- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Apple Watch
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
válasz norbert1998 #41981 üzenetére
Megoldódott...
Igazi F@sz hiba, amit még egyszer nem fogok elkövetni. Egyel több réz távtartó volt a házban, mint kellett, és rövidre zárt. Most már megy a gép, arról írok.
Igen, tudom, de sajnos az újrakábelezése a lakásnak még várat magára...
De ami késik, az a gyorsvonat... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Tovább folytatódik az Asrockos kálváriám.
Visszavittem a boltba. Náluk megy. BIOS frissítés, előttem kipróbálás, tényleg megy. Én procimmal is. Hazahoz, beszerel. Nem megy. Sehogy. Házból kiszerelés, kipróbálás, megy. Házba vissza, nem megy. Dobom el az agyam...
Házban megy mindaddig, amíg hozzá nem ér a távtartókhoz. Abban a pillanatban nem indul... :-(
Nem pici fejem van... :-( -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Mekkora esély van rá, hogy a ma vásároandó új Asrock H97m pro4 csak BIOS frissítés után fog elindulni az i5 4590 CPUval? Szerezzek egy g3220ast a biztonság kedvéért? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A következő felsorolásból kellene jobb alaplapot választanom, mint a ASUS P8P67 LE.ASUS H61M-F
ASUS H61M-G
ASUS H61M-K
ASUS P8B75-M LE
ASUS P8H61-M LX
ASUS P8H61-M LX3 PLUS R2.0
Gigabyte GA-H61M-DS2 B3
MSI H61M-P21
Csere lap lenne, mert az eredetit már nem forgalmazzák. SEMMIBEN nem lehet gyengébb, mint a p8p67..Jól gondolom, hogy ezek egyike sem játszik?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Asrock N68-S lapba szeretnék megvenni a rana magos X3 460 CPU-mat. A support listában van pár X3, de konkrétan ez nem. A vevő aggódik, hogy menni fog e vele. Szerintetek? -
dodopek
addikt
válasz Balathruin #39835 üzenetére
2105 van rajta. Az újabb, nem? Tehát mennie kellene vele.
-
dodopek
addikt
Szasztok!
Elképzelhető, hogy egy Asus h81-m-a lapban azért nem megy a i3 4150, mert nem ddr3L ram van benne? Mennie kellene a DDR3-mal?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy gépet, hogy rakjak rá XP-t. Hiába állítok mindent CD boot-ra, nem kezdi el a telepítést. 80 eres ide kábellel van az foxconn 845gv4mr lapra kötve. Amit észrevettem, hogy a hdd-t ATA 133, az optikát ATA 66-ként csatolja. Mit kellene BIOSban állítani, hogy udma legyen?
És elkepzelheto, hogy a lassú átvitel miatt nem akarja elkezdeni a telepítést?
Köszi a választ!
Dodopek -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ha a telefont usb3ra teszem, akkor gyorsabban tölt fel, mint az előző generáción?Mert ugye a specifikáció szerint több kraftot ad le, mint az USB2, az adatkábelnek meg bírnia kellene, hiszen a töltőfejjel gyorsabban töltött.
Köszi a választ!
-
dodopek
addikt
A2re gnd van rakva, ami a mikrofon kábelén van.Viszont van egy külön föld kábel a füles kivezetésen is. Maradjon lógva? Üres most csak a 4-vcc, és a 7-x tű...
(#26743) fanci!
Itt a gond. A 32 bites rendszer összesen 4Gb ramot tud lekezelni, és ebben benne van a GDDR is. Szóval váltanod kell 64bitesre, ha az összes memóriát ki akarod használni...[ Szerkesztve ]
-
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy gépet, amiben abit is7-e2 deszka van, és én elkövettem azt a hibát, hogy életet akarok csiholni a ház front paneljébe. Ott akadtam el, hogy az előlapi hang kivezetés nekem fura. Megvan a bal, és a jobb, de mindkét kábel csatlakozójából kijön még egy kábel, aminek a végén ugyanolyan csati van, ugyanolyan felirattal. A bibi az, hogy az alaplap leírásában Speaker Out Right Channel , és Speaker Out Right Channel Return tüske van. Melyiket dugjam melyikre?Előre is köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan, hogy rendszerhűtő ventihez hosszabbító kábel? A Giga házban, amit vettem, Y kábellel van megoldva, így sajnos nincs fordszám szabályzás, pedig a deszkán van 2 CHA Fan csati. A ventik saját kábele meg van vagy3 cm...Köszi!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Mit lehet csinálni egy olyan 775ös alaplappal, aminek a lábaira szilikonos paszta került? Úgy kaptam meg, hogy a gyári hűtő rá volt rögzítve, és kb 5 lábat egy kupacban összekent...Köszi a választ!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elfogytam az ötletekből.Adott egy Giga 775 alaplap, benne core 2 duo 2.8ghz e7400, 2x1gb kingmax ram, 8600gt vga, 500gb hdd, giga 460w táp.
Úgy került hozzám, hogy először csak leált, kis idő múlva újra lehetett indítani, pár nap mulva meg már azt sem. Szétszedtem dirib-darabra, minden alkatrész működik külön gépben, együtt nem. Az utolsó próbánál másik cpu-t kapott, azzal elindult, majd amikor visszatettem a sajátját, azzal is.megy. Kapott új win7 rendszert, random kékhalál 0x00000109hibával. Lefutattam a 7 memoria tesztjét, hibázik. Másik rammal nem. Minden ram, minden slotban, több gépen. Saját ramok másik gépben működnek, másik ramok problémás gépben működnek. Saját ramok, saját helyükön nem. Most már nincs ötletem. Szerintetek mi lehet a gond?Köszi
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Adott egy Giga Ga-EP45C-DS3 alaplap, ami néhány kékhalálozás után mostanra meg sem rezdül. Nem forgatja a hűtőventiket,, nem csinál semmi. A tápot bemértem, minden ág megy szépen, leadja a szükséges feszültségeket. Másik táppal sem mozdul. Ki lett próbálva vga nélkül, cpu nélkül, másik ramokkal,több táp kábellel. Semmiképp nem sikerült rávenni, hogy életjelet adjon. Szerintetek hány százalék esélye van, hogy az alaplap halt meg? CPU nélkül el kellene indulni az alaplapnak? Legalább venti, vagy biosig...Köszi!
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Nem emlékeztek véletlenül, hogy egy Asrock PE pro deszka AMI bios-ában pontosan hol kell kiválasztani az integrált/PCI hangkártya választást? Most integráltat használ, de bele kell tenni egy PCI-t, viszont hozzá nem értő fogja belepakolni, és pontosan kellene mondanom, hogy hol keresse a biosban...Előre is köszi!
Dodo -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Trinityhez való alaplap van még olyan, amin van Ide csati? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ma bekötöttem egy asrock H61m-S rev 3 alaplapot.
Van egy kis gondom. Az előlapi audio panel felratai mások a ház kábelezésén, és az alaplap leírásában. Felvilágítanátok?
Ház:
L-in
R-in
2 db GND
Mic Bias
Mic in
R out
L out
Leírás:
Mic2L
Mic2R
out2R
Out2L
J sense
GND
Presence#
Mic ret
Out ret.
Párosítsátok nekem légyszi!
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz MasterMark #15549 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
-
dodopek
addikt
válasz MasterMark #15544 üzenetére
A szélessége az, amibe bele szokott akadni egy komolyabb hűtő. Ilyen:
[link]Kb 17-18mm a szélessége(tehát az,,ami távolodik az alaplaptól. )Szerintem is mennie kellene, csak inkább megkérdezlek benneteket, mert egy hét mulva, a bolttól 100km-re lesz szerelve, és ne akkor derüljön már ki...
Ruszki!
Nem a hosszát, hanem a szélességét keveslem.[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy Asrock H61M-s rev 3 lapot, és hozzá 2x2gb Kingston KVR1333D3S8N9/2g ramot.Kép nem volt róla, amikor rendeltem, és most döbbenten látom, hogy a szélessége talán a fele az általam megszokott DDR3 méretnek. Ettől függetlenül jó lesz a lapba, ugye?
A támogatási listában nincs benne...
Köszi![ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
A PC-ben a billentyűzetvezérlőt minden esetben az alaplapra integrálva lehet megtalálni, ugye?És a ramnál is jelölnek FSB-t, még ha nem is szokták így nevezni? A Mhz szám takarja?
Suli,házi feladat...
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Értelmes az ,hogy egy 1600mhz-t támogató alaplap(Asus M5A97) 1600as ramokkal(Kingston Hyperx Blu 1600 2x2gb) kékhalálozik?
Ezt vettem észre. 1333mhz-n atomstabil... -
dodopek
addikt
Sziasztok!
A kérdésem csak közvetve kapcsolódik az alaplapokhoz. 1.1-es(vagy legalábbis biztosan nem 2.0 a Win XP szerint) USB porton keresztül rendesen fog menni egy 640x480 30fps maximumot tudó webkamera? Elég az USB az adat továbbításhoz?
Köszi a választ! -
dodopek
addikt
4gb rammal lesz ez. Nagyon nem vagyok képben a prociban lévő vga-val kapcsolatban. Akkor ez most hogy is van? A CPU-ban van a vga, de az alaplapon lévő csatlakozókon megy ki a kép? Látom, ezen az asrockon van egy HDMI kimenet (jól látom,ugye?).Megy úgy, hogy egyszerre hajtom meg a monitort a d-sub, és az LCD-t a HDMI kimenetről? Mod:És ezzel a procival elég egy full hd film lejátszásához?
Bocs a láma kérdésért....[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok Urak!
Haveromnak besokallt a gépe. Alaplap,proc, mem csere előtt áll. Egyetlen kritérium, hogy minél olcsóbb legyen, bizonyos határig.2gb ram elég neki, és jó lenne, ha megállna 25-30e körül.
Tudnátok ajánlani valamit? Athlon II X2 elég lenne neki...
Köszönöm!Bocs, hogy ilyen általánosan fogalmaztam, de még nagyon az elején vagyunk a keresésnek...
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy gépet, amiben a cpu-z alapján i815-w83627 típusú alaplap van. Szerintetek ez soket 370 tokozású?
Előre is köszi a választ! -
dodopek
addikt
válasz DonThomasino #5220 üzenetére
Meg tudom fogni, de eléggé határeset. Pék vagyok, bírom a meleget. Tudom, hogy a többi érték jó, csak aggasztott, és meglepett, hogy ennyire meleg...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Asus m5a97 deszka AMD 970 chipset hűtőbordái igen forróak. Igaz, ma 30c felett van odakinn, és itt a szobában is 26c van. A többi hardver viszont nem forró az aida szerint. Cpu 36c, gpu 39, hdd 31c.
Szerintetek normális az, hogy alig bírom megfogni a bordákat? -
dodopek
addikt
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
UEFI biosban hol tudom beállítani, hogy milyen cpu hőmérsékletnél lője le a rendszert? Asus M5A97 deszkában Athlon X3 procit sikerült magfeloldanom, viszont még gyári hűtő van rajta. Inkább beállítanám, minthogy megsüljön....
Szóval részletesen, hogy hol keressem, mit, és hogyan állítsam át.
Vagy esetleg szoftveresen? Van fenn pl Aida64...
Köszi! -
dodopek
addikt
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Asus M5a97 (UEFI BIOS) alaplapom van, Athlon II X3 460as procival.Lehet ennél magfeloldani? Ha igen, hogyan? Leírnátok részletesen? Még sosem csinálta ilyet, nem tudom hogyan kell.
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Most kötök be egy asus m5a97 deszkát.Egy ház hűtő ventim van, 3 pines. Azt hova kell dugnom? Cha fan (4pin), vagy pwr fan(3 pin).A cha is úgy van kialakítva, hogy a 3 pines is rámegy, a kapocs része nem pont középen van.
Másik kérdés. USB bekötés. Olyan a házon az usb csati, hogy csak 4 eres, és nincs egybe kötve, hanem össze lehet keverni. Ilyen sorrendben kell bekötni? +5v (piros) -(fehér) +(zöld) GND(fekete)
Másik fele az USB-nek. 3 csatoló van, mind3 9 tű.Hogy kössem be? Minden csatolóba 1 usb, vagy a 2 usb-t egy "lyukba" 4-4 tűvel. Bocs, ha láma mód kérdeztem...
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Most akarok venni asus m5a97 deszkát, amihez van itthon 2x2gb Kingston KHX1600C9AD3B1/2g ramom. Viszont az alaplap support listájában konkrétan ez a tipus nincs benne.Attól menn fog rendesen?
Köszi!
Ps: Hova fajul a világ.Alaplapos kiemelt fórumban autószerelés, és USB egér... (viccelek, meg ne harapjatok! )[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ajánlanátok nekem alaplapot? AM3+ szeretnék, minél jobban felszerelve(sata3,usb3), és ha lehet integ VGA. Max 20e. Lesz benne Athlon X3 460, 2x2gb Kingston 1666 HyperX Blue, egyenlőre Radeon HD2600XT, később előre láthatóan valami 4850 kategóriájú kártya...
Előre is köszi!
Közben megtaláltam a milyen alaplapot topicot, de ezt ugye már nem tudom törölni...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Avatar: Frontiers of Pandora teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Suzuki topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest