínhüvelygyulladást hogy lehet elkerülni, illetve az egyéb számítógépes ártalmakat hogy lehet megelőzni... van-e már ilyen topic?
jelen problémá, az hogy a mancsom fájogat a sok kattungatás billentyű csesztetés után.. ezt valami krémmel, kézgyakorlattal meglehet szüntetni vagy javítani-?Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
ToBeY
nagyúr
Igaz-e az hogy egy alapból vízálló swatch elemcseréjét nem márkaboltban csináltatom (kb 6x áron ) akkor nem lesz többé vízálló?
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #1756 üzenetére
[link]
thx
[Szerkesztve] -
MODERÁTOR
-
sekli
addikt
Sauerland an der Sorpetalsperre <- hol van ez a hely?
-
föccer
nagyúr
válasz #35692544 #1749 üzenetére
[link]
A hsz fejlécében lévő sorszám a hsz linkje.
üdv.: föccerÉpítésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
törölt tag
üdv
hogy lehet csak 1 hsz-t belinkelni -
törölt tag
-
bobsys
veterán
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
rii
nagyúr
-
rii
nagyúr
arcra védőmaszkot hol lehet venni? kerózáshoz kellene, nem hszem, hogy van CO2 szűrős, de legalább a port felfogná, ill az arcot védeni a hideg széltől ....
az addig ok, hogy munkavédelmi boltban, meg hogy http://www.munkavedelem.lap.hu, de nem nagyon találok ...
előre is köszi,ha valaki tudna segíteni .....piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Tockos25
tag
Helló!
Lenne egy kérdésem, hol lehet modosítani a felhasználói adatokat?AMD, ATI - the BEST
-
R@ymonD
tag
Bundás: Utólag utánnanéztem és láttam hogy a blogoszféra nem számít bele!
-
klambi
addikt
helló mindenkinek!
van 1 nagy problémám.. illetve öbb mint mindenkinek de ez remélem orvosolható!
feltörték a freemail-os fiókomt és sajna 1-2 oldalreggem ahuz volt adva fontos lenne!
nincs olyan valaki aki esetleg tudna az úgyben segíteni..?"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
tkazmer
addikt
válasz csapos2 #1728 üzenetére
Szerintem ezidáig nem volt okuk, bár ki tudja Kár, h csak belső felhasználásra van, jó lenne, ha mindenki megnézhetné a sajátját...bár megértem, amiért nem így van, holtbiztos, hogy sokan pü-ek 100ait küldenék, h ''hámosmeg méírtá fel''.....
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
bandus
veterán
Itten van ni a rajz: [link]
Ennyi tellett paintes tudásomtól"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz csapos2 #1723 üzenetére
Valahogy meg kellene határozni a tükör optikai középpontját. Mivel ''négyzet'' alakú, így talán az átlók keresztezéséből megkaphatjuk ezt. innen képzeletben húzunk egy, a tükörre merőleges vonalat, ami az optikai tengely. Ha megoldható, a kkor jólenne ide kifeszíteni egy fonalat, vagy madzagot vagy valamit. Vannak ezek az egykor divatos lézeres ulcstartók. Ennek fényét felhasználva (fontos hogy a fényforrás az optikai tengelyen legyen) a tükörre világítasz, és közelíted a tükör felé. Amikor nem verődik vissza semmi (illetve a fénysugár saját magába verődik vissza), akkor a fényforrás a geometriai középpontban van, ami pont a fókuszpont kétszerese. egyelőre jobb nem jut eszembe, de mindjárt készítek hozzá egy rajzot.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
tkazmer
addikt
Nem tudom mennyire fáradt gőzös kérdés:
Gyakran látom, a moderált hsz-ekben, h ''figyelmeztetlek''. Ez tulajdonképpen mit takar? Van valami jelentősége? Esetleg ha vkit x szer figyelmeztetnek, akkor az y időre ki lesz tiltva stb?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
bandus
veterán
válasz csapos2 #1721 üzenetére
Értem mire gondolsz. Tudnál esetleg konkrét méretekkel szolgálni a tükröt illetően?
A fókuszpont a tükör és a geometriai középpont távolságának felénél helyezkedik el. Ha a homorú tükröt elképzeljük a síkban, és egy kört alkotunk belőle, akkor gyakorlatilag e kör átmérőjének a negyede.
mod: végülis mindegy meyiket keresed, mivel a fókusztávolság az a tükör és a fókuszpont távolsága.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
csapos2
addikt
Előre leszögezem, az optikához nagyon nem értek.
Projektort építenék. A tükör és a fémhalogén lenne a fényforrás, és egy fresnel lencsét kellene megcélozni vele. A fresnel viszont, akkor igazán jó, hogyha pontszerű fénnyel világítjuk meg.
A lencse megoldható és több fele láttam is alkalmazni.
Valami ilyesmire gondoltam:
[link]
[link]
Mint kiderült, nem is a fókusz távolságot, hanem a fókusz pontot keresem.
[Szerkesztve]Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
bandus
veterán
válasz csapos2 #1719 üzenetére
Hát, ez szerintem lehetetlen feladatnak tűnik. A tükör optikai tengejével párhuzmos fénysugarak a visszaverődés után áthaladnak a fókuszponton, de ettől nem állnak meg. És ha meg is állnának, akkorse tudnál mit kezdeni a többi fénysugárral, ami másmilyen irányból vetődik a tükörre, számuk ugye gyakorlatilag végtelen. Mire vetítenéd ki a képet? Talán érdemesebb lenne egy gyűjtőlencsével próbálkoznod. Bár lehet, hogy rosszul gndolom a dolgokat
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
csapos2
addikt
Az előbb hiányos volt az információ, bocsi.
A tükör: [link]
Amit szeretnék:
Egy izzót úgy a tükör elé helyezni, hogy a fényt egy pontba gyűjtse.Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
-
csapos2
addikt
Üdv mindenkinek!
Hogyan tudok egy homorú tükröt leméretezni ahoz, hogy a fókusztávolságát ki tudjam számolni?Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
R@ymonD
tag
valaki nem tud olyan oldalt neten ahonnan lehet magyar zeneszámokat letölteni? csak mert google-ba kerestettem és egy normális oldalt se találtam!
-
FehérHolló
veterán
Bocsássatok meg, hogy ilyennel zaklatlak titeket, de egyszerűen nem tudok rájönni.
Mennyi az annyi?Skynet is real. It's called Google.
-
R@ymonD
tag
válasz CriticalHit #1707 üzenetére
thx
-
R@ymonD
tag
Sziasztok! Azt szeretném megtudni ha v.ki a blogoszférába ír akkor hány hsz számít 1 hsz-nek? (remélem értitek )
[Szerkesztve] -
nguru
tag
Sziasztok!
A hét poénja, ha vki még nem látta!
Az ati Weboldalán (ami már AMD) reklámozza az alaplapjait, DE ők ugye csináltak deszkákat Intelre is. Ezek a lapok a mai napig kaphatók...TEHÁT: az AMD Intel lapokat gyárt! -
nyávogi
tag
a legtöbb virágboltban lehet, úgy emlékszem, hogy a Dohány utcában (valahol az 50-es szám tájékán, a 74 troli megállójában), van egy virágbolt, ahol láttam. De csinálni sem nagy művészet.fűrészpor, fűmag, nájlonharisnya és egy kis kézügyeség
az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
geot
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hol lehet Hajas Artúrt (''fűfejet'' ) kapni Budapesten?
Sajnos csak egy ilyen képet találtam róla...
Előre is köszi!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Σαγαπώ Krinya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch
- OLED TV topic
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Milyen monitort vegyek?
- SSD kibeszélő
- Linux kezdőknek
- Milyen notebookot vegyek?
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest