Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
Hali!
Azt vettem észre most éjjel, hogy a csapvízben valamilyen vegyszer van! A víz továbbra is színtelen, viszont szagos, erőteljesen rossz, vegyszeres íze van! Ez mitől lehet? Még a kezem is büdös lett tőle.. Budapest belváros
Valaki más nem vett észre hasonlót? -
Troy.
addikt
Vagy akár kezdhetnétek ti is.

Szóval ki mit olvas?Mindenevő vagyok és a nap végére 1000 cikk is összejön a rss olvasóban, ami tarthatatlan.

-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Troy.
addikt
Létezik olyan topic, ahol meg lehet beszélni hogy ki milyen hírportált olvas? Most erre volnék kíváncsi.

-
válasz
philoxenia
üzenetére
Köszi & kovy neked is!

/feltéve az LG topikba /
am LG 42LE4500 a TV-m (2010-be vettem)L
-
Bjørgersson
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
[ Módosította: philoxenia ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage
üzenetére
van egy pár típus...

-
Volna egy érdekes kérdésem, LG FHD/LED TV -nél azt meg lehet nézni valahogy... mennyit futott ? (mennyi időt volt használva) /fontos lenne ez az információ számomra !/ Válaszokat előre köszönöm !

L
-
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Lásd még: deep web.

-
kispx
addikt
válasz
zsof Nokia
üzenetére
Nincs ilyen. Nem is lehet. Pl.: egy dinamikus weboldalt hánynak számítasz? Egy weboldalt amire nem mutat link azt hogyan találod meg?
A keresőmotrok adatbázisa alapján vannak becslések:
2008-ban Túl az egybillión: a Google szerint ennyi egyedi weblap létezik
Hirtelen nem találok a Googletől frissebb számot, de lehet, hogy már fáradt vagyok. -
zsof Nokia
aktív tag
Sziasztok
Lehet rossz helyen teszem fel a következő kérdésem
Van weboldal számláló weboldal?
úgy értem ami nyilvántartja az élő weboldalak számát?
-
skitzoo
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hát ha van szzony akkor az mindent megold.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bjørgersson
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Á, azt még "józanul" se, nem szeretek vezetni.
Aludni készülök egyébként, csak annyira nehezen viselem már a legkisebb fejfájást is, hogy inkább halnék meg. -
FehérHolló
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Autót például ne akarj vezetni.

-
Bjørgersson
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Algopyrin nincs már itthon, mást meg nem találtam. Bajom csak nem lesz tőle.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Igen, de erősebb a hatása, mint mondjuk az 500-as aspirinnek, és komolyabb mellékhatásai is jelentkezhetnek.
-
Bjørgersson
félisten
Apranaxot vehetek be fejfájásra?
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nincs mit.

-
-
Ha két épület között már ki van húzva egy vezeték, ahhoz hozzácsaphatok még egyet saját felhasználási céllal? Nincs se villanyoszlop, semmi ilyesmi a közelben, csupán egy közút van a két ház között.
-
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Fotós kérdéseknél semmi reagálás,hátha itt valaki tud okosat mondani:Nem tudom hol kérdezzem: Sony dsc-s40-es gép,kijelzője nem mutat semmit,csak fehér kép fogad bekapcsolás után.
Viszont képet csinál,csak nem látom milyet,míg össze nem kötöm a géppel...
Kijelző csere megoldható/megéri-e ? Gondolom az a baja. -
Rivaul
addikt
válasz
tonyrulez
üzenetére
Legegyszerűbb ha felmész egy online filmes oldalra és a beküldött linkek tár oldalát veszed szemügyre.
VIDTO.ME, VIDEO.TT, PLAYED.TO, ezek pl jó ideig is megtartják a feltöltött tartalmat. Az inda az minden xart megenged de sokat nem tudok róla, lehet egy próbát megér. -
tonyrulez
őstag
Milyen videomegosztó oldalak vannak, amik nem siránkoznak a szerzői jogok miatt? Vimeo, Dailymotion milyen ebből a szempontból? Vagy az indavideó? Eddig a StreamNation-t találtam kecsegtetőnek, de az 5GB-os limit semmire sem elég.
-
Vakegérke
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
" Nemek megkülönböztetése: Mára, a színtenyésztés miatt nehézkessé vált, a nemek színének különbözőségei összemosódtak, de a pofafolt pirosságának élénksége alapul szolgálhat: a hímeké nagyobb és erőteljesebb, még a tojóké kisebb és halványabb (ezt legfőbbként egy fészekaljnál tudjuk megfigyelni, más fészekaljak között is lehetnek eltérések!)
A hím madár 3-4 hónapos korában fütyürészni kezd, még a tojó csendben üldögél."
Link -
-
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Google-ban nem próbáltad keresni a madár fajtájára jellemző ismertető jegyeket?
-
Volna egy "érdekes" kérdésem...
/ezért is teszem fel itt, mert a topikja kihalt kb../
A képet nézve valahogy megállapítható, hogy melyik milyen ? (tojó és hím...) mert kinézet alapján mindegyiket hímnek nézem pl. (saját madarak kb. 2+ hónaposak)
Hozzáértő válaszokat előre köszönöm !

L
-
skitzoo
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Hát az is rendőrön múlik. Ha olyan akkor még nagyobb a sz*pás ha nem akkor meguszod.

-
Sziasztok!
Ha csak B kategóriás jogsim van és elkapnának motorral (persze ha lenne motorom és motoroznék), akkor elvennék a jogsim vagy csak eltiltást kapnék az A kategóriától?
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A kézírásnál a betűtípusra is ügyelj...

-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Szerintem inkább tartalmi követelményei vannak (europass, stb), a formája szerintem elég, ha nem üt el az átlagtól (a kézzel írt önéletrajznál is számolnád a sortávokat, meg a betűméretet?
).Szerk.: a formátum lehet még rizikós, a kompatibilitás miatt, én ezért pdf-ben szoktam küldeni...
-
Bjørgersson
félisten
Önéletrajzoknál vannak valamilyen formai követelmények? Olyasmire gondolok, mint pl. a hivatalos dokumentumoknál 12pt Times New Roman, 1,5 sorköz, stb.
-
skitzoo
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Köszi.

Még jöhetnek a jó nyaralóhelyek.
-
concret_hp
addikt
válasz
razorbenke92
üzenetére
jó ötletnek tűnik kipróbálni , hogy működik-e, aztán ha nem, akkor az udvar közepére lerakunk egy jelismétlőt

-
FehérHolló
veterán
válasz
skitzoo
üzenetére
Horvátország - Brač, lehetőleg a távolabbi része.
Kolléga Cres-en volt, annyira kevés volt az ember, hogy végignudizták az egészet a menyasszonyával.Természetesen érdemes kocsival menni, komppal át a szigetre és a lehető legmesszebb a kikötőktől, ott a legtisztább a víz és a legkevesebb az ember.
-
Bjørgersson
félisten
-
skitzoo
senior tag
Tudnátok mondani jó nyaralóhelyeket, lehetőleg külföldön tengerparton. És a legjobb a sziget lenne, ahol kevesen vannak.

-
FehérHolló
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Mintha pont te állítottad volna, hogy 100 méter fölött is jó a cat6 (nem kell repeater), és innen indult ki a vita köztetek.
Ne érts félre, nekem édes mindegy. Csak teljesen parttalan a vitátok. -
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nekem egészen jól esik, legalább is várom még mindig a magyarázatot, hogy 100 méterre miért nem jó a cat6 mikor 100 méterig ajánlják?
-
FehérHolló
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Mint mondtam, a hardver árának kevesebb, mint 10%-ból kijön, ha profi céggel állíttatja össze a rendszertervet és vitelezteti ki az egészet.
De úgy komolyan, jól esik arról diskurálni, hogy milyen kábel kell, amikor még azt sem tudja az ürge, hogy pontosan milyen kamera lesz és mi a sávszéligénye?
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
Neked és Jorusnak:
Abszolút értelek benneteket, és értem miről beszéltek.
Amikor egy cégnek, több millás beruházást kell eszközölni, biztonsági faktorok tömkelegét nézve, akkor értem, hogy így kell tervezni, én is így tenném.
De adott egy farm, amire kell egy (esetleg több) IP kamera. Ezeknek a 10gigás átviteltől messze van az igényük. Saját maga csinálja az ürge, és gondolom nem kalandvágyból, hanem mert minél olcsóbban akarja megúszni.
A legjobb megoldás erre (szerintem) továbbra is az amit mondtam, próbálja ki, ha nem megy akkor meg vegyen közé egy (jelismétlés elvégzésére alkalmas)
repeatertswitchet.De ez továbbra is gond, mert nem hiszem, hogy lesz áram és időjárástól védett bódé az eszköznek. Ezért is lenne a legjobb, ha enélkül meg tudná oldani 100 méter áthidalását (ami nem mellesleg nem nagyobb mint a garantált hossz).
Bocsi srácok, engem arra tanított egy megbecsült tanárom, hogy nem az a jó mérnök, aki minden szabványt tud fejből, hanem az, aki tudja, hogy mit lehet elhanyagolni, milyen áldozatok fejében.
Ennek köszönhető, hogy néha csökönyösen kötöm az ebet a karóhoz, mert igyekszem tartani az ésszerű arányt a profizmus és költséghatékonyság között, mert ha valakinek sok pénze lenne, valószínűleg nem a fórumon próbálna tanácsot kérni, hanem kiadná egy cégnek.
Ha a kollégának pedig van jobb ötletetek, akkor én is kíváncsi vagyok rá, hiszen mindig tanul az ember

-
Rivaul
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ebben látod igazat tudok adni.
-
Rivaul
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Gondoltam hogy van némi tapasztalatod csak ritkán szoktál ilyen "magasröptűen" megnyilvánulni

-
FehérHolló
veterán
-
Rivaul
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Megtaláltad a szinonimaszótáradat, és idejössz vagizni?

-
FehérHolló
veterán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Szerintem pedig a reflexiók és áthallások miatti véletlen bithibákból következően csak 100m alatt lehet kihozni belőle a papíron leírt max sávszélt.
100m fölött az elméleti sávszél sem éri el a szabványos maximumot, nemhogy a gyakorlati. Persze működik hosszabb kábelekkel is, csak szignifikáns teljesítményromlással. -
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nyilván úgy értettem, hogy a cat5 és cat6 között nincs különbség a szabványban javasolt maximális hosszban, ellenben sebességben igen, mivel most erről volt szó, és nem a két típus felépítésében rejlő eltérésekről.
-
Az, hogy adott körülmények között hosszabbal sincs probléma, az egy szerencsés dolog.
Éppen ezért mondtam, hogy szerintem, és nem azt, hogy a szabványok szerint

4000 végpont után meg ne mondj akkor ilyen butaságokat, hogy nincs különbség cat5 és cat6 között, csak a sebesség.
-
válasz
razorbenke92
üzenetére
Nem Google-találat alapján írtam, hanem a szabvány által javasolt maximális hosszt említettem. Az, hogy adott körülmények között hosszabbal sincs probléma, az egy szerencsés dolog.
A képet köszi, tavaly, amikor átálltunk MPLS-re kb. 4.000 végponti kiépítésnél cseréltük a kábeleket cat5-ről cat6-ra.
-
Meg a kábelek szigetelési módszere, meg az erek jellege

Patcheltem eleget, hogy tudjam, mennyivel nagyobb szívás (értsd mennyivel jobban szigetelt) a cat6

Nem mellesleg kültéren (itt is az lesz szerintem) használtam már 130m-t is cat6-ból. Ha nincs nagy em zavar, akkor hiba nélkül működik. (Ha föld alá lesz ásva és nem 10 centire, akkor szerintem ez is megoldva)
Annyiból lenne hasznos, hogy félúton nem kellene egy random repeater a ranch közepén kitenni. Mivel áram gondolom nincs félúton, és a 230-at nem akarja a kolléga vinni mellette (öngyilkosság lenne, mert hálózati áram mellett vezetve nem hogy 100 méter sok, de még 50 is) ezért powered line cuccost kell venni. Olyasmit meg leginkább csak cisco, aruba és 3com eszközöknél láttam. Azt meg nem kell mondanom, hogy egy belőlük annyiba fáj, mintha megvenne egy komplett őrző-védő rendszert.
Nos ezért említettem, hogy elviseli a cat6, kültéren, föld alatt a 100 métert. De utána is írtam, hogy ha nem akar kísérletezni akkor ne.
Mivel úgy is meg kell venni ezt a mennyiséget, ezért érdemes lenne bekrimpelni a 100 méter két végét. Kipróbálni, és ha megy örülni, ha nem, közben valahol elvágni, újrakrimpelni, és betenni oda a repeatert.
Szerk.: Google találat alapján tényleg nem tudhattad a különbséget, de itt egy normális kép, hogy miben is más a cat6

-
válasz
razorbenke92
üzenetére
Az oké, hogy szerinted nem kell repeater, de a hivatalos standard cat6 esetén is max
100 métert ajánl.
Cat5-höz képest az elérhető átviteli sebesség lett magasabb. -
-
AsusBoy
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Sima lan kábel 100méteres 5ezer Ft , a kültéri 100méteres pedig 10ezer .
Kamera az kültéri lesz , szóval papíron mindennek mennie kellene .
Szóval akkor az ip kamerát egyből ráköthetem pc-re ?
Az igaz ,hogy a lan kábel 100méterig tudja csak küldeni a jelet ? Egyik infós ismerősöm ezt mondta.
-
válasz
AsusBoy
üzenetére
Amikor a LAN kábelt húzgálod meg kötöd az IP kamerára akkor vedd figyelembe, hogy külterületen lesz ám víz, hideg, meleg. Érdemes a megfelelő szabványokat teljesítő eszközöket venni, ami kicsit drágább lehet...Cserébe működnek is rendesen.
Ha olyan a kamera, akkor routerbe is behúzhatod és akkor minden hálózatba kötött gépről/telefonról elérhető lesz a megfelelő link ismeretében...
-
AsusBoy
senior tag
Köszi srácok

Sajnos a Ház illetve a farm között van szintkülönbség ,illetve takarásba is van szóval nem megfelelő ötlet ez az " oszlopra felszerelősdi"
Arra jutottam , veszek 100méter hosszú lan kábelt (5ezer Ft ) belehúzim egy műanyag csőbe és leásom a földbe .
Aztán adott egy ip kamera amit megfelelő helyre felszerelek és kábumm.
Azonban egy kérdés merült fel bennem.
Az Ip kamerát egyből pc-re rálehet kötni ?
(fizikailag tudom,hogy rálehet. Azonban egy kamerákat forgalmazó cég honalpján azt láttam ,hogy az ip kamerát routerre kötik és a router pedig összevan számítógéppel kötve , ez gondolom akkor praktikus ha több kamerát helyeznék üzembe )
Mégpedig itt láttam.
Ha így meglehet oldani ,hogy egyből a kamerát pc-re kötöm akkor gondolom van egy szoftver amin keresztül tudom nézegetni a kamerával megfigyelt területet .
Mivel ez nem wifis így nincs összekötettésbe közvetlen wifi hálózattal (internettel) ezért gondolom a Lan kábeles megoldással nem tudom pl : okostelefonról megnézni ,hogy mi a hézag kint a farmon
vagy tévedek ?köszi még1x a segítségeteket ,amúgy nem kecskék és nem is lovak
hanem kétlábon járó világlegnagyobb madarai 
-
Rivaul
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Édesanyám hűtőjéről van szó. Ő meg nem velünk lakik így nehéz a kép. Ha az enyém lenne már szétvertem volna
Mivel ahogy írod, sok hibalehetőség van így mindenképp keresek neki egy szakit. Thx -
Rivaul
addikt
Ha a sima hűtőnk már 0-n is fagyaszt az milyen hibára utal? Maga a szekrény jegesedik nem csak a fagyasztó része. Töltés stb segít vagy spórolás másikra?
-
EmberXY
veterán
válasz
Rivaul
üzenetére
Én is valami ilyesmi megoldásra gondoltam, a kutya fajtája az relatív...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dupla kerítés, 1-1.5 méteres sáv a kettő között a kutyáknak, így azok nem tesznek kárt adott esetben a növény- vagy állatállományban, csak a járőr útvonalon cirkálhatnak. Lehetőleg felérjenek a kerítés magasságáig, hogy ne akarjon senki bemászni, átmászni... Láttam már ilyen megvalósítást. -
Erről a "bekamerázós farmról" ez jutott eszembe:
[Flying Skunk Farm]Talán AsusBoy is ilyet szeretne?

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Honeywell DC311E elemes kapucsengő BONTATLAN
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

simán hátulról is kormolhatsz 

) stb.
Aludni készülök egyébként, csak annyira nehezen viselem már a legkisebb fejfájást is, hogy inkább halnék meg.
/ezért is teszem fel itt, mert a topikja kihalt kb../