Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Macrodroid
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
traktorgumi
aktív tag
válasz grrpowa #35061 üzenetére
Benne van
Én is azzal kezdtem mert előtte 12gb ramom volt és 1333mhz......ezért adtam el és váltottam 8gb 1600mhz kingstonra hyper.
Viszont ha kiveszem a kartyát akkor teljesen jól müködik.
Ezért gondoltam az alaplapi foglalatra...vagy hülyeség?
de a helyzet változatlanul szar[ Szerkesztve ]
-
-
takessz
senior tag
-
takessz
senior tag
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz grrpowa #34427 üzenetére
Igen, ez CPU-ra utal, de ha más lapban hibátlan, akkor meg lap. Garis még? mert akkor vissza a boltba...
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Griff55
senior tag
válasz grrpowa #34399 üzenetére
4 pines csati van az alaplapom. ( a tápom az elég, 600 wattos és van rajta 2x4-es cpu tápcsati de a kettőből ugye csak 1-et tudok csatlakoztatni az alaplap miatt.) ja és a cpu usage mellett a gpu usage is droppol, :/ olvasgattam neten erről, volt akinek jobb alaplapra váltás után megszűnt ez. Szerintetek?
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Kernel
nagyúr
válasz grrpowa #14503 üzenetére
Napokig nem tart, csak órákig, de pontosan már nem emlékszem. 80 gigást töröltem már én is. Sőt, kezdetnek elég lehet a lemez elejét is meggyalulni, mivel ott vannak a kritikus részek.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz grrpowa #14501 üzenetére
Fdisk mondjuk nem formáz, csak particionál, mindamellett elképzelhető, hogy a Win 8 EFI/GPT módban települt a lemezre, esetleg az kavart meg valamit.
Én mindenesetre legyalulnám szektorszinten, diskeditorral. A szektorok kinullázása lényegében a vásárláskori, vagyis gyári üres állapotot hozza vissza.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz grrpowa #14486 üzenetére
Ilyenkor a telepítő felírja a lemezre az Ntldr-t, csak az indítószektorban lévő boot-kód nem találja, ezért jelenik meg a hibaüzenet. Ennek elvileg lehetne éppen lemezgeometriai oka is (CHS/Large), amiről lentebb is szó volt, tehát ezt csak azért teszem hozzá, hogy biztos, ami biztos.
-
Kernel
nagyúr
válasz grrpowa #14479 üzenetére
Talán nem boot-képes a HDD, illetve a telepítő nem képes beállítani bootolhatóra. Régen előfordultak például ilyen Maxtor HDD-k, ami produkált ilyen hibát is. Utána már legfeljebb tárolásra lehetett használni.
Ezért fordulhat elő, hogy mindig a CD-ről bootol a számítógép, holott újraindulás után már a HDD aktív partíciójáról kellene. Próbáld meg esetleg másik számítógépben előkészíteni, aktív partícióval ellátni a merevlemezt. Utána elindítod róla a gépet (az üres lemezről), akkor ki kell írnia, hogy "hiányzó NTLDR".
Ez a hibaüzenet ugyanis a formázott partíció bootszektorában szerepel, ezért jelenik meg látszólag üres HDD-ről indítva is.
-
Thrawn
félisten
válasz grrpowa #14441 üzenetére
Berakod a floppyt -> az 'A' meghajtón jobbklikk -> Formázás -> bepipálod h rendszerfájlokat is rakjon rá -> vár -> ha kész rámásolod a frissítéshez szükséges fájlokat -> reboot floppyról -> frissítés -> izgulás -> örülés.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Thrawn
félisten
válasz grrpowa #14439 üzenetére
Nem nagy művészet a floppys BIOS frissítés. Csinálsz egy rendszerfloppyt Windows alól, rámásolod a frissítő alkalmazást és a BIOS fájlt, aztán a manualban leírt parancssort begépelve frissíted.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
-
ravail
senior tag
válasz grrpowa #14228 üzenetére
És milyen XP-t telepítenél rá? Sp1, Sp2 vagy Sp3? Mókolt vagy eredeti? Nem lehet, hogy a telepítőd sérül, és amikor a kiolvasott alaplapi vezérlő, vagy a HDD vezérlő driver-ét töltené, ott sérült a telepítőd? Én ebbe fegy bele? Másik telepítővel, esetleg eredeti, "nyomtatott" telepítővel és legalább Sp2-vel kellene megpróbálni. (Na meg a PM-et elolvasni!)
-
spista222
addikt
válasz grrpowa #9990 üzenetére
Akkor két lehetőség van ha nincs "egyéb eszköz" a vezérlőpultban és a saját drivere(FS oldaláról letölthető) sem hozza elő:
1. BIOS-ban van letiltva,
2. Meghalt a hangchip.Ha a második az igaz akkor örülj hogy egyáltalán beindul még a lap mert van amikor megfogja a gépet a tönkrement chip és még képet sem ad.
Ha még nem lett volna egy CMOS Clear-t megpróbálhatsz mert jártam már úgy BIOS frissítés után hogy csak BIOS setup defaults-ot kapott és bár az eszközök engedélyezve voltak a BIOS-ban de mégsem működött egyik sem. BIOS Reset után megoldódott.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest