Hirdetés
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
poirot
őstag
válasz FIREBLADE78 #58497 üzenetére
Próbáltad már, hogy az eszközkezelőből eltávolítod a szoftverét és a win 10 által felajánlottad rakod fel ?
-
FIREBLADE78
addikt
válasz poirot #58496 üzenetére
Másik usb port sem jó. Az a vicc,hogy egy régebbi hp ment eddig a gépről,de az is ezt irkálta ki hibakánt. Át lett rakva egy régi gépre ott jó. Újabb hp lett az új géphez,jó volt x ideig és ugyanúgy hibát ír ki. Fél éves alaplap behal? Egér,bill minden működik,csak a nyomtató nem. Próbáltam kábelt cserélni,semmi.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
poirot
őstag
válasz FIREBLADE78 #58495 üzenetére
Felraktad a legújabb szoftverét? Ha jól látom firmware is van hozzá
https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/hp-laserjet-pro-m11-m13-printer-series/9365405
Persze a firmware egy általános, fogalmam sincs, hogy jó-e hozzá.
-
FIREBLADE78
addikt
-
poirot
őstag
válasz FIREBLADE78 #58493 üzenetére
Az USB port vagy jó vagy nem jó, nem befolyásolja, hogy USB 2-es, visszafelé kompatibilis.
Hogyan szoktad használni ? Be van mindig kapcsolva, mikor indítod a gépet, vagy csak akkor kapcsolod be, mikor szükséges nyomtatni ?
Próbáld ki mikor észleli biztosan, úgy használd. Vagy másik USB portra rakd és ott figyeld meg.
-
FIREBLADE78
addikt
Van egy ilyen asrock b150m pro4 lapom. Egy laserjet pro m12a nyomtatót nem akar felismerni win 10 alatt. Néha megy pár hétig utána,mintha elfelejtene mindent nem ismeri fel. Hiába rakom újra a hp szoftvert,semmi. Ennek a nyomtatónak csak usb 2 izéje van,ezért nem jó az alaplaphoz?
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
BogyóBP
addikt
válasz quailstorm #58491 üzenetére
Jó persze.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
BogyóBP
addikt
válasz quailstorm #58489 üzenetére
Ez elég hiba mert akkor ezek szerint realtek chipsetes, és hiába a legnagyobb gyártó mégis nem a legjobbak a termékei. Mondjuk vicces hogy a Creative sound blaster audigy is a realtek et használta.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
quailstorm
nagyúr
válasz BogyóBP #58488 üzenetére
Egy hivatalos Asus marketinges is azt mondja hogy S1220A, akkor az.
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Ez a ROG SupremeFX 2015 audiochip vagy komponens milyen audiochippet foglal magába? Realtek? Creative? Nem találni róla semmi leírást de szerintem realtek 1220S lesz.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Kisbocs06 #58484 üzenetére
Gépház/frisítés/Helyreállítás/Speciális rendszerindítás, és ott kéne legyen egy UEFI-be belépés menüpont.
(#58485) poirot : van olyan gép, aminél nem lehet belépni ilyenkor, nekem is van egy ilyen, Samsung Series 9. Sőt postán kaptam egy Series5-öt leformázott vinyóval ami csak bootloopolt emiatt....
-
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Asrock ab350m pro4 .Engedélyeztem a Fast boot beállítást de így nem tudok belépni újra a biosba.Előző lapomnál volt erre egy program de asrock alkalmazást nem találok ilyet ami Windows alól beléptet a biosba .Tudja valaki a megoldást ?
-
őstag
válasz Mikiller #58481 üzenetére
Segítséget szeretnék kérni
adott egy Alaplap(asrock g43twins-fullhd) tudom régi 😁 amin van Alaplapi videokártya d-sub kimenettel de csak olyan
Monitorom illetve tv-em van amin csak scart,hdmi,komponens bemenet van
Hogy tudom osszehozni a képet olcsón? Vagy vegyek inkább egy low bugdet videokártyàt?
Esetleg dsub-dvi átalakító -majd dvi-hdmi kábel???[ Szerkesztve ]
-
intelMMX
senior tag
Van egy Asus P5VD2-X alaplapom, ami eddig egy GT620al üzemelt, ám "váratlanul mechanikailag meghibásodott" a videokártya. Egy ideig mint képadó elem működött még, aztán végleg kifingott.
Most összeraktam ezt a mocskot egy HD7750-el, ami más gépekben tökéletesen üzemelt eddig is.
Ebben persze hogy nem hajlandó képet adni.Kérdés: Mennyi benzinen locsoljam le ezt a mérnöki kudarcot, hogy még a téridőkontinuumból is kitöröljen végleg a gyártót is?
-
poirot
őstag
A BIOS-ban nincs hőfok jelző, értve a procira illetve a többi egységre. És nincs-e esetleg valami alacsony hőfok korlát berakva. Az AIDA-t indítsd el ott is van hőfok kijelzés.
-
Cingi1979
tag
válasz poirot #58471 üzenetére
Oké! Köszi, megpróbálom de már feladtam. Köszi az ötleteket! Csak, hogy érdekes legyen a sztori a szobában van még 2 db pc ami hibátlanul működik. Amelyik az ASUS helyére lett berakva 52 napja megy folyamatosan hiba nélkül. Ezt a hálozatra és az elosztóra értem. Nem vagyak egy informatikai zseni de még annyit a hibához, hogy volt olyan, hogy lefagyott rendszer betöltés közben a gép. Igaz olyan csak egyszer volt. Ami állandóan hiba az ,hogy elindul megy egy darabig és kikapcsol. Teljesen kiszámíthatatlan időközönként csinálja. Eladni sem merem így mert rossz!
[ Szerkesztve ]
-
Mikiller
aktív tag
válasz Harambee #58473 üzenetére
Nekem régebben az egér csinálta, hogy boot után középen volt az asztalon megmozdíthatatlanul.Hiába húztam ki-be, nem reagált csak miután kikapcsoltam a gépet, majd hátul táp lekapcsol, megvárni amíg minden led kialszik, újra táp be és gép bekapcs, egér ment. Ezt évente 2x 3x eljátszotta.
-
Harambee
tag
sziasztok!
egy olyan problémám lenne , hogy a tegnap nap épp játszottam majd hirtelen a billentyűzetem elfelejtett működni és a karakterem magt hátrafelé ment.
Restartoltam a képet mire fel se az egér se a billentyűzet nem reagált semmi, nem is világit mintha nem kapna áramot.
Ha biosba belépek mert ott még működik akkor ott mind kettőt tudom használni.De amint a windows elkezd be bootolni vége kikapcsol mindkét eszköz. Frissitettem biost is de nem segitett, próbáltsm másik egeret de nem működött igy az egernek és a billnek nincs baja mert az asszony gépével működnek.
Maguk az usb portok is jók mert a telefonat tudom tölteni érzékeli a gép hog, bedugtam.
Mi lehet a gond? rakjam ujra a windowst vagy a rendszernek nins köze hozzá? win10 64bit" I Hate Portals " - Geralt of Rivia
-
corwen
csendes tag
Hali,
sajnos a stereo beállítás volt aktív, de arra jöttem rá, hogy csak az alaplap oldaláról letöltött driver szólaltatja meg a hátsó panelt, se a realtekről letöltött, se drivereasyvel talált frissítés nem volt jó. úgyhogy most marad a "gyári".
"Csak 7 milliárd emberre vétek elpazarolni az Univerzumot."
-
poirot
őstag
válasz Cingi1979 #58470 üzenetére
Szerintem nagyon kicsi a valószinű, hogy mindkét alaplapnak ugyanaz a baja. Helyedben egy másik tápot, más kábelekkel csak egy winchestert egy másik billentyűvel, egy minimális felszereltséggel, vagyis, hogy amivel már elindul a gép. Ha van alaplapi VGA akkor avval indítanám, a másikat kivenném, egy RAM-ot hagynék bent kezdésnek
Aztán innen lehet tovább vagy visszalépni.
Még azért hálózati konnektort is váltanék, vagy elosztót, hogy kizárjam a lehetséges hibákból.
-
Cingi1979
tag
Sziasztok! Van egy Asus K5P/EPU alaplap. A gép random szerüen újraindul. Van úgy, hogy megy 1-2 órát aztán újraindul ha tud mert inkább csak a processzor ventillátor forog de nem tud elindulni. Ram, videokártya, processzor tesztelve táp is jó! Pupos kondi nincs. Van egy másik Asus alaplap ugyan ez a hiba. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj? Minden segítséget tanácsot megköszönök!
-
abdulka1
őstag
válasz poirot #58463 üzenetére
Az asusfilter.sys, a leírás alapján az USB eszköz vagy a meghajtóprogram hibájára utal. Próbáld ki az eszközt egy másik gépen, vagy frissítsd a lap illesztőprogramjait.
Ha lesz még ilyen, érdemes nézegetni a naplót hátha egyszer mond valami konkrétat, és nem kell a sötétben tapogatózni.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
poirot
őstag
válasz abdulka1 #58462 üzenetére
Semmi. Csak ennyi.
Az asusfilter.sys-re rögtön rákerestem persze, de nem lettem okosabb. Írnak rá egy pár hibát, de ismétlem, nem lettem okosabb tőle.
Tavasszal volt egy olyan, hogy ugyanígy benyekkent a gépem, mikor elvittem egy szakértőhöz, minden működött nagyon szépen. Egyedül a PS2-es billentyűt nem választottam le nálam, nála minden simán müködött.Na akkortól tértem rá az USB-s wifi-s billentyűre. Eddig nem is volt semmi gond.
-
kl1max
újonc
Sziasztok!
Rendeltem kb 1 hónapja egy MSI A320M Gaming Pro alaplapot (Aqua-tól) majd miután megérkezett mellé a többi alaktrészem ebben a hónapban (CPU,GPU,RAM) és összeszereltem majd OCzni szerettem volna rá kellett jönnöm hogy ezen a fajta alaplapon nem lehet a CPU OC-zni . Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben mitévő legyek? A processzort mindenképp szeretném húzni mivel egy Ryzen 3 1200 ról van szó. Más megoldás nem jöhet szóba csak új alaplap ?
Válaszaitokat előre is köszönöm
-
corwen
csendes tag
Helló!
Van egy Z270 chipsetes alaplapom, ALC1220 audióval megáldva. Egyszercsak feltűnt hogy a hátulra bedugott hangfalam nem szól. Vezérlőpultban megnéztem, az a kimenet van alapértelmezettre kapcsolva, viszont lejátszás esetén a hangerő nem megy 1 csíknál feljebb. A hangfal helyett egy fejhallgatóval is kipróbáltam- nem volt jó. Front panelen viszont mind a fejhallgató és a hangfal is szólt. Kipróbáltam egy live linuxszal, hátsó kimeneten ott sem volt hang.Mi lehet a gond, illetve meg lehet-e jobban bizonyosodni arról, hogy az alaplap a rossz?
üdv,
Corwen"Csak 7 milliárd emberre vétek elpazarolni az Univerzumot."
-
Terentius
őstag
Segítséget szeretnék kérni, mert az alaplapi(MSI B150M Mortar) hangszóró jack kimenet egyik napról a másikra semmilyen hangot nem ad le. Csak a házon(PC) lévő előlapi csatlakozó működik.
OnePlus 12 16/512
-
-
csadi0011
őstag
Sziasztok!
Egy ABIT AW9D alaplapon szeretnék BIOS-t frissíteni.
BIOS frissítés leírása: [link]
BIOS verziók letöltése: [link]A letöltött BIOS verziókat nem tudom kicsomagolni. Hibás archívum.
A leírásból az awdflash.exe nem tölthető le.Ilyen fájlokat én nem töltök le ismeretlen forrásból. Ezért kérnék segítséget, hátha valaki tud megbízható forrást ezeknek.
[ Szerkesztve ]
-
MésziGab
tag
Sziasztok
Új konfiguráció megrendelése előtt állok
A kiválasztott CPU egy Intel Core i7-8700K BX80684I78700K ami mellé Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX memóriát választottam,ezek egy Phanteks Eclipse P400 PH-EC416PSC_BK házban fognak lenni!
Asus ROG STRIX Z370H Gaming alaplap mennyire jó választás ha szeretném majd húzni a CPU-t?
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Tegnap belefutottam egy hiba jelzésbe. A gépet magára hagyva, töltött lefelé, képernyő védő müködött, majd kb. 2 óra múlva, állandóan kisebb-nagyobb időközönként hiba jelzés hangokat adott. Kék halál volt. A mellékelt képet láttam.
Mondom semmi gond, van egy másik winchesterem, ami egy féléves tükörképe a C driver-nek, indulok avval. Ugyanez a hiba jelzés. Ekkor már raktam fel egy másik billentyűzetet egy másik USB portra.A gép nem reagált sem az egérre, (több is van rajta), wifi-s, csak az új billentyűre.
Ezek egy USB HUB-on vannak, voltak. Bementem a BIOS-ba próbálkoztam alapra állítani, stb. semmi. Átraktam egy másik USB portra és minden megjavult. Most müködik minden szép és jó, de viszont nem tudom, hogy mikor jön ismét elő. Az alaplap H97-PRO. Az USB HUB-ot kb fél éve raktam rá, semmi gond volt vele.
Valaki esetleg tud egy biztos megoldást ?[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Helló, helló! Egy P35-ös deszkával (GB EP35C-DS3R) vajon teljes mértékben kihasználható egy 2+ TB-os hdd? Az sem gond, ha külön kell partícionálni, csak szükségem lenne egy nagyobb lemezre. Esetleg külön hardverrel (sata kártya)?
Köszi & üdv!
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
abdulka1
őstag
Szia!
Esélyes a dolog.
Nem egy mai írás, de érdemes elolvasni. [link]Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
west0111
újonc
Megvettem az új alaplapot, procit és memoriát, a videókártya nem hozza azt a teljesítményt amit az elozo osszeallitas hozott, pedig gyengebb volt. Kérdés: Külföldi oldalon azt olvastam, hogy problemat azt okozza, hogy egy memoria modulom van, okozhatja ez a problemat?
CPU: AMD RYZEN 1600x
Motherboard: GIGABYTE AB350M (bios version: F6)
Memória: Crucial 1x8GB DDR4 -
thomasa
senior tag
Sziasztok!
Alaplap problémám lenne kizárásos alapon, mert a többi komponenst megvizsgáltam más gépben, és azokkal nincs gond. Táp, cpu, ram, hdd minden más oké. Alaplapi elemet kicseréltem, nehogy az legyen a gond. Default biost is betöltöttem. Sosem volt húzva, tuningolva.
Alaplap: GIGABYTE GA-H55N-USB3 (1156)
CPU: I3-540A gép működött kb 5 évet utána pár hónapig pihentetve volt, áramról lehúzva. Visszakapcsolva a windows10 nem akart indulni, kék halál, IRQ hibára hivatkozva újraindul. Első felindulásból HDD lehúzom, egy pendrive-os memtestest86-ot futtattam, ami az első pár másodperc után kb.12%-nál fogja magát, és újraindul a gép, mindig ugyanott. A RAMteszt másik gépben hibátlanul lefut. Egy másik memóriával még csak be sem bootol. RAM slotokat felváltva próbáltam, semmi eredmény. Windows10 pendriveos telepítő az első kis ablaknál alatta a körözésnél megfagy, és kimerevedik a kép, nem megy tovább.
Kérdésem, hogy meg lehet javítani valahogy, vagy valamelyik kondi szállt volna el? Nem látok égésnyomot, vagy púposodást nincs szaga, körbeforgattam már a lapot.
Ami még érdekesség. Fogtam egy pendrivera telepített linux cinemont és hiba nélkül elindult. Így működik, mindent tudtam benne csinálni fagyás mentesen. Ramokat látta, a system info is minden oké.
A szakavatott szakik biztos láttak már ilyesmit. Köszi előre is a tippeket. -
tag
válasz snecy20 #58440 üzenetére
Megvan
Köszi, hogy ráirányítottad a figyelmemet a RAMokra.
Ilyen amatőr hibát még nem csináltam. Túlóvatoskodtam a dolgot és nem voltak a ramok kattanásig benyomva.
bár nekem elég durvának tűnik, amekkora erővel kell ezeket betolni. Csak úgy rotyogott az alaplap
Most már úgy tűnik, jó lesz... -
snecy20
nagyúr
válasz Fuser és Tsa #58439 üzenetére
Tuning profil memóriához.
Alapvetően BIOS-ból igen, de nekem az AsRock Pro i7 lapon van egy ilyen kétállású kapcsolóm is.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
tag
-
snecy20
nagyúr
válasz Fuser és Tsa #58437 üzenetére
Ugyanez a platform és volt hasonló gondom, nekem az oldotta meg, hogyha az alaplapon az XMP relé ON módban volt akkor semmi, OFF módban meg adott jelet a monitornak... De csak mint érdekesség, nálad nem hiszem hogy ez lesz a baj.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
tag
Sziasztok,
olyan gondom lenne, hogy van egy új konfig és ugyan elindul (felpörögnek a ventik, majd egy idő után lecsökken a sebességük), de nem mutat semmit a monitoron.
lap: Asrock Z730 Pro4
proc: i7 8700
mem: Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 3000MHz CL15 Memory Kit
táp: Be quiet! PURE POWER 10 - CM 400WMár lehúzkodtam mindent, csak a táp, a proci és 1db RAM (8GB) van benne.
Próbáltam D-Subról, HDMi-ről, nem mutat semmit. A tápot néztem teszterrel, jónak tűnik.
CMOS Clear is megvolt.
Az a baj, hogy ezen a deszkán még egy szerencsétlen LED sincs, ami eligazítana.Valakinek lenne ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz amnezia4900 #58434 üzenetére
Táp csere, esetleg másik proci, vagy másik lapban a procit kipróbálni, mert valahogy, csak rá kéne jönni a hiba okára.
Ha ezeket nem tudja megoldani az eladó, inkább hagyd ki a vételt. Szerintem!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz amnezia4900 #58432 üzenetére
Többnyire a BIOS kilépés ablakban van ez az opció. Csak rá kell klikkelni. (UEFI-ben át kell váltani a hagyományos nézetre)
Variációk a témára: [link]
[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
abdulka1
őstag
válasz amnezia4900 #58430 üzenetére
Egy "Load default setting" mehetne az eladó részéről.
[ Szerkesztve ]
-
abdulka1
őstag
válasz amnezia4900 #58428 üzenetére
Szia!
Első körben egy BIOS reset-tel megpróbálkozhatnál. Második körben egy másik táppal.
-
Törzsúr
senior tag
válasz amnezia4900 #58423 üzenetére
Valószínű túl van hajtva a processzor. A kérdés, hogy mennyiről-mennyire és mekkora feszről mekkorára?
[ Szerkesztve ]
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
amnezia4900
csendes tag
válasz amnezia4900 #58423 üzenetére
????????
-
snecy20
nagyúr
Szerintetek mitől lehet az, hogy a chipset-hez tartozó PCH-ra ennyire magas hőmérsékletet ír az Aida, holott az alaplapé teljesen rendben van? Ami a hűtést illeti, egy Thermaltake View 31-ben van a konfig, két beépített ventivel, meg még kettővel ami a folyadékhűtéshez tartozik, felül. Érzésre kimondottan huzatos és hűvös a belső környezet. Ötlet?
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
amnezia4900
csendes tag
Sziasztok. Egy nagyon fontos és sürgős kérdésem lenne hozzátok.
Adott egy Asus H87 pro alaplap és egy i5 4670s. A gép bekapcsolásnál azt a hiba üzenetet írja hogy CPU Over voltage error!. Ezzel mit lehet kezdeni és mi a legrosszabb lehetőség ami történhet a géppel? Komolyabb baja lehet? Mert megvételre lenne a gép. Előre is köszi a segítséget. -
Törzsúr
senior tag
-
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
P4T-533C alaplapon a bios frissítés csak floppy+meghajtóval lehetséges? (Vagy van valami "később született legyény" verzió? )
Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
Előjött egy olyan probléma, hogy a gép indulás után megáll CPU/Ház Fan error-ral.
A gép indulásakor a ventllátor alig éri el a 300 rpm-et. Megnéztem, limitnek 500 rpm van beállítva.
Ezt az értéket minden gond nélkül át lehet állítani 200 rpm-re, okoz valami problémát?Üdv,
GBoy -
balazska92
senior tag
válasz BogyóBP #58391 üzenetére
A vízhűtés nem új, de nem az a baj, egy zsírúj léghűtéssel is ez a probléma. Nyilvan kentem ra pasztat, mx4-et raadasul, de kiprobaltam egy olcso faint is, azzal sincs valtozas. Muanyag foli vagy barmi mas sincs rajta. Minden mukodott meg a regi konfigomban, aztan egyszer csak vettem a gyari hazventik helyere ujat, kicsereltem, es akkor jott a cpu overheat, azota meg mar ismert a tortenet, ugyanez van az uj konfiggal is.
-
BogyóBP
addikt
válasz choco01 #58414 üzenetére
Nekem anno nem sikerült rábírni ugyanezt a chipsetes lapot hogy menjen ennyin a ram, hiába kattintottam be az xmp-t.
-
BogyóBP
addikt
válasz choco01 #58407 üzenetére
Az a chipset nem képes nagyobb frekvencia kihajtásra. Ha kell a 3000mhz vagy legalább a 2400 akkor Z-s chipsetes lapot kellett volna venni.
-
snecy20
nagyúr
Sziasztok!
SS-be kéne segítség. Friss Windows telepítés pendrive-ról, teljesen új, sosem használt M.2 NVME Samsung 960 Pro kiválasztva, majd jön jön a 0x80300024 hibakód hogy nem tudja rá telepíteni. Mit kéne állítanom a BIOS-ba?Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
choco01
addikt
Hali.
Megjött az Asus Prime B250M Plus lap, i5-7400 és G. Skill Aegis 8GB 3000Mhz rammal.
Vajon miért nem megy a 2400Mhz, csak 2133?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
ooszi
senior tag
Sziasztok van egy ASRock G41C-GS alaplapon, sajnos a hang elszállt rajta, bármit csinálok nem ad hangot, de az annyira nem baj, pótolható.
A problémám inkább az lenne, hogy Win10 alatt mindent felismer, kivéve az usb vezérlőt, nem tudok usb s eszközt használni rajta, Win7 alatt működik az usb, mindent ki próbáltam, driver hegyek, frissítés, most vissza raktam a Win7 T.
Előre is köszönöm.BY ooszi
-
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Van arra esély, hogy új H97-es vagy Z97-es alaplapot kapjak még valahol? Már minden árukereső oldalt végignéztem, de sehol nem találok sajnos. -
BogyóBP
addikt
válasz Mikiller #58401 üzenetére
Ugye a processzor az core i3 6100 as a ram meg 2400mhz es, a lap pedig Z270 chipsetes. A proci elvileg nem, de a lap bírja a 2400mhz en vinni a ramokat, automatikusan is arra áll be XMP nélkül pedig van olyan profil is. Kiprobáltam USB-s hangkeltővel annál jónak tűnt, de kiváncsi vagyok ha beleteszek egy hangkártyát akkor azzal is csinálja e. Mivel csak PCIE mini foglalat van (éljen) így az elfekvőben lévő PCI os hangkártyát nem tudom beletenni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest