- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Netfone
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz Bjørgersson #10771 üzenetére
Autót például ne akarj vezetni.
Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz Bjørgersson #10769 üzenetére
Igen, de erősebb a hatása, mint mondjuk az 500-as aspirinnek, és komolyabb mellékhatásai is jelentkezhetnek.
-
FehérHolló
veterán
válasz skitzoo #10735 üzenetére
Horvátország - Brač, lehetőleg a távolabbi része.
Kolléga Cres-en volt, annyira kevés volt az ember, hogy végignudizták az egészet a menyasszonyával.Természetesen érdemes kocsival menni, komppal át a szigetre és a lehető legmesszebb a kikötőktől, ott a legtisztább a víz és a legkevesebb az ember.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz razorbenke92 #10733 üzenetére
Mintha pont te állítottad volna, hogy 100 méter fölött is jó a cat6 (nem kell repeater), és innen indult ki a vita köztetek.
Ne érts félre, nekem édes mindegy. Csak teljesen parttalan a vitátok.[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz razorbenke92 #10731 üzenetére
Mint mondtam, a hardver árának kevesebb, mint 10%-ból kijön, ha profi céggel állíttatja össze a rendszertervet és vitelezteti ki az egészet.
De úgy komolyan, jól esik arról diskurálni, hogy milyen kábel kell, amikor még azt sem tudja az ürge, hogy pontosan milyen kamera lesz és mi a sávszéligénye?
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Rivaul #10726 üzenetére
nem, time-triggered ethernet rendszerek fejlesztésével foglalkozom, egyik nagy üzletfelünk például a cisco.
pont ez az egyik nagy szopás, hogy 100 (vagy inkább kevesebb) méterenként kell egy switch (nem is repeater), hogy a rohadt szélturbina tetejéig felérjen.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz razorbenke92 #10723 üzenetére
Szerintem pedig a reflexiók és áthallások miatti véletlen bithibákból következően csak 100m alatt lehet kihozni belőle a papíron leírt max sávszélt.
100m fölött az elméleti sávszél sem éri el a szabványos maximumot, nemhogy a gyakorlati. Persze működik hosszabb kábelekkel is, csak szignifikáns teljesítményromlással.Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz Rivaul #10711 üzenetére
tölts fel róla képet, akkor többen is látjuk.
De igazából azt akartam írni, hogy hőfokszabályzón kívül termosztát és belső vezérlés is lehet ludas. Érdemes valami megbízható szakit keresni. (i.e.: nem csak olyat, aki ránéz.)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz skitzoo #10694 üzenetére
de a kézikamerás felvételeket jobban veszik, nem is értem.
egyébként ár növekvő:
1. sd kártya
2. lan, ftp cat5e
3. wifibiztonságosság növekvő:
1. lan
2. sd
3. wifiKis plusz ráfordítással érdemes megbízni egy biztonságtechnikával foglalkozó céget. Sok bosszúságot meg lehet spórolni.
u.i.: Ha csak egy kamerát akarsz, akkor ne beszéljünk kamera rendszerről.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz skitzoo #10620 üzenetére
Szerintem meg a többség van olyan érzelmi szinten, vagy rendelkezik annyi érzelmi intelligenciával, hogy ne egy online fórumon ötleteljen arról, hogy általánosságban a kapcsolatokat megjavítani kell, nem szétszakítani.
Az a szint, amit itt előadsz, arról tanúskodik, hogy még egy komolyabb párkapcsolati problémával sem szembesültél. Például nem csalta meg az egyik fél a másikat, nem kellett az egyik fél miatt a másiknak csapot-papot ott hagynia és másik városba költöznie, satöbbi.
Remélem, csak rosszul látom. Elvégre is mindjárt házasodsz..[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Bjørgersson #10615 üzenetére
legalább nem én maradok Magdi anyussal a művészdíványon. jó szórakozást hozzá. a videóról ne küldj linket.
-
FehérHolló
veterán
uh, basszus, a kocsmában hagytam a jegyzetfüzetem.
-
FehérHolló
veterán
Ez már megint miért a te problémád? oldja meg az ismerősöd..
Mellesleg a kézipoggyászba fizikai lehetetlenség belenyúlnia a reptéri bácsiknak az átellenőrzés során.
Egyébként jól látom, hogy a kérdés inkább az, hogy hogyan lehet elszökni a magyar végrehajtás elől?
ez az összes vagyona - ami ezek szerint nem is az övé, mert többszörösével tartozik.
Ráadásul úgy utazik külföldre, hogy még nem talált kint munkát.. Nem lesz jó vége. 200-300e forint 2 hétig sem elég.concret_hp: Két egész darab 500-as címlet..
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz szlovibuki #10540 üzenetére
A munkaügyinél nem írtál alá véletlenül valami olyasmi papírt, hogy ők kereshetnek/ajánlhatnak neked munkát, és ehhez kiadhatják más cégeknek ezt az információt?
A cégnél elmondhatod, hogy nem egyeztethető össze a suliddal, ők pedig csak annyit kommunikálnak utána a munkaügyisek felé, hogy nem téged választottak, azt kész.
[ Szerkesztve ]
-
-
FehérHolló
veterán
válasz Bjørgersson #10520 üzenetére
Autó más tészta, mert annak bejegyzett tulaja van.
Szerintem bőven elképzelhető olyan szitu, hogy papa lemegy boltba sört venni, odafelé meglátja a ládát. 30 perc múlva hazafelé láda ugyanott, láthatóan senki nem nyúlt hozzá, nosza akkor neki jó lesz. (Ezzel nem azt kívánom bizonyítani, hogy törvényes, hanem azt, hogy életszerű.)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz philoxenia #10518 üzenetére
[link] után magamtól is megkerestem a hatályos jogszabályt (nem tudom fejből, hogy hányadik fejezet ), de köszi az idézetet.
Ettől függetlenül a véleményem körülbelül jól összefoglaltam itt: [link].Láthatóan ott hagyott (utcán/fal mellett/kuka mellett) és nem elvesztett tárgyakat az esetek 95%-ában azért hagyták ott, hogy szabadon el lehessen vinni. Univerzális jelzés nem csak Magyarországon, hanem nyugaton is.
Nem hiszem, hogy a rendőrségnek lenne arra szabad kapacitása, hogy a maradék 5%-kal foglalkozzon.Persze mint ahogy mondták, utána lehet járni az illetékes hatóságnál. Ha be is vitte a becsületes megtaláló, már rég egyik közlegény műhelyében pihen, és nem tudnak róla semmit a jardok.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz philoxenia #10507 üzenetére
Hogy a hatályos btk-ban nem 325-ös a paragrafus, az biztos.
De szívesen beszélgetek veled a hatályos btk XXXVI. fejezetéről.
Vagy esetleg a ptk XVII. fejezetéről, ami a találás jogállásáról szól, és a szóban forgó eseményt fedi le.[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Anulu79 #10493 üzenetére
Utcán hagyott gazdátlan tárgyakat szerintem el lehet vinni törvényesen.
Vagyis hivatalosan le kell jelenteni, hogy találtál valamit, azt ha nem jelentkezik a gazdája 1 hónapon belül, akkor a tied. Valami ilyesmi.
Nem hiszem, hogy le fogja jelenteni. Lopásnak nem lopás. Rendőrségnek aránytalanul nagy ráfordítást igényel.Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz EmberXY #10207 üzenetére
Ez azért erős függvénye annak, hogy a reklámozandó cég milyen presztízst kíván elérni.
Pölö a múltkor járt nálunk egy oktató, a reklámtolla és a céglogós mappája klasszisokkal jobb, mint amit a saját cégünk bocsát rendelkezésünkre munkaeszközként, pedig ezek sem "olcsók".Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #10186 üzenetére
ezzel azt szerettem volna kifejezni, hogy nem ártana az eredeti védőréteghez nagyon hasonló anyagot felvinni rá, és nem valami random bolti sprét.szerk.: hajráSzappan szerény véleményem szerint azért jobb a szódabikarbónánál, mert kényelmesebben lehet hígítani. Egyébként bármilyen gyenge lúg megteszi.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Rico83 #10180 üzenetére
savazzuk csak tovább, menjen rá a szerves sav + foszforsav kombó a beszerezhető legolcsóbb vízkőoldó formájában.
biztos használ neki, ha tovább szeretgeti az ember azt a fémet, amit már szétmaratott.
egyszer élünk.esetleg tudom még ajánlani a királyvizet, annál agresszívebbet úgysem talál a piacon. utána talán új alvázat is szerezhet a bontóból. mellékhatásként újra lehet regisztrálni a személygépjárművet, azt magyarázza majd ki Árpi.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz philoxenia #10142 üzenetére
Nem a te konkrét esetedről kérdeztél, hanem a műholdakról általában.
Teljesen életszerű, hogy törvényes keretek között kémkedik utánad a szolgáltatód, utána a szerzett információkat eladja a rászorulóknak. SIM kártyához modem is dukál természetesen.
Dolgozik pár ismerős kollégám az eric fiánál a tudományparkban Budapesten, meséltek dolgokat. Nincs is tévém egy ideje.
Mindkét állítás igaz, nincs köztük összefüggés. B.Ha nem egyszerre jön, akkor hogy tudok váltogatni csatornát?
Nem hiszem, hogy annyi idő lenne áthangolni egy PLL-t, hogy azt emberi érzékszervekkel észrevennéd. Ez a nem multiplex szórás védelmében született, nincs köze a muliplexhez.
Még a régi "minden analóg" időkben sem volt túlzottan feltűnő az a negyed másodperc, amíg csatornát váltottál és elsötétült a kép.Többieknek: nem árt megkülönböztetni a közvélemény kutatáson alapuló nézettségméréseket és a szolgáltatótól beszerezhető adatokat. Előbbi olcsó és kevésbé hatékony, utóbbi meg nagyon drága, de valakiknek megéri.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz philoxenia #10138 üzenetére
Izé, ha valami multiplexelt, akkor nem egyszerre jön, hanem (idő)osztásosan.
Valószínűleg azt szeretted volna kifejezni, hogy ennek a vevő mindegyik szeletét veszi, így az adó nem tudja megállapítani, hogy épp melyiket nézi az illető, ha épp nézi egyáltalán.Egyrészt nem mindegyik műholdas multiplex, másrészt így első nekifutásra szerintem léteznek erre is kifinomultabb trükkök, ha nagyon meg akarják valósítani. (Például fogadó oldali megoldás lehet egy integrált SIM kártya a set-top boxban.)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz philoxenia #10133 üzenetére
Szerintem műholdasnál is a tanulmányaim alapján.
-
FehérHolló
veterán
válasz Vakegérke #10122 üzenetére
Körülnéztem, a célnak megfelelőt sajnos nem. A fémre szánt festékek nem világítanak túl sokáig.
Viszont valamikor volt a mutatókon valami fényreaktív festék, nem? Annak az alapján (amire fel volt víve) szerintem kötnie kell annak, amit mutattál.
u.i.: Ennyi pénzért már majdnem új faliórát tudnál venni.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz EmberXY #10075 üzenetére
Azért ebben a topicban és az off-ban is voltak rémtörténetek arról, hogy két biztosító is magáénak tudta az ügyfelet. Pont ilyen előzményekkel.
Érdemes erőteljesen megaszondani a nem kiválasztottnak, hogy pápá. Hivatalos úton, ajánlott levélben, vagy egyéb módon, ami megállja magát esetleg a bíróságon is.Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz MaxxDamage #9973 üzenetére
Anno nem akartam azt írni, hogy ebben az árkategóriában majdnem mindegy, hogy milyet veszel, majdnem mindegyik ugyanazt fogja tudni, körülbelül ugyanakkor megy tönkre, a különbség közöttük a szemfényvesztő fícsörökben van (pl az általad említett wifi). Arról nem is beszélve, hogy mi a fene ez a 4:3 arányú szenzorméret?!
De most leírtam, tessék.Igen, drágább, mint az a gép, amit körülbelül 5 évig használtam, nem burzsujkodásból írom.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz MaxxDamage #9957 üzenetére
Nem teljesen tiszta, hogy mi a kérdés.
Ez nem csak egy kábel, hanem egy SCSI illesztő chip/kártya, amit PCI helyett USB-vel csatlakoztatsz a gépedhez. Valószínűleg a protokoll csak azon részét támogatja, ami a merevlemezek és lemezes meghajtók kezeléséhez szükséges. Az esetek 95%-ban a windóz magától felismeri az ilyeneket, és Win98-tól kezdődően van beépített SCSI driver is. Szóval a használatával nem hinném, hogy gondok adódnának.
Az áráról meg annyit, hogy egy PCI-os SCSI bővítőkártya dupla ennyibe kerül.Ha az lett volna a kérdés, hogy otthon meg lehet-e okosban csinálni, akkor a válasz egy egyértelmű nem.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Az aprópénz jó. Költséghatékonyan vastaggá tudod vele varázsolni a pénztárcád.
-
FehérHolló
veterán
válasz Anulu79 #9716 üzenetére
Bocs, de erről az a story jut eszembe, amikor egyik nagyon kedves barátom beleborította a bolognai maradékát a mosogató lefolyóba, mert ehetetlenül zsírosra sikeredett. Másnap nem folyt le semennyire a víz, a zsíroldó sem segített, szétszereltük, azt ilyen öklömnyi zsíreltömődéseket kellett kivájni a műanyag csövekből.
Szóval sok sikert.Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz philoxenia #9554 üzenetére
Szerény véleményem szerint inkább arról szól ez az egész, hogy az asszonynak megtetszett a pasi a reklámból, és megpróbálta finoman jelezni a párjának.
(Különben aszonta volna, hogy figyeljémá' vegyünk fél tálca omlós krémvarázst.)Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz Szakbarbár #9531 üzenetére
Hogy őszinte legyek, a Noire-ban nincs asztal a billiárd mellett, csak pultok, amire az italt lehet rakni.
Úgy általánosságban 30-60 perc késésig még fenntartják a foglalást. Legyen szó asztalról, vagy billiárd asztalról. Főleg, ha előre jelzed a bizonytalanságot. Szóval szerintem boltolható lehet a dolog. Nem az 1k/óra billiárd díjon fognak meggazdagodni, hanem az köztes fogyasztáson.
Ha billiárd asztal foglalásra gondoltál, akkor utólag bocs.Az Arany János utcai megállótól 5 perc sincs.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz Szakbarbár #9528 üzenetére
Noire egyértelműen nyerő.
Ha metróvonalat cseréltek, nem kell új jegyet lyukasztani, ha ez lenne a visszatartó erő.[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Erre a kérdésre nem válaszolok addig, amíg te nem válaszolsz az eredetire.
Ha pedig az lenne a bajod, hogy ugyanaz a neve két hasonló dolognak, akkor eléggé szűk a látóköröd, már megbocsáss.
Osztrákban a gulyás például a magyar disznópörkölt megfelelője. Németben pedig a marha+disznó hússal megbolondított lecsót jelöli. (Egyik sem sűrű leves állagú, az ízvilág viszont hasonló.)[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz szlovibuki #9419 üzenetére
irodalom birodalom?
vagy inkább ott kérdezd meg, ha maga nem az.concret_hp: fogdoki lidocain+adrenalin kombinációt ad a legtöbbször. Ez összeakadhat a szteroidos fájdalomcsillapítókkal.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz isizakhi03 #9411 üzenetére
Hát ez nagyban attól függ, hogy hány évesek vagytok. 60 fölött ez már majdnem természetes, például.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- OLED TV topic
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX