Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Helló!
Van egy nagyon nagyon régi Asus P5B-MX WIFI alaplapom, benne egy intel 2160 proci, és 2x1gb DDR2.
Letöltőgépnek üzemel nonstop. Egy nagyon halvány chieftec 350W táppal van meghajtva, de szegénykém annyira halott már, hogy ha a DVD-t bekötöm, csak ciripel
Viszont anélkül jelenleg 74 nap az uptimeja. Szóval stabil, de baromi lassú. Távolról érem el, és borzasztó.
Nézegettem a lap támogatottsági listáját, és látom, hogy még a wattszörny Q6600-at is vinné. Persze új táppal..hűtéssel. Ezt hamar elvetettem. Viszont C2D közül az E6700-at még viszi.Na ilyet pont nem találtam eladót. Viszont C2DE6500-at igen, de az meg nincs a listában..Szerk: Találtam 3e-ért 6700-at.
Szerintetek menne? Vagy ha találok C2DE6700-at, megérné a csere?
Gondoltam egy használt táp, 2x2gb DDR2, és egy cpu, talán 10-12-ből megvan.[ Szerkesztve ]
havri
-
Killer01
őstag
apple87: Aktiváld az XMP profilt.
Ricko: a., próbáltad gépházból kiszedve asztalon összerakva a konfigot? Lehet valami kontakt baja lett a beépítéskor.
b., A procit mindenképpen ki kéne próbálnod másik gépben, ilyen jelenséget elhalálozott proci is okozhat illetve nézd meg a procifoglalatot rendben vannak-e az érintkezők. -
Ricko
tag
Sziasztok!
Vettem egy működő komplett gépet. Szétszereltem, hogy kipucoljam. Pár napig így állt, amíg meg nem jött az új vga.
Ez lett benne csak kicserélve, minden más maradt. (elbírja a gép ezt a kártyát, előtte is hasonló volt benne)
Az összeszerelést követően amikor elindítom 2-3 másodperc után leáll, majd ismét elindul és leáll. Ez ismétlődik mindaddig amíg le nem áramtalanítom.
Volt bios reset, ramokat cserélgettem a slotokban, vga-t kiszedtem, elemet cseréltem, stb.
Ami számomra érdekes, hogy a speaker akkor sem csipog, ha kiveszem az összes memóriát, vagy ha nincs bent a vga (mondjuk van integrált).
Végig teszteltem, ramok, vga, táp tuti jók. A cpu-t még nem tudtam másik gépben kipróbálni. De szerintem az alaplappal van valami. Szerintetek?
Most fogtam, teljesen szétszedtem, a gépet de sehol nem látok külsérelmi nyomot (kondi púposodás, letört elem)
Esetleg van ötlete valakinek mi okozza? Nem értem mitől romolhatott volna el, mert semmi külső hatás nem érte.[ Szerkesztve ]
-
Killer01
őstag
válasz Boldor1981 #59089 üzenetére
2 modulod van és 4 slot? Akkor próbáld meg a másik két foglalatot.
-
Boldor1981
újonc
Sziasztok !
Következő lenne a kérdésem hozzátok. Létezhet ,hogy amiatt indul újra a gépem meg fagy le ,mert az alaplapomon lévő DIMM ddr4-es memória foglalat hibás ? Ha csak egy memória modult használok, mindegy melyiket nincs fagyás ,se semmi. Ha benne van mindkettő ,működik minden, de nagyobb memória használatnál pl. játék... jön a kékhalál , lefagy , újraindul. Segítségeteket előre is köszönöm. -
Weaver
senior tag
ITX lapról (lehet a probléma szempontjából ez lényegtelen) boot-olnék, csak egy sata dvd van rákötve, de ahogy a kezdő képernyő után boot-olna tovább, mindig az "out of range" monitor hibaüzenetet kapom. sima dsub van van a lapon, és a monitoron is. a moncsi egy Asus VH192D, de kipróbáltam egy régebbi 17" LG Flatron tft moncsin is. egy sentinel boot cd futna, tehát semmilyen grafikai elemnek nem kellene megjelennie (ha ez számít).
mitől lehet ez?
-
-
BorsóKorsodi
tag
válasz BorsóKorsodi #59084 üzenetére
Bejött, köszi
[ Szerkesztve ]
Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
dugo_
veterán
válasz BorsóKorsodi #59084 üzenetére
Igazítsd meg a RAM-ot.
-
BorsóKorsodi
tag
Hali.
Kitakarítottam gépet. A processzoron kívül mindent szét szedtem. Újra össze raktam most 4 síp hanggal fogad a bios. ASrock H97 Anniversary a lap.
Mi lehet a gond?Ryzen 5600//TUF gaming B550M WIFI II//NITRO RX 580 4GB// G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz//Samsung 980 1TB M.2 PCIe//RM550X 550W 80 Plus// LG 27MP59G-P
-
attrax
aktív tag
Üdv, alaplap tönkre tud úgy menni hogy minden megy szépen csak pattog a hang? Hangkarit kiszedtem(pci emu1212 és most usb-s megy de az is pattog mindkét csatornán úgy néha néha de nagyon zavaróan.Néha elhallgat egy pillanatra.Amugy kiválóan futó rendszer win7/32
Unterschreiben
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Pár napja jelent meg itt ez a cikk, és ez alapján felmerült sajnos jó pár kérdés, amire remélem tudtok választ adni.
Van ez a dolog, hogy bizonyos lapok (amit nem lehet tudni ugye) nem szolgálják ki folyamatosan a proci terhelése alatt igénylő tdp hiányt, hanem alacsonyan tarja és ezáltal visszavesz a proci teljesítményéből. Ugye valami ilyesmiről van szó?.
1.Ez minden core i-s procit érint, vagy csak a 8.gen.-t? Még az előző gen.-t is? Vagy melyik gen.-t?
2.Csak a "simát" vagy a K-sakat is, vagy mindkettőt?
3.Ez csak ott van, amelyik proci turbo boost-os, vagy a turbo boost nélküli fix GHz-eseket is érinti? Mert, ha igen, akkor a fix GHz ugrálni fog például 4 és 3.4GHz között, vagy a turbo boost-os prociknál fog ugrálni "csak", vagy mindkettőnél?
4.Őszintén, ilyen nem kell, ha turbo boost-tal elérős vagy turbo boost nélküli 4GHz-es procit választanék, nagyon nem kellene egy fele-más megoldás, hogy hol ennyivel-hol annyival megy. Olyan kéne, és ez lenne az egyértelmű, hogy ha szükséges, akkor fixen tartsa a max. GHz-et ameddig kell, és ne vegye vissza az alaplap csak úgy. (nyilván nem az elégtelen hűtés miatt)
5.Ugye a lapokra nincs ráírva, feltüntetve ez a történet, vagy igen?.... Akkor hogyan kell egy procihoz lapot választani, ami nem gagyizza le, mert eddig könnyű volt megfelelő lapot választani, de ezek után már kétséges...
Itt ugye nem jön egyből az, hogy ehhez akkor természetesen egy gééémert lap kell, mert az tudja. Miért, a nem gééémer nem tudja ezt? Jó lenne, ha nem kellene ilyen gagyi dolog miatt 40-50k-s lapot venni csak azért, hogy a proci vigye, amit mutatnak a paraméterei. Egy 20-25k lap azért hajlandó tudni ezt vajon? Mert felesleges lenne csak ezért egy drága lap, amin sosem lenne használva az rgb és a sok rengeteg port, stb.
Egyenlőre ennyi lenne, de nyugodtan írjátok meg, hogy mi is ezzel a történettel a helyzet. -
tag
1150-es gépről van szó, kettő darab van, ha a kettőben kicserélem egymással az alaplapot meg a ramot, attól semmit nem kell újra telepíteni igaz? Nem befolyásol semmit. Egyikben amúgy 4460 van a másikban meg 4670, az egyik lap B85-ös a másik meg Z97-es.
12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
izee
őstag
válasz quailstorm #59077 üzenetére
Szerintem tud, mert nincs win7 dvd sosem volt és mégis az van rajta a vinyón.
Valóban érdekes de ennyi
Szerencsére van egy hiren's kéznél így a leírtakat kipróbálhatom, köszi.
lehet a legfrissebb integrált variáns nem fog elindulni utasításkészletbeli hiányosságok miatt. - ez így is lehet ahogy mondod.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
quailstorm
nagyúr
Nem tud USB-ről bootolni a gép.
Be kell bootolnod floppyról vagy CD-ről (Hiren's boot) egy plop boot managert és onnan a Win7 telepítőt.
Aztán Win7 telepítő is van 2-3 féle, lehet a legfrissebb integrált variáns nem fog elindulni utasításkészletbeli hiányosságok miatt.
-
izee
őstag
Sziasztok,
két Windows 7 telepítő van két külön pendrive-on és egyik sem bootol be.
Egyik hiba: "Disk read error occured"
Másik hiba: Missing operating system - valami ilyesmi (a "másik" pendrive-on kevés a szabad hely, ha ez számít)Most kifújkálom belőle a port, újracsatlakoztatom alkatrészeket jól illeszkedjenek. De ha nem oldaná meg, mi lehet a baj?
Lehet, hogy sok próbát kell tennem, ezért nem szeretnék túlságosan sokat variálni, elvileg melyiket kell állítanom biosban?
IDE:
Enhanced mode - for windows 2000/XP
Compatible mode - for Win 98, dos, stb.USB:
Legacy usb: enabled/disabled/esetleg autoGépvas:
Asrock Conroe 865PE - jelenleg is win7 fut rajta és szerintem egyazon pendrive-ról telepítve.
E2160
vegyes RAM-ok, első slotban pl 2 oldalas samsung, a párja egy PQI és van még 2 kingmax ha jól emlékszem. 2x512MB+2x256MB . Itt lehet próbálkozni, de biztos megpróbáltam már 5 féleképpen csökkentett modulokkal eddig is.
Radeon 9600SE
Chieftec 350 EB101A (ma ezzel nem tudok foglalkozni, más ötletekre lenne szükségem)Optiplex 7010-ben bootoltak régen a pendrive-okról.
Jelenleg Asus K8V-XE -ben próbáltam és bebootol mindkét pendrive.Gondolom K8V-XE-re Win 7 telepítés után (szűz windows) hiába pakolom át a merevlemezt a 865PE lapba.
[ Szerkesztve ]
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
juve600
nagyúr
üdv
MSI B250M PRO-VDH alaplap
a következő a gondom:
-alaplapi hangkártya gond,lejátszás tökéletes de a felvételi/mikrofon rész nem jó
- windowsban jelszint max,jelerősség max-ra húzva
-mégis TS-ben rosszul hallanak,tompán-szakadozva
-három headsettel próbáltam /ozone rage,asus cerberus,genius
-létezik hogy ennyire gyenge a mikrofon rész ?
-legfrissebb driver,win10mit lehetne vele kezdeni ???
-
Suprax5
csendes tag
Sziasztok!
A kérdés : passzol az alaplapomhoz? Ami: H97-PRO GAMER
Egy Samsung 960EVO256GBM2PCIeMZ-V6E250BW ssd [link]
A válaszokat előre köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Glaz-dozfhut
őstag
Jut eszembe. Van a Gigabyte honlapján win7 telepítéséhez egy segédprogram, ami a telepítőbe integrálja a szükséges drivereket. kép Már letöltöttem és nem kell telepíteni. Nem igazán gyártóspecifikus, csak az intel USB drivereket integrálja a telepítőbe, mint látszik.
Letöltés link, de megtalálod az adatlapomon lévő alaplap oldalán, utility-k alatt.- Glaz-doz-fhut -
-
Glaz-dozfhut
őstag
Az a probléma, hogy az Asrock oldalán nincs külön win10-es usb-as driver, mert operációs rendszer szintjén támogatott. A lapon meg csak USB 3-as port van. Egyébként én az Intel oldaláról töltöttem le. Nézd meg az eszközkezelőben a hardverazonosítót, majd keress rá. Ha a találatok közt van egyértelmű elnevezés, akkor azon a néven töltsd az inteltől. Ezek kellenének: [link]
Célprogrammal ki lehet menteni a drivereket.
Intel link ha kicsomagolod, benne lesz a driver, én is ezt használtam, mint nézem.[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
DeaTHeX
tag
válasz jokeph #59066 üzenetére
3,2 gb / 4 gb
sajnos csak a fele..nos ez miért?
edit: jo...
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=174N_vtelen.jpg
de továbbra se értem miért így jelzi
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
-
MrDerekas
addikt
Más gyártótól csak akkor, ha azonos az usb vezérlő azon a lapon, mint a tiéden! Viszont szerintem a win7 telepítőbe, nyugodtan integrálhatod a win10 drivert. Legrosszabb esetben buksz egy dvd lemezt, amit kiírsz. Bár ha van usb 2.0 portod is akkor mehet az eredeti telepítő lemez.
#59063) idegen lény Bejelentkezel azon a gépen, Gépház, Fiókok, Bejelentkezés helyi fiókkal. Ha átváltott helyi fiókra, egyszerűen törlöd a gépről a sajátodat.
(#59064) nyakoati Fast boot esetén is lekapcsol, csak induláskor másként töltődnek be a dirverek, és hamarabb tudod használni a gépet. (Na jó nem ilyen sarkos, de kb ennyi a lényeg. Lehet tovább is vesézni, de felesleges szerintem általános felhasználás mellett.) A másik, amit említesz, az a hibrid alvás.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
nagyúr
-
DeaTHeX
tag
felraktam egy uj win 10 et, fizikailag 8 gb ramom van (2x4gb hyperix) és ezt mutatja a rendszer???
ugye 64 bites a win de n em értem mi ez a 3,98 használható szöveg??
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=358gig_k.jpg
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz ; FORTIS 5 ARGB; ASUS ROG STRIX B450F GAMING II ; 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Trident Z RGB CL16 (4x8GB); ASUS TUF 3070TI 8GB ; Samsung NVMe M.2 500 GB SSD ; WD 500GB Sata II; WD 1TB Sata II, WD 2 TB SATA II, CORSAIR RM650x | Kriptót is elfogadok...
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Van értelme használni a fast bootot? Olvastam, hogy nem lehet után biosba lépni, bár ez is könnyen orvosolható.
Miként hajtja végre ezt a fast boot? Ilyenkor hibernál kikapcsoláskor, vagy teljes értékűen kikapcsol? Esetleg bizonyos dolgokat utólag indít, ezért gyorsabb?
Elnézést, ha f%*ságot kérdezek, de ezt a témát még nem jártam körbe. -
idegen lény
őstag
Sziasztok! Nagy bajban vagyok! A Microsoft Store-ba bejelentkeztem a munkahelyi gépen a Microsoft-fiókommal, erre beállított a gépen rendszergazdának, ugyanúgy kiírja a nevemet a gép indulásakor, mint az otthoni gépemen, és még jelszót is kér. Csak a Microsoft-fiókom jelszavával tudok belépni. Hogyan tudnám magam törölni ebből a rendszergazdaságból? Előre is köszönöm!
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Egy megerősítést szeretnék kérni az alaplapomba ( Gigabyte AB-350M) memória terén.(DDR4)
2x4gb-ot szeretnék egyelőre, viszont kevés olyan 2400mhz-es ram van amin annyin is működne , így arra gondoltam hogy a 2133mhz-esek közül választanék,de nem tudom melyik márka lenne megbízhatóbb.
Kingstonról sok jót hallottam, eddig nekem csak Corsair-ok voltak. QVL listát már átböngésztem de azért inkább hozzátok fordulnék, hátha több embernek van személyes tapasztalata akár alaplap,vagy ram ügyben.köszönöm, előre is
Üdv -
Sam67
csendes tag
válasz MrDerekas #59038 üzenetére
Köszi a segítséget.
Véleményed szerint működhet úgy a dolog, hogy más gyártó z370 alá fejlesztett lapjának win7 alá kiadott usb driverét teszem be a saját win7 telepítőmbe?
Sajnos az Asrock-nál nem találtam z370 alá win7 kompatibilis usb drivert.Az USB drivereken kívül kell még mást is integrálnom, vagy a többi rendben lesz?
Időközben sikerült megoldani a (Asrock z370 Pro4) lassú boot idő problémáját.
Leírom itt a topikba a megoldásomat, hátha valaki találkozik ugyanezzel a hibával.
Elnézést a profiktól a szájbarágós leírásért, de nem mindenki "keni vágja" a témát, (mint ahogy én sem), nekik jól jöhet.A gépembe van egy Samsung EVO 850 250Gb SSD SATA3, egy WD 1Tb HDD (7200rpm), és egy Maxtor 160 Gb HDD (5200rmp)
A rendszer az SSD-ről megy, a két HDD a háttértárat szolgálja ki. A gond a bekapcsolástól az asztal megjelenéséig eltelt idővel volt, mert 55-60mp volt a betöltési össz. idő.Én ezt csináltam:
Fontos: Amennyiben SATA3 csatlakozós az SSD, akkor AHCI módban fusson, és az alaplapon a SATA0 portra legyen kötve.1, Lehúztam az összes SATA3-ra kötött eszközömet, (kivéve az SSD-t) jelen esetben mindkét HDD-t,és a DVD írót.
2, Újraindítás úgy, hogy csak az SSD van felkötve. (Ekkor még nem lesz gyors a felállás. Az újraindítás azért kell, hogy a rendszer lássa, hogy csak egy SATA3 eszköz aktív.)
3, Ismét újraindítás, belépés a BIOS-ba. (F2)
4, Jobb felső sarok Advance fül, vagy F6 (Advance mód gyorsbillentyűje), majd ezen belül szintén Advance fül ->USB Configuration
- Itt a Legacy USB Support opciót disable-re kell állítani.5, A Tools menüben a Boot Managert engedélyezni kell. Ekkor aktívvá válik az alatta lévő Timeout Second opció, ami gyárilag 30-on áll. Ezt át kell írni egy tetszőleges minél kisebb számra. (Én 3-ra módosítottam)
(Ez szabályozza azt az időt ameddig az Asrock logo alatt lévő menüből választani lehet)6, Exit fül ->Save and exit, rendszerfelállás.
7, Leállítás, majd egyenként vissza lehet kötni (már ha van) a többi SATA3 csatira kötött eszközt/eszközöket.
8, Újraindítás, és immáron gyors a rendszerfelállás.
Jelenleg 12mp alatt áll fel nulláról a rendszer, úgy, hogy az SSD mellett megy a két HDD, és a DVD író is. Az előzőekhez képest tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel.
@szimcsi
Köszi a tippet, ezt nem is próbáltam. Őszinte leszek nem is jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fbeni91 #59059 üzenetére
Gondolom volt fesz emelés is... lehet hogy sikerült elkinálni a procid memória-vezérlőjét ?
Másik CPU esetleg kéznél ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz fbeni91 #59057 üzenetére
Esetleg nem sérültek/koszosak a ram slotok ?
Hmmmm.... milyen CPU van benne?
Overclock volt ?
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz fbeni91 #59053 üzenetére
Üdv !
Bármelyik modul bármelyik slotban megy egyedül ?
-
fbeni91
tag
Sziasztok. HELP!
Volna egy ilyen FOS... alaplapom..
Asus M4A87TD Evo
Ez a *** nnem hajlandó se 4db se 3db se 2db memóriát kezelni.. Pirosan világít a mem ellenőrző led.. de mind mindegyik memória ha eggyesével van bele téve akkor probléma nélkül megy.. folyamatosan friss bios van rajta... Szemmel láthatóan sem alúl sem felűl nem puposak a kondik.. minden rendben van. nincs felületi sérülés sem egyébb... Hol hogyan mrre keresem a hibát. illetve mit tudnék tenni? lehet a déli híd hibája? vagy az északi? hiba egyik napról a másikra jött. semmi változás nem volt előtte utánna...
-
gaba72
csendes tag
Sziasztok Sikerült a kínai om alaplapomat elcseszni bios frissítéssel valaki tud benne segíteni, hogy kell vissza állítani, vagy meg tudja javítani reális áron (nem tokos bios hanem szerintem forrasztott) Az eredeti bios megvan elvan mentve. Az alaplap kilencet sípol kép nem bootol be. típus om x79 3.5A-c
-
kirusz1
őstag
Hello.Vettem egy Asrock H110M-HDV R3.0 lapot de az FSP hexa tápomon nincs 8 pin 12V Power Connector csak 4 igy tudom használni vagy kell átalakitó?ha gen akkor milyet vegyek?előre is köszi a segitséget
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz Starchm #59046 üzenetére
Elvileg van valami error figyelmen kívül hagyása opció valahol a bios-ban és akkor nem csinálja ezt. Az ellenőrzés során valami hibát talál és ezért indul újra. Aztán, hogy ez mennyire egzakt hiba a fene se tudja. Általában túl van lihegve a szoftver részéről.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Starchm
őstag
Helló!
Alaplap: intel dp67bab3
Proci: i7 3770k
Táp: FSP hyper-m 600w
Windows 10 proOlyan problémám lenne, hogy benyomom a bekapcsoló gombot, elsőre felpörögnek a ventik szabályosan minden, és kb 2 mp múlva mintha elment volna az áram leáll, vár 3-5 mp-t és újraindul és tökéletesen megy.
Próbáltam bios resetet, másik procit / korábbi szériát 2500k / , ventiket is lehúztam mindent.
Bármi történik akkor is csak igy indul el a gép, ennek mi lehet az oka / ebből lehet később valami erős hibaforrás? -
Weareus
addikt
és
(#59041) MrDerekas: igen, az átalakító miatt lehet a gubanc, szvsz. A vga-vétel előtt ui. a cpu igp-jét használva és annak driverében állítgatva 85 Hz-ig engedte felsrófolni a képfrissítést, és ott nem is jött elő ez a hiba.Az Nvidia cp meg akármennyit enged, persze a monitor által tudott max. értékeket szoktam beállítani. Érdekes azért, hogy 1280x1024-es felbontást 100 Hz-en simán visz az átalakító is, játékok alatt is, úgy látszik csak indításkor jelentkezik ez a dolog, de ott permanensen.
Egyébként ezeknek az átalakítóknak (amennyiben aktív átalakítóról beszélünk) van egy élettartama is, ha jól tudom, nem tudom, meddig fogja bírni, de állítólag nem is húzzák sokáig. Főleg, ha 1280x1024@100Hz-en küldöm.
Remélem, azért az új (nem crt ) monitor érkezéséig (1-2 hónap) még elhúzza a "belét".[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
MrDerekas
addikt
válasz Weareus #59039 üzenetére
az infóért. Az átalakítót elképzelhető, hogy a bios nem szolgálja ki és kell neki a szoftveres beállítás. Bár el nem tudom képzelni azt hogy tárolja... 21. századi bűbáj
-
Weareus
addikt
válasz Weareus #58973 üzenetére
Közben megtaláltam a hibát, leírom azért, hátha másnak is hasznos lehet, bár azt hogy ilyen setuppal nyomná valaki, kétlem (ennyire hülye is csak én lehetek).
A vga megléte előtt a cpu igp-jét használtam egy hdmi kimenetről, ami persze az alaplapon van.
Mivel crt-monitort használok, amin csak d-sub van, így van egy aktív átalakító közdarabom, aminek az egyik fele hdmi-t fogad, a másik felén d-sub-ként továbbítja.Végül is, nem tudom, hogy a hibát mi okozta pontosan, de amikor a win-ben nem állítom át az alap-felbontás/képfrissítés értékeket (1024x768@85Hz), akkor bootoláskor sima ügy minden.
Persze, mivel a monitor sokkal többet (is) tud, minden telepítés után (kb. egy hét alatt 20x raktam fel a Windows-t, mert ugye újraindításnál nem töltődött be a képernyő, viszont amíg nem állítottam le, ment minden rendesen...) az Nvidia cp-ben átállítottam 1280x1024@85Hz-re vagy 1600x1200@85-re és ekkor már újraindításkor az alaplap logoja után már csak fekete képernyő fogadott...
Viszont 1024x768-ra és 85Hz-re visszaállítva a felbontást/képfrissítést minden leállítás előtt, simán bootol, van kép, minden frankó.Tudom, hogy végül is félig-meddig off, de erre varrjon gombot valaki...
Miért van az, hogy bootoláskor csak akkor ad képet, ha megfelelően alacsony felbontás/képfrissítést állítok be (Mint írtam, ez 1024x768@85Hz), viszont mind a vga, mind a kábel, mind a monitor bőven tudja akár a 2048x1536@85Hz-et is. (Egyébként bootolás után általában 1280x1024@100Hz-re szoktam állítani és tökéletesen működik játékokban, mindenhol...)
Kutya legyek, ha értem.
[ Szerkesztve ]
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
MrDerekas
addikt
Nem lehet, hogy nem egyedi a problémád és többeknél is jelen van a sokáig tartó bios csheck?
Az integrálást valahogy úgy, de mégsem. Ha jól rémlik n-Lite progival csináltam utoljára ilyen egyéni telepítőt. A programban kell megnyitni/megmutatni neki a win7 telepítőt. Ezt kicsomagolja, majd egyesével vagy tömegesen is adhatod hozzá a drivereket a megfelelő lapon. Amire ügyelni kell, hogy csakis a telepítőkészlet architektúrának megfelelő drivert integráld!!! (x86 vagy x64) Ellenkező esetben sikertelen lesz a telepítés és esélyes a kékhalál is. Mikor ezzel megvagy akkor létrehoz egy win7 ISO képfájlt, amit kiírhatsz és természetesen ettől nem sérül a licenced.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Sam67
csendes tag
válasz MrDerekas #59036 üzenetére
A Fast/SuperFast beállításokat próbáltam, nem hozott eredményt.
Az az érdekes, hogy miután felállt a rendszer a műveletek/programmegnyitások érezhetően gyorsabbak, mint mikor HDD-ről voltak futtatva, tehát itt már nincs gond a sebességgel.Kipróbáltam ezt is:
msconfig--Rendszerindítás--Speciális beállítások-- és itt a proci magok számát, illetve a max.memória méretét is a legmagasabbra állítottam, de ismét semmi.Win7
Ilyen driver integrálást még nem csináltam.
Nekem gyári a Win7. Nem bukom az original státuszt, ha belenyúlkálok a telepítőbe?Ezt az integrálást egyébként úgy kell elképzelni, hogy valamilyen célprogrammal megnyitom a Win7 telepítő .exe fájlját, pontosabban kicsomagolom, és bemásolom az Asrock oldalán elérhető z370 Pro4-hez való Win10 64bit usb driver-t, majd visszacsomagolom, csinálok belőle ismét egy ISO-t, és elviekben mehet az install?
-
MrDerekas
addikt
Az usb drivereket kellett volna integrálni a win7 telepítőjébe. A lassú boot inkább bios beállítás miatt van, semmint a ram sebessége miatt. Fast/SuperFast boot opciókat (ha van ilyen a biosban) kellene kipróbálnod, melyikre mit változik a dolog.
-
Sam67
csendes tag
válasz Glaz-dozfhut #59034 üzenetére
Köszi az infót, és a segítséget.
A Win7 telepítést próbáltam, de addig jutok, hogy a rendszer beolvassa a setup fájlokat, megjelenik a régióválasztó panel (ez az első panel, ahol az országot, nyelvet lehet beállítani) és itt le is fagy.
Nincs kurzor, nem működik az egér, és billentyűzettel sem lehet navigálni.
Próbáltam úgy is, hogy nem Rufus-sal írtam ki pendrive-ra az ISO-t, hanem a Microsoft saját megoldását használva, illetve úgy is, hogy másik USB kulcsra (8Gb, és 16Gb) írtam ki hátha, de nem oké, pedig a telepíteni kívánt Win7 is 64bit-es, gyári, jogtiszta.Lenne egy kérdésem:
Mivel a Win7 telepítése nem jött össze, ezért kényszerűségből (ebben az esetben is) egy gyári, jogtiszta Win10 Pro 64bit lett felrakva, ami működik, de valamiért baromi lassú (15-20mp) a boot idő.
A redszer egy AHCI módban futó Samsung EVO850 SSD-ről fut.
(Ugyanez a rendszer, ugyanilyen SSD-ről a családban lévő másik gépen a "nulláról" 7mp alatt áll fel.)A gépbe jelenleg egy Kingston DDR4 3000 8GB HyperX Predator CL15 memóriamodul van, amit a processzortól nézve az első RAM foglalatba tettem be. Jelenleg 2400MHz-en fut, mert még nincs tuningolva semmi.
Elképzelhető, hogy a memória a ludas a lassú boot időt illetően?
Mivel a CPU-m (i3 8350k) alapból csak 2400MHz-es RAM-ot támogat, lehet, hogy a jelenlegi 3000-es modullal van a baja?
A tesztek alatt mindent rendesen lát a rendszer, a memóriánál értelem szerűen nem 3000-et, hanem 2400-at ír.A segítséget ezúton is köszönöm.
-
Glaz-dozfhut
őstag
Tévedtem amikor azt mondtam, hogy nincs win7-es driver a lapodhoz. Csak le kell tölteni a win 10-es drivert és beleolvasni az *.xml file-ba. Mindegyik összetevőt megnéztem a 320 MB-os wireless Lan driver kivételével, (de azzal sem lesz baj) és benne van a win 7-es támogatottság driver telepítés tekintetében. A rendszer telepítés érdekesebb. Valahogy meg kell találnod a módját, hogy a telepítőbe integráld. KÉP
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Asrock AB350M Pro4 alaplap. Néha a boot képernyő (és a BIOS is) "szellemképes".
Az alábbi két képből a felső a szellemképes, az alsó a jó. Néha jön csak elő, de ettől bebootol a gép, minden működik rendesen, de érdekelne, hogy más is találkozott-e ilyennel és mit jelenthet ez? Hibás a lap?
Köszönöm a segítséget -
MrDerekas
addikt
-
Sam67
csendes tag
Sziasztok.
Új gép került összerakásra a következő alkatrészekből:
Alaplap: Asrock Z370 Pro4
CPU: i3 8350K
VGA: GTX 1060 6Gb
RAM: 8Gb DDR4 2400MHzA probléma a következő:
Az összeszerelés után, már az első bekapcsolástól kezdve nagyon lassú (15-20mp) a boot-olási idő.
Windows 10 64bit SSD-re történő installálása, ill. a driverek feltelepítése után is lassú maradt az egész rendszer. (20-25mp)
Az SSD AHCI módban fut.
Mi lehet a baj?
A segítséget előre is köszönöm.
-
quailstorm
nagyúr
válasz #79125504 #59027 üzenetére
Száraz, hűvös, balesetmentes és nem fagyos helyen 20-30 évig is eláll, vagy tovább.
Kondik romlanak a hőmérséklet függvényében használat nélkül is, na de azt ki fogod tudni cserélni bármikor. Most is újra lehet kondizni egy 15 éves gépet lazán.Régebbi lapoknál még a BIOS EEPROM szereti elfelejteni a tartalmát, meg akkut/elemet se hagyj benne tárolás során.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok !
Van olyan helyzet, amikor érdemes bespájzolni alaplapból. Ha kifut egy processzor foglalat. És tegyük fel , egy combos i7-el jó sokáig ellehet lenni. Most elméleti szinten érdekelne. Hogy ha az ember vesz egy alaplapot és azt addig csücsül a szekrénybe amíg a meglévő nem krepál be akkor, állásába tönkre mehet a deszka?
Pl kondenzátorok kiszáradnak ? -
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #59025 üzenetére
A cicergés, ahogy a kolléga is említi, normális jelenség lehet. Azért erőltetem a kiszerelést, mert nekem az jött le, hogy hardverváltozás esetén jön elő a hiba legtöbbször. Sata és tápkábeleket át kell mozgatni, esetleg le és visszacsatlakoztatni (kikapcsolt gépben persze). Driverből a legfrissebbeket telepíteni, esetleg biost is frissíteni, és a win frissítéseket telepíteni. Ha van vírusirtó, ideiglenesen kikapcsolni. Minimum indítást is megpróbálhatod. (Csak táp, alaplap, cpu, egy ram és igp ha van, valamint csak egy billentyűzet) ha úgy nincs blackscreen akkor lehet tovább kísérletezni.
-
cintula187
addikt
-
Killer01
őstag
válasz cintula187 #59023 üzenetére
Elvileg a cicergés normális jelenség. Kérdés: másik vga-val próbáltad már a géped? Illetve fekete képernyő esetén nincs "hardver eltávolítása" hangjelzés win alól (ha be van állítva persze)?
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #59021 üzenetére
Nem csak azon múlhat. Jelenleg a ködöt szurkálom. Nem vagyok ott, nem látom a gépet, nem ismerem az előéletét, nem tudom milyen perifériák vannak rajta, milyen a hálózat, stb. Csak próbálok ötletet adni, amivel esetleg szűrheted a hibát, vagy legalább leszűkítheted a gyanúsítottak listáját. Tehát függetlenül attól amit látsz, még kismillió zárlat ok lehet. (Mondjuk nem kimondottan rövidzár jelenség tapasztalható, de inkább biztosra kell menni. Ezért javasoltam, amit.)
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #59018 üzenetére
Bocs! Nem kizárt, hogy bekeveredtem a sok hsz között Ez esetben érdemes lenne kiszerelni az alaplapot és egy asztallapon (vagy bármi ami nem vezető) letesztelni a működését. Egy esetleges beépítési hiba így szűrhető lenne.
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #59016 üzenetére
Régi konfig, fene se tudja milyen védelem van benne. Szimplán el is öregedhetett az alaplap/táp. Szoftveresen nem lehet kiszűrni az ilyen hibát, csak cserealkatrészekkel. Elsőre egy csere tápot kerítenék pár órára.
-
MrDerekas
addikt
válasz cintula187 #59014 üzenetére
Ilyesmiket lehet, mert ilyen csatlakozásra vannak tervezve, de egy venti azért más. Viszont ilyen jelenségek mellett szóba jöhet a statikus kisülés, földeletlen dugóalj használata is. Vagy akár monitor panelhiba is okozhatja. (Mondjuk az usb ki-be csatlakozás esetében nem nagyon.)
-
MrDerekas
addikt
Ez így driver vadászat lesz. Az lenne a megoldásod, ha lenne a win7 rendszeredről egy teljes rendszermentés és azt tennéd vissza az újabb alaplapra építkezve. Még akkor is keresgetned kellene, de nem annyit, mint egy telepítés után. (Ha win10 alá win7-et teszel, attól még nem fog integrálódni a win7 rendszeredbe a win10-ben települt driver.)
Szerk:
(#59010) cintula187 VGA driver hibája is lehet. De működés közben nem kéne semmit sem le, sem felcsatlakoztatni az alaplapra/tápra.[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #59009 üzenetére
A gép nem áll le, minden ventilátor megy tovább.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
cintula187
addikt
válasz quailstorm #59002 üzenetére
köszi. Na most viszont akkor csinálta a feketébe váltást amikor leszedtem majd visszadugtam az egyik ház ventit.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
raubisoda
senior tag
Tudna valaki nekem abban segíteni,hogy mi a neve vagy hol találom Z170 Deluxe lapban az Uncore beállítást?
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
Sam67
csendes tag
válasz Glaz-dozfhut #59005 üzenetére
Van eredeti Windows 7, és Windows 10 Professional 64bit ISO-m is, ez nem gond.
Az alaplapot már megvettem, így ez már adott.Mivel az Asrock ennél az alaplapnál (Z370 Pro 4) nem támogatja a Win7-et, akkor ha azt szeretném, hogy "driver vadászat nélkül" mégis működjön a régebbi rendszer, tegyem fel először a Win. 10-et, majd csináljak egy dual boot-os rendszert, és tegyem fel egy másik partícióra a Win 7-et?
Ez működhet így, vagy mindenképp "driver vadászatra" lesz szükségem?Bár többektől hallottam, hogy ha Win 10 mellé szeretnék egy Win7-et, akkor pont fordított a sorrend. Először a 7-es, majd utána a 10-es.
A segítséget ismételten köszönöm.
-
szimcsi
senior tag
Hello,
Bios frissítést próbáltam. Kikerestem a legfrissebb bios verziót (https://www.msi.com/Motherboard/support/H61MUE35_B3.html) a kapott E7680vC3.exe-t bemásoltam egy pendrive-ra és kitömörítettem azt a gyökér könyvtárba. Viszont windows alatt indult el az update folyamat, amit nem is bántam, bár gondolom ez is okozhatta a galibát, hogy az első újraindulás óta nem töltődött be semmi, sötét a kép és azóta se. Azóta már próbálkoztam a jumper és az alaplapi elem kivételével is, de ugyanúgy nem töltődik be semmi, a bios sem.
Processzor felpörög amúgy...
Most akkor annyi az alaplapnak vagy újraéleszthető valahogy?alaplap neve MSI H61MU-E35 (B3)
[ Szerkesztve ]
XP
-
Glaz-dozfhut
őstag
A gyártó oldalán nincsenek a heteshez driverek, ami gond. Ha lenne egy működő windows 7-es lemezképed, akkor lenne némi esélyed feldriverezni. Nekem szerencsém volt a gigabyte gyártmánnyal. Hang és hálózati kártya meghajtóprogramot még meg tudnál oldani, esetenként a 10-re írt driver is működik. Nálam például a gyártói letöltésnél nem írta a win 7 kompatibilitást, de a manual olvasása után már egyértelmű volt. NVME drivert például az SSD gyártójától szereztem. A chipset driver a kritikus, de egy-két komponenst Z270-ként azonosított az eszkökezelő. Ha nem vetted volna meg az alaplapot, akkor azt mondanám, hogy olyat válassz, aminek van hetes támogatottsága. [link]
[ Szerkesztve ]
- Glaz-doz-fhut -
-
Sam67
csendes tag
Sziasztok!
Boldog Ünnepeket mindenkinek.
Szeretném megkérdezni tőletek, hogy az Asrock Z370 Pro4 alaplap támpgatja-e a Windows7 op. rendszert, vagy csak a Win.10 fut rajta zökkenőmentesen?
Több embertől hallottam, hogy a z370 chipkészlet már csak a Win.10 rendszerrel működik probléma mentesen. Ez valóban így van?A gyártó oldalán nincs egyértelmű utalás erre, csak azt írják, hogy a Win.10 támogatott.
(Az alaplap egy i3 8350k procival lesz használva)
A segítséget előre is köszönöm.
-
quailstorm
nagyúr
válasz cintula187 #59000 üzenetére
Ha a táp gyengélkedik, akkor vagy leáll a gép, vagy újraindul. Más nagyon ritka.
Amikor túl gyenge tápra tettem a GTS450-em akkor volt teljesítmény-visszaesés, köhögés, de leginkább be se indult.Esetleg eseménynaplóbeli bejegyzés van az elsötétedésekről?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest