- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
tothjozsi96 #65099 üzenetére
A cpu lábak sz@rul állnak kérlek. Előbb azt kiigazítani. Utána kell (már ha kell, mert lehet az igazítás után már menni fog) keríteni "régebbi" procit.
"Nincs meg a kontaktja sajnos"Ködösítés? Az elgörbült lábak user error. A kérdés, hogy a régi vagy az új tulaj hibája-e, de ezt meg nem nekünk kell megítélni.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Egyik ismerősöm vett használtan egy Gigabyte Z370M D3H alaplapot, az eladó szerint minden rendbe volt vele.
Viszont a lábakkal van egy kis baj..
[kép]Az alaplap elindul, billentyűzeten a led felvilágít. Nem indul újra, megy a gép, csak képet nem ad.
Utána gondolkodtam hogyha a lábazat lenne rossz, akkor újraindulna vagy leállna, nem?Aztán megnéztem a Gigabyte honlapját, látom hogy az i5 8500-as procihoz frissebb BIOS kell, mint a gyári.
Most azt nem tudom hogy milyen bios van rajta, az eladónak nincs meg a kontaktja sajnos..Érdemes lenne szerezni egy i3 8100-at hogy azzal hátha ad képet?
Vagy a cpu lábak nagyon rossz állapotba vannak?Köszönöm.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Simonarancs #65094 üzenetére
Köszi, hogy megosztottad velünk a megoldást
(#65095) MMA87 Még mindig ilyenek.
(#65096) TBone Lehet öregedés. Egy alapos takarítás és minimum konfigos indítás azért még jól jönne, hogy is reagál. Hátha lenne valami irányadó.
-
TBone
tag
Sziasztok!
Egy elég régi konfigról van szó: giga p35-ds3 lap, xeon e5450 processzor
Pár napja az alábbi történt: bekapcsolás után ventik felpörögnek, 2-3 másodperc után újraindulás, és ez ismétlődik. Reset gomb megnyomása után hajlandó volt elindulni, de mindig miután leállítottam, ugyanezt a jelenséget produkálta.
Korábban is produkált ilyet a gép néha, de utána hónapokig semmi baja nem volt. (állítólag erre a lapra ez jellemző).
Mondom csináljunk egy bios resetet, két pin összeérint, elemkivétel is volt.
Bekapcsolás után 1-2 másodpercre felpörgő ventik, utána leállás, újraindulás, és ez a végtelenségig.
2x2gb ram van benne, minden modult egyesével végigpróbáltam minden slotba, hiba ugyanúgy fennáll. A régi e8200-am még megvolt itthon, beletettem, ugyanaz. Egy régi tápommal is kipróbáltam (ami elméletileg működik), ugyanaz a jelenség.
Amit észrevettem (nem tudom van-e bármilyen jelentősége), hogy ha a processzor foglalat melletti 12v-os 4-pines ATX csatit kihúzom, akkor nincs újraindulás, felpörög minden, alaplap világít.Ötletek? Alaplap feladhatta?
Előre is köszi a segítséget!
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Váltottam alaplapot, ami sajnos magával hozta, hogy a PCI-os Asus Xonar DG kártyám nem fogom tudni használni, helyette az MSI B450-A Pro lapon lévő Realtek® ALC892 hangkeltőt kell(ene) használnom.
Arch Linux alatt nem nagyon győzött meg, a 9 éves Xonar DG után szinte fájt.....
User error, vagy tényleg még mindig ennyire gyengék az alaplapi hangkeltők?
-
Simonarancs
csendes tag
válasz
MrDerekas #65077 üzenetére
Megtörtént, a foglalatban nemtaláltam semmit, de egy kis sűrített levegővel kifújtam azért, a proci is jónak tűnik, a RAM tuti hogy jó. Azért alkohollal kicsit kitakarítottam, biztos ami biztos. Kicsit a külföldi fórumokon turkáltam, hátha van valaki másnak ötlete és van! Ez a lap notórius arról, hogy a C3 és a C6 állapotát a procinak ki kell kapcsolni, ellenkező esetben ezek a jelenségeg tapasztalhatók. Egy ideje most megy a gép és pár kör játék után egész jól tartja magát az új szerzemény
Köszi a tippet, ha van valami változás akkor beköszönök
-
MrDerekas
addikt
Ami általános: A memória támogatási listában az szerepel, amivel valóban lepróbálták. Az intel nem túl válogatós, azért feltételezhető, hogy majd mindegyikkel menni fog, de ezt a gyártó, mint olyan, nem jelentheti ki. (Nem hiányzik olyan per nekik, ha valakinél valamelyik modul mégis inkompatibilis lenne. Pár ezrelék az esély, de esély. A tapasztalatz az, hogy menni fog.)
-
csana
senior tag
Sziasztok,
az lenti lapnál mennyire kell komolyan venni a gyártó által összeírt támogatási listát?
Nekem picit outdatednek tűnik, de nem igazán értek hozzá:
Gigabyte Aorus Pro Z390-nál SSD-k között pl nincs M.2-es Crucial MX500 .. sem satás Samsung 860 evo..Memóriáknál is hasonló a helyzet.. Egy raklapnyit felsorolnak, de pont az a konkrét títpus, amivel szemezek, még szép hogy nincs benne. Azt értem, hogy kismilliónyi memóriával nem fogják egyesével letesztelni a lapokat, de megnyugtatna a tudat, ha mondjuk lenne valami általános szabály kompatibilitást illetően a listán nem szereplő memóriákra (pl samsung evo széria vagy ilyesmi).
-
dergander
addikt
válasz
jokeph #65086 üzenetére
Akkor levileg lehetséges az M2-es PCI Adapter használata, ha még tud biztosítani 2.0-asból hozzá +4 lane-t.
Az a baj még vásárlás előtt vagyok, csak ugye maradt egy M2-es 500gb samu-m. Egyelőre z77-el kell ellenem egy ideig, de nem akarok pofára esni, mármint ezt úgy értem hogy ha most veszek egy PCie M2 adaptert és nem megy akkor vennem kell még egy Sata m2 adaptert is. De ha azt nézzük, végülis a Sata M2 a biztosabb.
Csak mondom ha van olyan ember itt aki már működésre bírt egy ilyesmi rendszert és ment akkor kikérem a véleményét. -
jokeph
nagyúr
válasz
dergander #65083 üzenetére
A CPU ad 16 sávot, ez van bedrótozva az első x16-os slotba, ezért is kell odatenni a VGA (oda érdemes).
A többi pcie- sávot a chipset adja, Z77-nél ez 8db 2.0-ás sávot takar.
A 1155-ös CPU-k szintén 2.0-ás sávot adnak.
Javaslom , nagyon olvasd át az alaplapod leírását, mert vannal megkötések a pci-e bővítőhelyek használatában.
A Z270-es "chipset" 24 db 3.0-ás sávval bír.
-
dergander
addikt
válasz
Starchm #65082 üzenetére
A másik kérdésem az hogy, ugye 16pci lanes van ebbe a szériába, és ha bekerülne egy PCI M2 4x akkor ugye a 16x VGA már nem menne 16x-on?
Ami azért érdekes mert a Z270-es lap 7700K-ba is 16 a maximum lanes,de ott még is ment mindkettő ahogy kell.
Samsung SM950 Sima Ahci M2
Az alaplap meg egy Giga Z77 UD5 lenne majd. -
Starchm
őstag
válasz
dergander #65081 üzenetére
Van amelyik lap alapból tudja a z77-ek közül is, h bootoljon pcie-ról. pl asrock z77 ext4
Van amelyik bios modolható h bootoljon.
Kéne egy pontos név, h rá lehessen keresni értelmesen.Egyébként nemtudom melyik samung széria, de az egyiknek/többnek van egy olyan képessége, h tartalmazza a saját "driverét" ezáltal simán olyan lapban is tud bootolni pcie-ról aminél még ez az opció nem is létezett.
-
dergander
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy adott egy Z77-es alaplap,amin ugye nincs M2 PCI-e slot. Nos nekem van egy Samsung 950-es M2 kártyám. Tudom hogy ebbe a lapba csak úgy natúr nem megy bele...na de, vannak ezek a M2 PCI-e Adapterek. Ezzel tudnám gond nélkül működtetni? Gondolok itt hogy bootoljon, menjen rendesen a Windows róla ilyesmi.
Ugye ez a lap még nem ismerheti ezt a technológiát, azért kérdezem hogy bootolás működne-e róla.
Olvastam Sata-M2 adapterrel is. Gondolom azzal 100% működne,de azzal igencsak lassúcska volna. Ha meglehet oldani a PCI-e apater kártyával annál maradnék.Köszi előre a válaszokat.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Starchm #65079 üzenetére
Nagyon nagy gondom nemvolt vele.
Próbáltam minden területen kizárni a hiba lehetőségét mert, az elmúlt 2hétben küzdöttem a meghűtésével ami lehetettlen volt 5g-n is azzal a kevés fesszel is(1,24V).
Mint utólag kiderült, a tegnapi merevcsöves víz újraépítés során..a béna saját magam által kevert lötty volt a tré, most az Ek cryofuel-el semmi baja, hűtős ahogy kell, csak most nem megy az 5g kis fesszel. -
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok, mégis csak lappal kapcsolatos a dolog.
Túlvagyok pár görcsölős héten, mindez a múlté, remekül szuperál a gép.
DE!
Volt egy Bios update-m elötte jóval kevesebb fesz-t kért be a proci, az update okozhat adott órajelhez tartozó fesz értéket?
Eddig az 5g megvolt 1.24körül most ez 1.33felé tendál.
A 4.5-hez nemváltozott az maradt 1.152-1.168 ingadozós.... -
MrDerekas
addikt
válasz
Simonarancs #65073 üzenetére
Gyengült kondi, cpu tokozás hiba, ram és ram slot szennyeződés/hiba, bios chip hiba... Elég sok dolog lehet a háttérben. Elsőre nagyon alaposan át kellene nézni a cpu tokozást, hogy nincs-e görbült, törött láb vagy szennyeződés benne, és a procit is alaposan megvizsgálni sérülést, szennyeződést keresve. Utána kellene egy ezer %osan működő ram modul és mindenféle periféria nélkül egy gépindítás. Tehát csak lap+cpu+ram és hozzá a táp.
-
Starchm
őstag
-
törölt tag
Sziasztok!
Létezik olyan ITX alaplap ami MXM videokáryát fogad?
-
Simonarancs
csendes tag
Üdv mindenkinek
Nem vagyok fórumozásban tapasztalt, szóval nézzétek el nekem ha hülyeséget írok
Akad egy Asus P8p67-evo alaplap egy i5 3570-el amit Nacsal kollégától vettem. Írta hogy hibásnak gondolja, sajna komolyabb nálam a baj mint ahogyan azt gondoltam. A hiba: a biosz betöltő kép alatt néha kifagy a rendszer, nem bootol/van amikor a gép sz operációs rendszer betöltése közben fagy ki/van amikor a Win 10-ben benchmark alatt fagy ki (fánk
. Kipróbáltam egy rammal, megnéztem melegszik-e valami nem normálisan, megnéztem hogy a videokártya okozza e a gondot (volt vele baj, másik kártyát raktam bele, egy gt730-at)
Konfiguráció :
i5 3570
Asus p8p67-evo
2x2gb DDR3 Kingston memória 1600mhz 1.65V emellett van még 2x4gb különböző modul, de 1600mhz-es 1,65V-os
Radeon R7 360+
Coolermaster 600w-os tápEsetleg akinek van tippje ne tartsa magába
-
atteee
tag
Sziasztok. Pici segitséget kérnék.
Asrock z77 pro3 alaplap
I7 2600k Cpu Be Quiet Dark Rock Pro 3
4gb és 8gb Hyper x ram
1 ssd 1hdd
Cooler master Elite v2 500w
Elképzelhető hogy a táp nem bírja hogy 4.6 ghz-re felhúzam a procit? Az előre beállitott O.C.-t próbáltam. -
csalai001
újonc
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplapom.Egy új videókártyát szeretnék belerakni.Egy GTX 950-et.Sikerült is.
Két probléma adódott ,ha a kártya bent van a gépbe a bebootolás rettentő lassan ,megy a bootképernyőnél megakad és kb 1 perc amíg betölt a windows ,pedig ssd-ét használok.Illetve sehogy sem tudok belépni a biosba.
Ha a kártya nincs bent és az alaplapi VGA-t használom ezen a problémák nem állnak fenn.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
MrDerekas
addikt
Bocs
Nincs nagy msi topik, csak arra gondoltam, hogy valamelyik alaplapjuk topikjába bekérdezni, ami szintén killert használ. Itt is folytak ilyen diskurzusok, de nekem nem rémlik, hogy vezetett-e eredményre bármelyik ötlet. De lehet csak az én memóriám a kopott és érdemes visszakeresni itt is.
-
varmi2
nagyúr
válasz
szasza8712 #65061 üzenetére
Nem fog pcie-ről bootolni. Nem támogatott az nvme ssd ezen a lapon.
-
szasza8712
csendes tag
Üdv! Adott egy Gigabyte GA-970A-DS3P FX (rev. 2.1) alaplap. Tervben van egy Samsung 970 Evo M.2 SSD. PCIE adapterrel szeretném az alaplapra kötni. Kérdésem az lenne, hogy képes a Gigabyte felismerni, illetve kezelni az ssd-t? Illetve windowst tudok rá telepíteni, illetve idővel újra telepíteni? Sajnos nem annyira vagyok képben ezen téren. Köszönöm a választ!
Ezt írja az alaplapról:
1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16)
* For optimum performance, if only one PCI Express graphics card is to be installed, be sure to install it in the PCIEX16 slot.
1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
3 x PCI Express x1 slots
(All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard.)
2 x PCI slots -
--HARDCORE--
senior tag
válasz
tubec2937kez #65053 üzenetére
Kingmax FLFF65F szériás 4GB DDR3 1333-at vegyél, azt látni fogja.
Vagy 1155ös lapot procival persze.
Ahogy mondták, tegyél be egy 2GB-os modult, állísd be a biosban a memória időzítéseket fixre. Mondjuk 11-11-11-30 CR 2T 1,6V
Azután szedd ki a 2GB-ost, tedd be a 4GB-ost, próbáld meg. Ha elindul, és hibátlan akkor jó. Ha nem, akkor nem fog menni. Nem verték nagy dobra, de állítólag 2012 körül változtattak valamit a DDR3as modulokon, és a régebbi lapok nem viszik az újabb modulokat.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Nincs valami program ASUS-ra az AI Suite helyett, ami vezéreli a gép ventilátorait? Teljesen megőrült nekem a Suite, csak minden második indításra szabályozza be a ventiket, egyébként beakad.
Köszi!
-
GregS
csendes tag
Sziasztok
Új PC-t építettem Asrock B450 Fatal1ty Gaming K4 alaplapom van. A gondom az lenne hogy sehol sem találok megoldást arra hogy a lapon alul jobb oldalt hűtőborda alatt pulzál pirosan a led. Minden működik.
Esetleg tudna valaki segíteni hogyan lehet kikapcsolni és/vagy megváltoztatni a színét és a stílusát?
Vagy esetleg valamilyen hibára szeretne figyelmeztet?
Köszönöm a válaszokat. -
prabhu
senior tag
válasz
tubec2937kez #65053 üzenetére
A böngészőben van helyesírás ellenőrző, használd!
Az új ramokat először egyesével teszteld, memtest sem árt.
Ha jól látom az 1-3 (fehér) és a 2-4 (kék) foglalatok adják a duál-t, szóval így rendezd el.
Ha megy is az összes ram együtt, akkor is az 1600-asok csak 1333-on fognak üzemelni alapból + az időzítés is gond. -
tubec2937kez
kezdő
ja és jelenleg win 10 van fent--de gondolom ez nem befojásolja. vagy igen ???
-
tubec2937kez
kezdő
sziasztok- adot 1 régi lap 1156s gigabyte ga- p55-ud5 rev 1.0 bios ( a leg frisebb van fen F10 ) és az uj ramomat nem kezeli kingston hyperx fury 2x4gb cl 10 1600- miért nem kezeli- amit most használok az is kingston csak genesis 2x2 cl7 1333mhz
miér nem kezeli- ha az összes ramot bele teszem 1333mhz 2x2 és a 2x4 1600mhz-eseket akkor meg kék halál- külön csak a 2x2gb ot kezeli de a külön 2x4-et megint kék halláloza- mi a probléma??? -
ates2
senior tag
Srácok,akinek van MSI MEG z390 ACE ott tudja az alaplap a giga lant? nálam össze vissza csinálja egyszer csak 100 egyszer meg gigabites
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest